icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petja
28. dec 2011

@amrash Hlavně že jsi v pořádku,ty i mimčo!

kohutovci
28. dec 2011

@amrash preboha..este, ze si v poriadku.. ja som bola takto sikovna v 6tom mesiaci.. ked som sa natiahla ako zabka na ceste.. a "vdaka" tomu som zostala na rizikovom.. v tomto tt padnut.. nieje sranda.. pfuj pfuj pfuj, ze to dobre dopadlo.. no teda .. ty to s tym terminom riadne preskakujes.. preco si ho posunuli az od 20 dni? 😕

amrash
28. dec 2011

@kohutovci
@petja Dekuji devcata za podporu. Mela jsem radne nahnano. 8 mesic nosim pod srdcem detatko a pak bych mu treba nenavratne ublizila! Uklouzla jsem na dlazbe, brzdila rukou i kolenem, ale i tak to odnesla take bocni strana bricha.
Na cisare jdu planovane kvuli zdrav. stavu. Rekli mi, ze nejpozdeji ve 37tt bych uz mela nastoupit do porodnice, coz je kolem toho 6.2.

kohutovci
28. dec 2011

@amrash to ti verim, ze si sa riadne bala.. ale uz je to za tebou.. teraz mysli pozitivne 😉

amrash
28. dec 2011

@kohutovci Ted uz budu jen pozitivne myslet. Aspon k necemu to bylo dobre - ta navsteva porodnice me aspon zbavila meho strachu z porodu 🙂

oluska88
29. dec 2011

tak o chvilu ideme pozret nasu lasku ako rastieme...konecne aj z ockom.tesime sa!

petpop
29. dec 2011

@petja Mě to Karpování hrozně zaujalo na jiné diskuzi, kde o tom maminky psaly, tak jsem si knížku v ČR koupila už začátkem roku, a momentálně ji přelítávám podruhé, abych si odvěžila pamět. 😉 Ono na tom není nic k nezapamatování, jen mám trochu strach z té jeho "síly", uvazovat "hodně pevně", "třást energicky" apod 🙂 Ale jestli to má fungovat, vyzkouším určitě 😉
Objednám si dnes ten čaj z maliníku a lněné semínko. Od kterého týdne se to má jíst / pít? Čaj budu mít přímo sušený, ne porcovaný, tak doufám, že tam bude uvedeno dávkování. A lněné semínko-kolik tak sníst denně?

petpop
29. dec 2011

Dobré ránko, já dneska vůbec nespala ☹ Pořád, ale to pořád jsem se budila, a sny jsem měla zas šílené.. V polovině noci se mi zdálo, jako by nám nad hlavou (v bytě) cupitalo dítě, jakobych zlehka otevřela oči a viděla, že k nám vešlo do pokoje děcko a stálo u přítele hlavy.............ještě teď mám husinu.. Už mi z toho těhu asi fakt hrabe 😅
@rossalinda V takových případech jsem právě ráda za to, že pouští tak brzo.. Jasně, je strach z komplikací, být na mimi sama apod., ale pomůže určitě víc přítel, než sestry, a není nad to, být ve svém, než v cizím.. A ještě víc jak týden, brrr 😖 Tak Ti přeju, aby to tentokrát bylo rychlejší 😉 A sobě, aby mě tam nakonec nenechali déle 😀

@kohutovci Jste mě taky zlomily tou diskuzí. O tom semínku a čaji jsem pořád přemýšlela... ale dnes už ho objednám 🙂 Jen ještě otázečka na @petja, plánuju Epidural, má to smysl užívat i tak? Na otevírání a "skluz" asi jo, ne? 😉

mell
29. dec 2011

@petja super, tak to tě budu zneužívat a vyptávat se 😉 Já v to nikdy nějak nevěřila, ale od té doby, co mám dítě a zázračně to na něj pomáhá, tak tomu začínám věřit 🙂

@amrash hlavně, že jste v pořádku... nj, člověk už je děsně nemotornej s tím pupkem, to je hned, tak buď opatrná!!

@petpop a to budeš mít doma nějakou PA, nebo kdo ti všechno s tím miminkem ukáže a pomůže s kojením apod.? Já vím, že v Holandsku právě domů dochází takhle PA...
Ta předporodní příprava se má začít tak měsíc před porodem, to lněné semínko jsem si kupovala drcené a dávala si ho do jogurtu, ono je to i dobré 🙂 A určitě to ber, i když plánuješ epidurál, sice i ten pomáhá k tomu lepšímu otevírání, když je ženská vystreslá, ale tak myslím, že tím vůbec nic nezkazíš, bo stejně si to dítě musí projít porodníma cestama.

mell
29. dec 2011

a já teda zase trpím, nějak se mi zase rozjíždí pánev nebo co, takže mě bolí kyčle i kolena, no radost... Navíc jsem se v noci vzbudila s příšernou bolestí hlavy, tak jsem se dost dlouho převalovala a řešila, jeslti si jít pro panadol a nebo jestli se mi to podaří zaspat - nakonec se podařilo, ale teda prospala bych dneska snad celej den.

petpop
29. dec 2011

@mell Tady vlastně celý porod vedou jen PA, doktor se objeví teprve, když nastane nějaký problém, a jinak jedině anesteziolog, pokud chceš ten epidurál. Po porodu Ti ukáží jak kojit, o koupání například mám teď v pátek předporodní kurz 🙂 a po porodu chodí PA myslím co dva dny ke mně domů, kontrolovat kojení, jestli prcek přibírá a dost kontrolují i psychiku, vyptávají se atd. Tak jsem to slyšela a pevně v to doufám!!! 😅
Myslím, že pokud se člověk nenechá odbýt a vyptává se, neměl by být problém.. Pochybuju, že v Čr je to v něčem lepší.. Ochota personálu stejně mnohdy chybí, na takové zodpovídání otázek apod.. 😒 Oni si všichni asi myslí, že automaticky s mimčem a placentou si porodíme i zkušenosti a znalosti... 😖

mell
29. dec 2011

@petpop tak to určitě zvládneš a je fakt, že doma je doma a na psychiku je to stopro lepší. Jen asi zase pro plašany je lepší mít pocit, že je člověk pod dozorem.
Co mám já zkušenost se setrama u apolináře, tak byly všechny hrozně super, hodné a milé a se vším pomohly a poradily. Samo to nebylo o tom, že by za náma chodily a všechno dokolečka vysvětlovaly, ale prostě platí asi jako všude - líná huba, holé neštěstí 🙂 Takže přesně tak, prostě cse ptát a ptát...
A co jsem slyšela, tak tady taky porod vedou de facto jen PA, doktor obvykle dorazí, až když je hotovo 🙂

petpop
29. dec 2011

@mell No ja nejdriv byla tady v UK ze vseho vyhukana, ale nakonec jsem i rada.. Plasan jsem byla hrozny, a tady me prave to jejich "no stress" naucilo nebyt ze vseho tak hotova 😀 Ja doufam, ze taky trefim na dobrou smenu, nechci se tam citit jako jedna z mnoha ze stada.. a pristup lidi na me dost pusobi.. I kdyz kdo vi, pri porodu budu mozna nejnesnesitelnejsi stejne ja 😀

petpop
29. dec 2011

@mell Jo a diky za radu s tim seminkem a cajem. Uz mam objednano z netu pres nejaky obchod s bylinkama, lnene seminko cele, takze budu chrupat 🙂 a caj sypany.. Az to prijde, zacnu radsi hned. Terminy porodu se mi lisi o dva tydny, podle ceskeho (10.2.) a anglickeho (22.2.) lekare... A verim spis tomu ceskemu, ze to bude driv 😉

xxx.klarka
29. dec 2011

dobré ráno 🙂

luckyhoney
29. dec 2011

Dobré ráno, po dlouhé době na vás "kukám" 🙂
Já si zase na druhou stranu nedokážku jako prvorodička představit, že bych šla po 12 hodinách domů. Jako zdravotě bych asi byla schopná i když na první noc jsem byla moc ráda když si malou vzali k sobě sestřičky, neb jsem byla vyřízená. Ale celkově mi hodně moc pomohli s kojením a tak nějak jsem si v té porodnici i odpočinula, nebylo nic jiného na starosti jen muchlání s mimi, přebalování a kojení.. a to jsme se mohli celý den válet 🙂 V tu dobu co jsem byla v porodnici byly i zakázané návštěvy a ani to mi nějak nevadilo.. manžel mi chyběl to jo, ale byla jsem ráda že nemám v návštěvní místnosti zástupy tetiček a tchýni 😀 Po celou dobu pobytu v porodce jsem byla ok.. a jakmile jsem přijela domů tak psychika zapracovala a pořád jsem brečela 😀 😀

kohutovci
29. dec 2011

@petpop dobre ranko.. 🙂 @petja ti na tu epidural asi vies co povie 😀 😀 😀 a ma pravdu.. 😝 ide to aj bez nej.. ale kazda sme ina.. a mame iny porod, preto aj ja som to vymyslela tak, ze si ju dohodnem, zaplatim.. no ked nebude treba.. nedam si ju pichnut.. a ci to ma vyznam aj pri nej? hm.. zena si ju da pichnut vacsinou ked ma dlhy, tazky porod.. nechce sa otvarat.. takze ak sa ti nieco take stane.. asi ten caj a semienka nesplnili svoju ulohu.. ale ak ano.. tak vlastne tu epidural nepotrebujes... tak vyber si 😀 😀

petpop
29. dec 2011

@luckyhoney Všechno má své pro a proti.. To co píšeš, je taky pravda,...taky jsem si ze začátku říkala, že bych si tam radši pobyla pár dní.. ale teď si říkám proč. Tak jako tak se postarat musím, jestli od prvního, nebo čtvrtého dne sama... A doma mi pomůže chlap, si myslím víc, než sestricky v porodnici.. Jako pocitam s tim, ze to bude masakr, ty prvni dny, stres, strach, ....ale zvladnout se to musi 😉

@kohutovci Ja s tim Epiduralem porad dost vaham, ale na 90% jsem rozhodnuta, protoze: na zacatku roku jsem potratila, spontanne, byl to nejak 10tt, ...a ta bolest, co jsem si zazila.. Nemohla jsem chodit, lezet, sedet, v noci jsem bolesti omdlela, a rano na pohotovosti uz ani nedokazala vstat na nohy, ..nez mi dali codein proti bolesti.. Pak to ze me "vypadlo" ..omlouvam se ze přímost.. Ten den jsem mela na "vyskrab", ale vyslo to ze me vsechno samo.. Ta bolest bylo to otevirani, ono to bylo velke jako vetsi vajicko... Fakt se omlouvam, ze to tady tak popisuju, ....ale po tomhle, co jsem si zazila, ....jako fakt diky, si nepredstavim tu bolest, otevirat se na 10cm a vytlacit prcka.. Kdybych to nezazila, asi bych sla do prirozeneho porodu, ale takhle jsem uz predem nastavena strachem, ze bych to nezvladla, tu bolest ☹

petpop
29. dec 2011

A jako, řekněme si to přímo, proč si to neulehčit... Proč se mám několik hodin trápit a hekat, když to jde i bez toho.. Vedlejší příznaky jsou druhá věc, ..ale kdyby to bylo tak hrozné, nedávalo by si to tolik žen..
Jestli budu tu bolest zvládat, pak v pořádku, vydržím "snad" do konce.. Jestli to nebudu dávat od začátku, není na co čekat a spoléhat 😉

veronika9686
29. dec 2011

dobre ranko 😀 dnes som konecne zacala s pranim veciciek,prva varka sa uz toci v pracke 😀

eniciatko
29. dec 2011

@manila421 alespoň nejsem sama 🙂 koukám, že většina těhulek tady už je pobalená, manžel mi už týden říka ať si konečně zabalím tašku a ja mu říkám, ať je v klidu, času dost.... 😀 ale pravda, že člověk nikdy neví...

jancag
29. dec 2011

Ahojte dievcata, tak ja som tu nova...🙂)) termin mame 6.2. no budem rada ked este vydrzim 2in1 aspon 2 tyzdne...v 30 tt som si osem dni polezala v nemocnici kvoli tvrdnutiu bruska a teda riziku predcasneho porodu...teraz som v 34 tt a 3 dni..a brusko tvrdne stale...:(( pri kazdom pichnuti a zasklbnuti sa sledujem a rozmyslam ci to uz nezacina predcasny porod...tak drzte prsty.. 🙂

rossalinda
29. dec 2011

@kohutovci joj epidural určite ti to schvalujem ja som s prvou stravila pred porodom 7 dni na porodních sálach a odrodila som tam fakt dosť žien a ti poviem boli tam hrdinky, že epi nie atď však poznaš tie negativne nazory ale každá jedna tam o nu žobronila a podplacali doktorov ti poviem ............. plakala som tam s nimi 😖 a veru aj ja som si ju bola na poslednu chvilu vybaviť ale isla som cisarom pri celkovej narkoze 😢

rossalinda
29. dec 2011

baby berete si do poodky odsavacku mlieka? ja neviem bo malu som kojila 1,5 takže by som mala mať mliekarne uz zvyknuté ale pri prvej to bol des a bez odsavačky by swom to nezvladla ale predala som ju a neviem či si mam kupiť novu

petpop
29. dec 2011

@rossalinda Kazdy ma na epidural svuj nazor, a pokud ho nekdo chce, urcite si o nem vse pozjistuje, takze me nejake negativni nazory nerozhodi. Pokud chce nekdo rodit prirozene, prosim... Ja si to chci ulehcit, a nemyslim si, ze jsem proto horsi..? 😉 Takze diky za podporu 😉
Jinak odsavacku bych si asi vzala.. Nemas moznost si od nekoho pujcit? Ja nekupuju, dokud nevim, jak na tom budu s kojenim, ale do zacatku si aspon pujcim rucni od kamosky..

kristinaanna
29. dec 2011

@vrabciatko nie si posledná, ja sa chystám až ke´d ma vypíše na materskú to je 6 týždňov pred, tak dúfam že stihnem 😀

danka483
29. dec 2011

@kristinaanna @vrabciatko -ja sa tiež k vám pripájam 😀

rossalinda
29. dec 2011

jej prave mi napadlo že budeme mať valentýnske deti teda ked sa nam narodia okolo 14.2. nechcem machrovať ale prve mam vianočné 19.12.
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

vrabciatko
29. dec 2011

@kristinaanna no veď práve ja už na md som, ale stále mám času ako čečiny. Keď ma však v sept. hospitalizovali musela som si tašku zbaliť za 10 minút a s prehľadom som to stihla, tak sa na to spolieham aj teraz. V podstate mám všetko podstatné v skrini v jednom regáli a nahádzať to do cestovky už nebude problém, dúfam 😉 Včera som začala prať, teraz sa krúti ešte práčka s farebnými vecičkami a zajtra to požehlím. Aj tak sa mi zdá, že toho mám prehnane veľa, a žehlička asi zhorí a mne pri tom nohy odumrúúúú 😀

manila421
29. dec 2011

@eniciatko ja som dnes zacala balit tasku, este vela veci musim dokupit, tak pobede na shoping a vecer to dako uz poukladam, zajtra zacnem balit malemu. kedy mas termin? ja 8 februar a tiez mam pocit ze stale dost casu. Dnes prisla postielka tak manzel akurat sklada :D