Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@rossalinda Ahoj, my sme kúpili Mutsy, konkrétne Transporter 🙂
@petpop Ajoooooj 🙂 Tak aj ty už máš za sebou poslíkov... U mňa to už tuším je na dennom poriadku ... 😀 😅
V stredu poradňa o piatej večer, tak som zvedavá čo nám dr. povie 🙂 Že na kedy to asi bližšie vyzerá 😀
Jo jo, prvni poslicky me pekne vystrasily. 🙂 Myslim si, ze mam na ne jeste cas ...a ono ejhle. Mela jsem takove divne krece, nejdriv mi to prislo, ze jsem asi neco spatneho snedla, ale pak to slo od bricha az po zada a jako u menstruace,.. jako by me nekdo utahoval v korzetu... 😖
Tak se cim dal vic smiruju, ze neni na co cekat, ale lepe "byt pripraven" 🙂
Jake byly svatky? 😉
Ahoj holky, přeji krásný den 🙂 . Včera jsem nechtěně usnula u TV, tak už jsem nemohla reagovat, děkuji za typ, kouknu. Co se týče Mutsy, měla ho kámoška na dvě děti, je to dobrej kočárek. Co se týče hluboké korbičky..... je na tom velikostně stejně jako současné moderní kočárky- mimi tak do půl roku a pak sportovní korbičku s fusakem..... u té mi ale přijde že jemenší a míň praktická jak u jiných kočárků, nejde tam poloha do naprostýho lehu, což mi přijde na 6měsíční mimča do ziminy né zcela dobrý, ale to je asi věc názoru. Když to sečtu, tak je velikostně na tom jako všechny současné kočárky. Jinak jsem pro něj byla taky rozhodnutá. Mám doma koupenou krásně zelenou korbičku i autosedačku Maxi cosi s adaptérama, ale MM se nepáčí, jak se kynkle uchycená korbička a prostě na to nadává,že za takový prachy je to šunt, nedovede pochopit, že to drží pořádně.....možná bych si to prosadila, ale nějak chci, aby byl spokojenej aji on, tak to neprosazuji. I když přemýšlím, že seženu levně podvozek na Mutsynu a koupíme i ten Tako, zjistila jsem, že na tako kočárky je možno koupit taky adaptér na sedačku Maxi cosi, protože ty jejich sedačky na kovovým rámu vypadají děsně a ani moc nevěřím spolehlivosti Té sedačky do auta. Jdu kouknout na ROAN a jdu spekulovat 😉 . Díky moooc za typ.
Tak jsem koukla na Roan, znám tyhle kočárky... už jsem u něj taky stála, je pravda, že je prfektně odpruženej, prostornej, ale výběr nevyhrál..... nebylo to takové to vnitřní..... JO, TO JE ON. Ještě stejně projdu pár obchůdků, taky si tomusím pořádně obejít prozkoumat, omakat, tak třeba změníme rozhodnutí.
@petja Máš s tímhle kočárkem zkušenosti ? A jak je na tom podvozek a autosedačka, je u ROANU ta možnost ?
@petpop Ahoj, svátečky utekly jako voda a popravdě mi to ani jako vsvátky nepřišlo v tomhle teplém počasí, venku je to jak v březnu 🙂 . Ale jinak dobrý, doma klid a pohoda. Vzpomínala jsem že dcerku jsem porodila 8 prosince, tak už jsem ji měla u stromečku... tak bych nejraději měla venku i tu malou co mám pod srdíčkem 🙂 .
A jaké svátky byly u vás holky 😉 ?
@defs Jinak máme z toho všeho vybráno zatím tyhle....http://www.kocarky-levne.cz/podle-znacek/kocare...
http://www.kocarky-levne.cz/kocarek-tako-captiv...
to je Tako podvozek Captiva a k tomu ty adaptéry na autosedačku, ta je ale posazená na podvozku Warior, tak ještě spekuluji nad Wariorem nějakou kombinaci. Tak to je náš výběr a stejně si nejsem jistá kterej 😀 😠 🙂
@defs a ještě mají novinku Laret
http://www.kifik.cz/katalog/zbozi/kocarky-podle...
všechny tyhle kočárky pruží hodně a recenze , taky nejsou špatný. Holky, poraďte...... kterej se Vám zdá být takovej nej....
Dobre ranko kocky.. tak ako ste sviatkovali? ja som to zvladla celkom v pohode.. pocasie bolo fajn, tak sme pobehali celu rodinku.. neprejedala som sa.. a aj brusko celkom posluchalo.. par krat ma pocas nasvstevy chytilo pichanie, tlacenie.. tak som miestami sedela ako rozvalena zaba.. ale inak pohoda 😝
vo stvrtok ideme do poradne.. posledna u mojej gyny.. do porodu mi vraj zostava 3 az 5 tyzdnov... takze panika jak sa patri.. ci to zvladnem.. ci mam vsetko.. a podobne.. na stedry den som sa zacala balit.. mam dve tasky.. jedna s mojimi vecami a druha pre malu.. aby som v tom nemala chaoss... boze baby.. uz nech je to za nami 😅
ahojky,
konečně jsou ty návštěvy za náma a jsme v klidu doma. Fakt hrozný.
Včera mi bylo ták zle večer, jsem nevěděla co dělat. Seděla jsem na hajzlu z kýblem v ruce. Nakonec jsem vyhodila snad celý obsah žaludku a bylo mi najednou ták dobře. Klepala jsem se jak ratlík, takhle jsem se naposedy cítila den po svatbě, když jsem střízlivěla. 🤐 🤐
@xxx.klarka jo já byla včera taky k.o. i jsem zvracela.A už tak 14dní mě víceméně furt pálí žáha.Njn,ještě že už jedem do finále 😉
@petja no jo, mě naskoči už 35tt. ty vadooo :-O
Ahojky
tak mě je posledních pár dnů celkem dobře,ale dnes je mi nějak ouvej,ale jsem brutálně zahleněná a manža tu to te´d tak vytopil,že je tu na padnutí,takže to přisuzuju tomu.
já teda pro mimčo mám jen vlastně nic 😀Mám to dané u sebe v tašce+plíny do ruky a nebo to dám ještě do igelitky,to uvidim
@defs s kočárkama neporadím,já jsem celkem ráda,že nemusím vybírat novej,že budem mít po dceři a na ten si nemůžu stěžovat,ikdyž je bez nafukovacích kol,tak terén zvládá suprově,korba je taky dost velká,dokonce i polohovací,takže spokojenost.Ten co sem házela Petja je ve skutečnosti krásnej,viděli jsme ho jednou v obchodě,ale mě vadí ¨tyhle klasický košíky,to bych řekla,že je naprd.Ale každého věc.
No nic jsme s Andulí ještě v pyžamu,vstávali jsme dlouho,já v noci pönocvala a Andulí koukala večer na Lvího krále,takže to potřebovala tay naspat,ale jdem sse oblíct a´t tu tak nestrašíme.
Já mám do porodnice jednu velikou cestovní tašku kde mám věci pro sebe i pro mičo, a pak mám takovou malou pidi tašku - kde mám bačkory jak sobě, tak muži, ručník, pyžamo, a kalhotky (to jsou vlastně věci co potřebuji k porodu). Jen ještě musím dát dohromady papíry, abych to měla komplet hotové.
Teď zrovna uavžuji zda se u nás v porodce rodí od 34+0 nebo až 36+0. Abych mohla být už klidná a věděla, že mě vezmou kdyžtak tady kdyby něco. 😀
@nuna55 aj moj muz mi stale vravi, ze to bude v pohode.. ze ani neviem ako odrodim... tak by som mu chcela verit 🙂 takze kamosky su uz stastne maminy? prosiiiiiim ta..len sa ich nepytaj ako rodili.. to ti teraz fakt netreba.. nevravim aby si tam sla uplne neinformovana.. ale kazda to mame ine.. a netreba sa dopredu zdeptavat
@xxx.klarka tak takové limity ohl porodu v porodce nemáme,to myslíš kvůli tomu,že nemají inkubátor apod.? 😕
Já mám jít akorát od 35tt na porodopis,tj.potřebná administrativa.
Jinak já panikou netrpěla ani jako prvorodička.Byla jsem tehdy hrozně zvědavá.Na scénáře z okolí jsem nikdy nedala.Mně se netýkají
Ad košík pod kočárkem.právě že ten kovový je super praktický a velký! Já mám kočárek retro chicco a mám ho tam taky
@petja U nás jo, vím to dle toho když jsem při dcerce v 31tt ležela na gyndě na kapačkách, tak říkal, ať vydržím do 34+ a nebo 36+, teď si právě nejsem jistá. Že se jinak převáží do jiného města, že tu tak malá mimča nerodí, ale právě si nemůžu vybavit který ten týden říkal 😅
Já jsem taky v klidu jinak, na porod se těším a těšila jsem se i při prvním, každý porod je jinej, jen doufám, že tentokrát to bude rychlejší 😀
😝
ahojte, mňa tak na skolila nádcha, že som dva dni preležala, teraz som kus upratala a môžem si ísť zase ľahnúť 😠
@defs a prečo nechce manžel počuť o mutsy? ked už máš vaničku treba dokúpiť len podvozok a pozdejšie športovú časť 😉
no my sme nakoniec vybrali tento http://www.svetkocikov.sk/kociky-babyactive/452...
ale veľmi dlho som rozmýšľala aj nad týmto http://www.svetkocikov.sk/8-kociky-dorjan
@defs a veľmi veľa u nás je teraz týchto kočíkov a veľmi si ich chvália http://www.svetkocikov.sk/66-kociky-camarello, skús pozrieť aj iné farebné kombinácie
aha tak už viem kde ste všetky a ja som vytvorila novú diskusiu :D inak zdravím všetký budúce mamičky už sa to kráti všetko ale držím Vám palčeky 🙂
no mě ten košík přije moc mělký,mám radši hlubší-mám jistotu,že mi z něj nic nevypadne,tady bych se toho obávala
to smekám,já se teda na porod netěším ,ale hold to budu muset nějak zvádnout,ikdyž teda jako samotný porod byl dobrý,horší ty bolesti před tím,uvidíme jak to bude tentokrát
u nás v porodce se rodí od 36týdne,jinak vozí do porodky jinam
Ahoj těhulky 🙂
moc sem nechodím, občas sem juknu... taky čekáme mimi v únoru.... chci se zeptat, už mate zabalené tašky do porodnice? 🙂 a pro mimi vše připravené?
@eniciatko ano, ano, vše hotové a připravené. 🙂

@petja Přijde mi, že nemá otáčecí kolečka....Já po zkušenosti, kdy jsem teď několikrát jezdila s kočárkem, který neměl možnosti otáčení koleček, bych takový nekoupila, strašně jsem se při něm nadřela.