Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@marianax no to bolenie panvovych kosti doverne poznam, mna to bolu uz dost dlho, sa ani v posteli otocit nemozem. a v poslednej dobe drobec zacal tak vyvadzat, ze akoby sa vystieral mam hrcu na jednej strane nad pupkom a na druhej zase dole pod pupkom skoro az na chrbte a sa mi zda ze uz vyskoci, normalne to az niekedy zaboli taky prudky kopanec a viackrat za sebou
inak v piatok sme sa boli fotit s tatinom a brusinom, tak som strasne zvedava na foto🙂
zajtra mám poradňu, tak mi držte palce 😉
@adulka165 No aj my máme na 90% taký ako ty. Zn. Vajper, trojkombinácia, vajíčko, sieťka proti hmyzu, pláštenka, kolieska nafukovacie, na streche vetračka,foto mám v albume, takže skoro ten istý. Aj ja som za klasiku, mne sa tie dnešné hypermoderné nejako nezdaju, neviem proste, mini vajíčko, krpec sa tam ledva vojde a tie ceny hroza.Aj my sme 100% spokojní. 😀 😀
@lucy125 ahoj. ty si tuším písala zozonam čo si pobaliť do pôrodnice a ak am pamäť neklame, spomínala si tam aj krém na hemoroidy. na ten sa chcem konkrétne opýtať. aký je dobrý?? mňa dosť dole malá tlačí, tak tuším mi zas vytlačila hemoroidy a to nie len v oblasti kon.. ale aj ďalej vyššie.
@silvia0201 Ahoj, no ja ešte nemám nijaký konkrétne kupený, ale behnem do lekárne a nechám si poradiť. 😵 😵 Ja som ešte s hemeroidmi problémy nemala, ale vraj ženy po porode s tým problémy mávaju, preto ten krém v zozname.Ale naozaj teraz netuším aký jedobrý.Ak si kupiš prvá, daj mi vedieť akú máš značku, ak kupim ja, dám vedieť tebe, ok? Aj mńa malý dole tlačí ,stále chodím na wc a ide zo mńa len pár kvapiek 😒 😒 vraj je natlačený tesne na krčku 😒 .
Ahojte chcem sa opýtaťn či neviegte že od koľkeho týždňa sa bere normálny pôrod??
@lucy125 no tak to ti ticho závidím, že nemáš problémi s hemoroidmyi. mne ich zistili, keď som porodila prvého a nastrihli ma. začala som im tam liať a chceli mi dať aj transfúzku.
tak to neviem ani ja ktorý je ten in, lebo keď idem kúpiť do lekárne, stále majú niečo nové. no mňa v posldených dňoch veľmi tlačí dole. na wc ani nehovorím, behám furt a to od začiatku tehu.
@majulosa ahoj. čo som čítala na nete, tak od 38tt je plod dozretý. ale zasa som sa dočítala aj to, že od 28tt je plod života-schopný, čo nás sa už netýka 🙂
@silvia0201 ,@majulosa,,, ano ano ked porodis po 37. tyzdni babetko sa povazuje za donosene a je to vsetko v poriadku,,povedal mi to aj gynek. 🙂
Ahojte dievcatka, tak ako sa citite? Uz sa nam to krati🙂 ja idem dnes na 3D pozriet stupla🙂 No a posledne dni ma zacalo boliet v podbrusku ...akoby bolesti pred menstruaciou nieco take. Mate to aj Vy?
@alicia28 takže ešte 5t vydržať a horsa rodiť 😵
@silvia0201 , radsej este vydrzme aj dlhsie,,,,,ale dobre by bolo uz mat brucho zase v norme 😀 neviem vydrzat kedy sa mi to uz narodi,,nech máme doma uz druhe
@silvia0201 na hemoroidy som zvykla používať mastu-s, neviem či sa dá aj počas tehu, keď nie, je ešte jeden dobrý krém na toto homeopatický, v lekárni ti povedia, ako sa volá🙂
@riela malý bol celkom nadšený, síce pani učiteľka povedala, že dvakrát sa rozplakal, že kedy už prídem:( moje zlatíčko🙂 dneska zatiaľ v pohode vstal a chystal sa, ale vo dverách škôlky už trocha namietal, no išiel dovnútra bez plaču - potom či sa rozplakal, už som nepočkala, nemala som silu:( Dúfam že si zvykne, prvé týždne sú vraj ťažké - hlavne pre mamičku🙂
No idem sa chystať dievčatká, na poradňu, a predtým ešte musím urobiť veľký nákup, tak kým sa tam dovlečiem budem mať pulz zase 150 😀 Potom sa ozvem.
@silvia0201 No aj mńa veľmi tlačí na wc, stále behám, a stále mám pocit, že mám plný mechur, idem na wc a len pár kvapiek vyjde, je to otras. ☹ ☹ Neviem či je to normálne, alebo či je to tým, že mám už skrtátený krček maternica na 1 cm a malý je v ńom narvaný a tlačí tým aj na mechur.11.04.idem na poradnu a modlím sa, aby mi Dr. neoznámila, že som otvorená a že treba ísť do nemocky ☹ ☹ Nevieš ako zistím, či som otvorená alebo nie?Som prvorodička, takže také veci ako kontrakcie a otváranie neovládam, zistím to aj sama, či len Dr. palpačne? 😒
@lucy125 tak zistiť by si to relatívne vedela aj sama a to palpačne, ale nerobila by som to na tvojom mieste. radšej nech to skontroluje dr. ja som tiež mala nutkavý pocit, odkedy mám bolesti v podbrušku sa skontrolovať, ale radšej som to nechala tak, aby som volačo nepokazila. nech ma kuk dr a tá keď niečo pokazí, tak to aj napravý ak sa to naprviť bude dať. aj ja idem na poradňu 11.4. tak som zvrdaá, čo mi povie.
otváranie nezistíš, ale kotrakcie by si mala. mala by si mať teraz tie falošné. to ti stvrdne brucho na pár sekúnd a potom je zas ok. no keď prídu tie pravé, to ťa bude fest bolieť a brucho budeš mať ako betón. bolesť by sa mala šíriť z hora na dol.
@silvia0201 ., aj ja idem 11.4.do poradne to budem presne 33 tyzden 🙂 , a zase bude brat krv

@1ivanka1 moja pozerala som,ale nenasla som nejaku znacku len na vajicku vyrobcu karwala.pl