icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

indys
19. feb 2012

@eemmaa uf tak dufam, ze do porodu sa mu rezim upravi a ze bude v noci spinkat a mrvit sa cez den.

eemmaa
19. feb 2012

@indys tak to dufam aj ja lebo inak sa mame na co tesit. A ty ako? Pozeram ze je medzi nami par dni do porodu 🙂

indys
19. feb 2012

@eemmaa tehotenstvo je v pohode, horsie to je z chrbatom , ale na to som si uz akosi zvykla. Stale je to lesie ako na zaciatku. Mozno budeme rodit aj naraz, lebo ja mam ist na cisarsky a ten u nas robia cca tyzden pred terminom. Meno uz mate vybrate? My sme zmenili rozhodnutie uz 4.x a akosi nam k tomu pomahaju fotky zo 4D-cka lebo ked tak na drobca pozeram, tak mi tie predosle mena npasuje. Najskor sme mali Juraja, ten sa mi potom znepacit, potom Jakuba a Adamka ale vraj je teraz Jakubo-Adamkovy Boom, takze to sme zrusili potom bol Danko, no a teraz sme sa znova vratili ku Jurajovi. Uz sa mi zas paci. No som zvedava co to bude do porodu. Takze ty nie si marod makas naplno? To musis mat tazke v praci. Ja chodim len na 3 hodinky

meg_junova
19. feb 2012

Baby, mate niektora skusenosti s porodom v Ruzinove? Neviete, ci pustaju manzelov k celemu porodu, alebo len ku koncu???

meg_junova
19. feb 2012

@mirka1210 My cakame tiez zrejme chalpceka 🙂 ale naposledy mal pupocnu snuru medzi nozkami, tak sme sa rozhodli, ze sa asi nechame prekvapit a vydzime do porodu :_)))
Blahozelam 🙂

adulka165
19. feb 2012

@silvia0201 ahoj no vo Zvolene som bola aj s manželom na tom 3D tu v ZC nieje iba v ZH ale drahšie ako v ZV /v ZV chodím do práce takže som sa objednala tam/ - fakt zážitok. Už len meno vybrať muž strááášne chce Katku ale ja Alicu tak uvidíme či sa zhodneme ak nie budeme musieť vybrať také čo sa obom zapáči ale ešte máme trošku čas 😉

milacik0106
19. feb 2012

@lenca6482 ťažký vôbec nie je .. ja som maličká a chudučká .. takže som hľadala k sebe niečo a tento čo sme kúpili spĺňa všetko čo potrebujem .. ja si ho potrebujem sama zložiť do auta.. vybrať atĎ .. a brio vyhovuje najlepšie 🙂

eemmaa
19. feb 2012

@indys no maly sme dohodu z manzelom ja vyberiem meno dievcatku a on chlapcovi a je to chlapcek tak, ze chce aby sa volal po nom Petko tak ja som ustupila a aj mi to k nemu sedi ked som ho videla na 4D ruky ma cely tato a prsteky ako zlodej 🙂 No s chrbtom mam aj ja uz tazkosti ale skor mam teraz krce do lytka ale na to mi pomaha magnesium tak ze sa to tiez da zvladnut. A preco ides cisarskym? Hej pracujem, ale uz len ranne a to koncim o druhej tak je to fajn, ale obcas mam pocit, ze aj tych osem hodin je dost, ale neviem co by som robila doma

silvia0201
autor
19. feb 2012

@adulka165 no ani my sme sa ešte na 100% nedohodli na mene. a ešte idem 10.3. na 3D sono, aby som mala nejakú pamiatku no tak som zvedavá, či aj ten dr potvrdí babu. ak áno, budeme sa musieť na niečom konkrétnom dohodnúť. 🙂

marianax
19. feb 2012

@eemmaa hm mozno to ze si pospis cez den tak telo je oddychnute a nemoze v noci spat 😕

meg_junova
19. feb 2012

Baby, zacinam trochu stresovat, co sa papierovaciek tyka. Mate uz niektora spisane presne, co treba pred porodom vybavit? Matersku, pediatra, prizanie otcovstva.. Vie niektora z vas priblizit, ako to chodi a co by som nemala vynechat??

marianax
19. feb 2012

No dievcata tak dnes som sa dozvedela ze termin nasej Simonky na prve sv.prijimanie je 10.juna hm a ja mam termin 20teho no idem na cisarak tak hm normalne rozmyslam ako to bude 😕 😀

eemmaa
19. feb 2012

@marianax to spavam len cez vikend poobede, ale cez tyzden nie a v noci nespim tiez

eemmaa
19. feb 2012

@meg_junova fiiiha teraz ked ta citam tak mam normalne stres ja som nad tymito vecami este ani nerozmyslala 😒

emka1
19. feb 2012

@eemmaa
@meg_junova
kocky, nestresujte, ja som pri prvej dcerke postupovala podla manualu - co vybavit pred porodom a co vybavit po no - na stranke www.dietaaja.sk, je tam vsetko popisane, takze ked si vytlacite vsetky body, co kedy a kde vybavit, urcite na nic nezbudnete 🙂
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pred-po...
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...
na stranke su aj ine dobre rady, staci si ich prelistovat

eemmaa
19. feb 2012

@emka1 jeeej dakujem 🙂

marianax
19. feb 2012

@eemmaa oj moja tak to mi je ta luto ze sa takto nevyspis dufam ze sa to coskoro upravi .....ja poznam nieco podobne este pred tehu a dost som bola z toho vycerpana hlavne psychycky no psychyka robi fakt vela 😕 ja som vtedy zacala citat knihy a to mi trocha pomohlo tak skus si pred spanim nieco precitat 😉

adulka165
19. feb 2012

@silvia0201 akurát som si prečítala na jednom fóre že nejaká baba bola u toho doktora Mudr.Šestinu v ZV čo aj ja v piatok na 3D a hovoril jej ,ze bude mať dievčatko a hop je to chlapček
takže vraj nemám nič ešte iste. Pohlavie treba pozrieť vraj viac-krat. Ešte mi tam písala, že aby som si nebola taka ista pri ňom. Tak svitla nádej môjmu mužovi xi 😀 ale ja si myslím že to bude dievka aj tak xi 😀 /a myslím si aj to že každému lekárovi sa už na sonografii stalo že sa sekol/ však nič nie je 100% tné. Nám najprv povedal 95% a potom ešte raz kukol a povedal, že si je už istý na 99% 😀 ja idem teraz stredu na ten test na cukrovku nejako ma začína bolieť hrdlo a zapcháva sa mi nos tak dúfam, že ma to zajtra prejde... na puse kútik sa mi nevie zahojiť už 3 týždne 😖 tak sa dopujem vitamínmi... vraj dievka odoberá krásu tak neviem neviem xi 😅

lenka_x
19. feb 2012

@sijust ďakujem za rady, už mi to pomaličky prechádza, musím dávať väčší pozor a už do konca zimy pijem len čaje, lebo vždy keď si dám minerálku, tak ma to hrdlo chytí znova 😖

marianax
19. feb 2012

@adulka165 no i ja som pocula ze sa lekar pomylyl na sone ale ved ako pises nic nie je na 100% 🙂 ja som pri dievcatach bola pekna nemala som ani jednu vyrazku akurat tie moje kruhy pod ocami ktore su dost tmave sa este viac stmavli ale inac vsetko ok no a teraz sa citim rovnako ako pri dievcatach a cakame chlapceka aj mna niekedy napadne myslienka ze ked sa narodi a oni povedia je to dievcatko tak nebudem vediet ci sa smiat ci co 😀 ale hlavne nech mame zdrave deticky 🙂

adulka165
19. feb 2012

@marianax tak tak možno budeme riadne prekvapené po pôrodoch xi ale ako píšeš nech sú zdravučké 🙂 to je to najhlavnejšie

lenka_x
19. feb 2012

ahojte, tak sa vám chcem pochváliť. dnes sme s priateľom boli na 4D ultrazvuku. mimi sa akosi nechcelo ukázať, videli sme ho len z profilu, lebo malo na hlave ruku a tu hlavinku ešte zaborenú do placenty - doktor povedal, že to detičky používajú ako podušku, lebo je to mäkučké a dobre sa im na tom búva. ale potvrdil nám dievčatko - aj keď mala nožičky akosi pri sebe, ale doktor videl, aj keď ja akosi nie 😕 keď som sa objednávala, tak mi povedal, že mi spraví 2 fotky a nakoniec sme odchádzali so štyrmi a napáleným CDčkom, a za to, že sa poriadne neukázala nám zľavil 😒 ale som rada, že som si ju mohla vyobzerať, a hlavne že ju videl budúci ocino 😀

tina2222
19. feb 2012

@marianax Ďakujem,síce už jedného doma mám,ale zmierila som sa s tým 🙂 🙂

eemmaa
20. feb 2012

@marianax jeeej ja rada citam, ale ked ma kniha zaujme tak citam pokial sa mi da tak to by som nespala uz vobec 🙂

silvia0201
autor
20. feb 2012

@adulka165 no s tou krásou som počula aj ja. len neviem či je to naozaj aj pravda. lebo mne sa na ksichte zatieľ nič nevyhadzuje. skôr by som povedala, že mi hovoria, že som opeknenela 😝 takže by podľa tohto mal byť chlapček 😅.
ja som svoju dr pritlačila a povedala som jej, nech sa kuk aj ona. a ona na to: dr v BA vám to nepovedal?? a ja: povedal, ale ja chcem vedieť, či sa nepomýlil. 😀 kukla a videla tiež šušku. no tak som zvedavá, či to uvidí aj tretí dr 😀

indys
20. feb 2012

dievcata ja dnes idem na prvu hodinu prednasok kde su plánované prednášky podľa zoznamu, adaptácia na tehotenstvo, príprava na pôrod, dojčenie, šestonedelie. Kedze som z toho uplne tupa, hlavne to kojenie tak som sa rozhodla tam ist. Malo by to byt 24 hod prednasok, kazdy pondelok 2 hod. takze asi 12 tyzdnov.
Sama som zvedava co to bude a ci to na nieco bude.

@eemmaa tak tak. ja som bola november a december doma a aj ked bolo furt co robit, bolo mi uz dlho.potrebovala som zas vypadnut medzi ludi. mne cisarak nakazal reumatolog, normalne by som vraj neodrodila. Mam problemy v panvovej oblasti.,takze ak mam bolest pri ktorej mozem chodit aspon trochu do prace, tak sa z toho tesim. Ved na urcity stupen bolesti si clovek dokaze zvyknut a ja som si uz po 3 rokoch trochu zvykla. Nerobim z toho dramu. Tesim sa ze budeme mat drobceka doma a ked vidim ako to leti, tak ich budeme mat doma vsetky za chvilocku

riela
20. feb 2012

Ahojte babulky,
sa nám to rozrastá 🙂 :

16 dievčatiek: mianpa, silvia0201, michelle1984, anulienka_nr, alicia28, lulu1988, lenka_x, hrivuska, justonka, sijust, jankalac, vebinka25, riela, mo7, chelonka, adulka165

36 chlapčekov: indys, zz134, danielkabn, milacik0106, stela01, zuzu4444, danuskap19, majulosa, marianax, alllexa1, inka1204, kika111, monuska342, 123kika, kacsik, sweetlittleangel, blackswan, slavka1212, eemmaa, kkristin, zu2za3na, d.j., ladylilhomeboy, nella1, murkodm, macik061, miskaska, monikapd1, zuzanapp, tinka5, demonique, cucuc, alenockas, tina2222, mirka1210, meg_junova

blackswan75
20. feb 2012

@riela tusim sa chlapci budu o dievcatka bit, ked ich je tak malo 😀

silvia0201
autor
20. feb 2012

@riela ty kokso, že 16:36. pekný nepomer 😝
a to štatystiky tvrdia, že na jedného chlalana pripadajú dve baby. no mne sa to nejak nezdá 😕

riela
20. feb 2012

@blackswan75 🙂 každé dievčatko bude mať určite 2 ochrancov, a niektoré aj troch (najprv na pieskovisku, neskôr na diskotéke)
@silvia0201, ty chodíš aj do súkromnej? tam to nie je naopak? aj ja stále čítam, že dievčat je viacej 🙂 .