icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
11. mar 2012

@sandy80 jaj neviem ci budem uz teraz kupovat moj mm je dost v tomto ohlade zasadovy ze kupovat sa ma az ked sa male narodi ja len pozeram po pripade si rezervujem ak to bude mozne 🙂

marianax
11. mar 2012

@mamculka ale rodit budes v UK ze?

marianax
11. mar 2012

@silvia0201 mas pravdu moja sestra zije v UK a aj moj mm tam pracoval 3roky a nechcel by veru tam zit 😒 sestra je sice spokojna lebo pravda je ze tam nakupis za lacno ale co sa tyka zdravotnictva my cakame 2hodiny a uz dudreme ale oni tam cakaju aj 5-6hodin! o ostatnom ani nehovorim no a byvanie fuuuuu hrozne drahe takze najlepsie je ked ma clovek moznost si nasetrit a ist tam len na nakupy su tam super zlavy ale inac nechcela by som tam byvat.....no a este co sa tyka toho ze ked je zena tehotna tak napr. sestra nebola tak sledovana ako sme my tu mozno je to pre nich menej otravne ked nemusia chodit na tu kozu ale predsa na nieco to je a nevazili ju vobec az pred porodom fu mala vysoky tlak ku koncu tehu a nechali ju cakat 2hodiny v cakarni nikto sa ani nevsimol az kym sama neprisla a nepovedala si svoje ........no nehovorim ze tu je vsetko ok ale je pravda ze nemame zle zdravotnictvo 🙂

silvia0201
autor
11. mar 2012

@marianax ja viem. my sme na celkom inej úrovni ako uk, hoci nie všade na sk je to ideálne. ale čo už. len ma serie, že sme taký zadubený. ale čo už.....

marianax
11. mar 2012

No dievcata moje zelam vam krasnu nedelu u nas snezi ja idem do obchodu na nakup a varit kuraciu polievocku s domacimi rezanockami vcera som tiez robila ale sa zjedlo samozrejme 😀 a druhe zrejme fasirky zemiakova kasa a ako dezert pyskotova torta nepecena dava sa to ladnicky no nam ani nestihne zmeknut lebo ju zjemeeee xixi no tak dala som vam nejaku inspiraciu mozno tak zatial paaaaaa 😀

marianax
11. mar 2012

@silvia0201 ved presne to zadubeny a nepaci sa mi ze neviem ako u vas ale tu su ludia akosi neohladuplny sestricka vyjde z dveri a dobre ze vsetci ju neprevratia tak sa natlacia a predbehuju sa no hroza 😠

silvia0201
autor
11. mar 2012

@marianax moja, to je asi takto všade. ja som minule bola na rodičovskom. bola som sama a adeti dve. tak som šla najprv k staršiemu a po skončení som šla k menšiemu. no lenže dokým som skončila u staršieho, rodičia boli už na chodbe a šlo sa dnu individuálne. ty. ani jedna mater ma nepustila dopredu, pekne som si odstála na chodbe do konca a šla som dnu posledná. a to je všade. či u lekára, či na pošte, či v obchode, no proste všade. minule som stála 45min v rýchliku, lebo bol plný a ľudia sa len kukali na mňa a mladý chalpi sedeli.....

hrivushka
11. mar 2012

taaak toto je to moje mini brucho 😕

keira
11. mar 2012

@hrivushka ty kokso 😕 .. to si vazne v 28? 🙂

hrivushka
11. mar 2012

@keira ano...podla mna to neni normálne 😒

michelle1984
11. mar 2012

@hrivushka kks a mne idú dačo hovoriť že som chudá a mám ho raz také......čo ti na to vraví doktor? bo ked mne pindá za váhu ...

hrivushka
11. mar 2012

@michelle1984 nepindá..ja som pribrala cez 8 kíl. ale hovorím, predtým som mala brucho také že prepadnute dovnutra a cez pás som mala nejak 59 cm..možno preto ho mám také male. netuším, ale fakt sa mi zdá maličké na siedmy mesiac, kto ma nepozná, nevie že som tehotná. malá vážila pred dvoma týždnami 717 gramov, podla lekarky to bolo v poriadku

keira
11. mar 2012

@hrivushka tak potom je vsetko OK 🙂 .. no ja by som take prijala 😉

majulosa
11. mar 2012

@silvia0201 máš pravdu a ja som voliť nebola, aby som sa ja potom znervozňovala a rozčulovalo čo za debilkov som to volila a gtak to nerozčulujem iba poviem to je čo si iný zvolili 😉

michelle1984
11. mar 2012

@hrivushka počkať ty máš takéto brucho a pribrala si 8 kíl? ech práve sa cítim tučná 😨 (teda pred tehotenstvom)

michelle1984
11. mar 2012

Viete čo dokáže fakt nasrať? ked vám povie svokra podľa fotky z ultrazvuku že sa podobá na ňu a nie na mňa. ani nie že na jej syna, na ňu grrr

eemmaa
11. mar 2012

@michelle1984 🙂 tak to fakt potesi a mne pre zmenu povedala, ze mam dake moc velke brucho a ci som si ista, ze tam je len jeden 😠

michelle1984
11. mar 2012

@eemmaa Svokry 🙄 tehotné sme, citlivé sme, nadupané hormónami, ja div že sa nerozplačem keď mi ide manžel do práce a ona na mňa takto ☹ ☹

mamculka
11. mar 2012

@marianax no ja som zvedava na ten porod tu. :/ som z toho uz zufala,pretoze tu ma este aj odmietli vaginalne vysetrit,ze to oni nerobia a ked som sa pytala aby mi pozreli krcok maternice kvoli castemu tvrdnutiu bruska odpoved bola,ze nemam sa stresovat ,ze je vsetko v poriadku.a oni ani krcok nekontroluju az pri samotnom porode a kontrakciach. takze asi tak. a zas neni tolko penazi,aby som mohla stale cestovat na SVK k doktorom :( navyse by som si to vsetko musela platit ,kedze som tam neni ani poistena.no a rodit budem samozrejme tiez tu. velkaaa chyba si myslim. niektorym zenam to tu velmi vyhovuje ,ze sa "v nich" nevrtaju ale zas mne ten klud a dobry pocit na dusi,ze je vsetko v poriadku strasne chyba. :( preto uz nikdy viac v UK: ale verim,ze to vsetky dotiahneme do uspesneho konca ;)

silvia0201
autor
11. mar 2012

@michelle1984 máš super svokru 😀 😀 😀 ja yb som to brala športovo a ešte by som ju poriadne podpichla. no moja malá je podľa sono foto čistá svokra 😀 😀 😀

monuska342
11. mar 2012

@hrivushka ja mam take iste brusko ako ty aj pri prvom som mala a vsetko je ok 🙂

silvia0201
autor
11. mar 2012

@eemmaa mne to včera povedal dr na sone, že mám poriadne veľké brucho 😀
ja mám to šťastie, že moja svokra-"budúca" je od nás 250km 😉 my sme tu odkázaný len sami na seba a to je fajn. mám tu jednu kamošku a sesterku a to bohate stačí 😅

eemmaa
11. mar 2012

@silvia0201 tak to mas super ja mam svokru o zastavu dalej ☹ ale momentalne som ja chora a oni maju odstavku vytahu tak ze ja nechodim tam a oni k nam 🙂 a co sa tyka dr tak mne sice nepovedala ze mam velke brucho ale ze nesmiem pribrat viac ako 2-5 kg tak ze sa mi to zda dost vtipne....
@michelle1984 no ja mavam tiez ale teraz jak som na pn tak castejsie neznasam ked som doma sama, ale svokra ma stale dake pripomienky na mna tak sa ju snazim bud nepocut alebo jej proste odvrknem lebo momentalne mam take stavy ze ma netrapi ze som drza.

silvia0201
autor
11. mar 2012

@eemmaa tak máš potom premúúúúúúúdrelú svokrušu 😵 moja nebohá ex svorka bola taká. do všetkého a do všetkých sa starala....len sama o seba a o svojho muža a dcvoch dospelých chlapov a domácnosť sa nejak nervedela postarať....

eemmaa
11. mar 2012

@silvia0201 no tak ona sa stara to ani ale iba o druhu nevestu lebo ona sa vie zahrat na take chudatko, ze az a ja sa nemienim pretvarovat len aby ma niekto lutoval 🙂 to mi hrdost nedovoli 🙂 ale nastastie k nam nechodia casto a ja moje navstevy skracujem na minimalne vypitie kavy alebo caju 🙂

tina2222
11. mar 2012

Ja musím byť dobrá svokra,aby moje nevesty nemali dôvod na mňa nadávať 😉

michelle1984
11. mar 2012

@eemmaa aspon nie som jedina. ja na kazdeho stekam, drobnosti ma vytocia, na somariny sa urazim. ja si to vsetko uvedomujem ale ono to ide samo.

michelle1984
11. mar 2012

tak a idem si zdvihnut naladu do ikei. uz je toho moc, volby, svokra, samota...

vergulka
11. mar 2012

@mirka1210 jasnacka, musime pevne verit 😉

sandy80
11. mar 2012

Tak pridám aj ja jednu fotečku, ja mám o niečo väčšie bruško ako hrivuška, ale som aj pneumatiku mala dosť veľkú pred tehotenstvom🙂 Inak som pribrala iba 3 kg, všetko ide na bruško🙂