icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
23. feb 2012

@natalia777 no ano ja som bola pri kazdom tehu bola som na internom vysetreni a tam mi robili EKG 🙂

zz134
23. feb 2012

@myska183 hm zvlastne...lebo mne zobrali krv pred vypitim a potom 2h po vypiti...Rozrabali mi to asi v 1,5 -2dcl vody ...cca. V takom pohariku plastovom

blackswan75
23. feb 2012

@monuska342 no to je inividulne, ale ked si mala pri prvom tak nebude dovod nemaat aaj teraz pokial nebudes mat zapal alebo nieco ine, to je dobre ze mas tu odsavacu je presne na to dobra aby si si pomohla ked mas bud malo alebo vela mliecka 😉 😉

1ivanka1
23. feb 2012

@sijust ja chcem určite epi, všetky mi to zatial len odporučili. 🙂

1ivanka1
23. feb 2012

@marianax ďakujem za privítanie 🙂

natalia777
23. feb 2012

@1ivanka1 aj ja som rodila s epiduralkou a bez nej by som veru nesla 🙂 aspon ta bolest z porodu ma obisla 😉

sandy80
23. feb 2012

@myska183 ja som bola dneska na tom teste a tiež mi brali krv aj pred vypitím aj 2 hodiny po, a myslím si že mi to tiež rozmiešali asi v 2decovom hrčeku🙂
Vitajte všetky nové tehulky!!!

sandy80
23. feb 2012

@blackswan75 no ja by som tentokrát možno tiež vyskúšala epidurál alebo špinál, no u nás v NZ sa to vôbec nerobí, takže vec vybavená 😠

1ivanka1
23. feb 2012

@zuzulik253 aj môj sa s tým zmieruje, že bude dievčatko, veď nakoniec musí, čo iné mu ostáva 🙂
tiež už ho párkrát kopla, ešte sa na tom mene treba dohodnúť nejako 😒

1ivanka1
23. feb 2012

@natalia777 tak mi to hovoria aj kamarátky. že s epi to bolo hrozné, že nevedia si predstaviť bez epi...tak ja som rozhodnutá, že idem s epi..veď keď medicína nám umožní akú - takú pomoc..

1ivanka1
23. feb 2012

@sandy80 to vážne sú také nemocnice kde to nerobia?? 😒 mi to nepríde ako nejaký extra štandard..

sijust
23. feb 2012

@1ivanka1 viacere moje kamaratky rodili s epi a nevedia si to vynachvalit...mozno ju nebudem potrebovat,lebo niekedy ten porod moze ist lahko,ale pre pripady o ktorych viem,by som mala rada epi v zalohe...len co sa tyka toho vybavovania,kazda mi to hovori inak...nevies prosim ta aky je postup?

blackswan75
23. feb 2012

@sandy80 ja osobne nie som zastancom EPI ale to je na kazdej z nas, viem ze je to chemia, ktora sa dostane aj do krvy dietatka, preto som dala aj tie clanky aby si to mamicky precitali, ja radsej vydrzim tie bolesti,da sa to prezit, ludia sa rodia po starocia, ja som prvu dcerku rodila KP, a dala zabrat ale ten uzasny a nezabudnutelny pocit potom prekrylo vsetky bolesti,
kto ma zaujem pozriet si tento film, tu je odkaz na jeho stiahnutie su tam prirodzene porody aj porody s EPI a dokonca ak cisarsky, nie je to ziadne mesiarstvo, ale naozaj sa to da vidiet
http://www.uloz.to/xfgetKZ/orgasmicky-porod-org...

1ivanka1
23. feb 2012

@sijust asi to záleží od nemocnice. ja som počula,že v BA to robia tak, že cca mesiac pred pôrodom si ju musíš zaplatiť a dokonca musíš ísť aj na nejaké poučenie kvôli tomu. ale keď ju nepoužiješ tak ti väčšiu časť sumy vrátia, vraj si nechajú cca 11eur....ale ak by si sa rozhodla tesne pred pôrodom,že ju chceš tak ti ju nedajú. takže je lepšie si ju zaplatiť dopredu aj keď si nie uplne istá či ju využiješ...toto som počula ja..
baby ak máte iné skúsenosti napíšte 🙂

1ivanka1
23. feb 2012

@blackswan75 ja som zase počula,že do krvi dieťatka to nejde....ale prečítam si tvoje linky..

1ivanka1
23. feb 2012

@blackswan75 vidím,že po dvoch dievčatkách čakáte chlapčeka 🙂 super.. 🙂

sijust
23. feb 2012

@1ivanka1 dakujem za info 🙂 ...musim si to vyzistit ako je to u nas,ked pojdem do poradne...ale mam pocit,ze je to inak v TN...no uvidim...

blackswan75
23. feb 2012

@1ivanka1 veru tesime sa ze nam to vyslo 😉 😉 😉 no za precitanie to stoji, Je len samozrejmé, že anestetikum sa dostane i k dieťatku. Kto tvrdí opak, ten podľa môjho názoru, klame. Idem na to celkom po lopate, laicky. Anestetikum sa z mozgovomiechového moku dostáva do krvného obehu mamky. A teda, celkom logicky, i do krvného obehu dieťatka. Ako sa to môže prejaviť? Spomalením srdečného tepu dieťatka.

1ivanka1
23. feb 2012

@sijust tiež si myslím,že je to všade inak..ja tiež musím vyzistiť ako to je..

1ivanka1
23. feb 2012

@blackswan75 tak super 🙂 ale ho budete všetky rozmazlovať 🙂 popravde, ja som nad tým nikdy neuvažovala, že čo to spôsobuje tie epi..ale viem,že to sú nejaké hnusné chemikálie....hm ale musím si to teda preštudovať a potom sa rozhodnúť...to bude zase uvažovania 😢 keď sa neviem ani pre kočík rozhodnúť 😒

blackswan75
23. feb 2012

@1ivanka1 to hej, vzdy si musis povedat ze to musi byt hlavne bezpecne pre babatko, mamina predsa vydrzi vsetko

1ivanka1
23. feb 2012

@blackswan75 🙂 áno máš pravdu 🙂

zuzulik253
23. feb 2012

@1ivanka1 nemajú na výber... ani my sme sa ešte nedohodli, ale už zostali len dve možnosti Ema alebo Liliana 🙂 tak uvidíme ako to dopadne

miskaska
23. feb 2012

Tiež som zástankyňou prirodzeného pôrodu, ale ešte som nikdy nerodila..čiže si tú bolesť neviem ani predstaviť. Z bolesti mám však veľký strach a ťažko ju znášam 😖 .

marianax
23. feb 2012

@blackswan75 dievcata ja som si odrodila 4deti bez nejakych liekov ale mozno ak by mi to niekto ponukol suhlasila by som len som taku moznost nemala ale chapem maminky ktore sa porodu boja alebo sa boja preto lebo mali zlu skusenost s porodom 🙂

blackswan75
23. feb 2012

@marianax suhlasim s tebou, ale aspon u mna je na prvom mieste babatko a hlavne to aby to bolo bezpecne pre neho a co som sa rozpravala aj s mojim gynekologom, pozname sa uz 14 rokov, liecil ma dva roky na neplodnost a odrodil obe moje deti tak mi povedal ze EPI rozhodne vplyva na babatko, ale to nikde nevravia, pretoze nemocnice su radi ak rodia zeny s EPI lebo to su pre nich peniaze, takze tak 😉

marianax
23. feb 2012

@blackswan75 ale jasne nemozem ti odporovat hovorim ja som nad tym ani nerozmyslala pri porode moja sestra sa ma pytala ci fakt som mala porody bez liekov a ja ze ano no a riadne sa divila ze preco a ja som sa zas zamyslala nad tym ze preco ved ma to naozaj ani nenapadlo aby som nieco pytala brala som to za prirodzene a myslela na to ze donekonecna to boliet nebude a raz uz len porodim 🙂

silvia0201
autor
23. feb 2012

@marianax aj ja sa týmto utešujem 🙂 a ešte časom. prvý bol do 8.hodín na svete, druhý do 4.hodín, tak toto bude hádam do 1.-2.hodín?? 😝 dúfam....

blackswan75
23. feb 2012

@silvia0201 to tretie z nas uz vypadne neboj 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀