icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

keira
31. mar 2012

@1ivanka1 a ako casto? aj ta to nejak boli, ci obmedzuje v pohybe?

1ivanka1
31. mar 2012

@lenca6482 no ja monitor budem určite kupovať,aj keď veru lacná záležiťosť to nie je ale môže to zachrániť život bábatku.

1ivanka1
31. mar 2012

@keira to neviem ako často, prestala som si to počítať, lebo by som sa len stresovala ale myslím, že to nie je často a je to v norme..niektoré dni mi tušim netrvdne vôbec..bolieť to ni nebolí, len je to také zvláštne, vždy keď to príde tak sa prestanem hýbať a počkám čo to zase prestane..
tebe ako často tvrdne?

lenca6482
31. mar 2012

@1ivanka1 heh no ja rozmyslam nad tou kafickovou ci aka to je,ta sa mi zda taka najlepsia,hlavne premna,bo stale nevieme co to bude 😀

adulka165
31. mar 2012

@myska183 no ozaj sa stále oplatí isť do toho polska sme pokúpili vecí 🙂

adulka165
31. mar 2012

@vebinka25 ahoj tak neviem asi sme sa nestretli - strašné počasie bolo nababušená som bola ako cibula. Kupili ste ? My teda všetko čo sme chceli - kočík, vaničku, postielku, madrac a tie ceny sa nedajú stále porovnať. Stále sa oplatí isť. Jasné že ešte plno vecí si dokúpime ale to hlavné máme a to sme radi.

silvia0201
autor
31. mar 2012

@katus193 dneska je to už fajn. dík za opýtanie. no ja si myslím že tá váha tvojho drobca je normálna. jedna baba tu písala, že jej malé-neviem či chalan, alebo baba merala už cez 2kg a to je asi v 28tt.
snažím sa šetriť, ale niekedy to fakt nejde. som na všetko sama. ja nemám rodičov čo by mi prišli pomôcť a svoktra je sama chorá a navyše 250km od nás. a ešte sa stará o 90. ročného otca. asi tak.

adulka165
31. mar 2012

@marianax Ahoj tak sme dobre obišli. Kočík 3 kombinácia - zajtra ho pofotím a hodím sem, knemu zadarmo mužíček vybavil vaničku xi, postielku, madrac, plachtu, prebalovací putík a aj také to pre bábo čo na tom leží a hore sú také dve skrížené tyčky a na tom hračky - neviem ako sa to volá mi segra kúpila. Stále sa tam oplatí isť kúpovať. Chcela som isť aj do toho obchodu no zima bola nakúpené sme mali a už by naše auto viac neznieslo.. Viem pýtala si sa na tie komody prebalovacie - na trhu sme nevideli ale obchody s nábytkom by to tam mali mať. Na trhu sa dal pozrieť v niektorých stánkoch katalóg a na objednávku by ti to vedeli spraviť no ja som také nechcela tak sme to nehladali. Zajtra pofotím všetko čo sme kúpili a dám sem nech pokukáš. Spokojnosť hlavné veci čo sme chceli teda už máme 😀

lulu1988
31. mar 2012

@1ivanka1 noooo, vsak toto...ale uz ju riesit nebudem.... malej neublizujem ziadnymi hranolkami a mastnymi jedlami ani kilami sladkosti tak nech sa strci... nebudem uz plakat kvoli tomu...nie? 😉

marianax
31. mar 2012

@adulka165 wow super ze ste takto nakupili jooj ako ti fajne xiixxi ale hlavne ze mas co si potrebovala uz sa tesim na foto 😀

marianax
31. mar 2012

@katus193 ahoj moja idem kvoli srdiecku nemozem tlacit aby sa mi nespomalilo lebo v noci mam bloky tak preto 🙂

katus193
31. mar 2012

@silvia0201 fuuuha ze 2kg tak to je dost 😖 mne dr povedal, ze sme akurat na hranici ale nemam sa bat lebo maly ma byt po kom velky, mm ma dva metre a 115kg a a som tiez vysoka.To len ja stresujem 😅 Ale co ma tesi, ze aspon na vahe som nepribrala za tie tri tyzdne, lebo do teraz som pribrala tych 15kg 😒 a ako tak citam tak najviac sa este len teraz zacina priberat.Ale dr mi na tu vahu nic nepovedal, takze asi je to ok.No moja mas doma len chlapov, takze vsetko je na tebe 😒 Ale teraz budes mat uz mau pomocnicku, ked podrastie 😉

marianax
31. mar 2012

@silvia0201 no tesim sa moja ze je ti lepsie zajtra bude este lepsie len musis oddychovat 😉 🙂

katus193
31. mar 2012

@marianax to som nevedela, ze mas taky problem ☹ Tak radsej cisarsky akoby sa mal ohrozit tvoj alebo drobcekov zivot

marianax
31. mar 2012

@myska183 jeej tak sa tesis ze uz ho mas doma ze? 😀

marianax
31. mar 2012

@lulu1988 vyborne moja presne tak mas pravdu 🙂

marianax
31. mar 2012

@katus193 ano ano urcite cisarak aj ked sa ho bojim ale nejak to zvladneme 🙂

1ivanka1
31. mar 2012

@lulu1988 tak tak nerieš, podľa mňa nie je dôležité koľko žena priberie..nech aj 30 kg keď je dieťatko zdravé..veď to je problém tej ženy, nie doktorky..ona potom zhadzvoať nemusí....keby sa tak starala o veci ktoré sú v jej kompetencii..
inak čo sa týka tej zdravej a nezdravej stravy..dnes je to veľmi ťažko rozlíšiť..myslíme si keď jeme zeleninu a ovocie, aké vitamíny papáme a skutočnosť je možno uplne niekde ine..ja keď som sa pýtala lekára na stravu, tak mi povedal, že nie som chorá ale tehotná, že mám jesť na čo mám chuť! 🙂

1ivanka1
31. mar 2012

@lenca6482 no ja tiež nad tou alebo nad tou cyklámenovou...do tej som sa zamilovala..videla som ju naživo 🙂
len sa obávam, čo keď to bude chlapček 😒

katus193
31. mar 2012

@marianax a ty si uz mala predtym cisarsky, ci to je prvy?

katus193
31. mar 2012

@marianax takze ty mas uz urceny termin porodu alebo este nie?

lenca6482
31. mar 2012

@1ivanka1 ved prave,to je naprd,bo nikdy nieje istota co to bude 🙂

valilienka2
1. apr 2012

@1ivanka1 hlboká a športová časť stála 1500zl a autosedačku sme dokupovali zvlášť a tá myslím stále 230 zl (niečo cez 410eur), ale je to z tej istej série..posielam jednu fotku,lebo toto je nová kolekcia a na nete som takú farbu a materiál nenašla..
@marianax veď práve že som ešte nerodila tak neviem čo od toho čakať a výbavičku už máme celú, niečo požičané a niečo kúpené, už len kozmetiku a môžem ísť rodiť aj keď bola by som rada keby drobec vydržal lebo 10 dní pred termínom mám štátnice..čo sa týka cisárskeho neboj nebude to také strašné, ja som ich pár videla, určite to nebude príjemné keď budeš počuť čo tam rozoberajú a možno pocítiš aj nejaký tlak ale bolesť určite nie a za ten zážitok to stojí že drobca hneď uvidiš 😵

milacik0106
1. apr 2012

Tehulky prajem krásnu kvetnú nedeľu ... užite si ju so svojou rodinkou 😉

silvia0201
autor
1. apr 2012

@katus193 dokým malá podrastie do určitého veku, ja skončím na psychiatrii s týchto mojich 😎

katus193
1. apr 2012

@silvia0201 😀 no ja len dufam ze u nas sa postastí aj baba, lebo len chlapov mat 😖 sa zblaznim 😅

keira
1. apr 2012

@1ivanka1 no mne dost casto, dnespo dlhom case ho mam normalne, tuki tuk, zrele aj na aktivitu, predtym som dva dni radsej lezala 🙂

keira
1. apr 2012

baby a idete podla nejakeho zoznamu pri kupovani vybavicky? co uz vsetko mate a kde to hlaven nakupujete? 😉

lucy125
1. apr 2012

@keira Ahoj, tak ja mám zoznam, z našeho obchodu Tehotka, tam ho dávaju mamičkám, je to zoznam do našej nemocky v TO 😉 😉 .Už mám tašku na 90% zbalenú, ešte asi 10 vecí dokupiť,+moje hyg. potreby ale to má ešte čas a mám všetko. Kočík, vaničku, odsávačku, postielku, návleky, matrac, všetky flašky, cumlíky, oblečko, zavinovačky a pod vecí mám doma kupené, oprané aj ožehlené, ešte mi asi chýba pár látkových plienok, 4 už mám doma nachystané, a ostatné teraz na výplatu dokupime. Z tých max drahých vecí nám chýba už len monitor dychu.Inak ešte 2 kozm. veci pre malého, plachtu na matrac pre malého a zlekárne nejaký lieh, Espusmisan a kvapky do očí, pre mńa zdrav. nohavičky, olejček na hrádzu, krém na hemeroidy a jedna nočná košela, inak máme doma všetko. Kupujeme len v detských obchodoch a z netu, kozmetiku aj z drogérky. 😉 😉 Ako si na tom ty?Kedy máš termín? My od 29.05.-05.06. malý je už hlávkou, dole mám skrátený krčok na 1 cm, tak si musím dávať bacha, aby sa to predčasne nezačalo. 😒

keira
1. apr 2012

@lucy125 no ja to poviem .. ja ti nemam nic este 😖, iba gulas v hlave a neviem kde a ako zacat 😀
a ten skrateny krcok .. to aj citis nejak?