icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
16. apr 2012

baby kolko vazia vase babetka?moj ma 1700g....a pribrala som 10 kg a dr mi povedal ze je to moc 😕 no som v soku s toho 😀

hrivushka
16. apr 2012

@lulu1988 chápem že je to ťažké, ja si neviem predstaviť byť bez mojej psej spoločníčky. som celé dni sama doma a iba ona mi robí spoločnosť, všade chodí so mnou...či už na nákup, návštevy, k mame, niekedy aj k lekarovi a počká ma v aute. kebyže ju mám dať teraz preč, asi sa zbláznim, a ona tak isto. 😒

hrivushka
16. apr 2012

@monuska342 moja mala pred dvoma týždnami 1800 gramov. ja som pribrala 12-13 kil a podla lekara to je v norme. 10 kil je uplne v pohode!

monuska342
16. apr 2012

@hrivushka mne povedal ze som moc pribrala tak ja neviem mne sa zdalo ze to je tak akurat 🙂 tak to mas poriadnu babulku 😉

hrivushka
16. apr 2012

ale neviem že kde ju mám ukrytú. sa mi zdá ako keby som ju skorej v zadku nosila ako v bruchu 😀

jolly84
16. apr 2012

@monuska342 ahoj, ja mam sice termin v auguste, ale citam si aj tuto debatu. aj ja som pribrala 10 kg a mne lekar nepovedal nic take 😉 nepocuvaj to a papaj s rozumom, ale priberanie bude tak ci tak 🙂

monuska342
16. apr 2012

@hrivushka dnes sa dr smial ze aky je maly v brusku poskladany ze to este nevidel 😀 ja mam tiez male brusko ale maly ma poriadne kope hlavne v noci 🙂

monuska342
16. apr 2012

@jolly84 no ved aj ja som sa cudovala ze preco vela lebo pri prvom som pribrala 17kg a neostal mi ani gram....no snazim sa ale v poslednej dobe mi hrozne chuti 😀 musim sa ovladat 🙂

hrivushka
16. apr 2012

@monuska342 moja nekope v noci. iba večer a ráno chvilu, ináč klud. a máva často štikutku večer. mne je to strašne nepíjemne 🙂

monuska342
16. apr 2012

@hrivushka no ani nehovor moj ma stikutku 5 krat denne a je to strasne neprijemne lebo mi bucha do mechura a ja chodim na wc uz kazdu hodinu....a v noci je to horor nemozem poriadne spat...on ma kope v noci iba vtedy ked ho prilahnem 🙂 hned mi da najavo ze sa mu nepaci ako lezim 😀

jolly84
16. apr 2012

@monuska342 asi s Tebou len zartoval 😉

keira
16. apr 2012

@monuska342 a aky mas obvod pasa?

tina2222
16. apr 2012

@monuska342 Moj malý váži 1750 g a pribrala som 8,5 kg.

hrivushka
16. apr 2012

@monuska342 to mojej je asi jedno ked ju prilahnem. minule som sa pozabudla a lahla som si na brucho 😲 ale jej to bolo jedno. ona je asi velký spáč. aj ked som bola na 3D sme ju dve hodiny budili a ona nič. strašne dufam že aj ked sa narodi bude tak spať

riela
16. apr 2012

@bambulka248 ja chodim na predpôrodný kurz. ale nie je to povinné. radšej som išla - ako prvorodička nič neviem ani o pôrode, ani o starostlivosti o dieťa, ani o kojení. mali sme tam pár hodín aj dychových cvičení. chodí sa odtiaľ - aspoň u nás aj na exkurziu do pôrodnice. stretáme sa tam viaceré, pokecáme, vymeníme informácie, zasmejeme sa 🙂. na mňa to vplýva pozitívne ten kurz🙂. ale či mi pomohol, poviem ti až po
😉 .
@vlnka81 v NR ti epidurál nedajú a to je fakultná nemocnica... majú vraj málo anestéziológov, a na epi potrebuješ takého, ktorý s tým má skúsenosti. a neviem či tí nr majú, keď sa tu EPI nepodáva.

monuska342
16. apr 2012

@jolly84 no neviem nevyzeral tak...ale kaslem na nho 🙂
@keira fuha tak to som sa este neodvazila merat 😉
@tina2222 tak to mas super 🙂
@hrivushka no moj je akcny hned ked si lahnem viac na bok tak uz ma statocne okopava 🙂 je to celkom mozne aj moj prvy syn bol dobry spac aj v brusku aj ked sa narodil....vlastne este stale je spi okolo 16 hodin denne...je to super 😎

riela
16. apr 2012

no babulky, ja som sa dnes dozvedela že moja "drobka" má 2055 g.

vlnka81
16. apr 2012

@riela tak to som v soku ze v NR nedavaju epidural - resp. skor by som povedala ze nemaju na to "odbornikov". myslela som si ze je to bezna prax - ja hadam ani nepoznam nikoho co by rodil bez epid. Muzi anestez. sa to neucia - vsak na co - ich sa to netyka? ktovie keby muzi mali rodit ako by to vyzeralo. kazdy Dr by vedel pichnut epid aj po slepiacky 😀

sandy80
16. apr 2012

@bambulka248 nechcem ťa strašiť pred pôrodom, dalo sa to vydržať, aj to aj to, inak by som sa na to ešte raz nedala🙂

vlnka81
16. apr 2012

@riela tak to nie je ziadna drobka 😀 to je poriadny papacik 😀 My ideme na kontrolu v piatok, tak som zvedava. pred mesiacom mal 1kg 🙂

sandy80
16. apr 2012

@julenka ahoj, ja chodím k Stankovi a Renčkovej, boli mi aj pri prvom pôrode, chcem si ich zajednať aj teraz, a mne už povedali, že to bude plánovaná sekcia, tak dúfam aspoň tým bolestiam predídem, keď už nemôžem rodiť prirodzene, a to musí byť 7-12 dní pred termínom, tak dúfam že to bude čím skoršie🙂

sandy80
16. apr 2012

@bambulka248 asi ťa nepoteším, ale je to tak. sestričky sú najhoršie na šestonedelí, na gynekológii sú niektoré veľmi zlaté (neležala som tam, len slúžili na šestonedelí keď som rodila) ale totálne drzé sú sestričky detské, to je horor. No ale starostlivosť o detičky je na vysokej úrovni (mám na mysli lekárov, nie sestričky) hlavne pán primár Bauer, u neho sú detičky v najlepších rukách🙂

riela
16. apr 2012

@vlnka81 myslím si, že keby rodili muži tak je materský príspevok 100% platu, a neviemaké vybavenie v pôrodniciach a pomôcky by mali k dispozícii 😉 .

sijust
16. apr 2012

Ahojte dievcata,tak sa idem s vami podelit o dnesny zazitok z konziliarneho vysetrenia na ortopedii...vzhladom na moju dg obojstranna burzitida(na bedrach)ma moja gyn.poslala na vysetrenie k primarovi ortopedie,nech posudi ci mozem ist rodit normalne...pri vysetreni som skoro umrela,ani som sa nemohla vyskriabat na tu postel,to nehovorim o tom,ze ked mi daval nohy od seba by som od bolesti zabudla aj svoje priezvisko za slobodna 😀 v noci nemozem od bolesti spat,kracat,sediet,nic a pan velkomozny napisal,ze to nechava na porodnika,ze to snad take zle nebude...takze mam o stres na dva mesiace postarane,ja vobec neviem ako tu malu vytlacim...zacinam sa bat 😔 ☹

vlnka81
16. apr 2012

@riela 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak asi ako vravis,ak by rodili muzi tak to by bola do toho zapojena aj NASA a ani sa nam nesniva o tom ake by boli moznosti a nove technologie 😀

sandy80
16. apr 2012

@lulu1988 k tomu kočíkovaniu s 2 psami iba toľko, že napríklad u nás by to bolo s prvým synom nemožné, totiž do 1. roku života neznášal byť v kočíku, vykročila som s ním do ulice, a už aj reval, kým sme nedorazili domov, utekala som s ním vždy...tak so psami by to nebolo vôbec možné, ale prajem všetkým, čo máte psov a chystáte sa ich venčiť v spojení s kočíkovaním, aby ste nemali takých nezbedníkov, aký bol - a dodnes je môj drobec 😀

lulu1988
16. apr 2012

@sandy80 dakujem ze aspon ty to chapes 😉 nebudem tu stokrat pisat ake to pre mna neni lahke, len jedina ja viem co prezivam... a viem aku maju moji psy povahu... ono je fakt rozdiel mat velkeho psa ktory sa uci lahko a mat dvoch ozaj velkych nezbednikov, ktorí sice posluchaju ale urcite by so mnoiu nechodili vedla nohy jeden z jednej strany, druhy z druhej strany... a presne ako pises...este ani nevieme ake budu nase deticky... aj moja kamaratka ma dcerku co jej nevydrzi ani chvilku v kociku....

sandy80
16. apr 2012

@lulu1988 akurát to som s tým chcela povedať, že nevieme aké budú detičky, aj ja som si všetko naplánovala, ale realita mi dala zabrať, neboj sa 😀 Aj my máme retrivera, nedávno nám zomrel druhý psík (bol to taký mix, pritúlil sa k nám pred 15 rokmi v dedine a už nás neopustil 😉 ale my bývame v dome rodinnom s veľkou záhradou, tak to je niečo úplne iné. A aj takto sa bojím, aby malému náhodou neublížil, verím mu, ale človek nikdy nevie...syn je ešte malý, nevie ako sa správať k psom, veľakrát ho provokuje, aj keď je to kľuďas ten pes, no predsa sa bojím, aby synovi neublížil...

200283
16. apr 2012

Ahojte pridavam sa aj ja k Vam mozem?

tinka5
16. apr 2012

@200283 -môžeš-vitaj! 🙂