Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@kika1111 ja dievcatko a na gumovych tiez ficim 😀 aj mi kazdy vravel ze to bude dievcatko ked som sa tak dala na sladke
@michelle1984 ja som so sladkosťami nikdy nemala problém, ale teraz to fakt stojí za to...a ja som bola presvedčená, že v mojom brušku býva chlapček, veľa ľudí mi hovorilo dievčatko.. no teraz neverím ničomu.. 😅
no uz 2. den tu lezim a nudim sa. nikto mi nic nepovie len ze je vsetko dobre. su tu na izbe 2 baby s podobnymi pripadmi. jedna 3 tyzdne, druha 2 tyzdne. baba predo mnou tu bola 6 😖. slahne ma ked budem hospitalizovana tak dlho. ☹
@kika1111 a co vravi o pohlavy ultrazvuk?
@michelle1984 ahoj moja ako sa mas a ako malinka? 🙂
@michelle1984 ultrazvuk neviem, ale doktor 2x videl chlapca a 2x dievčatko 😀 na 4Dčku povedal že chlapček, ale je pravda, že nikdy poriadne neroztiahlo nožičky..
@marianax malinka je pokojna, citim len pohyby a asi 3x denne jemny kopanec. nemam uz take bolesti. infuzky fakt pomohli. uz zriedkavejsie ich dostavam. je to fakt lepsie ako za posledne mesiace. krcok sa neskracuje, zastavil sa. ani nekrvacam. uz by ma mohli pustit 😀
@kika1111 male nechce aby ste vedeli 😉 ale za par tyzdnov isto budete vediet 🙂
@michelle1984 veru už len za pár... 😕
@michelle1984 super moja to su dobre spravy tesim sa urcite ta tam nebudu dlho drzat ale domka pekne lezkat 😉
Ahojky tehulky🙂 Včera som to s "prípravami" na príchod môjho anjelika zase prehnala, večer ma už tak bolel chrbát, som vám ani nenapísala... Takže som vyprázdnila jednu komodu pre drobčeka v jeho izbičke (kde máme zatiaľ pracovňu, a prvý rok ho určite budem mať radšej pri sebe v spálni), z povaly som priniesla všetok oblečenia po malom - je toho neúrekom, nemusím nič kupovať, musím to potom niekedy oprať a vyžehliť!!! 😉 Poskladala som aj hojdačku (tú pre bábätká od fisher price), urobila som v jeho izbičke naprostý poriadok, takže "problematickejšie veci" mám hotové, ostatné už urobím aj s veľkým bruškom🙂 Lenže zvládam toho čoraz menej. Dokonca môj Samko spí v posledných dňoch strašne zle, vymýšľa, každú noc si ma privoláva stokrát, chce kakao každé 3 hodiny (ako novorodenec 😠) potom piškať, a zase mamiiiii (teda anyuciiiiii - pomaďarsky 😀) takže som unavená viac ako na začiatku tehu 🙂
ahojky,chcem sa Vas spytat,monitor dychu budete pouzivat?bo neviem ci kupit alebo nie,bo to nieje lacna zalezitost...dakujem pekne za odpovede a krasny dnik prajem 😉
@lucy125 Ahoj, nestresuj sa z tvojho prirastku na vahe ja som pribrala 15 kil sice vazne neviem kde je az tolko kil navyse... ale je mi jasne ze v zrkadle nevidim to co predtym.... ja by som sa nad tym netrapila az na to , ze moja dr. ma furt zdrbe na kontrole ze je to strasne vela... uz som sa minule rozplakala, lebo takym skaredym tonom mi to hovorila...pises ze papas vela sladkeho no ja na rozdiel od teba sladke skore vobec nie...denne zjem vela ovocia a zeleniny, pijem len lucku, nepapam smazene ani nic podobne a takto som dopadla.... doktorka ze sa zle stravujem a ublizujem malej...je mi z toho do placu... vraj nemam jest biele pecivo vobec, cestoviny, dokonca ani mliecne vyrobky, len kefir...tak co mozem teda??? som z toho na nervy dokonca som mala uz aj tlak vysoky na poradni z tych nervov co mi zas povie...mala je nastastie v poriadku tak co, nie??? myslim ze by sme sa nemali trapit nad tym kolko sme pribrali....ja len pevne dufam ze sa to konecnce ustali....
@lulu1988 Hlavne sa nestresuj a Dr. si moc nepripúšťaj...ja som pribrala zatiaľ 10 kg a mám pocit, že som ako veľryba ale nič si z toho nerobím ako prišlo tak aj odíde. Neboj keď budeme pri bábatku stále v pohybe kilá pôjdu dole. 😉
@silvia0201 ahoj, vidim ze aj ty si bola vcera u dr... ja som si tam tiez presedela krasne tri hodiny islo ma porazit...uz som tam zaspavala... sme sa nestretli ja som bola rano o stvrt na osem bolo tam 8 ludi tak som sa otocila ze sa idem naranajkovat dosla som o pol desiatej a odchadzala o dvanastej asi.....aj ja pevne verim ze 11.aprila tam nebudem tolko trcat... teraz fakt uz neviem ci mam ist skoro rano alebo poobede..🙂
@lulu1988 Ahoj, to čo máš preboha za Dr.?Ja papám všetko čo mi chutí, aj sladké, aj smažené, aj ovocie, zeleninu, mliečne výrobky a mám o 17 kg navyše a Dr. mi ešte nič na to nepovedala.Malý váži len 1220g zatial, sa mi to zdá dosť málo, na 31 tt, tak neviem.Tlak mávam stále ideálny 120/80, nič mi neopúcha, nebolí ma, moč mám stále v poriadku tak asi preto na to nič nehovorí.Ja sa moc nad tým ani netrápim, len,že vidím koľko tu holky priberaju a ja mám asi najviac z nich ☹ ☹ a malý váži asi najmenej.Kašli na Dr. alebo ju ihneď vymeň, ja neviem, čo by som jej na to povedala, keby mi to stále vyčíta.Držkaj sa, malá je určite ok. 🙂 🙂 🙂 A nestresuj sa kvoli Dr. rečiam, ktoré aj tak nie su pravda.
@melinduska to mi hovoria aj doma ze co sa stresujem z toho, fakt ma to stve pretoze sa neprejedam papam normalne len sa to na mna bali a bali...mne by to ani tak nevadilo len tej mojej dr to strasne vadi...vraj si mam citat co kupujem v obchode ake konzervacne latky skodlive davam malej a ako jej tym ublizujem...to vazne nechapem ze ked mam chut na milacika alebo ine jogurty tak si ich nemozem dat??? trosku chore nie?
inac aj ja som si pripadala ako oblina ale ja som pribrala celkovo vsade od stehien cez boky chrbat.. takze ked sa pozriem do zrkadla tak to uz az tak nevnimam...ale tych 15kil ozaj neviem kde sa ulozilo 🙂)
@lulu1988 🙂 ja sa tiež už ani nepozerám ako vyzerám ale hlavne nech je malinká zdravučká a priberá. Mne chutí všetko to asi doháňam prvé 3 mesiace keď som nemohla nič lebo mi bolo otrasne🙂 a neskutočne sa teším na červené melóny mňňňňaaam... kúpim si hádam aj 5 kilový🙂)
@lucy125 No vidis to, vcera som aj ja ostala zarazena ked nam mna v podstate takto utocila...vsak hadam viem co jem a nejem...vazne mi bolo do placu pretoze mi to rozpravala stylom akoby som malej naschval ublizovala...ja mavam tiez moc v poriadku nic neopucha len ked idem na dlhsiu prechadzku so psami tak trosku nohy ale po vylozeni to prejde,.,tlak som mala tiez vzdy ok az na vcera 150/90 ale to pripisujem tomu stresu aky mam z nej uz... uz som nad tym uvazovala ze pojdem inam vela ludi mi to hovori ze ju mam ihned zmenit ale uz to asi vydrzim nejako...moja mala mala vcera 1280g, neboj sa urcite je aj tvoj maly v poriadku je to v norme podla mna...ked ti dr. nic na to nepovedal... zalezi to aj na tom , aku maju vysku rodicia a pod...a tie merania su aj tak neni 100°%... a dakujem sa povzbudzujuce slova...pomohli mi..🙂
@melinduska ja som si kupila minule zlty melon na prekvapenie bol fajnovy sladucky...tiez si uzivam ovocie kym mozem lebo ked budeme dojcit uz si vselijake exoticke nedoprajem,..a ja sa strasne tesim na hrasok ked bude...dufam ze to stihnem 🙂
@lulu1988 veď to keď budeme kojiť budeme musieť zvážiť čo zobnúť🙂
@melinduska no na melony sa aj ja straaašne teším len ja vždy zjem aj tri kilá melonu naraz a potom som mala brucho jak balon tak neviem ako sa nafúkne teraz 😀
@lulu1988 podľa mňa si naše ratolesti cez naše telo vypítajú čo im treba takže keď máš chuť na miláčika tak si ho určite daj čo už len ten môže byť škodlivý 🙂 hlavne si z tej doktorky nerob stres asi ju to baví sa voziť po niekom a každé telo je úplne iné nemôžu to predsa riešiť tabulkovo 😀
@lulu1988
@lulu1988 Strašné niečo, ak chceš vydrž do porodu a vymen ju, to čo je za Dr.?Však keby jej to vadilo, má ti to kludne povedať, že vážiš veľa alebo sa normálne opýtať ako sa stravuješ, alebo tak a nie toto, čo to je za prístup k pacientke? 😠 😠 Sa necíti už?Pojdem k nej ja, poviem že vážim o 17 kg viacej ako ty a vyletí z kože 😀 😀 mńa by asi hneď z oridnácie vyhodila od jedu.Držkaj sa a kašli nańu, jedným uchom dnu, druhým von 😀 😀
@buba12 no vsak ja som si vzdy myslela ze mliecne vyrobky su ok a zdrave, milujem strasne syry ja by som asi ani mao nemusela....no uvidim od dnes si robim rozpis jedal co som kedy jedla a uvidim o dva tyzdne na kontrole co mi povie potom jej strcim ten papier pred oci a nech mi povie teda co este z toho nemozem a poslem ju niekam uz..asi jej fakt robi dobre stresovat ma...nechapem...som jej hovorila ze mozno to mam po mame ta ked bola so mnou tehotna tak pribrala 22kg a pri tom este aj na porodnej sale grcala..a ona sa zase do mna obula ze co sa vyhovaram zue to tak urcite neni,..vsak ja som sa nevyhovarala ja som jej povedala len moj nazor...asi ma nejaku depku z niecoho alebo ja neviem....
a baby nemáte niektorá zoznam čo všetko mamičky nemože jesť počasť toho dojčenia?

@1ivanka1 no tak to je po porode zeny su vecsinou na rohlikoch so sunkou ale nieee mozes papat ale len postupne a po malicko zo vsetkeho najvecsi problem su tie strukoviny a kysle kapusta a tak...budes papat zaprazene polievocky s razcou , mesko , zemiaciky no je toho viac len treba si vyradit jedla ktore su drazdive alebo z ktoreho dietatko nafukuje 🙂