icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

fronili
30. dec 2016

@lenkavalkova stranku veru neviem na vecicky ale na feedo pozri tam sa daju aj body zbierat.Co sa tyka vibracneho kresielka my mame taku hojdacku ale nevibruje.kazde babatko je ine ale ja som ho pouzivala az od 2-3 mesiacov nakolko tam malinky skor nechcel byt.Teraz pri malinkej uvidim ako to bude

sandri
30. dec 2016

@lenkavalkova vibracne kresielko je super vec, ohrievacka na flasu je podla mna blbost.

lenkavalkova
30. dec 2016

@fronili
@sandri dik baby, nemala som ani kresielko, ani ohrievacku, tak neviem posudit, ale maleho sme vzdy na rukach natriasali, co mal koliku, tak by mozno aj v kresielku trosku sa nechal ponatriasat a pamatam ako som furt mlieko zohrievala v horucej vode a to bol nekonecny pribeh...potom bolo zas moc horuce, tak som ho chladila a dieta zatial revalo..lebo ja som kojila najviac 3 mesiace a prveho vobec po tom dobabranom cisarskom, preto aj ohrievacku zvazujem.

diablik2102
30. dec 2016

@lenkavalkova ahoj ja mam ohrievacku a je to fakt dobra vec 🙂 pri prvom aj pri druhom som používala aj pri tretom budem ...100zien 100chuti ;)

lenkavalkova
30. dec 2016

@diablik2102 dik a porad znacku, nech kupim nejaku osvedcenu ;)

kwr
30. dec 2016

Ja ohrievacku nemam ani vibracne kresielko.
Co sa tyka vody vzdy prevarim plnu konvicu vody, nalejem do dzbanu a necham ochladnut. Mam kupenu obyc termosku z Ikea a do nej si zohrejem z tej prevarenej vody na teplotu aku chcem a v termoske krasne vydrzi a tak mam sunar nachystany za 30 sekund vo dne v noci a aj to tak nosim von a sunar v nadobke a proste len zamiesam...a sunae zarobeny dlhsie nez 2 hodiny vylievam, vraj uz je dobry a deti po nom.prehana...tento system sa nam.osvedcil a budem.ho aj pri malom pouzivat...

diablik2102
30. dec 2016

@lenkavalkova značka Avent ;)

lenkavalkova
30. dec 2016

@kwr tak nejak som to aj ja podobne robila, ale to bolo pred 9 rokmi. Sa pamatam, ze varna konvica u nas bola nonstop zapnuta 😅. Teraz by som si to rada ulahcit, co sa len bude dat 🙂

mamuskazuzuska
30. dec 2016

@kwr
@lenkavalkova baby a vy uz takto rovno planujete UM?

jetotu
30. dec 2016

@mamuskazuzuska ja veru nemám ani fľašu :D mlieka som mala pri zojke na rozdávanie, dúfam že aj teraz ho bude 🙂 nosením určite opäť zvysimwprodukciu, podľa mňa je najlepšie dojčiť, Umwu nás neprichádza do úvahy 🙈

mamuskazuzuska
30. dec 2016

@jetotu joj vies ako som si ja pri prvom vybojovala dojcenie? Flasky nejske doma mam su aj umyte ale nemam do nich cumle (bolu stare vyhodila som) a zatial ani nekupujem, flasku vidim len ako nadobku na pripadne dokrmovanie um cez cievku na prsniku a vrele dufam ze nebude treba 🙂 stale si hovorim ze ked mam 2 roky odkojene tak si to tie prsa pamatat musia 😀

kwr
30. dec 2016

@mamuskazuzuska nie, ale moj starsi syn stale papa mlieko v noci a jeho som musela od narodenia prikrmovat kedze kojenie bolo pre mna problemove od zaciatku ale robila som co sa dalo tak dlho ako sa dalo...vlastne stale pokracujem a ak budem.mat stastie tak Alfie bude vylucne na MM a ak nie tak sa svet nezruti....

mariajuraj
30. dec 2016

Babule, aj ja sa k vam pripajam. Sem-tam tu nakuknem, no asi budem chodit castejsie citat vase naxory a cenne rady, ktore si tu medzi sebou vymienate. Ja mam termin na 12.1. 😉

jetotu
30. dec 2016

@mamuskazuzuska neboj určite si pamätajú :D moje si už aj spomenuli na ten,, kojenecký,, tvar ala gravitácia :D dáme to určite ;) len opäť čo najviac kontaktu Skin to Skin 😍💖 ja sa na to tak strašne teším 🙂🙂🙂

mamuskazuzuska
30. dec 2016

@jetotu ale jasne... Ako to len po sekcii pojde 🙂 ale optimisticky mam do porodky zbaleny elastik 😀

jetotu
30. dec 2016

@mamuskazuzuska :D no pri prvej sekcii... O 9.50 sa mala narodila, o 12cca má doviezli na izbu, bolesti prišli v noci a ráno som mala úplne mokru košeľu čo mi sestričky neverili že mi tak mlieko tečie. Ja som bola z malej taká hotová že som si to nejako paraaadne naštartovala :D ja som aj rada nakoniec že bude ta sekcia lebo každým pohybom mám počítače mi jazvu roztrhne. Sestrička sa má včera pýta :,,vy idete do rizikovej? " ja kukám na ňu že neee, len CTG. A ona,, no ale s dvojickami by ste mali chodiť na rizikovú,, mňa vustrelo :D ta jej vysvetľujem že macko je jeden :D

fronili
30. dec 2016

@lenkavalkova ja mam ohrievacku po Simonkovi ale dobra finta je mat v termoske prevarenu dojcensku dlho drzi teplo a dokiat uz iba dojcensku tak aby bolo mliecko akurat.potom uz le supnut odmerky podla potreby a netrva to tak dlho ako v ohrievacke.Nakolko mne Simi ked sa zobudil chcel hned jest a plakal az sa zajakaval kym nemal flasku.tiez som kojila malo 2 mesiace asi.A tuto fintu mi poradila doktorka aj kamoska

fronili
30. dec 2016

@mariajuraj ahoj medzi nami 😉😊

kwr
30. dec 2016

@fronili tiez si myslim ze je to najrychlejsie a ja tiez maleo krmim v spanku lebo ked sa uplne zobudi potom zbytocne mu dlho trva zaspavanie a aj vrznutie dlazky ci postele spanok oddiali...ja ani neviem kto mi tu fintu poradil s termoskou ale ja som tak spokojna...v nasej mini kuchyni sa ledva pomestime dvaja dospeli cize cim menej veci tym lepsie...ale ako si kazda mamina zariadi, ja povazujem ohrievacku za stratu penazi....

lenkavalkova
30. dec 2016

@mamuskazuzuska neplanujem dopredu UM, ale viem, s akymi problemami som odkojila 3 mesiace, potom som aj tak musela zacat prikrmovat UM, tak chcem byt pripravena. Uz sa nemienim az tak stresovat ako pri Adamkovi, ked som chcela za kazdu cenu len kojit, az kym sme neskoncili v nemocnici a tak ci tak nakoniec na UM.

buchta666
30. dec 2016

@lenkavalkova my ohrievacku vyuzivame doteraz, ohrievam v nej caj a aj jogurt alebo puding, ked zabudnem vytiahnut y chladnicky

lenkavalkova
30. dec 2016

@buchta666 jasnacka da sa vyuzit aj na prikrmy. Urcite kupim, ved keby sme aj nahodou nevyuzili, mozem posunut dalej potom 🙂

veronikanellka171
30. dec 2016

Aaach nic nezabera uz som skusila vsetky rady, schody,vanu,sex, dnes rano tonic pohar.. nic nic nic.. hlavne ze lekarka povedala ze mala bude tohtorocna :(

fronili
30. dec 2016

@veronikanellka171 ona caka na silvestra 😋😄

jetotu
30. dec 2016

@fronili na 🕛 🙂🙂🙂

misa1992
30. dec 2016

@veronikanellka171 mne tiez minuly tyzden povedala ze mala je uz nachystana ze tiez tohtorocna bude a tiez vsetko mozne skusam a nic :D

buchta666
30. dec 2016

@veronikanellka171
skus si dat nejake dobre pikantne jedlo s chilly, aj to je vraj zarucene

gulocka7888
30. dec 2016

@veronikanellka171 neviem ci je na tom nieco pravdy ale skusit mozes.Moja babica povedala na moju bolest chrbta ze manzel ma moze jemne madirovat v hornych castiach chrbtice lebo ked bude dole tak mi vyvola porod.Ale tak myslim ze babo samo bude vediet kedy na svet.Drzim palce

fronili
30. dec 2016

@veronikanellka171 alebo skus cucoriedky ja som ich zjedla den pred porodom.nedavno som sa docitala ze aj to sousta pôrod 😂alebo tu masaz

diablik2102
30. dec 2016

@gulocka7888 moj mm mi robi každý večer masáž chrbtaa lebo ide ma porazit ...ale len taku jemnu ..robi mi masáž každý večer uz cca 3mesiace (ked je na nočnej tak mam smolu) :D a pomaha mi ešte stale som na 100zámkov ;)