icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petpop
28. dec 2011

@krakorka Já Tě uklidním, jdu taky až 10.1. 😕 Nepočítám teda předporodní kurz teď v pátek, který bude o koupání.. No ani bych tam nešla, myslím, že na tom se toho není moc co učit.. ale dělá ho moje PA, tak snad aspoň budu mít šanci se poptat i na jiné věci..

mamilia
28. dec 2011

@petja 🙂🙂🙂 no hej hej.presne tak ze do 3kg...taaaak som zvadava....nakoniec obe ostatneme prekvapene vahou nasich drobcov..🙂

petja
28. dec 2011

@mamilia no já bych spíš se divila ty 3kg.Já mám spíš větší děti

nuna55
28. dec 2011

babule mne je tak nejako moc divne od včera mám nejaký moc vysoký tlak a dosť ma to položilo, zajtra idem na poradňu tak som zvedavá čo mi na to povie, lebo doteraz som mala tlak úplne ukážkový. Nemáte niektorá podobný problém ?

mamilia
28. dec 2011

@petja hej .?? kolko vazili ..?? moja vazila 2970g...tak hadam aj tento drobcek v brusku bude tolko vazit..🙂

mamilia
28. dec 2011

@nuna55 juuuj davaj bacha na to... vysoky tlak je velmiiii nebezpecny v tehu ...!!!! kolko mas tlak .???? ked mas velmi vysoky utekaj hned k doktorovi....!!

defs
28. dec 2011

@andryskam No, tak beru to tak, že na ty nový čistý věcičky to je dobrý a co se týče skvrn, švagrová mi doporučovala přípravek Salbet, mám ho koupen stál 59,- 1l. Je buď v rozprašovači a nebo normálně tekutej. Má s ním jen dobré zkušenosti na flíčky od jídla, flíčků od kojenecké stolice a mnoho dalších skvrn. Prý ho tam nechávala kolikrát přes noc, flíček zmizel a žádnou dirku to neudělalo jako např, Vaniš atd....kterej mě rozežral dupačky u prvorozeného synka, ale to byla moje chyba, dala jsem to na ne a usnula, takže ráno bylo jasno.Což prý uSalbetu se nestane. Tak uvidíme.....

kokorunecka
28. dec 2011

Ahojte dievčence 🙂
Konečne mám chvíľu čas 😀
3 várky detskej bielizne sú vyprané aj vyžehlené 😀
Ďalšie 2 sa sušia a ešte jedna ma čaká oprať....
A dúfam, že to je všetko 😀 😀
Lebo už nič iné nerobím, len stojím u žehliacej dosky a naparujem si papuľku 😀 😀
Mm stále behá po dopravných policajtoch, lebo dnes mu majú dať konečne naše tabuľky, ale akosi už od desiatej rána tam stojí a čaká 😀
Našťastie mama zavolala jej bratrancovi ( šéf našich dopravákov 😅 ), tak snáď to už bude rýchlejšie 😀
Inak, @nuna55 Ja mám ostatné dva dni na hovno tlak... Ráno nízky, že idem do kolien a hlava sa mi točí jak na kolotoči a večer zasa taký vysoký, že to neviem ani rozdýchať, aby sa mi srdce upokojilo... Nechápem..
Našťastie mám dnes večer poradňu, tak mu vyklopím všetko čo ma trápi a nech so mnou niečo urobí 😀 😀

petpop
28. dec 2011

@kokorunecka Čauky 🙂
Vidím že máme stejné aktivity takhle po Vánocích, taky jen peru a žehlím a peru a žehlím 😀
Ale už to bude brzo hotové, tak mám z toho dobrý pocit. Dneska jdeme koupit autosedačku, čekáme až nám bratranec donese konečně kolébku, vaničku a košíček na spaní... a myslím, že můžu spokojeně odfouknout, že mám "skoro" všechno.. 😉 Kromě pár drobností, jako teploměr do vany, nůžtičky na nehty apod.. To už vezmu jedním šmahem přes internet 🙂

bambula1307
28. dec 2011

Mne sa tiez zda ze toho dako vela periete a zehlite . Ja mam cca 30 bavlnenych plienok z kazdeho cila 7 bodyniek a 4 dupaciek..poprala som do cisla 68 a mala som tak dve pracky 🙂. pri prvom mi to stacilo, tak hadam bude aj teraz 🙂).

ten vysoky tlak je ozaj nebezpecny, babulky konzultujte s lekarmi..aby sa vam daco nestalo. Ja uz som taka unavena, stale musim odychovat...nic neurobim v kuse..pri zehleni sedim.

ja si do porodnice tiez beriem sietkovane nohavicky ale je to take jednovelkostne, jedny vlozky , 2podlozky pre mna a 2 pre mimi. 10 plienok, jedny vlhcene obrusky, ostane veci mi manzel prinesie na druhy den. Na kupanie..olejcek, rybaciu masticku a alkohol na pupcek nam daju v nemocnici.

kokorunecka
28. dec 2011

@petpop Ahooj 🙂 Ja nechápem, kde sa mi toľko vecí nabralo, že nič iné nestíham robiť 😀
Tak to tiež finišuješ 🙂 Ja som autosedačku objednávala s kočíkom, takže to mám, aj keď oboje ešte stále u tatina na dome 😀 Lebo sem sa mi to zatiaľ nevmestí dokiaľ nedoperiem a nedožehlím 😀
Ja som musela cez net objednávať cumlík, lebo naše lekárne sú nejaké 100 rokov mimo... 😀
Aj keď teda nechcem, aby malá mala za každú cenu cumeľ, ale pre istotu 😀
@bambula1307 Ja mám tiež do pôrodnice nachystané sieťované nohavičky, ale tých vložiek mám drobátko viac, keďže ani len netuším čo bude a ako bude 😀 😀 Ty už to máš odskúšané 😀
A tiež netuším ešte stále, že čo mi v pôrodnici dajú a čo nie... Tak som lieh na pupček pre istotu kúpila... 😀

kohutovci
28. dec 2011

@mamilia jeeej to by bolo supeeer.. keby sme sa tam stretli 🙂 ja sa budem musiet prisposobit hlavne muzovmu volnu a asi aj ty.. ved dame si vediet.. a snad sa nam podari aspon jednu poradnu naplanovat spolu 😉

petja
28. dec 2011

@mamilia první 3150gr,druhá 4020gr 😅

petja
28. dec 2011

no já prostě nachystala všechny věci co mám 0-6měs.v krabicích,takže toho se nasbíralo po dvou prckách,no můžu převlíkat 10denně 😀

@kokorunecka tak líh na pupík sem nikdy nepotřebovala,když by něco tak mateřské mléko a v porodce,jak pupík odstřihnou tak to hned zalepí.U nás teda vložky akorát bezprostředně po porodu,pak už ani náhodou.Košile zase bez problémů ano

mamilia
28. dec 2011

@petja fuuuuha aky rozdiel...🙂 tak teraz podla teba bude tych 3 kg.??

petja
28. dec 2011

vysoký krevní tlak spolu s náhlým váhovým přírustkem,bílkovinou v moči a otoky nebezpečný je

petja
28. dec 2011

@mamilia nemyslím,spíš se přikláním ke 4kg,páč v 32+3 mimi vážilo podle tabulek totéž co o týden starší
a ten první to byl překlep,to bylo 3510gr 😀

kohutovci
28. dec 2011

@mamilia prosim ta.. v com tie nase detvaky budu oblecene, ked si mam do porodky brat iba capicku a rukavicky? 😕 malu budem mat stale pri sebe nie? ked sa mi nahodou tak pototo, ze ju bude treba prezliect tak to pojdem nafasovat dupiny k sestricke, ci ako? vobec mi toto nieje jasne 🙂

mamilia
28. dec 2011

@kohutovci no babenka budu mat oblecene dupacky ... a zabalene v perinke...
cipaocky a rukavicky ..hej hej zober zo sebou ... 🙂 a malu budes mat samoztrejme pri sebe ..nie hned ale po tych 2 hodinach a nieco tusim ...

kokorunecka
28. dec 2011

@petja No, ja dúfam, že nebude nutné ten lieh použiť a všetko bude v poriadku, ale istota je guľomet podľa mňa 😀
@kohutovci 😀 Že : "Zdravím, sestra. Prišla som si pre čisté dupačky, body s krátkym aj dlhým rukávom a košieľku. Ďakujem, očakávam vás na izbe." 😀 😀

mamilia
28. dec 2011

@petja ahaaa..lebo moja mala tak isto vazila ako terza maly v brusku ..maju podbne miery...a mala sa mi narodjla do tych 3 kg...

Vsak uvidime ...aj tak su to lemn odhady ....🙂)

kohutovci
28. dec 2011

@kokorunecka 😀 😀 😀 😀 😀 ty chces aby som uz porodila? 😀 😀 😀 no ale asi tak to nejako bude.. 😀 ja si pre istotu zabalim aspon dvoje svoje.. zaberie to malo miesta a ked sa nepouzije .. tak sa nepouzije 😝

petpop
28. dec 2011

Tak mi se právě zdá, že toho pro prcka moc nemám (oblečení), něco málo jsme koupili, zbytek dostali po rodině.. Ale peru všechno, a vyšlo to asi na 4 pračky. Jsou tam ale i věci jako 2 zimní kombinézky, prala jsem i deky pro mimi ...a ono to zabere v pračce dost místa. Pár kousků je i od půl roku výše, ...ale chtěla jsem to mít už při jednom.. Nemám určitě ničeho zbytečně moc.. Spíš mám strach, abychom neměli málo, ..ale to kdyžtak nemáme problém kdekoli dokoupit že. Např. Tesco máme 2 minuty od domu, a tam je toho pro mimča až až 🙂

Líh na pupík jsem si z Čr taky dovezla, ale vlastně ani nevím, jestli bude třeba.. To se má nějak mazat, než upadne ten pahýlek, že?

@petja Naštěstí teda nemívám vysoký tlak, a s váhou to mám spíš opačně (přibírám, podle mně, až moc málo) protože jinak bílkovinu v moči jsem měla už 2x a nohy mi poslední dobou večerama taky dost otékají ☹

mamilia
28. dec 2011

@kohutovci tak to mas pravdu ..🙂))
a aj cumlik si mozes zobrat ..v Ruzinove dovolia...🙂 NA jeden den dostanene 5 plienok ..
ked je super sestricka da ti aj viac..🙂)

petja
28. dec 2011

@petpop já s pupíkem nedělala nikdy nic,dle mě nerýpat do toho zbytečně

kokorunecka
28. dec 2011

@kohutovci Ja to vidím tak, že moja pôrodnica mi dá siahodlhý zoznam na celú cestovnú tašku a nie, aby mi niečo dali svoje 😀
@petja A tak, pokiaľ to začne hnisať alebo sa veľmi pomaly a zle hojiť, tak to nie je veľmi zbytočné...

kokorunecka
28. dec 2011

@petpop Ja som otočila 5 práčok, ale kombinézy a ani deky som neprala.... Ale prala som klasické bavlnené plienky 😀 😀 To bola jedna práčka 😀

petpop
28. dec 2011

@kokorunecka Tak obycejnych bavlnenych plenek mam jen 13 😀 To jsem prala spolu s bílým, pak barevné, tmavé, deky s kombinézama, a taky plyšáky 😀 Ale ne nové, takové, co už mám nějakou dobu, tak aby nebyly zaprášené, když byly naházené v krabicích při stěhování..
No a dneska jsem si ještě vyprala župan, papuče, a cestovní tašku 😀 😀 Zjistila jsem, že malý kufřík, který jsem měla nachystaný, je žalostně malý 😀

kokorunecka
28. dec 2011

@petpop Tak ja tých bavlnených nemám o nič viac 😀 Ale dávala som ich na klasický program, preto som to dala zvlášť...
A včera som dávala biele č.1 a biele č.2 😀 Do jednej sa nevmestilo 😀
A dnes dva razy fičalo farebné.. No vody a vody 😀 Kto to bude platiť 😀
Ale našťastie tam hodím už len čo je vybavenie postieľky a hotovo...
Len to žehlenie... Ja som vždy vedela prečo to tak nerada robím 😀 😀
Svoje veci si dám prať asi až úplne na záver 😀 Nech mám s tými maličkými pokoj 😀
😀 😀 To je dobrééééé, ja som pozerala dnes ráno, že hmmmmm, chcelo by to asi inú tašku, do ktorej si dám tie veci... Jedna malinká, druhá obrovská 😀 V krajnom prípade je jasné, že si vystačím aj s tou veľkou, ale možno stihnem ešte niečo poriešiť 😀

petpop
28. dec 2011

@kokorunecka No to žehlení, ..moje nervy 😝 Tolik jsem snad nežehlila, ani pro 4 lidi, když jsem ještě bydlela s rodiči a bratrem 😀 Pro mě a MM žehlím dost málo, naučila jsem se šikovně věšet prádlo, aby to nebylo třeba 😀 😀
Já teda beru takovou střední cestovku a zastávám názor, že radši mít něčeho více, než pak litovat, že něco chybí nebo je málo..
Jo a s tou vodou, ani mi nemluv, pračka vlastně běží aspon 2x denně od doby, co jsme se přistěhovali. Ale jak říkám, dneska poslední. Vracíme se do normálu 🙂 (na cca měsíc a půl) 😀