Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@slavka1212 joooooooj, to čo že malá kávová. no ja si dám poriadnu veľkú, lebo takto sr... po bobkách jako koza to nie je bohvie čo.
no moja nie si sama. ja som minule kúpila dve malé bodinká v tescu a toť vsjo. nemám ani ja nič. a keď mám pravdu povedať, tak sa mi moc ani nechce 😝 😝 😅
@mirka1210 presne ako ja. ani ja som nemala ani pri jednom a rátam s tým aj teraz.
@silvia0201 fakt???? to som rada, že nie som na tom tak sama ☹ lebo ja som myslela,že to nejde len mne kojiť ☹ lebo niektoré super múdre p.mudr povedia,že to neexistuje,aby som nemohla kojiť 😒 ja som fakt už padala dolu hubou,prikladala som každú hodinu,medzitým som si dávala prsia do poriadku,nahrievala teplou plienkou,umývala,krémovala a zas len prikladala malú a dokola... ☹ prvá mala toho po dvoch mesiacoch dosť,lebo žila asi len z čaju, a raz keď zbadala prso,tak len začala vrešťat jak zmyslov zbavená zavrela pusinu a nie a nie otvoriť 😀 druhú som trápila len dva týždne,potom som to poučená prvou vzdala a išli sme na umelú stravu ☹
@silvia0201 mne sa tiež veľmi zo začiatku nechcelo,kúpila som dve bodynká a pripadalo mi to také neuveriteľné,že načo vlastne 😀 ale asi pred mesiacom a pól ma to tak chytilo, že ako som už písala,mám skoro všetko,tak do polroka 😀 väčšinu som kúpila z druhej ruky,lebo po skúsenostiach čo mám,som prišla na to, že v rodine to nemám komu dať,malý to bude mať oblečené párkrát,dám za jedny dupače okolo 10-15 EUr a potom ich jak blbá ako nové budem predávať po 1.50EUR 😀 už teda nie,ja som tak pomohla mnohým mamičkám,keď som rozpredávala veci skoro nenosené po dievčatách za babku,teraz som si tak hodne pomohla ja 😀 že som pokúpila kopu krásnych vecí ako nových za babku 😀
@silvia0201 mne sa tiez nic nechce ....co porabas cele dni doma ....ja som doma od 1.3 a zacina mi hrabat 😀
@mirka1210 mne tiež nebolo všetko jedno, lebo som chcela veeeeeľmi kojiť, ale keď to nešlo, tak to nešlo. a trápiť seba a aj bábo nemá fakt zmysel.
tak to máš fajn, že máš už skoro všetko. ja sa budem naháňať o 5 min. 12 ako sa poznám.
@slavka1212 už nič, len nevyhnutné veci. navarím, poupratujemm, operiem a sedím pred telkou. zatiaľ sa nič iné nedá robiť. ale pomaly zháňam tujky,kvetinky do skalky, trvalky atď, aby som zkrášlila trocha našu záhradku. neboj. mňa tiež prvé dva týždne žrali mrle, nevedela som čo zo sebou mám robiť, ale zvykla som si.
@mirka1210 oooch, to ani ja som nevedela kojiť - aj keď som si o tom predtým všetko prečítala, naštudovala, nachystala a nakúpila podprsenky, odsávačku, vložky do podprsenky, čaje na tvorbu mlieka...a nedarilo sa, mlieka bolo málo, malý furt vrieskal, bol hladný, to čo som odsávala celý deň som mu dala naraz vypil, furt som sa o cecky starala od rána do večera...no proste hrúza, tak som to po 3 týždňoch vzdala. a podľa mňa to nebude inak ani tentokrát - aj keby som strašne chcela zas kojiť. a tiež som neznášala všetky tie vyhlášky že len tá nekojí, ktorá nechce...takto len tie rozprávajú, ktorým sa to podarilo 😒
@alicia28 ale bolo by to pekne. 6.6.12 🙂 ale to by sme patrili statisticky k 5.% ktore mali porod presne 😀
babeny, neviete ake je najmensie cislo tehotenskych podprseniek? ja si dnes skusala 75c co bolo najmensie a bolo mi to giganticke :-/
@danuskap19 to počujem prvý raz že lekár niekoho zdrbal že si málo pribrala 😀 😀 lebo väčšinou za to lekári nadávajú, že sa nemá priberať veľa a ani jesť sa nemá za dvoch 🙂 hm zaujímavý lekár...hlavne že dieťatko rastie, ty priberať nemusíš 🙂
@1ivanka1 moj predchadzajuci gynos (noveho mam mesiac) ma tiez za to zdrbal. ze ak nebudem viac priberat tak ma posle do nemocnice na infuzie. a to jem aj 5x denne. proste nepriberam enormne
@silvia0201 ano kupila som ich v pohode...ale este neskusala 🙂
@riela no odpisali mi toto..prosim ta ako tomu rozumies? je tam aj moja otazka aj ich odpoved...
Dobrý deň,
posielame Vám odpoveď na Vašu otázku:
Dobry den,
prosim Vas mozem poberat matersku a popri nej vykonavat pracu na dohodu u zamestnavatela od ktoreho som na matersku odisla?
dakujem
zuzana
Odpoveď:
Želáme Vám dobrý deň.
Počas poberania materskej môže mať poistenkyňa príjem len na základe dohody o vykonaní práce, ktorá je vykonávaná mimo pracovného pomeru. Sociálna poisťovňa nesleduje koľko hodín poistenkyňa odpracuje v čase materskej, ak vykonáva prácu na základe dohody o vykonaní práce a taktiež nesleduje aký príjem za vykonanú prácu dosiahne. Z uvedeného vyplýva, že práca na dohodu o vykonaní práce nebude mať vplyv na výplatu materskej a to aj v prípade, ak prácu na dohodu budete vykonávať u zamestnávateľa, u ktorého ste si uplatnili materskú.
S pozdravom
Vaša Sociálna poisťovňa
@riela no tak tomu rozumeju vsetci ...ale ja mam stale zly pocit z tej formulacie : "môže mať poistenkyňa príjem len na základe dohody o vykonaní práce, ktorá je vykonávaná mimo pracovného pomeru"
no a ked si na MD tak si stale v PP....neviem a aj nasa mzdarka je z toho nejaka konsternovana :(
@zz134 mohli ti to napisat laicky bo tie ich odborne formulky su vzdy zavadzajuce :-/
@michelle1984 ved prave ...vzdy je pod tym nieco skryte
@michelle1984 hmm tak to je zvláštne..nevedia čo chcú tí lekári..niektorí hovoria tak iný tak 🙂
ale veru s priberaním by som ja problém nemala, jedla by som všetko čo by mi prišlo pod ruku 😀

@hrivushka nič sa nedeje,že to vytekanie z prs nemám, uvidím ako to dopadne teraz s kojením, lebo ja som nemala mliečko ani pri prvej ani pri druhej,akokoľvek som sa snažila,prikladala som každú hodinu,bolo ho málo a veľmi slabé ☹ asi to mám po mamae,lebo ani my s bratom sme neboli kojení,lebo mame sa vôbec nevytvorilo mlieko ☹ takže peňaženka sa zas bude triasť ☹