icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
3. apr 2012

@alicia28 mne brala v 31tt. mňa asi len kukne od spodu, popočúva prietoky a to bude vsjo. minule mi malú merala.

lucy125
3. apr 2012

@silvia0201 No určite si to sama nebudem kontrolovať, lebo ako vravíš, nechcem niečo pokaziť 😒 ale do tej nemocky tiež nechcem ísť ☹ ☹ ale kto by chcel nie?Inak ja beriem na ten skrátený krčok, dosť silné magnesko, čo mi dala naposledy Dr.,brala som vyše týždňa 3x denne 1 tabl. a od včera beriem 2x denne 1 tabl.tak neviem či aj preto nebehám viacej na wc. 😒 😒 Mne brucho sem tam stvrdne, ale vobec nebolí, skor si myslím, že malý mi robí hrče na tele, hlavne na pravom boku celu noc kopal a ja som zaspala okolo 6h ráno do 8h, takže som K.O. ☹ Ako sa spí tebe? Lebo mne už otrasne ☹

lucy125
3. apr 2012

@alicia28
@silvia0201 Aj ja budem 33tt toho 11.04.keď pojdem na poradńu.Načo sa vlastne berie v tomto štádiu krv? Lebo mne naposledy brala krv na triple testy, odvtedy nie. 😒 To na tie Rh faktory krvi, alebo načo vlastne???

silvia0201
autor
3. apr 2012

@lucy125 ani sa nepýtaj. jak zaľahnem do postele, o hodinu idem na wc a potom zas a zas. malá začne okolo 4. vystrájať, tak to sa spať nedá. nakoniec zadriemem okolo 6. a to do 8, niekedy nie, lebo starší ma príde ráno zobudiť keď ide do školy. tak asi tak. aj teraz som ako vygrcaný rezanec. sa mi drieme.

lucy125
3. apr 2012

@silvia0201 A ako Dr. meria prietoky?Lebo ja neviem, či mi to vobec robila, mňa kukne vždy zospodu, urobí sono a je to vše, sestrička potom klasika, váha, tlak, moč, odmeranie panvy. 😉

ladore
3. apr 2012

ahoj dievčatá, ako vidím už to každej z nás "lezie" na nervy a už nech to máme za sebou.... ja si už pripadám ako dobre prerastený mamut, bruško mi komplet vytislo len dopredu takže úžasne sa mi dýcha,čokoľvek robí...no fú, k tomu ma prenasledú fajné kŕče v lýtkach v noci a posledné 2týždne ma zas začali bolieť prsia a nalievať sa ako na začiatku tehu 😒
Ja som bola teraz v 30tt v piatok na 3D tak malá je už narvaná úplne dolu, váži cca 1800g a má 49cm 🙂

lucy125
3. apr 2012

@ladore Fíha, to ju máš super veľku a to si o dva týždne po mne, ja som dnes 32tt+2 a pred týždńom malý vážil 1220g a mal 40 cm 😨 😨 Tak teraz neviem či neváži nejako málo, keď čítam, kolko váži tá tvoja. 😉

lucy125
3. apr 2012

@silvia0201 No ja presne túto noc, malý celú noc kopal do pravého boku, hrče jak naozaj, o 5h vstával manžel do roboty, tak som vstala s ním, naraňajkovala som sa a o 6h opať do postele, ale len do 8h ráno.Asi sa naobedujem a skusim na dve hodky zalahnúť ale či sa mi to podarí, to veru neviem.A takto to bude ešte 7 týždńov? ☹ ☹

ladore
3. apr 2012

@lucy125 myslím že ani nie, mne od začiatku vravia, že je veľmi veľká....aj na tomto sone doktor vravel, že už je tak plná ako tesne pred narodením úplne líčka bacuľaté...a to mám termín v júni

lucy125
3. apr 2012

@ladore No tak to si potom 32. tt ako ja, ja mám termín od 29.05.-05.06. 😉 ale neviem, som zvedavá kolko mi teraz povie Dr. že malý váži a meria, na poradňu idem 11.04. v 33tt.. Lebo sa mi to zdá nejako málo, tak neviem, že by bol z neho malý krpček??? 🙂 🙂

silvia0201
autor
3. apr 2012

@lucy125 moja dr meria prietoky tak, že nájde pupočník a pusti ozvy. tie ozvy by mali byť také ako keď sonuje srdiečko. mňa keď kope, tak sa len prehadzujem a snažím sa zadriemať, ale nie vždy sa mi to podarí. tuším aj ja zaľahnem. pustím si telku a hádam zadriemem. a keď nie, o 19. určite budem tvrdá. 😝

zz134
3. apr 2012

@alicia28 @silvia0201 ja uz som zacala mat obavu ci sa nieco nedeje...ale asi to je normalne ked aj vy to mate.

ladore
3. apr 2012

@lucy125 každé bábo rastie inak, moja prvá dcérka sa narodila 3 týždne po termíne a mala 47 cm a 2,5kg a táto nie je ešte ani v termíne a už je aká ...no ja mám termín medzi 1-10.6. ale vzhľadom na to aká je, tak mi vraveli že to môže byť aj koniec mája.. tak tiež uvidím čo mi povie doktorka. Ja idem na poradňu teraz 17.4. sestrička vravela, že mi vezme posledný krát krv - mne ju tuším brali iba 3 či4* a z toho doktorka ma pozrela iba na začiatku a potom ešte raz - lebo v marci bol rok čo som potratila, tak, že sa nechce vo mne zbytočne hrabať.. 😝 tak uvidím mala by ma kuk okolo 36tt. Inak vždy na poradni mi urobí sono ako sa má malá, či je všetko ok, pozrie srdiečko, prietok v pupočníku a to je všetko + moč,váha a tlak. Dievčatá a odkedy sa chodí na pásy?

alicia28
3. apr 2012

@lucy125 , odber krvy na tvorbu protilatok u Rh negativnej zeny,,,,vysetrenie krvneho obrazu na zistenie anemie u tehotnej

majulosa
3. apr 2012

@silvia0201 aj ja chodím furt na wc každých hádam 20min. aj v noci sa len prehadzujem a neviem už riadne spať ☹ len nech je 38 týždeň a nech máme svoje slniečka pri sebe 🙂 😉

miskaska
3. apr 2012

Ako často chodíte do poradne? Ja som bola včera a objednal ma zas až o mesiac..bola som zvedavá aké je bábätko veľké, ale nepozeral ho...vraj o mesiac, bude väčšie sono, tak nevadí. Cez víkend ma pobolievalo brucho, tak skontroloval krčok a je OK. Zatiaľ je to + 6 kg, tak dúfam, že mi posledný trimester váha tiež porastie rozumne. Asi je fajn to, že chodím do práce, občas pešo (vládať vládzem, ale pichá ma v bruchu, takže už pomenej). Inak sa cítim veľmi dobre a svoje prvé tehotenstvo si užívam. A kúpila som prvú vec do výbavičky......kefku na vlasy 😝 .

chelonka
3. apr 2012

@miskaska hmm do poradne idem ja tiež až o mesiac 7.5 tuším, ale sono budem mať 16.4. . je divne že sono ti bude robiť až o mesiac bo je sono ktoré sa robí len medzi 30 - 32. týždnom a to už budeš o mesiac viac či jak ti to vychádza???? potom 18.4. ma objednali na nejaké komplexne krvne odbery čo sa robia a stery koli stafylokokom alebo streptokokom teraz neviem presne a to sa robí preto, že to musia včas zistiť či to mamička ma aby to stihli do porodu preliečiť.

miskaska
3. apr 2012

@chelonka Tak to budem ten 32. tyzden..takze to vychadza 🙂...vravel este nieco o odberoch a potom uz budem chodit do nemocnice, ktoru si vyberiem..neviem, preco som si myslela, ze neskor je poradna kazde 2 tyzdne..ale zas ak je vsetko podla doktora OK, tak naco tam chodit tak casto.

chelonka
3. apr 2012

@miskaska no vidíš to tak sa neboj, no neviem ako je to potom bo u mojej lekárky bola na kontrole mamička ešte v 35 týždni - tak neviem ako je to presne s chodením do poradne do nemocky kde budeš rodiť. počula som že aj na kramare sa chodi dosť často, ma slahne ak ma budu volať tak casto, sa z Peziniku trepať hore na kramare ma šlahne posledný mesiac

kika1111
3. apr 2012

baby, kedy je dobré ísť za pediatrom, ktorého vyberáme pre naše bábänko? treba tam aj nejakú zmluvu spísať, alebo ako to funguje?

miskaska
3. apr 2012

@kika1111 : vraj ešte pred pôrodom a do pôrodnice s kontaktom na neho, lebo mu budú posielať výsledky skríningu. To som však len čítala, nemám osobnú skúsenosť.

miskaska
3. apr 2012

@chelonka Ja som tiež rozhodnutá pre Kramáre, možno sa tam aj stretneme.

kika1111
3. apr 2012

@miskaska no, som v 30tt, keby som išla teraz, bolo by to asi skoro, nie? no nechcem to moc odkladať, stať sa môže všeličo..

chelonka
3. apr 2012

@miskaska no to veru možno aj hej, počuj ty už si písala ten pani Jandovej?? a bola si už na tej obhliadke v nemocinici a bola si už na tej príprave?

chelonka
3. apr 2012

@kika1111 nooo mne známa poradila, že ona volala lekárke destkej tak mesiac pred pôrodom, či ich vezme a dohodli sa že áno a potom až z bábom tak prišla.

miskaska
3. apr 2012

@chelonka No nebola som ešte. Predpokladám, že sa to bude riešiť aj cez môjho doktora a ten to vlastne nechal až na ten máj. Čiže nemám inštrukcie, tak to neriešim.

kika1111
3. apr 2012

@chelonka takže nebolo treba vopred nejaké papiere u nej vypisovať...?

chelonka
3. apr 2012

@kika1111 nie, ale určite si ten mesiac pred pôrodom zavolaj lekárke či vás vezme a ža aký má ona postup 😀

chelonka
3. apr 2012

@miskaska prečo sa to bude riešiť cez tvojho lekára?

miskaska
3. apr 2012

Ja neviem, brala som to tak, že keď pôjdem posledný krát k nemu, tak mi oznámi, že už mám chodiť na prehliadky do pôrodnice, vyberiem, ktorú a on mi dá nejaký papierik...No neviem, skúsim si ešte niečo vygoogliť.