Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Ahojte, dlhsie som tu nebola... Maly aj ja sme chori, tak sme stale doma. Ale aj tak by sme kvoli tym mrazom asi nikam nesli. Maly asi nieco chytil v materskom centre, ale inak je to tam super, ze sa postaraju o dieta a ja si mozem v klude vypit caj a pokecat🙂 No a uz pekne citim v brusku pohyby babatka🙂
@zz134 - ja som rodila v Ruzinove tam to tiez nebolo nejake extra sukromie, dokonca myslim, ze mali problem s kapacitou (mali 3 boxy - dva vedla seba, jeden zvlast), Antolsku som nevidela, ale asi to bude podobne. Ale to fakt clovek nevidi, lebo lezi a kuka do stropu, jedine pocuje. A pocut to mozno uz zo "vzdycharne", ked zena caka na porod.
@adulka165 - ja som bola velmi zvedava, co cakame, tak som si dala z krvi robit testy na pohlavie a zistili, ze to bude chlapcek. To je na 99,5% iste, no ale stoji to 70 EUR.
@eemmaa No to mi aj ta porodna asistentka hovorila, co nam to ukazovala ze to nebudem vnimat. Akurat takto v tirzvom stave som mala z toho taky pocit zly. Ano su tam boxy tusim 4 oddelene takymi sadrosovymi stenami, ale pocut zevraj vsetko. Ale ma utesovala ze to ja nebudem mat cas riesit, skor ze muzi su z toho viac na nervy ked pocuju aj odvedla ...ale zmakneme vsetko, vsak nie sme laskonky🙂
@papulka167 🙂 zlataaa
@slavka1212 tak to ano veselo to je 😀
Uz chcem letoooooo nechcem takuto hroznu zimu hrozne mrazy joooooooj ☹
@zz134 no to je pravda ja toho mojho nakoniec nechavam doma lebo teraz sme boli pozriet kamarata po operacii kolena a uz som ho skoro musela kriesit tak ho radsej necham cakat v cakarni a zoberiem si radsej maminu ta pracuje aj tak tam v nemocnici tak hadam ma viac podrzi 🙂 a kedy mas termin?
@adulka165 ano z krvy robi to firma www.geneton.sk stoji to ale 59,50€ istota je 99% vysledok je od 3-5 dni, a robi sa to od 12tt tehotenstva 😉 dali si to nejake kocky urobit a aj sono potvrdilo vysledok
@adulka165 pardon, cena je uz vyzsia ako bola stoji to 72eur ☹
@blackswan75 ďakujem za info , tak ja dúfam, že toho 17teho sa bábo ukáže /tam na 3D čo som zisťovala tak sa platí u toho môjho len cca 20 eur plus každá foto 3 eurá / 🙂
ahojte baby.Par dni som bola mimo a nemozem sa docitat co tolko pisete. Konecne som pribrala na 57kg, tak uz mame 2 a 1/2 kg navyse a do poradne o 2 tyzdne este pojde aspon kilo hore.
@milacik0106 uau teba obzerstvo opustilo? mna sa prave chytilo a hlavne na sladkosti.
@silvia0201 ahoj ja citim pohyby v celom brusku,teda v oblasti od pupka na boky a dole , ale v podbrusku viac a castejsie . Ked je dorbec vyssie, je to take jemnejsie, ale u mna to je kvoli tomu ze mam placentu na prednej strane a cez nu to je trochu menej citit
@marianax @macik061 baby silno vam drzim palce , nech vam to dobre dopadne a nech su drobcence zdrave, lebo si kazda z nas nic ine nezela viac. mariamax: mas fajn, ked mozes ostat doma, ja sice chodim do prace len na 2-3 hodinky kazdy den,ale najom zaplatit za priestory musim. Aj jed je pravda, za ak by mi bolo na nevydrzanie ostanem doma a kaslem na cely svet 🙂
@keira ano aj mne byva obcas tak tazko, ze sa nemozem poriadne ani nadychnut a mam pocit ze mam malo vyduchu. Stava s mi to hlavne ked sa dobre napapam a asi aj zalezi ako je dorbec ulozeny
@monuska342 :D fuu no teraz nie ale tesim sa na to ...:D taaak o 4roky 🙂 fuu taky stres som mala a zbytocne 🙂
@papulka167 ahoj ake stresy si mala ak mozem vediet? 🙂
ale ked ze som bola prvorodicka tak som sa bala napr ...vysli mi zle testi na downov syndrom tak som sa bala a hlavne porodu ...pred porodom som bola tyzden v nemocnici lebo som mala vysoky tlak ale az potom ked som si to spetne premietla bolo to dobre aspion som dopredu vedela ako to tam funguje a tak ...... 🙂 bolo to fakt krasne este aj ten porod aj ked bola sekcia a presla som si aj epi aj kontrakciami aj mi plodovka odtiekla bola to sranda 😀
@papulka167 naozaj? a ake si mala hodnoty mne tiez vysli tie testy zle a bola som na amnio a teraz cakam a tiez mam planovany cisarak 😕
fuu no presne hodnoty neviem to by som sa musela kuk ale mam 23 a mala som riziko ako 35 rocna to si pamatam aaaa ja som isla rodit normalne ale mala mala 4360g tak isla sekciou lebo som malinka :DDDa cisarak je super nepocuvaj ked ta budu strasit :D aspon ja si ho neviem vynachvalit
@marianax este stale nevies nic blizsie ohladomplanovania cisaraku? ja zatial nic, stale sa mi len donesie ze to planuju cca 2 tyzdne pred terminom. teraz v piatok mam klientku, ktora mala tiez planovany cisarsky, tak sa jej opytam ako presne to fungovalo, lebo rodila len pred pol rokom. Akurat, mi lekar povedal, ze ma do nemocnic posle mesiac pred terminom aby si ma tam zaregistrovali a neviem co este. No nepotesil ma, ked mi povedal, ze budem musiet ist zas na revmatologiu aby mi urobili cerstvee vysetrenie a dali znova odporucanie na sekciu, lebo ze s tym v nemocnici mozu mat problem ked mi robili na zaciatku tehu. Tak super v 8mom mesiaci sa kvoli papieru budem trepat do piestan. No este porozmyslam ako to budem moct vybavit tu z PP.
@indys nie nic neviem ohladom este ohladom planovania moja chystam sa opytat na poradni ale to az 24teho no ak budes mat ty nejake info napis 😉 no tak nejak i mne povedala lekarka ze odporucanie na cisarak budem mat cerstve nechapem co vystrajaju 😒 no o tom ze mam ist do nemocky nehovorila dufam ze nebudem musiet a ty len kvoli tym papierom sa tarigat do nemocky uf nechapem ich zmyslanie 😠
@indys tuším moje podrástlo, lebo v poslednej dobe cítim kopance skôr hore okolo pupka ako dole. no a najlepšie je, že niekedy ma tak kopne, že ma to až zabolí. a to som len v 6.mesiaci. no neviem čo bude pozdejšie 😉
@adulka165 Dievčatká, čo idete teraz prvýkrát na test glukózový - robí sa to myslím 24. týždeň, ja idem 23. 2. to bude u mňa tiež 24 tt, ráno napr. o ôsmej odoberú krv, vypijeme cukrovú vodu (nič strašné, celkom chutí🙂, a potom zase o dve hodiny myslím odoberú z prsta krv, ak sa dobre pamätám, medzitým som už jedla, iba prvý odber musí byť nalačno - a ja napr. budem mať medzitým aj poradňu🙂 Nič moc, len sa tam dlho čaká, ale ja som tiež ráno rozmýšľala, že dovtedy si kúpim februárové "mama a ja" a budem si čítať🙂 A tento test mi vyšiel minule negatívne, teda som mala tehu cukrovku, nebol veľmi vysoký ten cukor, ale som musela chodiť na kontrolu diabetologičke a obmedziť sladké:( A keďže som to mala počas prvého tehotenstva, tak je 98 % že budem mať aj teraz, takže som už psychicky pripravená.
Dievčatká moje, sme sa včera vrátili z hôr, bolo krásne, obrovské množstvo snehu, som unavená jak kôň, toľko sme v snehu chodili a malého sme prvýkrát postavili na lyže, tak ho furt naháňať...a furt hore kopcom...ale bolo super. Ešte k tomu 4D ultrazvuku, ja sa chystám začiatkom marca, keďže sa nám malé neukázalo a som už strašne zvedavá, čo budeme mať. U náš to robí jedna doktorka za 35 Eur a dostaneme DVD-čko🙂 Tak sa už veľmi tešímmmmm🙂)))))
Ináč za tie 4 dni sa toľko popísalo, že nestíham čítať - od rána sa snažím popri varení a praní, ale som stále len na strane 209🙂)))))))
@silvia0201 Dakujem moja 🙂 ako sa mas ty inak ???

Tak aj ja som sa už objednala na to 3D 🙂 Hádam toho 17.2. už budeme vedieť čo čakáme 😀