icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

michelle1984
1. apr 2012

@lucy125 od utorka večera, tak týždeň to ešte nie je. kontrakcie nemám, aj mi robili monitory či hej, ale čo som tu tak nie. podľa môjho gyn som ich mala čo bol jeden z dôvodov že ma sem poslal, ale ja o tom neviem lebo tiež ako prvorodička to neviem posúdiť. krčok mám na 3cm čo je vraj presne na hrane tak aby sa nezmenšoval tak ma sem šupli. bolesti mám hlavne ked ma kopne, to bolí riadne hlavne ked je to v podbrušku

katus193
1. apr 2012

@silvia0201 tak to ti verim, ja mam sestru a jedneho brata a po nom som vzdy musela pratat, mamka uz nevedela ako ho ma nahnat aby si aspon po sebe robil poriadok.No a ja som bola mensia tak vzdy mi dal cokoladu aby som mu popratala 😅 tak coby segra neurobila pre cokoladu 😀Ale vytacalo ma ked vzdy vedel urobit riadny bordel v kuchyni a mamka prisla v noci z roboty a tam bordel a mna este vykricala za to 😠 tak este aj o polnoci som kontrolovala kuchynu aby tam bol poriadok.No chlapi su chlapi 😅

valilienka2
1. apr 2012

@1ivanka1 boli sme priamo v predajni a vyberali sme z toho čo mali vyložené, takže bol hneď aj k dispozícii ale myslím že keby nejakú farbu nemali tak objednajú ale to sme my už nechceli, chceli sme mať kočík uzavretý.. 😀
@marianax ano videla a ako písala katus193 netrvá to dlho, bábo je rýchlo vonku, potom sa budú venovať už len tebe tak to trošku trvá kým ranu zašijú ale nie je to nejak dlho.. 😉

marianax
1. apr 2012

@michelle1984 moja ja viem ze v nemocke je to o nervy ale ty sa len velmi domov neponahlaj predsa si tam pod dozorom 😉

marianax
1. apr 2012

@hrivushka ale ved ty si aj celkovo stihlucka tak aj take brusko mas ked malinke pribera neznepokojuj sa 🙂

sijust
1. apr 2012

@michelle1984 ahoj,mna tam takto zavreli pred dvomi tyzd. nevinne som sa opytala svojej dr.ci mozem tak nizko citit pohyby malej,ked mi dr.na 4D povedal,ze je nizsie a ze je uz otocena hlavickou,ona mi spravila sono....a uz to zacalo...to mi brucho tvrdne,hrozi predcasny porod,mala sa tlaci von,rychlo do nemocnice...ja som skoro od strachu zomrela...ma tam dopovali magnezkom,uz som ani nevedela cia som,tak sa mi tlak znizil,lebo ked ma prijimali mala som 90/55...zapalila sa mi zila,zacali do mna pchat utrogestan na udrzanie...mne brucho vobec netvrdlo,po vsetkych vysetreniach zistili,ze tam citim pohyby,ze mala je ok,ze sa branka neotvara,ze ani len nenalieha na por.cesty a nemam ani kludovy rezim...na druhej strane to beriem ako ten najlepsi predporodny kurz,som sa vela naucila 😀 a som rada,ze budem rodit tam 😉 teraz ma trapi prava oblicka,mala na nu riadne tlaci...uz by som bola fakt rada,keby bol termin a mala uz bola vonku.... 😝 drzim palce,aby bolo u teba vsetko ok a nech ti to tam rychlo ubieha...ber to tak,ze sa ti snazia pomoct,radsej akoby malo dietatko nedbalostou ist skor von ☹

marianax
1. apr 2012

@katus193 vazne to je super keby sme si odrodili naraz 😀 ja mam termin inac 20juna ale musim ist dva tyzdne pred no a v ten den teda 😀 8juna ma moj dedo 95rokov a tiez kamaratka ktora nam ide za krstnu 😀

marianax
1. apr 2012

@valilienka2 no tak to si ma ukludnila diky 😀

katus193
1. apr 2012

@marianax no ja sice pochybujem ze budem tak skoro rodit 😒 az ti zavidim ze ty to budes mat uz za sebou 😉 NO teda to sa bude oslavovat 😅 Dedko taky krasny vek 😉

marianax
1. apr 2012

@katus193 oj moja len aby si ma este nepredbehla 😀 no tak to ano jeho najmladsi pravnucik 😀

katus193
1. apr 2012

@marianax tak to snad az tak nie 😀 Vacsie deti sa rodia skor alebo to od toho nezavisí? To by trebalo foto urobit, najstarsí a najmladsí 😀

marianax
1. apr 2012

http://www.stv.sk/online/archiv/medicina nasla som to v archive STV2 🙂

marianax
1. apr 2012

@katus193 😀 neviem ale asi nezavisi od toho ci je dietatko vacsie alebo mensie 🙂

katus193
1. apr 2012

@marianax no mrkni si to, dobra relacia 😉 Och to si ma nepotesila ☹ to ked budem este prenasat tak zase naberie a ho ani nevytlacim 😅

marianax
1. apr 2012

no odporucam pozriet tu relaciu co som tu dala je naozaj zaujimava ohladom porodov, epiduralu a pod. 😉

marianax
1. apr 2012

@katus193 no fakt dobra relacia 🙂 ale nie moja ved mozes porodit skor len hovorim ze myslym si ze nezalezi ci je dietatko male alebo vecsie ci sa narodi skor je to individualne ja som vsetky deti odrodila skor ale tej poslednej dcere sme aj dopomohli 😀

katus193
1. apr 2012

@marianax no ved ja mm pripravujem na to ze v juny sa nezastaví 😀 ze do konca juna musim porodit, lebo on potom bude v robote kazdy den a kto ma odvezie do nemocky ked on tu nebude 😅 Takze budem pekne dopomahat malemu nech ide von 🙂

marianax
1. apr 2012

@katus193 😀 😀 😀 tak si ma vlastne pochopila ked som pisala ze tej najmensej sme pomohli troska aby sa uz narodila 😀 😀 😀

katus193
1. apr 2012

@marianax 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ano pochopila som 😀 😀 😀 😀 aj ym to teda skusime, prave si o tom citam, ze vraj to pomaha , ale ked mm sa bojí, ze malemu ublizime, tak neviem ako mu to mam vysvetlit 😖

marianax
1. apr 2012

@katus193 jaj moja ja som sa mm ani nepytala prisiel z prace a povedala som mu no moj zlaty priprav sa a rob co treba ja uz chcem rodit 😀 😀 😀

katus193
1. apr 2012

@marianax 😀 😀 😀 no teda budem si brat od teba priklad 😀 😀 😀 Oznamim mu ze chcem rodit a hotovo 😀

marianax
1. apr 2012

@katus193 😀 no tehotnej sa neprotireci a hlavne ked ma uz vsetkeho plne zuby 😀

katus193
1. apr 2012

@marianax no myslim ze mm to rychlo pochopí 😀 ved ja uz teraz nevladzem, som taka objemna a brucho ma tlací a co to bude za tri mesiace ufff to mi teda mm nebude odvravat 😠 😀 ho priviazem ku posteli a hotovo 😀 😀 😀

katus193
1. apr 2012

@marianax vsak iny muzi co by za to dali no nie 😀 😀 😀 ze zena povie ze ma chut a nema migrenu 😀

katus193
1. apr 2012

@marianax no ale sme dali temu 😀 😀 😀 som tu len nakukla a aha ako sa to zvrhlo 😀

marianax
1. apr 2012

@katus193 presne ako hovoris moja moj mm prisiel z tyzdnovky tak ani vela nenamietal 😀 😀 😀

marianax
1. apr 2012

@katus193 😀 😀 😀 jaj tak to ano ale celkom sa bavim 😀

katus193
1. apr 2012

@marianax jaj tak mm nemal namietky 😀 po tyzdnovke, tak zeby som toho mojho na nejaku tyzdnovku poslala 😅

michelle1984
1. apr 2012

@marianax vieš to je to že mne príde že akoby mi nič nebolo, že som sa poučila a už by som do porodu len doma ležala (inak bola som na pn ale že mám doma ležať nechcel odo mňa nikto).

marianax
1. apr 2012

@katus193 😀 no on nenamietal mozno aj preto lebo prisiel po tyzdnovke a mozno preto lebo som mu nedala moznost namietat 😀 a vies chlap nebude odporovat ked zena nalieha 😀 😀 😀