icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kohutovci
18. dec 2011

@nezbednica Ahojky a vitaj u nas 🙂 zaujalo ma to tvoje placenta grading.. tiez som to pocula prvy krat.. bola som na uzv v 32+2 a mam tam II.stupen. Co si pamatam ked mi sonovala dokyna placentu vravela ze je v norme.. ani som nevedela, ze sa to na nejake stupne mera.. A tebe to lekar nejako komentoval? myslim, ze keby to nebolo oki tak asi nieco povie, nie? 😕

petpop
18. dec 2011

Dneska ani nevím, jestli přát dobré ráno 😒
Omluvám se předem za negativitu, ale noc teda stála za to ..už pár dní mě drží kašel,ale teda dneska-nemohla jsem usnout, jak mě dusil.. A v noci zas několikrát čumajda do stropu + chytla mě křeč do nohy, ale jaká!! Jsem myslela, že až zařvu, jak to bolelo 😢 To se mi normálně nestává, tak nevím, že by málo železa? Podle krve bylo OK...
No tak náladu mám všelijakou.. Dneska poslední den na starém bytě, je třeba dopakovat zbytky, odpoledne jdu posedět s kamarádkama, a ...chtěla bych, že už by byl tak pátek - den před Vánoci, to už bude-doufám-klídeček 😅

petpop
18. dec 2011

@rossalinda Fiiha, taky mi bývalo spatne v druhem trimestru, ale bylo to asi spis nizkym tlakem. Neskolabovala jsem nikdy, ale nekolikrat do toho moc nechybelo. V hlave kolotoc a hukot, zaludek se krouti, nohy neposlouchaji, .. Citis se opravdu vycerpana? Ono to totiz muze byt cimkoli...treba i zrovna tim nizkym tlakem, ten se ti muze zmenit nekolikrat za den, nezalezi jen na tom, co ti nameri lekar...

nuna55
18. dec 2011

@petpop tak kašel ten ja dobre poznám ten ma drží už tretí mesiac, dávaj si pozor keď kašleš drž si bruško a bok lebo skor či neskor si môžeš vyťahať svalstvo ako ja a to už potom aká je bolesť.Teraz pijem veľa zázvorového čaju ten mi celkom pomáha ale inak som vybrala na ten kašel dvoje antibiotiká a niekolko sirupov, tak drž sa a vela nekašli 🙂

rossalinda
18. dec 2011

@petpop ja neviem, pravda je ze som sa v poslednej dobe sa dosť premahala chcela som vsetko stihnu vianoce aj narodeniny dcerky , a nemame a nebudeme mať nič....... trochu ma to predbehlo .... dnes madcera narodky a ja nie som schopna ani ju obliecť nieto seba či niečo nachystať a to poobede pride moja mama a sestry ked tu uvidia ten binec joj to bude ohovarania ......ale aspon nech maju o com - a vcera som zacala v noci vracať a vracať ...... tak ja už fakt neviem ...... mam strach uz aj o seba a to nehovorim ako sa bojim o mimi - aj ked tak podvedome mi niečo hovori že mimi bude uplne ok

nuna55
18. dec 2011

@rossalinda možno si vracala aj zo stresov, že nič nestíhaš ale klud tak ked pridu sestry nech ti pomožu trošku hádam ťa pochopia no nie? kašli na všetko zdravie je prednejšie daj si magnezko a hned bude lepšie 🙂

petpop
18. dec 2011

@nuna55 V patek jdu k DR, tak mu o tom kasli povim. Drive jsem se ani neobjednavala, hadam, by mi na to stejne nic nedal 😒 Brisko si vzdycky chytnu podvedome uz proto, ze si rikam, jak to tam s nim musi hazet, s chudatkem ☹ No tri mesice teda nezavidim, me to se.re uz po par dnech 😠

@rossalinda Ja taky zvracela, kdyz mi byvalo tak spatne, a bylo to z toho tlaku. Ale u tebe to muze byt i z tech nervu. Nic si nevycitej, mama a sestry Ti snad spis maji pomoct, jestli uvidi, ze Ti je spatne.. Je toho na tebe asi hodne, tlak z Vanoc, narozenin dcerky, tehu, to ze je ti spatne.. Hlavne se nehon, aby to nedopadlo jeste hur. Nechci te strasit, ale aby te treba nestrcili do nemocky na kapaky..

krakorka
18. dec 2011

Dobré ráno,tak u nás je popraše sněhu,ale je to zanedbatelné!

Večer mi bylo pěkně blbě,nevim jestli mi nesedla paštika k večeři a nebo protě jestli jsem toho za celý den měla dost,protože jak už jsem psala včerejší hormmony pracovali na 100%,,že kdybych mohla tak odsud uteču-hroznej stav!!!
Noc pak byla celkem v pohodě,akorát mi bylo teplo.

@petpop no já si myslim,že mě ta lopatka bolí od mrňouska,,jak je vysoko a tlačí mi prdelkou na žebra,tak mě třeba nejdřív bolí hrzně žebra a pak se mi ta bolest ppřemístí do zadu na lopatku,ale nevím?!

Teď se mi už po dvakrát stalo,že mmi tekla krev z nosu,né nějak hodně,ale asi to bude tím mím snížeím železem,,ale beru ho,tak snad to bude dobrý,uvidíme po odběrech v tom 36.týdnu.

Včera jsme postýlku nesestavili,ale musim pochválit manžu,do desítii večer tady uklízel-šikula!!!Tak jí sestavíme dneska,manža odjel na nákup,tak jsme mysleli,že jí sestavíme s dcerou,ale je to nad naše síly,nějak nevím jak ty šrouby přijdou 😅 ,takže muusíme počkkkat na manžu. 😅 😀

petja
18. dec 2011

Dobré dopo po několika dnech 😉
Máme se fajně,předvánoční atmosféru kazí akorát absence sněhu,to mě mrzí hodně!
Ve čtvrtek jsem měla poradnu,kila už nějak naskakují,no bodejť,holčička váží 2025gr dle utz,s tím zapadala do o týden starších tabulek 😀 Byla jsem i na KTG,kde jsem skoro usnula,hodilo se mi trochu zarelaxovat,lehnout si,to přece přes den jinak nezažiju 😀 u toho poslouchat to úžasné srdíčko,skvost.
Dostala jsem už papír na PPM,nastupuju 25/12 😵

@krakorka Já beru homeopatické železo a hodnoty mám 122,úplně stejné jako na začátku.Ale nevim jak seš na tom s homeopatikama ty...
Mě to vyhovuje na max.páč z tablet vždycky zácpa
@petpop Spíš MG-hořčík ti chybí,kup si magnesii minerálku,rozpustné Mg vitaminy,nebo nech napsat ud gyndra Magnosol tuším? Jinak na ten kašel nějaký sirup zkus,máš asi přesušené sliznice,je to možné? Poradila bych ti homeopatika,ale to bych o tom kašli musela vědět víc...

xxx.klarka
18. dec 2011

ahojky,

potřebovala bych nějáké učinné projímadlo, jinak už umřu. ☹

Dneska vaří tatínek, tak já odpočívám a naháním mlaďasku na nočník 😀 Čumím na pohádku "auta" a u toho háčkuji.

nezbednica
18. dec 2011

@kohutovci nie nič mi na to nepovedal takže to bude hadam ok. Len čo som čítala tak najvyšši je III a to by už mala byť dozreta placenta a za chvilu by sa potom malo rodiť tak do cca 2 týždnov tak dufam že to nebude moj pripad ☹

petpop
18. dec 2011

@petja Aha to mas pravdu, ze to bude spis nedostatkem magnezia. Brisko mi vubec netvrdne, takze tabletky MG co mam, skoro neuzivam. Takze zacnu 🙂
Kašel z přesušených sliznic, nevim nevim. Prave se stehujeme kvuli nadmerne vlkosti a hroznym plisnim - mozna spis tim by to mohlo byt? Rikam si, ze po 5ti mesicich bydleni tady, se ten hnus musel nekde projevit, a do toho nam asi tyden v loznici nefungoval radiator, ..tehdy jsem zacla kaslat. On je to takovy kasel, jakobych potrebovala neco vykaslavat, ale nejde to. Takovy dusivy. Pres den pohoda, ale vecer to zacina 😒

nuna55
18. dec 2011

@petpop na to aby sa ti začalo vykašliavať je dobré horuce mlieko s maslom a medom alebo mastné obklady na hruď v noci mne to pomohlo začala som vykašliavať ale aj tak som musela potom brať antib. lebo som mala zápal.

kohutovci
18. dec 2011

Dobre "ranko" dievcata
@petpop Ahojky.. ja som dnes mala noc tiez na kocku.. sice ma netrapil kasel.. ale ine.. najprv sa Saska chcela vykopat z brucha.. potom krce.. pichanie.. nad ranom hnacka.. pospala som dokopy asi 4 hodiny.. ☹ som unavena, podrazdena a chcela by som strasne spat.. no len co si lahnem tak ma Saska kope tak.. ze to az boli.. neviem co sa jej chudatku nepaci.. dufam, ze je oki 😒
@nezbednica to snad nie.. este mas cas 😕

cizu
18. dec 2011

ahoj holky, nevim, mozna si nekdo pamatujete - spis ale ne🙂) Sem tam jsem neco prispela, ale protoze stale chodim do prace a do toho ted plno vecirku, akci apod, tak nejak nestiham chystat pro mimco vubec nic☹
Nastesti uz mame objednany kocarek, autosedacku a postylku uz doma a nejake zakladne veci taky. Do Vanoc bych rada jeste doporizovala "vybavu" do porodnice a po novem roce uz jenom poskladame postylku, nachystame vybavicku, napereme vsechny oblecky a dokoupime, co jeste bude chybet (protoze posledni dobou dostavame ruzne darecky pro mimco - oblecky - tak se uz v tom ztracim, co mame a co ne)😉
Tento tyden se chystam do lekarny nakoupit veci do porodnice - prosim o pomoc, kolikatery jednorazove kalhotky (pry nejlepe sitovane) a kolik a jake vlozky jste uz nakoupily? Nemam vubec poneti!!! Pro mimco je to jednoduche, plenky a pod pripadne zustanou napozdej, ale co tady s tim?????
Jinak je me lito, ze vas trapi takove neduhy☹ Ja prozivam cele tehotenstvi naprosto v pohode - sice ted uz se me zacina spatnej dychat, kdyz se v noci prekulim z jedne strany na druhou, ale relativne rychle to prejde. Jinak je vse v pohode (akorat me pry podle odberu chybi zelezo, tak si musim zajit vyzvednout recept do lekarny). A mimco?Asi to bude fotbalista, mam okopane vsechny zebra - i snad ty,co tam nemam😀
Dekuju moc za radu, mejte se, a hezkou posledni adventni nedeli

petpop
18. dec 2011

@nuna55 Tak to mleko s maslem dneska zkusim 😉

@kohutovci Jo jo, ja uz si rikam, ze se telo asi potrebuje pripravovat a zvykat si na nedostatek spanku... ☹

nuna55
18. dec 2011

@petpop nezabudni aj med za lyžičku

petpop
18. dec 2011

@cizu Ahoj, ja mam poporodovych vlozek dohromady 72, a doufam, ze bude stacit 😀 Jinak urcite nebude problem pozdeji kdekoli dokoupit, kdyby bylo treba.
A jednorazove kalhotky jsem nekupovala, takze neporadim. Ja si koupila obycejne levne cerne bavlnene..
Jinak uprimne zavidim (a verim ze nejsem sama), takovy pohodovy 3.trimestr 😀
Mozna je to tim, ze jeste pracujes, tak nemas cas se tak pozorovat jako my,a to rozhodne nemyslim ve zlem, naopak 🙂

petpop
18. dec 2011

@nuna55 Ja doted kazdy vecer vypila caj s medem a citronem, ale prislo mi, ze po tom kaslu jeste vic 😖 Takze dneska zkusim Tvuj recept, i s medikem 🙂

nuna55
18. dec 2011

@petpop a to mlieko si zohrej tak čo najviac ako dokážeš vypiť horúce

cizu
18. dec 2011

@petpop - jo, mozna je to tou praci - a jsem za to rada - uz jsme o jedno mimco prisli, tak jsem prvni 4 mesice snazila z hlavy vytesnit (hlavne to teseni) - no a pak to zacalo byt hezke, rostlo brisko, nic me netrapilo (ani chute, ani nechute, ani unava ani nic jineho).....jak zacal 3.trimestr, tak jsem musela sundat prstynky, mam trochu napuchle ruce (mozna i diky tomu pribirani). Od 20tt beru pravidelne magnezium kvuli krecim v nohach a od te doby nemam krece ani v nohach, ani tvrdnuti briska - to nevim co je......spolecne s palenim zahy (to jsem taky v zivote nazazila). V noci se jeste vyspim,jenom to pretaceni me vytrhne ze spanku na chvilku. Ale v pohode.
Asi spis v noci tvrde, protoze vstavam do prace, pak se vecer snazim stihnout vse ostatni a vecer usinam unavou🙂)))))
Na ty vlozky - snad jeste poradi v lekarne - a kalhotky, ty asi spis koupim ty jednorazove (jeste prat na zacatku tech par kalhotek, to asi uz nebudu zvladat)😀

rossalinda
18. dec 2011

@petpop Ja ti mozem odporuciť STODAL homeopatikum moja mala kaslala pol roka vyskusala som vsetko mozne - nakoniec mi niekdo poradil toto a zabralo za 3 dni bolo po kasli, viem ze ho mozu aj tehu za vyskusanie nic nedas

kohutovci
18. dec 2011

@petpop volala som mamine a vystazovala som sa jej za celu noc.. a vravela, ze to mala podobne.. ze uz si vela krat myslela, ze ide rodit a rodila az za mesiac. ze tak ako sa telo roztahovalo na zaciatku teho.. tak sa teraz pripravuje na porod.. vsetko to tam pracuje.. aj malej je to asi neprijemne tak preto tak kope.. ze je to normalne.. a bude to este horsie.. tak ma trochu upokojila, ze sa nedeje nic zle 😵
@cizu Ahoj.. no tak ty si na tom skvele.. uprimne zavidim 😉 dufam, ze budes mat aj porod taky bezproblemovy ako teho 🙂 co sa tyka poporodnych vloziek ja 20 😝 od firmy Mamma Bella.. poradila mi ich lekarnicka, tak snad budu dobre.. do nemocky nepotrebujem ani vlozky ani jednorazove podlozky.. maju tam toho na kila a mozem si brat kolko chcem .. tieto dva baliky som si kupila na doma.. ze sak ked bude treba mangel potom dokupi 😝 jednorazove nohavicky mam 4.. ratala som na kazdy den v porodnici.. a uvidim ako mi bude doma.. ci mi budu vyhovovat bavlnene alebo si dokupim jednorazovky..

rossalinda
18. dec 2011

co sa týka nohaviciek tak bavlnene by mali stačiť ja som pri prvej mala aj aj a ked som si chcela natiahnuť tie jednorazove - bolií hrozne neprakticke take sieťované tak hneď aj jednorázovo išli do koša

petpop
18. dec 2011

@cizu Chapu. Taky jsem o prvni presla, takze tohle druhe tehu jsem dlouho neprozivala, tak jak bych mela... Mozna i doted jeste ☹ Nez se tesit, porad mam z neceho strach, ...ale uz se lepsim 🙂

@rossalinda Presne to si myslim, ze ty jednorazove musi byt ukrutne neprakticke, fuj, kdyz si predstavim, jak mi to tam i s tou vlozkou lita ze strany na stranu 😝 Radsi jsem si koupila dva baliky tech obyc bavlnenych, ktere mi pak nebude lito vyhodit.

@kohutovci Taky budu muset zavolat mamci, aby me uklidnila 🙂 Ono je to pravda, ze to telo se nejak na ten porod musi pripravovat.. Ale ze to bude jeste horsi???????? 😀 To uz snad jen ty soky, az prijdou opravdove poslicky......a pak porod 😀

petpop
18. dec 2011

Jinak holky, ke komu se to ještě nedostalo, umřel dnes náš bývalý ČS prezident Václav Havel... Vím, že to tu nepatří, ......ale je mi z toho dost smutno ☹ Akorát jeho jsem měla opravdu ráda, a měl můj respekt, jako jediný z té bandy politiků 😒

kohutovci
18. dec 2011

@petpop to som ani nevedela, ze Havel zomrel 😲 nemala som zapnutu telku ani nepamatam.. dik za info

petpop
18. dec 2011

@kohutovci Ja si to ted precetla na facebooku....sok 😢

nuna55
18. dec 2011

baby čo pomáha na opuchnuté nohy, viem že vykladať ale či ešte niečo?

petja
18. dec 2011

@petpop začínáš kašlat hlavně jak lehneš? A vykašleš teda,nebo je suchý?
To magnezko užívat max do 37tt,teda nevim jakou máš dávku mg,páč jinak to brzdí děložní činnosti,takže by ti to mohlo způsobit problém s porodem,neporodem