icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

oksi77
14. apr 2012

@marianax ahojky ako sa dari?ja som u maminky na ukraine ledva sme dosly 😝tak ma natrasalo ze som mislela ze uz porodim.mali bol nervozni uz aj tie pohyby zosilnely a moc ma tlaci dole 😒ale inak vpohode a netesim na tu cestu naspet ale uz budem doma a kludnejsa.v stredu dojdem a vo stvrtok idem na kontrolu tak som zvedava co mi povi 😲mama hovori ze nebudem mat velke babo.

milacik0106
14. apr 2012

@adulka165 Alicka? že waaaaau originál krááásne meno ... moja maminka je Alicka a aj kámoška ... ale to sú iné generácie ... bude výnimočná uvidíš 😉

adulka165
14. apr 2012

@milacik0106 jéj som rada že sa ti páči 😀 - zatial len pozitívne ohlasy 🙂

indys
14. apr 2012

@miskaska tak drzat sa musime no nie🙂 ? ved stale je pre koho. Podstatne je aby sme sa o seba aj trochu starali, ja by som bez cvicenia bola ako lata. Mamka ma fakt tazku robotu, nevźavidim jej.

@marianax za chvilku nas vypisu na matersku a ziadne vychadzky aj ked nemozem povedat za by som to dodrziavala. Ja idem na matersku od 28.4.. ja som si kupila pekarnicku a poskusala aky chlebik nam najlepsie vyhovuje a ked nemam cas ja, tak manzel navazi a nasype a da piect. Miesit rucne by sa mi tiez nechcelo, no ale pri tvojich strvnikoch by si piekla aspon 2 chleby kazdy druhy den 🙂
@sijust nemyslim si , ze tio odporucia normalny porod. urcitre ti budu navrhovar cisarsky. Mne to uz povedali moji dvaja reumatologovia aj fyzioterapeutka ma zrusila, kedze okrem zapaloveho ochorenia mam aj blokdy na chrbtici a aj ortoped. Vraj sa to moze prirodzenym porodom este zhorsit. Uz som sa so sekciou zmierila, verim, ze to bude najbezpecnejsie pre nas oboch a naozaj nechcem riskovat, ze ma na porodnej sale chytia bolesti a nebudem schopna maleho vytlacit a budu ho tahat kliestami. Beriem to ako mensie zlo 🙂 a neni sa coho bat nie sme ani prve ani posledne so zdravotnymi problemami, takze vsetko zvladneme a tie nase male zlatinka nam davaju silu. V noci je to preto nejorsie, lebo vraj sa vtedy najviac ozyva zapal a lezanie je aspon pre mna viac zatazujuce.
@adulka165 Alica je naozaj nadherne meno niem s cim sa mal manzel zmierovat, keby som mala babu velmi koketujem s tymto menom. Pri de mi take rozpravkove, jemne a zenske. Proste krasne.
@milacik0106 tak to mas za chvilocku za chvilku. Naozaj sa ti to riadne posunulo. no ale tu sekciu musia urobit skor pre bepecnost tvoju aj babtka. Ja budem este musiet vydrzat dalsie 3 tyzdne ked to ty uz budes mat za sebou

silvia0201
autor
14. apr 2012

@marianax ja som nesvoja len do take 14.-tej 😖 viem, že je to už poobedde, ale potom sa nakopnem. dovtedy len polihujem a kukám telku s notebookom na kolenách 😝 no a potom sa nakopnem a poupratujem a rýchlo navarím. a potom mám zas frei 😀 no a to len kysnem zas pred telkou a s notebookom na kolenách 😀
harmonogram môjho dňa 😀 no a keď mi nebodaj ostane papnica, tak to už vôbec nič nerobím.
takže nemaj depku, nie si sama. vždy keď ťa niečo také pochytí,. pomylsi si na mňa 😀 😀 😀 😀 😀

mirka1210
14. apr 2012

@myska183 ja som vždy používala lovelu,buď na farené alebo biele,po vypratí vecičky voňajú fajn,nie ako keď voniaš lovelu len tak ako prášok 😉 teraz som kúpila persil sensitive expert,ale mám troška obavy,lebo kamarátkin malý bol naň alergický ☹ tak dúfam,že my nebudeme 🙂

mirka1210
14. apr 2012

@marianax ja som ráno vstala celkom OK aj keď som celú noc nespala a malý držal so mnou 😉 kopkal si tam jak o preteky,naraňajkovala som sa a odrazu prišla na mňa taká slaboswť,že ma to normálne zložilo do postele ☹ až mi bolo do plaču 😒 úplne som sa cítila ako paralizovaná,vôbec ma neposlúchalo telo,ruky mi len tak viseli z postele,v hlave mi hučalo 😖 trvalo to asi hodinu,potom som prišla na to,že mi je lepšie,keď si trochu prsnú chrbticu ponaťahujem,v krčnej ako keby som mala sekeru zaťatú 😢 no nejak to povolilo a tak som nasilu zliezla z postele a išla sa obliecť a von na dvor,vonku je mi vždy lepšie....za všetko môžem ďakovať tej hnusnej havárke z minulého roku a pánom doktorom ☹ až teraz došli na to,že som mala zlomenú nosnú prepážku 😖 a že či si to dám operovať???jako teraz,???keď som im minulý rok vravela,že mi stále hučí v ušiach a ako keby sa mi v nich voda prelievala 😠 ,trpnu mi zuby a bolí ma hlava...tak ma posielali po psychiatroch 😠 asi je to dnes aj tým počasím,že sme také nanič 😒 tak sa pekne drž a šetri sa 🙂

sijust
14. apr 2012

@adulka165 my sme sa na mene zhodli,u chlapca by to bolo horsie...fakt by sme nevedeli,lebo kazdemu sa pacilo ine...a uz mate pre babulku vsetko pripravene?

mirka1210
14. apr 2012

@silvia0201 ja fungujem celkom dobre skôr doobeda 🙂 a potom keď je toho už asi dosť,tak len sadnem,vyložím nohy poobede a takto skapínkam do večera 😒

majam27
14. apr 2012

@anulienka_nr ahoj no tak ja sa este neviem rozhodnut ci banska stiavnica alebo levice 🙂 ty ides do nr? a z kadial si presne?

majam27
14. apr 2012

@marianax noo tak vsetko nasvedcuje tomu ze to bude chlapcek 🙂 ty mas uz malinke?

sijust
14. apr 2012

@indys no ved uvidim v pondelok,uz by som rada vedela na com som,aby som sa s tym zacala zmierovat,ved mne nejde o mna,nech ma aj dotrhaju,ale ked ma tie klby chytia(uz teraz nemozem dat nohy od seba)je to dost velka bolest...bojim sa,presne ako pises,ze kvoli nim ju nebudem moct vytlacit,uz sa nebude dat spravit ani sekcia a potom jedine klieste alebo pumpa,lamanie klucnej kosti,ved by som sa zblaznila... 😖

indys
14. apr 2012

@sijust podla mna jednoznacne sekcia.daj potom vediet co ti povedali ale nik si nedovoli riskovat ak tam je taka diagnoza

katarinahl
14. apr 2012

Ahojte dievcata, ak dovolite tak sa pridavam aj ja. moj termin je 5.6. a cakame Romanku. uz som na Pnke druhy mesiac a uz som na nervy. Boli sme dva krat aj v nemocnici, lebo mala drnda sa "trepala" von, ale nastastie sme to ustali. chcem sa spytat, uz ste si zacali balit veci do porodnice? mate vsetko pochystane? zacinam mat lebo stres, nemam poprate veci, postielka je stale na chalupe a ja musim lezat. ☹

sandy80
14. apr 2012

@katarinahl akurát sa mi posmievala kamoška, ktorá ide rodiť o 2 týždne, že čo chcem ešte veci baliť do pôrodnice, že ona teraz začína, tak nemaj strach, času dosť🙂

riela
14. apr 2012

ahojte babulky,
ja som sa až teraz vrátila z "nákupu". ale bola som aj na kozmetike 🙂.
drahý pripraví jedlo, lebo ja som už unavená, nohy ma bolia ako koňa. hlava sa mi začala krútiť, to asi z toho počasia... boli sme pozerať pohovku do izby, nezohnali sme.
idem prečítať, čo ste zatiaľ "navarili" 🙂

cucuc
14. apr 2012

Ahojte kočky, chystáte sa niektorá kúpať bábätko v kýbliku? Veľmi sa mi páčia tie pokreslené kýbliky, len neviem ako dlho sa bábo do nich zmestí. Oplatí sa to podľa vás kúpiť?

sijust
14. apr 2012

@cucuc ahoj,my mame tiez vedierko nachystane 😉 nie toto pokreslene,take priesvitne a mam pocit,ze je sirsie...moze tam byt do pol roka...alebo teda,ako sa zmesti 😀 moja kamaratka ho mala pri malej a ked som videla to dietatko,ako si uziva kupkanie hned po narodeni-to bola krasa....malinke sa tam ulozi presne ako je ulozene v brusku...je to super 🙂

cucuc
14. apr 2012

@sijust veru to tvoje vyzerá byť širšie, len mi tam akosi chýbajú tie rybičky 😀

sijust
14. apr 2012

@cucuc tak to uz je na tebe 🙂 v tom ti neporadim...ale tesim sa na kupanie nasej bambulky v nom 🙂

adulka165
14. apr 2012

@indys ahoj no vieš manžel chcel Katarína, Lucia, Iveta, Eva... proste také velmi jednoduché mená ktoré sa mne až tak nepáčili a ja som stále húdla len tú Alicu. Nevedeli sme sa zhodnúť on je znamenie baran a ja váha - ja sa vždy prispôsobujem ale zapracovali u mňa hormóny a keď sme sa začali baviť na tému meno tak na každé v kalendáry odvrkol tak som sa riadne rozrevala a nebavila som sa sním celý jeden deň. O 3 dni mi povedal že teda bude Alica. 😝

adulka165
14. apr 2012

@sijust ahoj u nás by bol chlapec po manželovi Ľubomír /teda manžela volám Ľuboš - Ľuboško/ ale dievčenské bola riadna dilema. No moj hormonálný vykyv - plač pri tom ako sme sa nevedeli dohodnúť na mene ho trošku ovplivnil a povolil Alicu. Ja som dosť silná povaha ale to už na mňa bolo moc. Asi sa to vo mne nahromadilo. Ja som mu navrhla si 3 spôsoby výberu a na každý mi odvrkol že "NIE" Navrhla som mu teda aj kompromis že úpustíme od všetkých mien čo sa nám páčia a spoločne vyberieme jedno z kalendára aj nato povedal nie a húdol si svoje tak som sa riadne rozrevala tak z celej duše ☹ a o tri dni mi povedal tak bude Alica ale druhé bábo /keď raz bude/ vyberie meno on. Taká dohoda ... A pre maličkú mám už čo to prichystané. Švagrinka má 5 mesačnú dcérku Sašku takže všetky jej veci mi posúva - všetky s ktorých už vyrástla tak asi 4 plné veľké igelitky mám... a tak kočík a postielku máme aj vaničku a vajíčko do auta. Ešte mi chýba kozmetika ale myslím si že ešte času dosť. Termín mám až 8.6. tak v máji začnem chystať. 😉

gaborova11
14. apr 2012

@mirka1210 jaj ja som 32tizdni. Pekne meno si dala teras od pondelka budem 33tizdni budem pomali sa chistat abi to nebolo hodne namna.

riela
14. apr 2012

Už som tu!

34 dievčatiek:
alicia28, adulka165, anulienka_nr
bleelka
Emka1, evcek
hrivuska
chelonka
jankalac , justonka, jajatko
kari55, kika1111, katarinahl
lenca6482, lulu1988, lenka_x, ladore
mianpa, michelle1984, mo7, myska183, Melinduska, macuka
natalia777,
petra93 - dievčatko a ?
riela,
silvia0201, sijust,,
tinuska436,
vebinka25,
zuzulik253,
1ivanka1, 21zabka21

58 chlapčekov:
alllexa1, alenockas, atkotka
blackswan75, buba12, bambulka
cucuc,
danielkabn, d.j., demonique, danuskap19, den22, drobcek222
eemmaa,
gaborova11
inka1204, indys,
janett84
kacsik, kkristin, katus193
ladylilhomeboy, labutka, lucy125
majulosa, murkodm, macik061, miskaska, monikapd1, mirka1210, meg_junova, mamculka,
marianax, monuska342, milacik0106, macka2236, majussska1812, majam27
nella1,
oksi, oktavia
papuka
stela01, sweetlittleangel, slavka1212, sandy80, steiny, sondula
tinka5, tina2222, timus252, tamona
valilienka2
zuzu4444, zz134, zu2za3na, zuzanapp,
123kika,

tieto som nezistila
dadusa57, arasidka123, lubi23, luciah, keira, vergulka, nadoviva, majuska55, pinzeta, anella, mischel03 ?

riela
14. apr 2012

@adulka165, @sandy80, @marianax dobrotky varíte - ďakujem za tipy dievčatá
@indys si veľmi šikovná, šetri sa, podľa toho čo čítam si veľmi akčná 🙂 .

myska183
14. apr 2012

@adulka165 a to ti tvoj lekar/lekarka nenapisala vychadzky? ja som ani nepytala a automaticky mi napisala neobmedzene, takze beham skoro kazdy den, inak by som sa zblaznila

marianax
14. apr 2012

@riela no zajtra budem robit polievku z kurciatka potom ho dam do rury aj s plnkou no a chcela by som urobit aj domace rezance no neviem ci sa mi bude chciet 😅

marianax
14. apr 2012

@majam27 ano my tiez chlapceka no ja som uz 5-rodicka 🙂

adulka165
14. apr 2012

@myska183 no práveže som mala týždeň strašne vysoký tlak a neskutočne mi puchli nohy tak doktorka hovorila že buď nemocka s infúzkami alebo PN bez vychádzok takže od 2.4. do 16.4. som zavretá na byte a už mi stoho cvokuje... maximálne na balkone pobudnem pol hoďku keď je pekne. Aj celú velkú noc som kysla doma... ☹ ale pondelok si budem pýtať určite vychádzky lebo toto je už nereálne sedieť doma....

adulka165
14. apr 2012

@riela super si zlatá že takúto štatistiku vedieš 🙂 díky