icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petrusew
15. dec 2011

Tak a máme vyžehleno! Hurááááááááá! Ale dalo mi to zabrat. Byl tady likvidátor z české a strašně me nas.ral! Ještě že to budeme řešit, přes svoji pojišťovnu! (vytopil nás soused před 14dny)

kokorunecka
15. dec 2011

@kohutovci 😀 Aspoň ťa nič nebude teraz lákať ako neskorá večera 😀
Ja dnes tak light... Oddávam sa čokoládovému musli (nemám tu u s bodkami 😀 ) s medom 😀
Tak snáď vydržím do rána nič nevyžrať 😀

petpop
15. dec 2011

@petrusew Tak to jsi dobrá.........já se stydím, ale opět jsem se na to dneska vykvákla ☹
Co ten agent, jak to dopadlo??

petrusew
15. dec 2011

@petpop Ty vyprané pleny mi daly zabrat nejvíc, jsem zjistila, že to nebralo konce a to jich bylo jen 25ks 😅 No naštval mě strašně. 😠 Prej to nemůže být od toho vytopení a dovolil si mi tvrdit, že je to vlhkostí v bytě...bydlíme v paneláku, takže si dokážeš představit, jaká je tady asi vlhkost, že...no naštval mě. Pracuju v pojišťovnictví, ale s takhle arogantním jednáním jsem se ještě nesetkala! Ten sádroš byl do toho vytopení v naprostém pořádku, ale potom to prostě popraskalo, ještě ke všemu je tam vidět, jak to nasáklo vodu a kde se to zastavilo! Bl.bec jeden.

nuna55
15. dec 2011

tak ja si idem dať ešte Monte jedno dve a uvidíme čo ďalej a to som pred chvilkou dotlačila udené šproty 😀

kokorunecka
15. dec 2011

@petrusew Nerozčuľuj sa... ☹
Ono sa to vyrieši a uvedie na správnu mieru 🙂
@nuna55 Ty si jak ja včera 😀 😀 Dnes si sľubujem, že okrem toho musli už nič nebude 😀

petpop
15. dec 2011

@petrusew Ja uz asi vim v cem je problem. Pro mimco se mi zehlit chtit bude, ale pro chlopka se mi nechce 😀 A kor dneska, upil mi krve, tak ho prdim 😀
Vis co Ti povim, s tim pojistovakem me to ani neprekvapuje. Neber si to osobne, kdyz pises, ze sama pracujes v pojistovnictvi, ...ale podobne chovani bych cekala. Takove blbe vymluvy, aby naaahodou nemuseli za nic zaplatit.. Jaaj, no moje nervy!! Jak pises - b.l.b.e.c.!!

petrusew
15. dec 2011

@kokorunecka Jako já to už teď neřeším, protože se to nahlásí na naší pojišťovně,ale vadí mi ten přístup toho chlapa...a to po mě chtěl odtáhnout sedačku 🙄 Tak to jsem mu řekla, že jako těhotná to teda dělat nebudu...chjooo všechno je fakt o lidech.

petrusew
15. dec 2011

@petpop asi tak...víš, já jsem se s takovým jednáním ještě nesetkala, ale pojištěné máme všechno v jiné pojišťovně...osobně si to neberu, neboj 😉

petrusew
15. dec 2011

@petpop mě se nechtělo žehlit ani na to mimčo 😀

kokorunecka
15. dec 2011

@petrusew Tak toto by dorazilo aj mňa... Po tehotnej chcel odtiahnuť sedačku? Akože d*bnutý, nie bl.bec....
@petpop 😀 😀 Ešteže máš tej krvi teraz trošku viac 😀

petrusew
15. dec 2011

@kokorunecka co s tím už naděláme, že jo 😖 Už si ale nebudu tímto vůbec rozčilovat, nestojí to za to. 🙂

petpop
15. dec 2011

@kokorunecka No nevim na jak dlouho , nejak me vsechno moc drazdi posledni dobou, jsem plactiva a precitlivela az hruza 😖 Asi je toho na me moc, to stehovani lezi vlastne jen na me hlave, ptz chlopek pracuje 6 dni v tydnu od rana do vecera, nema mi kdy pomoct ☹ Chci uz to mit za sebou!!
Uuuf, musela jsem si postezovat 😔

kokorunecka
15. dec 2011

@petrusew Tak, len sa nerozčuľovať... 🙂 Malinké si to nezaslúži 🙂
@petpop 🙂 Určite tá precitlivelosť je spôsobená tým sťahovaním a že máš pocit, že nič nestíhaš, že sa nemôžeš na neho spoľahnúť, lebo stále pracuje, ale najťáááž sa presťahujete a už budeš pokojnejšia a len sa tešiť kedy už malé príde 🙂

petrusew
15. dec 2011

@petpop jenom si postěžuj! Nic na tom není! Fakt tě lituju, já bych to takhle asi nedala, vážne ne. Sama prakticky na všechno a zvlášť v těhu...já jsem říkala, když jsme se stěhovali, že je lepší vyhořet... 😉

petpop
15. dec 2011

@kokorunecka
@petrusew
Moc to pro mě znamená, že mě chápete, že rozumíte 🙂 Nemám tady rodinu, a jen pár známých, takže si ani nemám komu postěžovat, koho poprosit o pomoc... Takže fakt na všechno sama, a přesně jak píšeš @kokorunecka citim to tak, ze se na něj nemůžu spolehnout. Co ale můžu říct, že? Pracovat musi, a kor ted pred Vanocema toho maji strasne hodne.. Ale pres tu moji tehu psychiku se pořád lituju a ukrutně mi leze nervy, když přijde z prace, nebo ma volno, a nic se mu nechce. Dobra, chapu, je unaveny, ma na to pravo.....ale ja bych zase měla mít právo na klidné těhu, hlavně teď ke konci, a odpocívat, že jo...
Chjoooo, no nic s tim stejně neuděláme... oddechnu, až bude po všem..

petrusew
15. dec 2011

@petpop jo, tak to mám taky. Pokojíček dělal jak dlouho, dneska jsem ho donutila vyměnit konečně vypínač, protože ten co tam jen tak klimbal ve vzduchu při zmáčknutí jiskřil. nakonec jeden drát vyjel, takže to musel dát kokupy hned 😀 ... já tomu drátu faaaakt nepomohla 😉

ivce
15. dec 2011

@mell to fakt nabíhá dovolená i během mateřské? To jsem netušila, budu si to muset pohlídat. Já jsem při prvním těhu nastupovala na MD v dubnu a když jsem si to pak nechávala koncem roku po ukoneční MD proplácet, tak mi to chtěli pokrátit, že jsem neodpracovala celý rok 😠 naštěstí jsem si to uhádala, že na nějaké krácení nemají nárok. A v mé práci není žádné omezení kolik by se mohlo převádět dní do nového roku. Ale samozřejmě, že na nás tlačí, abychom si vybrali dovolenou v daném roce. Ovšem když jsi na neschopence, tak ji prostě vybrat nemůžeš a myslím, že by neměl být problém to převést. Snad 🙂

kokorunecka
15. dec 2011

@petpop V pohodičke kedykoľvek sa môžeš posťažovať...
Viem čo to je... Len na mňa to prišlo hneď na začiatku, keď som sa za tým mojím sťahovala do Švajčiarska...
On musel byť stále v práci, aby sa to dalo všetko do normálu a ja som bola celý deň so psom v dedine, kde boli len dôchodci, jeden obchod a zastávka, na ktorej autobus stál snáď 3 razy do dňa...
Tiež som mu najskôr vyčítala, že nevládzem, nechcem a prečo sa trochu nepristaví aj pri mne... A hlavne ten začiatok tehotenstva.. Mala som pocit, že sa vôbec nezaujíma...Ale on len už nevládal.. Bol rád, keď prišiel, sadol si, najedol sa a išiel spať....Ale to som pochopila až asi po dvoch mesiacoch... 😀 😀 Ale našťastie mi to doplo 😀

petpop
15. dec 2011

@petrusew Kde Ti chlapi berou ten klid, ten pristup, ze na vsechno je caaaaas.. ? Ale jak ja jim to zavidim... Nekdy si rikam, co kdybych zalehla, musela polezet v nemocnici nebo tak neco, ....jak by si sam poradil... a nejhorsi je, ze vim, ze poradil 😀 😀 a jeste k tomu bez nervu, narozdil odemne 😀

petpop
15. dec 2011

@kokorunecka Tak u nas je to o tom samem, ja chapu, ze je unaveny, ze nemuze jen tak prijit do prace a rict "hele, mam dost, potrebuju cas na svoji milou, ktera je tehotna, cas na stehovani, na Vanoce, na svatky, na uklizeni... 😀 Chapu, potrebujem penize, pracovat se musi, ..... ale to, ze to chapu, neznamena, ze me to mene stve 😖 😀 A je to horsi i tim, ze jsem tu porad sama, ..no vsak chapes..
V tomhle te obdivuju, zes to tak dlouho vydrzela, ...a ted uz snad budete zaslozene spolu a spokojeni 😉
Coz mi asi nehrozi, pristi rok ma pritel v praci povysit....a tim i pracovat vic hodin...a z toho me taky berou mdloby. Chci aby si prcek tatku uzival. Ale co, prinejhorsim muzu vzdycky sednout na letadlo, a vzit vnoucka k prarodicum do Cech na par tydnu 🙂 a tatka bude mit svuj klid na praci...

petrusew
15. dec 2011

@petpop hele, já jezdím do lázní min. na měsíc a největší uznání pro mě bylo, když mi volal a říkal mi, miláčku, že si ty lázně neprodloužíš. Je mi tady smutno a fakt o všechno nezvládám 😵 Ale zase vím, že se postará o všechno. O domácnost, mě, psa a kočku, ev. miminko.

petpop
15. dec 2011

@petrusew To je pěkné!! 🙂 Asi si taky objednam nejake lazne 😀

mell
15. dec 2011

@ivce jj, mateřská je jako neschopenka, takže se to počítá do odpracované doby. A když vybíráš dovolenou v druhé polovině roku, tak se to ani nekrátí, bere se to, jakože odpracuješ celý rok. Bohužel asi tři kamarádky s tímhle měly problém, u nich v práci to nevěděli, takže si to musely dost vybojovat.
Já mám kliku, že chvíli přede mnou absolvovala to první těhu i naše firemní právnička, takže ta měla všechno naštudovaný a já měla už vyšlapanou cestičku 😉 JInak totiž naše personalistka stojí za houby a neví nic, takže pokud člověk něco chce, musí si to sám někde vypátrat v zákonech...
A s tím převáděním dovolené to nijak přesně nevím, já jsem ten typ člověk, co jí měl vždycky nedostatek, takže já převáděla max. tři dny 😀 😀 😀 Ale letos psala naše personalistka, že se dá převést jen 5 dní, tak z toho jsem to usoudila...

kokorunecka
15. dec 2011

@petpop To ale keď chlapovi povieš, že to chápeš, že tomu rozumieš, tak on si automaticky myslí, že sa už nehneváš 😀
Tak, mm mal takú prácu, kde povýšenie nedostať 😀 Bol len normálnym, klasickým, obyčajným zváračom.. 🙂
A tiež sme veľmi dlho rozmýšľali, že čo a ako keď sa malé narodí. Náš plán bol, že zostaneme tam, ja si časom nájdem prácu a prosto všetko bude dobré..On bude mať svoju prácu, ja sa budem starať o bábo a psa..
Len nám ešte k tým nervom dopomohla aj zdravotná poisťovňa, ktorá si síce odrátavala mesiac čo mesiac peniaze za moje poistenie z mužovho účtu, ale keď som ich opakovane (takmer už minimálne raz do týždňa) žiadala, aby mi vydali zdravotnú kartu, lebo si potrebujem bezodkladne vybaviť gynekológa a pôrodnú asistentku, tak na mňa kašľali.. Raz povedali, že už sa to vybavuje, že mám počkať a do týždňa mi kartička príde.. Ale kde 😀 Zasa som tam musela ísť a že oni zabudli 😀 Potom zasa, že je to asi na pošte, lebo to vyžaduje podpis.. Na pošte samozrejme o ničom nevedeli 😀 😀 A tak sme museli dať plán B. Ja domov, mm podať výpoveď a nejako to do konca roka dokvákať... Lebo som zásadne odmietla, aby kvôli peniazom dieťa nemalo z neho nič a on z neho tiež...
Preto sa už toľko nemôžem dočkať až sa zjaví vo dverách 😀

petpop
15. dec 2011

@kokorunecka Takze ted uz nastalo zustavate na SK? MM taky souhlasi, ze se chce prckovi venovat, ...ale aby to nakonec zase neskoncilo na tom, ze penize jsou potrebne a bla bla bla. Vim ze jsou, nejsem blba, ze? 🙂 Ale rodina je pro me dulezitejsi-a cas s ni straveny. Pro nej je spis dulezite nam dat vse, co potrebujeme, aby nam nic neschazelo. Chapu ho, je to chlap..zivitel 🙂
A co se budu rozcilovat? Uvidime, jak to bude... Jsme zacly stehovanim, a uz jsme presly az k dobe po porodu 😀

ivce
15. dec 2011

@mell už jsem si to vyhledala na netu, díky moc za upozornění 😉 🙂 penízky se budou hodit a pochybuju, že by mně někdo v práci na tuto možnost upozornil 😖

kokorunecka
15. dec 2011

@petpop No, ja som pri odhlasovaní sa z pobytu musela podpísať papier, že nemôžem už prísť bývať na ich územie.. Max. ako turista, ale tuším až po roku od odchodu?
Mm je taký istý... Chce pre nás všetko, ja vieeeem.... Ale pri rozhovore na túto tému sme si ujasnili, že ako bude, tak bude, dôležité je, aby sme boli spolu, lebo čas a láska sa nekupujú... 🙂
😀 No.. Ale každopádne.. Teraz je aj na toho tvojho trošku tlak, že práca, sťahovanie, sviatky, za chvíľu bábo... A po tom sťahovaní už to bude určite lepšie 🙂

petpop
15. dec 2011

@kokorunecka Mas pravdu. Nekdy pres svoje problemy prehlizim ty jeho.. 😔 Holt ja jsem cholerik, vsechno chci mit hned a ted, perfektni atd., ...a on je typicky flegmatik, na vsechno ma cas, klidecek.... Kombinace co 😀 ?
Ale moc se mi libi, jak jsi to napsala " čas a láska sa nekupujú..." -to mu hned zitra povim 😀

kokorunecka
15. dec 2011

@petpop No, ja jeho problémy tiež vidím až po tých svojich 😀 Som tiež z väčšej časti cholerik... Mm našťastie sangvinik 😀 Ale keď sa prejaví aj to utlačované cholerické jeho ja, tak to stojí za to 😀
Ja si asi neviem predstaviť, keby mm bol flegmoš... 😀 Mňa by to asi vytáčalo do takých extrémov až by to pekné nebolo 😀
😉 On to určite vie, len to treba občas pripomenúť, lebo cez problémy a zhon sa na to často zabúda... ☹