Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
ahojte,mne kava odkedy som tehu zacala chutit viac....ale kedze priatel nepije,resp.ozaj malokedy,sama si nezvyknem robit...tiez len tu Caro obcas alebo s mliekom...a colu som tiez len na zaciatku zvykla,ked mi bolo blbo od zaludka...
Ja som doteraz pila normalne kavu asi 2 denne nescu s mliekom, ale bola som v sobotu na svadbe kamaratke a je doktorka, ked ma videla s kavou, že či som normalna....preco pijem kávu, tak teraz neviem, sestrička mi hovorila že jednu slabu denne mozem, snazim sa piť caro ale nechuti mi tak ....☹takže 2 dni som už bez kávy uvidime ale mne kava tak chutiiiiiiiii🙂)))
@steiny ahoj ja som na zaciatku tehot kavu vysadila pretoze sa vsade pisalo, ze by sa kava pit nemala, ale zacala som mavat strasne migreny a ked som to povedala dr tak sa ma hned opytala, ze ci som pila kavu a ze si ju mozem davat kludne dalej 2x denne samozrejmie nie dakeho zabijaka, ale po 18-tej aby som uz nepila. A teraz mi aj kamoska porodila a ta sa pytala na to doktorky koli kojeniu a tiez jej povedala, ze moze pit kludne, ale po tej 18-tej uz nie aby maly spinkal tak, ze sa toho neboj a kludne si daj. Telo uz je na to privyknute a babatku to neskodi 🙂
Ja dôverujem svojmu lekárovi, ktorý mi povedal, že môžem aj kávu aj colu ale samozrejme s mierou a nie na hektolitre. Zvyknem ráno piť bielu kávu.
@monuska342 ja som mávala problémy s točením hlavy,hlavne keď som sa postavila som to hovorila doktorke a ta povedala že mám veľa piť tak som si začala na to dávať väčší pozor a pomohlo 🙂
@tinka5 určite to s tým môže súvisieť,aj ja som mala pri poslednej veľmi nízko placentu a mala som to dosť často,ako písala mariana - odpočívaj keď ti treba a nič ťažké nedvíhaj 😉 ja mám zas dnes pocit,že mám niečo s krčkom...tiež som dnes len polihovala,mám ho už podľa doktora skrátený,ale zatiaľ sa chvalabohu neotváram 🙂 dúfam,že to tak bude aj nabudúci týždeň na poradni 🙂
Inak dnes som bola na tej glukoze a v poho vypila som to v pohode aj tie dve hodky celkom utiekli pri knihe 🙂 už len čo zajtra výsledky 🙂 a ešte aj zubárku som stihla aj tam všetko ok 🙂
@marianax asi mas pravdu....ja mam inak dost velky problem doobeda normalne fungovat dnes som si bola pre vysledky a to som isla iba 200 metrov k doktorke a skoro som uz nedosla domov tak mi bolo divne ....musim to povedat doktorovi ked sa naobedujem tak uz je to trosku lepsie ale doobeda hotova katastrofa 🙄
@milacik0106 praveze neviem na poradni je to vzdy v poriadku aj pri malom som mala ku koncu uz taketo problemy ze som uz nevladala ist ani na prechadzku skusim pit viac tekutin aj tu kavicku...snad to bude ok 🙂
@buba12 skusim a uvidim ci pomoze 😉
Ahoj tehuľky, krásny nový týždeň nám všetkým prajem🙂 Čo sa týka kávy a coly, ja pijem kávu ráno jednu klasickú nescu s mliečkom a potom ešte niekedy aj cez deň kapučíno alebo 3v1 nescafe, a colu pijem od začiatku, nie na hektolitre ale pijem, aj kofolu (po jedle to potrebujem kvôli žalúdku). Aj počas prvého tehotenstva som pila aj to aj to🙂
@monuska342 moja urcite chod k lekarovi ked sa tak zle citis davaj na seba pozor a daj vediet ako
@marianax ved idem 15.3 skor sa ani nedostanem lebo on ma taku blbu sestricku ze ona by ma zobrala iba ak jej zaplatim 10 eur ak to nieje urgentne som zvedava co mi povie lebo zatial na vsetko co som mu hovorila povedal ze je to normalne a nedal mi ziadne lieky co by mi pomohli 😒
ahojte kocky mozem sa ku vam pridat? Ja mam termin okolo 22.6. Najdem tu nejaku tehulku ktora bude rodit v Ke? Akurat teraz som vypila tu sladku vodu a cakam v cakarni snad mi to zbehne.
@drobcek222 ahoj,vitaj medzi nami,ja mám termín 21.6.2012 🙂
@marianax ahoj. tak sa hlásim. poradňa dopadla dobre. kukla aj krčoék, je síce už mäkký, ale ešte zavretý. trocha som poklábosila s dr aj o politike. nie je ani ona nadšená výsledkom. idem si spraviť plnené palcinky s jahodami a mandarinkami+ šľahačka a čokoládová poleva. zatííííííííííííííííííííííííím 😀
Ahojte holky, potrebujem poradiť, mala som výtok, gynekol. mi urobila kultiváciu a našla v nej baktérie Streptococcus anhaemolyticus a Garnerella vaginalis, počuli ste už o tom? Gynekol. ma upokojila, že sa to ešte teraz na malého neprenesie, ale treba to do porodu vyliečiť, tak mi nasadila antibiotika Unasyn 375 mg a tabletky na noc na vkladanie Macmiror complex. 😒 Počas tehotenstva som žiadne tabletky okrem Paralenu aj ten len sem tam nebrala, toto sú moje prvé tabletky a dnes som v 29tt+2 Máte niektorá s tým skúsenosti?Čítala som príbalové letáky liekov, Macmiror sa neodporúča brať v 1. trimestri a a tie antibiot. tak tam to len nepresne píšu, že pod dohladom lekára brať, lebo že u gravidných žien sa bezpečnosť pri užívaní nezistila. ☹ ☹ Pritom sme to zistili len náhodou, mám výtok bezfarebný,bez zápachu a bez bolestí, v pošve bez svrbenia, skrátka keby niet výtoku, ani nezistím, že to v sebe mám. ☹
ahojte koceny, mozem sa ku vam pridat? Ja mam termin 25. juna. Ste tu niektora taka, ktoru vypisal gyndos na PN bez nejakych vaznych problemov? Ja sa totizto chcem dat vypisat na PN, kedze sa to da vyuzit, lebo som si platila DNP a popri RD je to fajn mat nejake tie eura navyse. Nejake vazne problemy nemam, akurat krce v bruchu, vtedy sa neviem ani pohnut a tiez mi obcas tvrdne brusko. Inak nic nejake vazne. Myslite, ze ma doktor s tymto moze vypisat na PN, kedze som prakticky stale doma na rodicovskej? A ozaj este nieco mavate niektora obcas take tlaky alebo az bolest v posve? Myslite ze to moze byt nejaky zapal alebo tak?
@silvia0201 nooooo super som rada ze je vsetko ok 🙂 ....ja sa do politiky velmi ani nevyznam tak sa ani nevyjadrujem 🙂 .......hmmmm a to aku dobrotku si si urobila mnamkaaaaaa 😀
@monuska342 ouuuu to je skoda ze je ta sestricka taka blba 😒 a lekar hm tiez by sa mohol viac snazit 😒 no ja som aj preto zmenila gynelokoga mama doktorku poznam ju od zakladnej skoly bola spoluziacka s mojim bratom ale nie len kvoli tomu je naozaj velmi zlata 🙂
@drobcek222 ahoj pekne ta tu vitame nerodim v KE ale tiez som z vychodu 🙂 a co budete mat? my chlapceka 🙂

Ahojte žienky, tak ja mám od včera riadne kopance, chodím ako po ihlách, všetko ma dole tlačí, bolí, ani neviem čo vlastne....môže to mať niečo spoločné, že mám nizko placentu? ☹