icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

layla06
28. dec 2011

@kohutovci oki ozvem sa v piatok, ale urcite je vsetko ok🙂

suzamen
28. dec 2011

@petpop snad bude porodní váha aspon 2,50 abysme mohli brzo domů 🙂
@defs děkuju 😉 jdeme na Obilňák,vypadá to tam docela hezky akorát mě štve ta návštěvní doba 😠
@layla06 já mám tlaky asi 2 týdny,malý dost naléhá hlavičkou na čípek a teď jsem začala mít docela bolestivý poslíčky 😖

petpop
28. dec 2011

@suzamen Ono se říká, že v posledních týdnech těhu mimča nabírají cca 0,5kg týdně. Nevím jak u dvojčat, ale i tak věřím, že těch 2,5 minimálně mít budete 🙂 Vždyt se podívej na svůj pupík 😉
Můžu se zeptat na tu návštěvní dobu? Já se na to tady ještě ani neptala, ..doufám, že mě hned pustí domů (tedy za těch cca 12hodin, jak tady je normální) 😅 Normálně bych si tam chtěla asi ty 3 dny poležet, jak je normální v Čr, ale na druhou stranu, proč se nervovat s jinými maminkami a miminkami, když můžu být doma v klídečku, a Dr za mnou bude chodit 🙂

kohutovci
28. dec 2011

Dievcata musim sa vam pochvalit.. konecne som zohnala hracku pre mimi.. ja som chcela zavesnu na vajicko.. kocik a tak.. aby s nami mohla cestovat.. a manzel chcel aby hrala.. a nasla som obe v jednom tu na MK.. straasne sa tesim. ked uz bude doma 🙂

xxx.klarka
28. dec 2011

@petpop Já si vůbec nedokážu představit jít po 12hodinách domů, když si vzpomenu jak jsem byla vyčerpaná 😀 Ale zase na druhu stranu si nedokážu představit jak vydržím ty 3-4 dny bez dcerky. 🤐

@kohutovci krásná hračka, já dneska objevila konečně kolotoč na postýlku, tak ho po mateřské koupím. 😵

defs
28. dec 2011

@suzamen tam jsemrodila obě děti a jdu tam potřetí. Byla jsem moc spokojená a co se týče návštěv...když b udeš na nadstandartu, tak mámpocit neomezeně a jinak hodně záleží na službě... jsou tam fajn sestřičky které dělají, že to nevidí, ale i ty, které to str.dodržují, tak záleží nakoho kápnem, ale já jsem tam nikdy problém neměla a byla velice spokojená. 3vagrová rodila před 2 roky a říkala, že tam byly všechny sestičky ok, jen jedna, že byla hrozná..... tak doufejme, že ji tam nepotkáme 🙂

kohutovci
28. dec 2011

@xxx.klarka aky si si vybrala? ja mam od fisher price medvediky motyliky.. s projektorom na dialkove ovladanie.. mm sa nepaci, ze je to velka opacha a chce aby sme ho predali a kupili maly obycajny na rucne natahovanie.. podla mna sa malej bude pacit.. tak som ho ukecala aby sme to s nim skusili a nech mala rozhodne ci ju zaujme alebo nie 😝

suzamen
28. dec 2011

@petpop já zase četla že zase nabírají 250g týdně a dvojčata cca 200g ale tak vydržet do půlky ledna to by mohlo stačit...aspon bych měla lehčí porod 😀 U Sáry jsem taky měla mega břuch a měla jen 3 kila 😅 Tady je návštěvní doba od 15 do 17 h. ☹ což je děsně málo když si představím že se bude chtít přijít podívat víc lidí..to abych si s každým domluvila schůzku předem 😀 V UK je to dobrý že tam jde maminka s mimčem další den domů i když asi bych měla strach...ale oni tam jsou na to zvyklí tak co...
@xxx.klarka taky nevím jak ten týden bez mojeho nerváčka zvládnu 😀
@defs nadstandart asi nehrozí..ted si ho nemůžu dovolit ☹ jinak bych tam šla hned... já co jsem dneska zkoukla ty sestry tak byli docela v pohodě jen jedna vysoká hubená,zrzavý mikádo mi připadala děsně přísná 😀

xxx.klarka
28. dec 2011

@kohutovci jo to jsem slyšela že ten motýlkový a medvídkový je moc veliký. Mám vybraný od fisher price takovou tu žirafa, známá mi ho nabízí za dobrou cenu použitý, tak si ho od ní vezmu, už jsem ho nikde ani nenašla na internetu nový, nevím zda je to starší model nebo co.
Já měla při dcerce na ruční natahování, ale nebavilo mě to furt natahovat a navíc se nám tam ulomilo očko a byl pak k ničemu. 😖

xxx.klarka
28. dec 2011

@kohutovci takovýto:

kohutovci
28. dec 2011

@xxx.klarka je fakt velky.. kvoli nemu nemozem mat baldachyn.. ale tak radsej ozeliem baldachyn ako ten kolotoc.. neviem sa dockat co bude robit mala ked pustim projektor a po celom plafone sa budu tocit motyliky 🙂 kvoli nicomu inemu som ho ani nechcela 😀
zirafka je krasna.. a teda podstatne mensia ako ta nasa opacha.. 😉
Dievcata mam za sebou prvu sterilizaciu cumlikov.. pred tym ako som ich zacala vyvarat som si chvilu podudlovala.. a teda nic moc.. strasne ten cumel tlaci predne zuby 🙄 ked som bola mala dudlovala som asi do 4rokov 😕 nechapem co som natom videla 😀 😀 😀

petpop
28. dec 2011

@xxx.klarka Jako upřímně, ja si taky nepředstavím, jak budu po 12cti hodinách odcházet domů, vyřízená, nervozní a ...no prostě se všemi těmi fyzickými i psychickými poporodními stavy prvorodičky 😀 😀
Ale zvykám si na tu myšlenku od začátku těhu, tak už jsem se smířila, a na druhou stranu, nemocnice fakt nenávidím. Přítel, když tam musel po operaci zůstat přes noc, probrečela jsem doma tu noc celou 😀 Takže na druhou stranu, bude fajn být doma, ve svém, a s ním, ..tedy s nimi ! 😵
Ono ale taky záleží na stavu, v jakém budeme, já i mimi. Kdyby cokoli nebylo v pořádku, nechají si mě déle. Např. moje známá tam byla 8 dní, měla problémy s tlakem, a po císaři..

petpop
28. dec 2011

@suzamen Ty jo, tak dve hodiny navstevy, to je sakra malo... Kdybys tam byla 3 dny, mozna bys nakonec byla i rada.. Ja si teda nepredstavim, ze by nas tam vsichni chodili okukovat (rodina, pratele...) 😖 Ale byt tam tyden, ...to uz bych si je i sama zvala 😀 Já chci mít svůj klid, po cca týdnu mi MM zaletí pro mamču, a návštěvy, počítám, budu odkládat co jak nejdéle. Myslím, že na nikoho nebudu mít moc náladu 😅
A s dvojčaty se vždy zůstava v porodnici tak dlouho?

bambula1307
28. dec 2011

@kohutovci ja tiez davam troska aviavze..nie vela..tiez som mala tvrde pradlo. starsej uz nedavam avivaz.
a to pivo je ok raz za 100 rokov. Ja sa priznam, ze sem tam som si pol deci bieleho vinka vecer dala..a pivo asi 2x..ale len trosku :D.
No kavu si davam zatial kazdy den, ale uz mi nerobi dobre..mam kyselinu. Normalne mam pocit, ze babo mam az pod rebrami ako ma tam stucha...uf

suzamen
28. dec 2011

@petpop v Břeclavi byli sice stejný návštěvy ale MM vždycky po poledni přijel a odjížděl až večer tak to bylo v pohodě ted to bude horší ☹ S dvojkama se tam zůstává tak dlouho dokud se nenaučí pít svoji dávku a čím větší mimi tím spíš se to naučí a my budeme moct jít domů 🙂

defs
28. dec 2011

@suzamen taky jdu na normální oddělení. Kámoška tam byla a muselasi koupit i toaleťá na nadstandart.... tak nevím za co se tam platí 1200,- 🙂 , nehledě na to, že když tam neměla muže, tak se tam celkem nudila. Já bych to brala jen kůli WC a koupelně na pokoji, jinak je to pohodička.

kohutovci
28. dec 2011

@bambula1307 ja som kavu doteraz pila jednu denne a necely mesiac som si to zvysila na dve.. zacala som sa poobede citit taka prispata, hlava ma bolela.. kavu pijem hlavne kvoli nizskemu tlaku.. nastastie ma z nej zaha nepali a na tlak pomoze..
jooo ten pocit doverne poznam.. stuchanie pod rebra.. ked zacne tak vzdy tlaci do pravej strany, potom sedim aj chodim tak vykrivene... je to strasne neprijemne 😖

xxx.klarka
28. dec 2011

@kohutovci Já vím, že kamarádka co měla ten samý co Ty taky nadávala že je hrozně veliký.

@petpop Jasný no, jiný kraj jiný mrav. Určitě vše půjde v pohodě a zvládnete to 🙂

U nás jsou návštěvy psaný od 14-17:00. Ale ze zkušenosti co jsem byla s dcerkou vím, že tam pustí kohokoliv, kdykoliv když s tím rodička souhlasí. Musí to být prostě v rozumnou dobu, kolem 7 se v porodnici většinou koupe a to by měli být návštvy už pryč.

petpop
28. dec 2011

Když už se tady tak bavíme o těch porodnicích, říkám si, jak si tady budeme psát už s broučkama doma.. To už asi nebude tolik času, ale věřím, že si tady vždycky přijdeme poradit, postěžovat, pochválit se, prostě pro to porozumění 😉
@suzamen Uvidíš, ono to možná spíš bude o přístupu personálu, máš už dcerku, ta s Tebou taky bude chtít trávit víc než 2 hod.denně, možná to sestřičky obměkčí? 😉 A ještě, když tam budeš s dvojčátky...dvojitá radost i starost na sdílení s blízkými 🙂

mell
28. dec 2011

Tak já používám prášek Batole, je ekologickej a mně vyhovuje. Aviváž nepoužívám ani pro nás, já nesnáším takový to "voňavý" prádlo, takže já jsem asi exot, hledám prášek, kterej nevoní 😀 Tvrdý prádlo nemám, protože máme sušičku, ale i když jsme jí neměli, tak mi to prádlo přišlo tvrdý i s aviváží - hlavně ručníky...

A co se týká alkoholu, vy jste tu nějaký prudérní, ne? Si mám připadat jako alkoholik? 😀 😀 😀 Já bez problému piju tak dvojku vína večer a s pivem taky nemám problém. Naopak si myslím, že je to dobrý, když se to nepřehání.

suzamen
28. dec 2011

@defs přesně tak je to výhoda fakt jen skrz sociálku ale těch pár dní tam vydržíme 🙂
@petpop jj dneska jak jsem byla na recepci tak se tam sestra rozplývala že měli den před vánocema dvojčátka 😀

kohutovci
28. dec 2011

@mell raz ked budem velka aj ja chcem susicku 🙂 uuzasna vec.. viem, ze to nieje draha zalezitost.. ale vzdy sa najde nieco co treba viac.. tak snad sa k tomu raz dopracujeme 😉

petja
28. dec 2011

Tak to já bych ambulantní porod zase uvítala
Ad alkohol,v těhu jde mimo mě,vůbec na něj nemám chuť,ale ve dvojce vína či pivko,v tom nevidim problém.Kávu nepiju vůbec,těhu,netěhu,hrozně mě dehydruje
Ad vyvařování dudlíků apod.přijde mi to nesmyslné,při tom co mimi všecko ocumlá a strčí do pusy.To budete mít na dudlíka krabičky?

xxx.klarka
28. dec 2011

@mell Neboj, taky "chlastám". Pivo mě nerozhodí vůbec, sem tam sklenka vína či panáček domácího kaštanového likérku. 😀
Jinak kafíčko piju, jedno dvě denně jak kdy. Buď latte či rozpustné s mlékem.

@petja Já vše vyvařila jen když jsem to koupila nové, pak už nějak nesterilizuji a nevyvařuji nějak extra. Sem tam to hodím do tablety milton, aby se to pročistilo a kašlu na to. 😉

siwinka1717
28. dec 2011

Baby počuli ste o hračke Uspavaci macko ... zvuky maternice , vraj je to super k uspávaniu novorodenca..je to pravda?

mell
28. dec 2011

@kohutovci jako fakt je to naprosto výborná věc, nechápu, jak jsem bez tý sušky mohla žit 😀 😀 😀 A nemusím žehlit, prádlo je krásně vyžehlené, jen se to musí hned po dosušení složit.

@petja tak já myslím, že pro ty čerstvý miminka by se to asi vyvařovat mělo, ty mi přijdou takový děsně bezbranný. A pak jednou za čas taky, ale jak se to dtíě začne pohybovat, tak už člověk stejně nemá šanci ohlídat, co všechno vezme do pusy 🙂

danadany
28. dec 2011

@petpop lebo sme prerábali na komplet celý byt, ale už je našťastie hotovo, už len nejaké drobnosti, takže po Novom roku by sme sa mali sťahovať, ja si len zoberiem asi dva kufre a som presťahovaná 😅, len už občas sa aj ja bojím, že čo ak to príde skôr a nestihnem to všetko

kohutovci
28. dec 2011

@siwinka1717 pocula som o tom.. aj o angelsound.. ten angel ma byvala spoluziacka.. pocuvali cez neho babo v brusku a nahravali zvuky co sli z bruska.. najviac pocut mamine srdiecko, ako prudi krv a bublinkuje to tam.. vraj to dieta upokojuje.. pustali to malej ked sa narodila.. urcite to ma nieco do seba.. ale na druhej strane.. babeno sa zaobide aj bez toho.. je to na tebe ako sa rozhodnes.. 😉

krakorka
28. dec 2011

Tak já jsem si dávala teď každý večer panáčka medoviny. 😅 Kávu nepiju,bolí mě po ní hlava.Ale mys¨lím si,že když je všeho s mírou,tak to nevadí.😉

My jsme měli návštěvu,ségru s rodinou,tak si Anndulína pěkně vyhrála s bratránkem a mě po jejich odjezdu začalo být pěkně šoufl,zas miminko cítím až v žebrech,,takže mi asi tlačí na žaludek.A do toho na mě padla únava,takže jdu zalíst do peřři a odpočívat,spát ještě nemůžu co bych pak dělala v noci a hlavně,já když zalezu,tak ze mě skoro pokaždé ta únava spadne,divný😅

Tak mě pobyt v porodce moc nevadil jako celkově,mohlo bt líp,spolubydlící pak měla komplikacepo císaři,takže byl celkem šrumec,asi dva nebo tři dny,tak to nebylo nic moc,ale nakonec jí odvezlli a šoupli mi tam dvě a to bylo v pohodě.
No a po zkušenosti jak jsem ležela teď v nemocnici vím,že se na manžu můžu 100%spolehnout a že to s dcerou zvládnou a i já bez ní,hlavně tam nebudu úlně sama ale s naším miminečkem,takže to bude o něčem jiiném.

No nic mimčo mi v bříšku zas skotačí,tak se jdu natáhnout a odpočívat.Přeji hezký večer všem.

defs
28. dec 2011

když chodím do poradny, v čekárně běží nějaký reklamy atd.... nicméně je tam rozhovor na téma alkohol v těhotens. a pan doktor tam povídá, že 2 dc vína, nebo malé pivko není vůbec na škodu, naopak, že to pročišťuje organismus.......takže holky, můžete být v klidu 🙂 😉