Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@sandy80 @marianax @lenca6482 @zz134 @milacik0106 kocky skrate citujem z knihy :
Epiduralna anestezia- utlmi vnimanie bolesti v oblasti brucha, ale pocit tlaku ste schopna citit. Picha sa do epiduralneho priestoru v oblasti krizov, medzi 2 stavce chrbtice pod miechu..Zavedeie sa kateter, cez ktory sa podavaju lieciva.
Spinalna analgezia - je podobna ako epidural, ale dochadza pri nej k uplnej strate pocitovania bolesti a akychkolvek vonkajsich vnemov cize nemozete ani nohami pohnut. Ihla a kateter sa zavadzaju priamo k mozgovo-miechovemu moku pod miechu.
Pri obidvoch sa mozu objavit bolesti hlavy, ale pri spinaly je pravdepodobnost vyssia kedze tam dochadza k poruseniu obalu v ktorom je mozgovo-hlienovy mok.
Dievcata, nech uz bude akokolvek, mne je to jedno. Bolesti su druhorade,hlavne nech su uz nase drobcence na svete a zdrave. Keby sa dal posunut cas, hned by som ho nastvila na jun aby sme to mali cim skor za sebou a nemuseli sa strachvat za kazdu blbost co nas kde pichne alebo zaboli.
@indys dakujem moja za takuto informaciu si zlata 🙂 no a mas uuuuuuplnu pravdu prv som sa zlakla ze kde to pichaju ze pod miechu ale ako hovoris nech su nase deturence zdravucke a my tiez aby sme sa mohli o ne starat 🙂 ja by som tiez uz najradsej mala po lebo fakt sa clovek len sleduje a pri kazdom pichnuti uz spozornie co by pri tom ked nie sme tehu ani nevnimame 😕
@indys jaj ved neviem moja lebo podla mojho terminu ktory je 20teho juna no dva tyzdne skor tak to je niekedy kolo 4-6teho juna a dcera ma 10juna vies budem po cisaraku neviem ako dlho budem v nemocke a ako sa budem zotavovat 😕 nechcem to este teraz riesit ale rozmyslam nad tym a budem smutna ked nebudem na jej prijimani 😒
dievcatka moje musim sa Vam vyzalovat. Taka som ja trubka! Vyberala som dnes peniaze z bankomatu cez obed, a co som neurobila? nevybrala ich ...nechala som ich tam ☹ takze som lahsia o 50eur
Volajte ma trubka
@emka1 dakujem emka, to je super, ze si mala dobru skusenost. Ja si asi Kramare necham v zalohe. Dufam, ze vsetko pojde hladko.. tak ako vsetky ostatne mamicky. Ja este neviem do coho idem, tak ani epidural neriesim a som za prirodnu cestu. Kedysi zeny rodili doma a bez pomoci lekarov a zvladli, myslim si, ze jedna zena je dostatocne silna na to, aby to cele zvladla 🙂
Budeme si navzajom drzat palce 🙂))
No dnes som volala o tie vysledky z amnio lebo uz to su 3tyzdne a stale ich nemaju! sestricka mi povedala ze uz 3baby volali a tiez nemaju zajtra volam znova a dufam ze uz ich budu mat ved to je neskutocne to zeby som cakala a cakale neviem do kedy 😠
@chelonka konzultacia je fajn. ta pani jandova je velmi mila a vsetko vysvetli. Akurat tam neukazu porodnicu. Ti sa vraj na Kramaroch nerobi.Robia aj cvicenia pre tehotne kde sa aj cvici + nacvicuje dychanie ...a zadara. Oproti tomu ako nam podala vyklad pani na Antolskej to bolo cele take kludnejsie a s dorazom na to ze sa snazia vytvorit co najlepsie prostredie pre teba a potom ptre babo.zajtra pozriem v praci mail na pdr jandovu a poslem ti. Tej sa nahlasis a v utorky o 11 byva ta prva vstupna info konzultacia
babeny zajtra mám 3D ultrazvuk tak držte palce aby sa nám ukázala lebo pri posledných ultrazvukoch sa schovávala a nebolo nič vidieť :D
ahojky,no doktorka mi dnes povedala,ze to vyzera na dievcatko,ale este tomu tak neverim🙂tak budeme stale cakat🙂
@lenca6482 tak predbežne gratulujem k dievčatku 🙂
ahojte baby, potrebujem poradiť. stáva sa mi, hlavne teda večer, keď ležím pred telkou, že mi strašne stuhne brucho, nie celé len taký valček pod pupkom sa mi spraví a o pár sekúnd to prejde. niekedy to cítim aj ráno, keď sa preberám. je to normálne, alebo to mám povedať doktorovi? je to len časť brucha, vôbec to nebolí a rýchlo to prejde... 😒 čo vy na to?
@marianax @lenca6482 @zz134 @milacik0106 Baby dnes som mala dalsiu klientku, ktor rodila obe deti cisarakom a mala spinal. Bola velmi spokojna, nic dramaticka se nedialo a co videla pokrok pri prvom a potom pri duhom porode, tak pri druhom ju cievkovali uz po podali spinalu, takze ani toto necitila. Jedina pre nu neprijemna vec bola, ked jej zavadzali kanilu a ze to nebolo ani takbolestive ako trochu neprijemny tlak. No a co este mala skusenost, ze pri prvom sa velmi rychlo postavila a nevedala sa 3 dni zbavit migreny, pri druhom uz podstivo lezala ani postel ktora bola polohovatelna nedvihala a vraj hlava nebolela. Ze to bola chyba skoro sa davat do zvyslej polohy. Takze pekne len sa po cisaraku drzat vo vodorovnej polohe a nedvihat sa skoro hore. Takze zatial tolko.
@zz134 juuj ta to potesi ty trupka 😉 a ja dnes bola smutna, ze minula kopec € v meste a teraz vidim,ze ja za tie € aspon nieco mam a ty ☹ figu borovu
@lenka_x to sa stava aj mne. Aj v noci ked sa prebudim, niekdy citim ako to brucho stvrdne a po chvili zas povoli. Ja som to dokltorovi hovorila, ze citim tvrdnutie a tiez to nie je vdy cele brucho ale mne povedal tak ako silvii , ze to je niekolkokrat do dna normalne( cislo ake povedal si uz nepamamtam ale tusim to bolo nieco okolo 10). Too, ze maternica strdne vobec neriesim,hlavne nie ked je o chvilku zas normalna, ved aj po orgazme maternica strdne a nic sa nedeje 😉 lebo o chvilu zas povoli. A este sa mi stava ze lezim na chrbte, pozriem na brucho a na jednej strane tvrda hrca a to sa len maly uklada na druhu stranu tak, ze mi az vydutinu urobi
dievcata aj ja mam otazku hlavne na maminky co uz maju babatko. Chcem vediet ako zisim ci mam dost velke bradavky,. Nemam problem s vtiahnutymi bravkami a myslim si ze ani s plochymi, kedze aj ked nestoja stale ked ich trochu povytahujeem alebo podrazdim, tak sa postavia. No mam pocit, ze tie moje su akesi male. Viem, ze pri kojeni sa dava babatku do ust dvorec, ale aj tak mam obavy, ze pri mojej velkosti prs by mohli byt mensie bradvky pripadny problem. No ako odhadnut co su male a co nie ? 😖

@marianax @lenca6482 dievcata ja som pocula, ze zavedenie ihly neboli vraj je velmi tenucka.Vcera som mala 2 zakaznicky a obe mali operacie s epiduralkou(teda so spinalom,lebo epidural iba utlmi bolest a spinal sa robi pri cisarskych a operaciach a pri tom ochrnie cela spodna polovica tela). No a jedna vravala, ze ani necititla ze jej nieco pichali, ze to bolo asi za minitu a druha ze jej to museli napichavat na 2x a ze tu bolest si uz nechce zopakovat. Ale jedna utecha je, ze ta klietka ktorej to pichali na 2x, tak to mala robene pred 15-timi rokmi a to este nemali take skusenosti a nakoniec jej zistili, ze ma v chrbtici nejaku vyvojovu chybu.Takze asi kvoli tomo bol taky problem to napichnut. Ja by som pri cisarskom urcite chcela spinal aj ked sa bojim, ale k tomu sa musi vyjadrit lekar, co je v danom stave pre rodicku vhodnejsie. marianax Tak to dcerkine 1.sv. asi stihnes tak, ze uz budes doma nie?