icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kokorunecka
29. dec 2011

@mamilia Neviem ti povedať prečo tak neskoro... Veď dovtedy snáď aj porodím 😀 A nie, že ešte poradňa 😀 😀

amrash
29. dec 2011

@mell Díky. Jo nemotorná teda jsem. Hlavně v posteli, tam se pořádně nemůžu otočit oni z boku na bok bez mohutného funění. No je to sranda 😀

mamilia
29. dec 2011

@kokorunecka ved to ....🙂 😀 😀 a na monitor ta dali.???

mamilia
29. dec 2011

@kokorunecka a ozaj co je s kohotovcami.???, dnes mala mat poradnu ...a no ani na FB mi dnes neodpovedala....este... snad je vsetko o.k.???

kristinaanna
29. dec 2011

@kokorunecka podla ttby si mala mať o tri týždne, či nie asi sa doktr. zdá všetko ok, držím palce aby bolo

kristinaanna
29. dec 2011

@amrash dnes malá vstávala z gauča a funela a ochkala , asi som jej na smiech 😀

amrash
29. dec 2011

@kristinaanna To je hezké! Znám to, syn jako batole na nás volal imitací kašle, protože jsme byli nachlazení a pořád jsme vyluzovali pro něj zvláštní zvuky. Tak si to spojil. Děti mají neuvěřitelný imitátorský talent 😅 😅 😅

petja
29. dec 2011

@rossalinda to máš vždycky když jdeš k lékaři,i teď poradna apod? Homeopatie na to taky má pomoc,ale právě ten tvůj strach,kterej je v momentě příchodu k doktorovi ještě neopodstatněný právě vyvolá pak odezvu v podobě toho důsledku,cisař,děs po probuzení.Základ je jít tam s tím že všecko je v pořádku,já si porodim,ty lidi jsou tam aby mi pomohli.
Pokud to co jsem napsala je pro tebe nepřijatelné,tak potom rodit leda s PA,které důvěřuju a ambulantně,nebo doma.U nás je ambulantní porod odchod 3-24h po porodu.Má to taky svá úskalí,ale ze zákona nemožné znemožnit rodit ambulantně.Teda v ČR.

@kristinaanna homeo kolem porodu je spousta,ale jak jsem psala výše,není to nic co by bylo vhodné užívat preventivně,vždy až podle obrazu porodu.

mell
29. dec 2011

@petja prosím tě, neporadila bys mi nějako homeo pro psa na Silvestra? Čuba se bojí děsně a já už teď mám z toho zase depku, bo mi jí je děsně líto, jenže když po nás leze a všude slintá, tak ono ta lítost člověka po pár hodinách přejde a pak už mi jen leze krkem. Hlavně mi stresuje druhýho psa...
Loni jsem přistoupila k sedativům, ale byla z toho mimo i celý druhý den, tak přemýšlím o homeo. Dřív dostávala bachovky, ale ty už jí nějak nefungujou 🙄

petja
29. dec 2011

@mell Určitě zafunguje BORAX 15CH

mell
29. dec 2011

@petja dík, zítra to zakoupím, doufám, že to budou mít "skladem" 🙂

kohutovci
29. dec 2011

@rossalinda
@petpop ja niesom proti epiduralu.. ja si ju urcite vybavim.. ale ked nebude treba.. nedam si ju.. ja si len myslim, ze ak budu mat ten caj a semiacka skutocne ucinok.. tak epi asi netreba 😉 ked sme uz pri tom caji.. kde sa prosim vas da zohnat? dnes som bola v 3 lekarnach a vsade na mna pozerali akoby som si pytala nieco co na tejto planete ani neexistuje.. 😕
rossalinda.. co sa tyka tej odsavacky.. zalezi asi od nemocnice.. napr v Ruzinove maju vlastne odsavacky a nemaju radi ked si maminy nosia svoje.. co mne osobne celkom vyhovuje kedze este neviem ci budem potrebovat a ak hej tak ci manualnu alebo elektricku.. takto si tam budem moct vyskusat a podla toho sa rozhodnem 🙂

kokorunecka
29. dec 2011

@mamilia Len mi skontroloval krček a poslal domov 😀 Takže sa nič nekonalo 😀

danka483
29. dec 2011

@kohutovci ako si si ho pýtala ? Je to čajík z malinových listov

bambula1307
29. dec 2011

Devuchy ja mam manualnu odsavacku a brala som ju aj do nemocky. Mne sa mliecko spustilo trochu neskor a je to dobra pomocka na spustenie
. Aj doma som ju pouzivala ani nie na nejake horybilne odsavanie, ale len na podporu tvorby mlieka. Len som prilozila par x potiahla a ked sa mlieko spustilo prestala som. Vdaka nej som vzdy mala dost mlieka 🙂. Takze doporucujem 🙂

bambula1307
29. dec 2011

epi som nemala, a ani teraz neplanujem. ja som mala porod vyvolavany a hned ma dali na stol a monitor na brucho. 4hod som lezala na chrbte a mala som dost silne bolesti, no viem, ze keby som mohla chodit..tak by to nebolo take bolestive. tak dufam, ze tento x si pospacirujem a nebudem musiet lezat cely cas 🙂.

kohutovci
29. dec 2011

@mamilia ahooooj.. tu som 🙂 rano som bola na poradni.. teda ak sa to poradnou da nazvat 😠 vrrr.. bola tam len sestricka.. zmerala mi tlak.. ktory mi dobre stupol ked som sa dozvedela, ze tam doktorka nieje.. odvazila ma.. uz mam na konte 12 kilecko ☹ popocuvala malej srdiecko, vypisala listok do nemocnice a zazelala mi vsetko dobre.. 🙄 tak sestricka zato chuda nemoze.. bola zlata..
4ho alebo 5ho mam ist do nemocnice zahlasit sa na poradnu.. tam mi spravia aj prietoky.. ktore mi mala robit dokyna dnes.. no sestricka to odovodnila tak, ze sak zrelost placenty mam dobru tak netreba robit stresy.. no dufam, ze ma pravdu..
potom sme behali po meste a zhanala som nocne kosele do porodnice.. panenko skakava.. co sme sa my za ne nachodili.. ale teda nakoniec sme kupili take ako som chcela.. dokupila som si aj tie jednorazove nohavky a mozem s kludom zazipsovat tasku 😉 boli sme potom na navsteve u babiny a deda a predchvilou sme prisli dom.. preto som nebola ani tu ani na fb 🙂
@kokorunecka co sa stalo? dnes si bola v nemocke? nerob stresy zena 😀 😀
@mell my sme po dva roky dopovali nasho Benka nejakym oblbovakmi od veterinara.. ale tento rok sme si povedali, ze mu uz nic nedame.. pretoze si myslime, ze on to vsetko vnima len je otupeny alebo paralizovany a to podla nas pocituje ovela vacsiu bezmocnost, ze po prve sa boji.. a po druhe je nadopovany a nemoze reagovat akoby chcel.. takze ho zavrieme pekne do kupelky.. tam to tak nebude pocut a bude to oki 😉

kohutovci
29. dec 2011

@danka483 😀 😀 😀 😀 😀 ani sa radsej nepytaj.. normalne placem od smiechu.. 😀 😀 😀 baby tu pisali ze caj z malinovnika.. tak som si ho tak pytala.. 😀 😀 😀 boze a to je z malinovych listov.. 😀 😀 no dobra som.. 😀

danka483
29. dec 2011

@kohutovci 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 nevadí , ony to písali po česky -no trošku je tam tá bariera

kokorunecka
29. dec 2011

@kohutovci 😀 😀 Nieeeeee, včera som mala poradňu 😀 Sestrička zmerala tlak, opýtala sa koľko vážim, dala skúmavku na moč a dr. len ohmatal krček, zmeral a poslal ma domov. S tým, že ďalšia poradňa je u neho a to 16.1.

mell
29. dec 2011

@kohutovci a malinovník je něco jiného? Jako já mysím, že když člověk přijde do lékárny, že chce cokoliv od malin, kór ještě s pupkem, tak přece ta magistra musí hned vědět, vocogou 😀 Tady se to jmenuje myslím čaj z listů maliníku...
A co se týká toho psa, tak právě přesně tohle mi řekl vet, když jsem se s ním o tom bavila. On sám říkal, že to na své čubě zkusil jednou (taky má ridgebacka) a i když je veterinář, tak katastrofa. Že prý by to člověk musel dávkovat tak, aby ten pes byl fakt v takovém stavu, že by nevěděl celou dobu o světě. Jinak přesně, jak píšeš, že to vnímá - trošku utlumeně, ale navíc ho stresuje ještě to, že je prostě mimo... Já právě loni do toho šla poprvé - a to je feně 7 let - ale ona je prostě šílená a fakt se to nedá s ní vydržet. No, zkusili jsme to a holt budem zase trpět dál.... 😕

kohutovci
29. dec 2011

@kokorunecka aaa uz som sa zlakla, ze si bola na pohotovosti.. taaaak je dobre.. ked ne 😉

Pocujete kocky... zda sa mi ze tato tema tu uz bola.. ale moja hlava skleroticna si nevie vybavit konkretne info 😀 😀 je dobre si vziat do porodky nieco na podporu dojcenia? homeo, alebo tie napoje gravimilk???
a dalsia otazka.. aka masticka je dobra na bolestive bradavky?.. v zozname do porodky mam kalciovu mast.. ale pocula som, ze uz sa velmi nepouziva.. mamina mi kupila lanolin.. mate s tym niektora skusenosti? mala som asi v piatom mesiaci silne bolesti ked sa mi tvarovali bradavky a dvorce a vtedy mi velmi pomohol.. v letaku je pisane, ze je urceni hlavne pre dojciace matky a rychlo zaceluje trhlinky na bradavkach.. a nemusi sa zmyvat pred dojcenim.. tak snad bude ucinny

kokorunecka
29. dec 2011

@kohutovci 🙂 Nestresuj...
Inak, k tým krémom na bradavky... Lanolín je vraj veľmi dobrý, keďže sa nemusí ani umývať pred samotným dojčením, ale na druhej strane kalciovka má ten istý účinok, ale musí sa zmývať a tiež tak aj Bepanthen masť, ktorá sa tiež musí zmývať.
Teda, mne aspoň toto bolo povedané v lekárni 😀

kohutovci
29. dec 2011

@mell ked sa mam priznat.. tak ma ani nenapadlo, ze malinovnik je malina 😀 😀 a podobne na tom boli asi aj tie magistri v lekarni 😀 ... ale sak som jak motak.. nezistim si poriadne co vlastne zhanam ale zhanam 😀 😀 tak mi treba.. zajtra mozem ist zas 😀
viem si predstavit co vas havino vyvadza.. nas je tiez akoby pometeny.. nereaguje na nic.. je ako zmyslov zbaveny.. nuz, musime to nejako prezit.. minuly rok nam chudak tri dni od strachu nekakal.. tento rok sa sprava uplne inak.. ked pocuje buchnut pedardu tak zacne vrcat a stekat.. je celkovo uplne iny odkedy som tehotna.. ma strasnu potrebu ma ochranovat... 🙂 budem pri nom v tej kupelni sediet.. tak snad to bude znasat statocnejsie ako inokedy.. ved ked ochranuje.. na strach nieje cas 😀 😀 😀

kohutovci
29. dec 2011

@kokorunecka inak k tomu lanolinu bola aj taka pena od Multi-Mam.. babywash.. nanasa na suchu pokozku a zmyje sa vodou.. je to urcene pre novorodencov.. ja som ju vtedy ked som mala bolestive prsia par krat pouzila a poviem ti.. uuuuplne extaza.. naadherne to zvlcni pokozku.. no uplna parada... keby to nebolo tak strasne drahe, tak to pouzivam.. ale to by som asi skrachovala.. 😒 setrim si to do porodky keby som mala opat problemy s prsiami.. a ked nie.. tak to miniem na malu.. je to urcite stokrat lepsie ako hociake detske mydlo

veronika9686
29. dec 2011

@kohutovci moja sestra ho tiez pouzivala,ked dojcila a bola spokojna a ja ho mam tiez,tak snad bude napomocny aj mne

kohutovci
29. dec 2011

@veronika9686 tak to vyzera, ze mamina mi kupila dobre.. nie nadarmo sa vravi, ze maminky vedia co je pre ich deti najlepsie 😀 😀 😀

vrabciatko
29. dec 2011

huráááá 2-hodinové žehlenie je za mnou 😀 😀 😀

petpop
29. dec 2011

@cizu Skytavku ma muj drobek kazdodenne, a myslim, ze mu to nic spatneho udelat nemuze.. ? Fakt to citim kazdy den, a to dvakrat, skoro kazde rano, a vetsinou odpoledne, nebo k veceru..

Holky, já mám pocit, že se prdolka znovu pretocil hlavickou nahoru ☹ Vim ze je jeste cas, ale tak pekne uz si hajal 3 tydny, a dneska zas citim hlavicku pod zebry (skytal) a kopani do mocaku..

ivce
29. dec 2011

Zdravím z prvního dne na mateřské dovolené 🙂 včera to byl fakt divný pcit, když jsem se balila v práci 😖 ale dneska už jsem koupila maliník a semínko a začínám s přípravou 🙂 myslí, že je na čase zavzpomínat co nabalit do tašky do pordonice a pomalu připravovat věsičky pro mimčo atp.

Jinak taky se připojuju k diskuzi k epi 😉 já jsem ho při prvním porodu měla - ne že bych šla do porodnice s tím, že bez něho nerodím, ale po dvou dnech kontrakcí, vůbec jsem se neotvírala apod. mi ho doporučili. A to jsem se porodu nebála, bolest zvládám velice dobře, přesto to nakonec dopadlo, že musel být epi. Teď při druhém to zkusím samozřejmě bez epi, ale když nebude zbytí, tak do něj zase půjdu. Ale snad mám ty porodní cetsy natrénované z minula a bude to rychlovka 😀 😀
Na bradavky doporučuju Purelan - je to vlastně jen lanolin. Naprostý zázrak!!!! 🙂 já měla po několika prvních dnech do krve rozkousané bradavky, fakt jsem u kojení trpěla, nepomáhalo ani mateřským mlékem potřít, ani bepanthen a s tím Purelanem se mi to hojilo snad před očima 😀 používám to i na poprasknou kůži kolem nehtů na rukách - mám hrozně suchou kůži a stačí večer namazat a ráno je to zahojené. Pro mě fakt kouzelná mast 😀 a uvítala jsem i kloboučky na bradavky právě kvůli těm rozkousaným bradavkám, sice mě strašily, že si pokazím kojení, ale časem jsme je odložila a malá přešla v pohodě zpátky na bradavky. Naopak měla vždycky problém s flaškou s dudlíkem 🙂
dudlíka u nás v nemocnici nevidí rádi, ani jsem ho do nemocnice nebrala, doufala jsem, že to zvládneme bez něj a nakonec to dopadlo tak, že mi dětská sestra donesla erární dudlík s tím, že je to dítě, které prostě musí mít stále něco v puse. Neřvala jen, když jsem ji měla u prsa😀 😀

prostě co maminka a co miminko, to originál 😉 😀