Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@riela aha tak take veci poznam take mi nosi moja mama a viem ake su hrozne....to sa hanbim mu dat aj na doma nieto este von 😒 tak ale aby som ju neurazila ich skladujem v skriny a potom mi tu zbytocne zavadzaju podla mna je zbytocna vec odkladat si vecicky pre svoje deti ked budu mat niekedy deticky lebo doba ide hrozne dopredu a take veci sa uz nenosia ja mam doma dokonca aj 23 rocne vecicky 😉 a su v hroznom stave 😖
@monuska342 jaj viem uz som pocula o tej chorobe no vies co moze byt ale moja sa vobec neosypala teda zatial horucky mala v pondelok a uz nic tak neviem ale ved neberieme ani antibiotika
@marianax hlavne dnes ju sleduj dnes by sa mala osypat lebo je to treti den od pondelka ak sa neosype tak je to nieco ine 😉
@monuska342 ahaaaa dakujem za radu 😉 🙂
@silvia0201 Ahoj Silvi ....ja ta dobieham 🙂 zmenil sa mi termin na 6.6.2012 .....ma to za 118 😵 ale jak sa poznam tak urcite budem prenasat ako aj tych dvoch partizanov skoro dva tyzdne som bola po termine 🙂
@slavka1212 fíha. no za chvíľu ma dobehneš a ešte aj predbehneš 😉 a to máš tento termín podľa najnovšieho UTZ ? ja som rodila obidvióch skôr, tak dúfam že aj toto vyleze o dva týždne skôr 😀 a nakedy si mala ten 1. termín??
@silvia0201 dneska na sone mi povedala ......mala som na 15.6.ten doteraz ...a dnes zmenila na 6.6. ...a podla poslednej mrchy mi vychadza 12.6 ...takze nejak tak v polovke by som mala porodit 😀
@monuska342 ja som ich nechala v pivnici, a nech sa bárs aj urazia 🙂. No keby mama, mne ich doniesla osoba v mojom veku. 23 - ročné si neviem predstaviť. U mňa - niektoré vraj sú 5 ročné, ale podľa toho čo som videla, ešte predtým ich niekto 10 rokov nosil.
@silvia0201 a este som ti chcela napisat ze ja sa zacinam bat porodu tym ze sa to tak krati ....jujjj ten druhy som mala tazky dufam ze toto prezijem ....a tu v uk ani klystir nedavaju a ja neviem ci si ho stihnem dat sama 😀 no proste myslienkami som kade tade a este aj drahy chce ist so mnou ....co ja velmi nechcem ...uz nech je po vsetkom 🙂
)
@slavka1212 mozem reagovat? 🙂 porodu sa bojim aj ja ale preto lebo idem na cisarak 😒 4deti som odrodila normalne a kazdy porod bol iny .......zelam ti ten najlahsi porod aky mozes mat vlastne nam vsetkym babenkam 😀 ja som mala mm pri poslednom posledom a velmi si to chvalim mala je na mm dost naviazana a aj jemu to prospelo 😀 ale ked to ty tak necitis aby tam bol tak nemusi 🙂
@marianax dakujem moja aj ja tebe zelam aby vsetko dobre dopadlo a a by ste boli zdravucky a aj vsetkym maminkam co budu rodit 🙂 ja som rodila doteraz sama .....tak neviem ake to je ze ked tam bude partner ....nechcem mu tam ublizit 😀 on chce ist velmi tak zvazujem ze asi aj pojde ....len este som sa nevyjadrila stale mu vravim ze nie naco ta tam co mi ty tam pomozes 😅
@slavka1212 , ja si tiez neviem predstavit aby bol moj manzel somnou pri porode, 1x som bola sama, personal mi stacil a teraz to tiez nechcem menit, nejako to zvladnem, musime to zvladnut vsetky 🙂
@anulienka_nr ahoj ja spavam aj na chrbte pokial ma uz bolia boky a nemam s tym ziadny problem a aj maly je v poriadku 🙂
@slavka1212 moja nie si sama. ja som s pôrodu hotová. tiež sa bojím, jak čert svätenej vody. môj tiež chce byť pri pôrode, ale keď ma chytia bolesti, ja budem nadávať jak pohan a všetku vinu hodím na neho a ešte mu pekne vynadám. no však uvidíme jak bude. je to ešte ďaleko ale už aj bízko.
@eemmaa , ani ja zatial nemam problem ked spim na chrbte..... ale nie je to dobre pre dieta, / preto spanie na chrbte obmedzujem / tlacis na dolnu dutu zilu a preto sa do placenty nedostava tolko krvi a v takom mnozstve,,, ako by malo byt, dietatu to nie je dobre a ani tebe nie.... aj ked to tak nepocitujes, ja som tiez zufala s toho ze mam spat len na lavom boku lebo uz budem mat asi prelezaniny a to ma este caka vela tyzdnov kym porodim,,,no ale musim to vydrzat,,co ine nam ostava ?
@eemmaa mne by mama žiadne starinky tiež nedala 🙂, skorosvokra neviem - zatiaľ sa nerealizovala, ale myslím, že už ani žiadne detské veci nemá. Ale asi pred rokom hovorila tomu mojmu, že má v skrini ešte dobré a pekné obleky, ktoré nosil keď nastúpil do prvého zamestnania - trinásťročné 🙂. nuž môžu byť, našťastie sa už do nich nezmestil 😀.
@slavka1212 ach moja ja ked som otehotnela so stvrtym tak som povedala: no dobre tak som tehotna ale ver moj zlaty ze ty pri porode budes! 😀 a videl kolko som sa ja natrapila on bol unaveny z toho ze nespal a ja som sa trapila s bolestami a este som aj tlacit musela ist takze je fakt dobre si myslym teda ked muzovi nerobi zle krv a tak teda ked nie je na take veci citlivy tak urcite nech ide 🙂
Tak babenky moje idem do postele prajem vam dobru nocku a pekne snicky s anjelicky 🙂 minulu noc som nemohla spat asi hodinu a pol ale mozno kvoli splnu neviem 😕 tak zajtra paaaa 🙂
@alicia28
@riela no tak to mne chce dat svokra fusak co ma 30 rokov ale to som jej povedala, ze nechcem nebudem davat ziadnu starinu do noveho kocika a nastastie to pochopila 🙂 ona je taka, ze si to este skontroluje ci som to nahodou nevyhodila no co uz 😒 to o tom spani som nevedela, ale tak to spavam minimalne tak ze sa asi bat nemusim 🙂
@eemmaa to by som asi nepredýchala, keby mi kontroluje či som niečo nevyhodila. musíš mať zlaté nervy 🙂 . u nás doma skúšala raz organizovať, kde si mám dať aký koberec a čo ako mám ako kde uložiť, ale to ju vlastná dcéra hneď zahriakla, že si spravíme tak ako sa nám hodí, nech sa do toho nestará.
@marianax u mňa mama úplne v pohode, skorosvokra sa tiež nejak moc nemontuje (aspoň doteraz), len niektoré komentáre by si mohla odpustiť. ale veď každý máme svoj názor na vec, musím sa naučiť vypočuť si aj iné názory 🙂
uvidíme či sa to zmení po narodení. trošku sa bojím toho, či nebude moc aktívna 🙂
@riela ano to ta chapem vies zalezi aj od toho aku mas povahu ja som vela krat ticho ale to nie je dobre lebo potom som zla ja no a furt si poviem uz nieco poviem a furt nic som na seba zla 😒 mame sa stahovat ale vyzera to ze az po porode ale mne to aj vyhovuje lebo deti nebudu musiet prerusovat skolu a tak si myslym ze uz len trocha vydrzat a budem mat klud 😅
@marianax hej, veľa závisí od povahy 🙂 . ja si zas poviem svoje vždy (slušne), potom ma to zamrzí niekedy, že mohla som byť "milšia" ale zas aspoň každý vie, kde sú hranice.
veru kľud je na nezaplatenie 🙂. my sme všetci blízko seba, tak uvidíme, má to aj výhody, ale aj nevýhody - ak tam bude tá prehnaná starostlivosť 🙂 .
Ahojte žienky, boli ste už na internom+EKG ? 😎

@monuska342 no tvoje majú niečo vyše roka. tie čo som dostala ja majú niektoré asi aj 15 rokov a viac 😖. nejakých 4-5 kúskov sa ale dá použiť.