icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

mirka1210
6. mar 2012

@michelle1984 Sára je krásne meno 🙂

mirka1210
6. mar 2012

@hrivushka ja mám už tiež skoro všetko 🙂 už len jedna vložka do perinky,paplóniky do kočíka,plachty do postieľky a niekoľko nových bavlnených plienok 🙂 a môže prísť jún 😀

buba12
6. mar 2012

@anulienka_nr ja som počula že nie je dobré spať na chrbte lebo ťa bábo tlačí na orgány..

mirka1210
6. mar 2012

@hrivushka ja som videla len občas nejaké zábery z toho 😒 nemohla som to pozerať,lebo mi to až srdce trhalo ☹ a teraz mi to nerobí dobre ☹

mirka1210
6. mar 2012

@anulienka_nr ja mám tiež veľké problémy ako sa v noci uložiť 😒 niekedy celú noc nič iné nerobím len z jedného boku na druhý ☹ a strašne ma bolia kĺby ☹ občas sa aj ja preberiem a spím na chrbte,zatiaľ mi to problém nerobí,asi až keď bude bábo väčšie,lebo pri prvých dvoch som to tak mala, že vo vyššom štádiu som už nemohla spať na chrbte,lebo sa mi zle dýchalo a bolo mi na zvracanie - vtedy to už znamená,že je to zle aj pre bábo,lebo sa mu nedostáva toľko kyslíka,ako potrebuje - tak som aspoň čítala 😒

mirka1210
6. mar 2012

@macka2236 občas to mám aj ja,trpnu mi najmä prsty na rukách,niekedy aj stehná 😒 myslím,že je to úplne normálne,ak bábo tlačí na určité nervy,veď teraz to máme všetko natlačené na kope a chrbtica dostáva riadne zabrať 😒 mňa veľmi bolia v noci aj klby ,kolená a klenba na nohách - príšerné bolesti,niekedy mi je až do plaču ☹ občas sa mi ozvú aj dozvuky krčnej chrbtice po havárke z minulého roka,vtedy som už úplne na nervy,žeby som si aj hlavu o stenu búchala ☹

mirka1210
6. mar 2012

@sijust to priberanie je úplne normálne a j s tým bruškom,opuchnuté prsty radšej spomeň 😉 doktorovi

hrivushka
6. mar 2012

@mirka1210 vidííííš, na paploniky do kočika by som zabudla. ale ved bude leto, nebude stačiť nejaka deka?? a aj vložku do perinky potrebujem, perinku mam ale vložku nie. kde sa to dá kupiť?

tina2222
6. mar 2012

@1ivanka1 áno ,chceli sme dievčatko.chcela som sa s nou hrať s bábikami.Prvého mám syna.Vždy som chcela dve baby a budú dvaja chalani 😒 ,ale zmierila som sa s tým. Už len dúfam,že budem mať dobré nevesty 🙂 .

marianax
6. mar 2012

@danuskap19 no teeeeda to asi maloktory lekar ti povie ze mas pribrat 😀

mirka1210
6. mar 2012

@hrivushka ja to mám tie paplóniky viac na parádu 😀 skrátka som stará škola a to musí byť,vzadu krásna biela poduštička a pod nožkami krásny biely paplónik,keď bolo trošku chladnejšie v lete,tak s tým boli aj prikryté 🙂 vložku do perinky kúpiš v každom poriadnom obchode s kojeneckým oblečením a potrebami,aj na MMB aj tu na MK 😉

marianax
6. mar 2012

@chelonka 😀 😀 😀 tak to su teda sny 😀

chelonka
6. mar 2012

@marianax no to teda su ti poviem norálne ma bradavky boleli ked som sa zobudila

hrivushka
6. mar 2012

@mirka1210 a aký je rozdiel medzi perinkou a zavinovačkou? lebo mám aj to aj to... a neviem teraz že čo je lepšie.

marianax
6. mar 2012

@anulienka_nr ja mam tiez problemy s bolestou v krizoch a hlavne klby a ked mam ist v noci na wc och idem tak co sa vsetkeho drzim ja zas spim na pravej strane aj celu noc na chrbat sa tiez otocim ale ani o tom neviem ale ani o tom neviem ale zobudim sa na to ze som na chrbte lebo mi nie je dobre 😒 sama tiez neviem co s tym robit no ale ja som to mala aj pri poslednej dcere a som si vedoma toho ze predsa je to moje 5 tehu a este aj tie kila navyse robia svoje 😕

hrivushka
6. mar 2012

s krížami mam problem aj ja, už od začiatku, su dni ked nemožem ani vstať 🙄

mirka1210
6. mar 2012

@hrivushka niekto tomu hovorí perinka,niekto zavinovačka 🙂 záleží len od teba akú si vyberieš, či klasickú s tromi šnúrkami na sťahovanie bábätka a to buď štvorcovú alebo podlahovastú, alebo teraz sú tie moderné rýchlozavinovačky bez šnúrok na suchý zips 🙂 ja som zase siahla po klasike 😀 štvorcové šnurovacie zavinovačky/perinky/ s krajkami okolo hlavičky

marianax
6. mar 2012

@mirka1210 oj chuda je mi ta luto ze ta takto vsetko boli 😒 kolko si ta zena musi vytrpiet v zivote ze 😖

mirka1210
6. mar 2012

@hrivushka počkaj po pôrode 😀 ako budeš skákať okolo bábätka, ani si nebudeme mať čas uvedomiť,že nás niečo bolí

marianax
6. mar 2012

@chelonka to vazne 😀 tak to sa ti uz asi prsia pripravuju na mliecko 😀

silvia0201
autor
6. mar 2012

@zz134 dajú sa kúpiť v lekárni bez receptu?? no to je dobre vedieť 🙂

chelonka
6. mar 2012

@marianax sranda, aj teraz ma bolia, včera ma zas svrbeli jak besne ale aj cele prsia, som myslela že sa zblaznim

silvia0201
autor
6. mar 2012

@slavka1212 ježiši. že jedna lyžička oleja. to ani nemusím paradajkový džús. stačí olej. ale díky za tip. určite vyskúšam.

mirka1210
6. mar 2012

@marianax keď sa mi neohlasuje krčná chrbtica, tak sa to cez deň v poho dá,nallepšie mi je keď chodím 😉 ale keď ma to chytí - tak migréna,bolesti v ušiach a zuboch - nič s tým nenarobím,len masáže chrbtice a potom to po pár dňoch poľaví 😒 tie bolesti kĺbov som mala aj pri druhej,niekedy je to lepšie,niekedy horšie - po pôrode to povolí,bude to zas lepšie 🙂

mirka1210
6. mar 2012

@marianax tak trpíme rovnako???? 😉

hrivushka
6. mar 2012

@mirka1210 ahaaa, tak ja mam klasicku bielu so šnurkami a potom aj tu so suchym zispom. načo som to ja truba kupovala, som nevedela že to je to iste 😀

ináč mne vyteka niekedy take akokeby mlieko z prs, vacsinou vzdy v noci. je to normalne??

slavka1212
6. mar 2012

@silvia0201 kavova mala 😀 uz mas nieco aj nakupene ..???ja nic .....ale chcem objednat uz konecne postielku ...bielu zhanam 🙂

mirka1210
6. mar 2012

@hrivushka je to úplne OK 🙂 prsíčka sa pripravujú na svoju funkciu 🙂 ja som to mala len pri prvej,pri druhej nie a ani teraz nič ☹

hrivushka
6. mar 2012

@mirka1210 ahaa, a to je zle ked to nemáš? mne neskutočne prsia narástli, už sa mi tam aj strie narobili. som si ich natierala všelijakymi kremami proti striam, nepomohlo to. tá koža už nevydržala asi ten extremny tlak 🙂

mirka1210
6. mar 2012

@hrivushka to nevadí, zídu sa ti obe, aj ja mám dve, jednui na doma a druhú do kočíka alebo k doktorka,skrátka je lepšie mať aspoň dve,bábo sa preciká,poblinká a než dáš do poriadku jednu,tak máš druhú 🙂 pri prvej som ich mala 6 😀 pri druhej len dve a stačilo a tak aj teraz som kúpila len dve 😀