icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

macuka
16. apr 2012

@vlnka81 noooo pamätam si jasne...Veru aj po 6 rokoch vlnka..Prave preto idem za primarom anesteziologie a bude tam ked pridem do nemocnice, za to mu ručím 😀 ..Ked clovek nechce aby to jeho jedno dietatko bolo jedinacik...ja som bola jedinacik velmi dlho a ked sa narodil bracho bola som uz velka..Navyse ako som pisala aj Marianke, velka rodina to je supeer, veselo, jasne pokial je tam poriadok, a hlavne laska, a dobra vychova....
To EPI-No som prvy krat pocula, videla teda, tak to neni pre mna...Spolieham sa, ze to nebude take hrozne, neveim si predstavit to zacat cvicit, pride mi to dost chore robit to teraz pred porodom, lebo ked mi tvrdne brucho, musim byt v klude...A ty ides rodit s EDU?

macuka
16. apr 2012

@marianax ano to Ti verim...Ale mozem ta uistit, ze je vela ludi, co zdravo zmyslaju, len niekedy ked nemas na okoli tych spravnych a stretavas ako si spominala tych pokrytcov, tak sa ti to moze do srdiecka velmi vtlacit, a pripadas si zle...Lenze v podstate by si mali oni zle pripadat, to je paradox.. 😠 Nuz co aj odpustat sa musime naucit, aby sme porastli..Pozdrav svoje krásne deti.. 🙂

macuka
16. apr 2012

@bbarboraa to su co poslickovia?

bbarboraa
16. apr 2012

@macuka no ja som vcera mala v noci take 3 strasne krce cez cele brusko take stvrdnute trvali cca 30s a opakovali po 5 min - take male kontrakcie... teda aspon myslim ze to je to ti poslickovia este som nebola tehu tak neviem presne ale mna to dost vylakolo ze to je dost skoro...

monuska342
16. apr 2012

@marianax ved aj ja som si myslela bola som prekvapena ked mi to povedal ale ja kaslem nanho viem ze to bez problemov zhodim 🙂

buba12
16. apr 2012

@vlnka81 k tým menám pre chlapčeka mne sa páči aj Bruno a Oliver ale to mi manžel neschválil tak aspoň dám tebe dalšiu alternatívu možno sa zapáči :D

julenka
16. apr 2012

@buba12 Bruno je krásne meno 😉 🙂

buba12
16. apr 2012

@mirka1210 to s kotlom poznám nám sa stalo to isté :D ale to bolo vtedy vonku -15

buba12
16. apr 2012

@julenka a keby ten náš bol Bruno tak by mal iniciálky BB 🙂 tak ale hold neprešlo 🙂

buba12
16. apr 2012

@vlnka81 k tým EPI ja som počula už všelijaké skúsenosti väčšinou tie horšie zastavil sa pôrod musela ísť na cisársky alebo to skončilo kliešťovým pôrodom, jedna kamoška má ešte štyri roky bolesti po vpichu EPI, ale niektoré si to aj chvália že úplne super pohodička a išli by s EPI znovu takže asi to bude dosť o tom anesteziologovi. Ja by som to chcela zvládnuť bez tak dúfam, že sa mi to podarí 🙂

buba12
16. apr 2012

@julenka teraz som si všimla že ty už máš Brunka :D krásne meno veru 😀 ty máš rovnaký termín na druhé bábo ako sa ti narodilo prvé? :D wau 😀 to by bola sranda keby to vyšlo na termín 🙂

julenka
16. apr 2012

@buba12 🙂 🙂 ,ale pravdepodobne budem mať sekciu zase,takže to bude museť byť skorej,ale bola by to fakt sranda,lebo Brunko sa narodil presne na termín,tak som zo začiatku dúfala,že aj Bibi by sa to mohlo podariť 🙂

buba12
16. apr 2012

@julenka švagriná má presne o rok mladšiu sestru na deň 😀

julenka
16. apr 2012

@buba12 to je paráda 😵 ja ked si porovnám foto zo sona ,tak mám tie deti na deň rovnako staré 🙂

lulu1988
16. apr 2012

@mirka1210 Velmi ma potesilo, ze niekto mal podobnu situaciu, ako mna teraz caka...dakujem ti. jasne, oni su zase amlicky nevazia tolko jeden vazi do troch kil druhy 1,6kg ale su to tvrdohlave plemena, stekajuce a aj ked su ucene posluchaniu nechodia mi vonku poslusne pri nohe... a fakt si neviem predstavit zeby jeden psik utekal jednou stranou druhy druhou a kociar by som mala pred sebou... bohuzial priatel robi na zmeny 12tky takze by nevedeli vydrzat bez toho aby boli nevyvencene 12 hodin... aj ja som si myslela ze to zvladnem ale postupne si uvedomujem ze ked malinka ochorie bude mi plakat a budem s nou musiet utekat k lekarovi a psici budu chciet ist von tak asi by som sa musela roztrhnut... tiez su velmi na mna naucene a v podstate na kazdeho z rodiny ale oni stale po mne skacu, lahnu si mi na hrud a nepohnu sa a dobiedzaju...a neviem si predstavit ze keby som kojila malu co by robili... nedavam ich cudzim ludom to by som nedokazala, hladala som niekoho koho poznam a viem ze miluje zvierata tak ako ja... vobec mi nejde o nejake financy zisk z nich nechcem ani korunu za nich dokonca im pokupim este aj veci ktore lubia a pravidelne im budem posielat dobroty ktore maju radi..ja len chcem aby sa mali dobre aby som ich nezanedbavala a aby som si mohla byt ista ze malej sa nic nestane ked bude na posteli....

riela
16. apr 2012

u nás strašne prší 😝 ...

lulu1988
16. apr 2012

@lucy125 ja som si zazila podobnu situaciu pred troma rokmi..mali sme psika trpaslicieho pudlika uplne od steniatka... tiez dostal nador na labku ked mal devat rokov...dali sme mu ho vyoperovat aj ked sme nevedeli ci je zhubny alebo nie..vysledky sme nechceli vediet chceli sme aby s nami bol co najdlhsie... ale po roku aj nieco sa mu to vratilo na ritku zacal chudnut , krvacat pri konecniku a dost mu to hnisalo a velmi smrdelo... nedalo sa s tym uz nic robit len sa trapil... bohuzial aby sme ho co najskor usetrili od tej bolesti, museli sme ho dat utratit... bolo to presne na 1. maja .... tak ako som ja plakala som asi neplakala na ziadnom pohrebe.... dali sme ho utratit pri lese aby sme ho mohli pochovat na sice nelegalnom ale krasnom psiom cintorine...nechcela som vidiet ako bude umierat tak som sa schovala a plakala na zemi...ale pes akonahle dostal injekciu rozbehol sa z poslednych sil ku mne a lahol si mi k noham a tam poslednykrat vydychol...budu to uz tri roky ale aj teraz sa mi trasu ruky ked to pisem....povedala som si ze to uz nikdy viac nechcem zazit a ze radsej psika uz nechcem ale po styroch mesiacoch som si nakoniec priviezla domov nove steniatko...viem ze ma to bude boliet ked budu musiet ist prec, ale viem ze budu v tych najlepsich rukach.... a myslim si ze v je tam trosku rozdiel mat doma fretku a dvoch psikov.... keby mam rodinny dom a ni minutu nad niecim takym neuvazujem... urcite by boli pri nas dokonca ich zivota...

lulu1988
16. apr 2012

@julenka som rada ze ma vies pochopit, je mi hned troska lepsie...
ja tiez poznam rodinky ktore maju doma psika ale je to velky pes a myslim si ze on trosku inac chcape ked pride domov male dieta.... ale tieto malinke plemena su take sprostucke tvrdohlavucke, a mamina mala taktisto psa ked cakala pred 17 rokmi mojho brata...bol to tiez maly psik velmi nauceny na nu a tiez bola rozhodnuta ze ho teda ju neda prec..ale ked si malickeho doniesla domov tak presne ako pises...bola urazena len zazerala a mamina sa bala nechat brata sameho v izbe snou... aj ked to neni typ psa, ktory by ublizil...bohuzial nevieme co sa odohrava v ich hlavickach a co mozeme od nich cakat... sice nepojdu k nasej rodine, ale budu u znamej a takisto sa budem podielat na tom aby sa mali dobre...tiez im budem kupovat veci urcite neostanu na prazdno ani na Vianoce.... myslim ze to bude najlepsie riesenie aj ked velmi bolestive...

macuka
16. apr 2012

@bbarboraa kedy mas kontrolu? povedz to doktorovi asi ti da magnezium a pozrie ci sa neotvaras...ja mam take krce bezne, aj tri krat po sebe, ale sa neotvaram, a beriem magnezium.....Mala som to aj pri prvej dcerke, ale to som lezala v nemocnici..Teraz sa snazim lezat doma, ale to sa vkuse neda, uz aj chodim trosku..zajtra idem do poradne, uvidime, co ako..Mne tvrdne brucho od 6 mesiaca..Nic sa neboj, ale uricte to povedz, nech mas istotu, a si pokojna.

macuka
16. apr 2012

@bbarboraa a inak...potom som dcerku prenasala tyzden po termine..takze to moze byt aj drazdiva maternica, a tak..Ale vzdy treba vsetko hovorit lekarovi. 🙂

macuka
16. apr 2012

@lulu1988 Joj to je strasne smutneeeeeeee...Normalne mi vysli slzy. Psicek zlaty krasny, neboj sa...On netrpel 🙂 Ty si viac trpela.

majussska1812
16. apr 2012

Baby o jakych cviceniach pred porodom hovorite? Ake su to cviki? Mala by som cvicit nieco? Napiste prosim vas

lulu1988
16. apr 2012

@macuka ano bolo to moc smutne... a nazivo este viac..doteraz chodime na ten hrobcek...bol to proste clen rodiny... a aj ked to vtedy strasne bolelo tiez viem ze som spravila to najlepsie rozhodnutie pre neho... na ten okamih ked prisiel za mnou a lahol si ku mne, do smrti nezabudnem...

giuditta
16. apr 2012

@lulu1988 ja som prežila to isté ako ty,na rozdiel že som mala sučku shih-tzu,tiež od šteniatka.Bola veľmi inteligentná,celý deň som sa jej venovala,spávala pri mojej posteli,strážila ma celú noc ... žial mala iba 5rokov ked dostala škaredú,mokvajúcu kožnú chorobu (dodnes netuším od čoho pri takej starostlivosti..) a nakoľko bola vysoko infekčná rozhodla som sa dať ju utratiť-čo pochopiteľne bolo veľmi ťažké rozhodnutie -ale nemala som na výber.Dodnes si pamätám ako sa z posledných síl doplazila ku dverám mojej izby na rozlúčku ☹ .Odvtedy sme už mali veľa psov rôzných plemien ale žial ani jedného som nedokázala tak lúbiť ako tú šicku 😔

lulu1988
16. apr 2012

Ono tym chorobam bohuzial nezabranime pri akejkolvek kvalitnej starostlivosti... ja mam od vtedy dvoch psikov, milujem ich rovnako ale zabudnut na toho predtym nedokazem...uplne viem ake to muselo byt ked sa aj s tebou prisla rozlucit...a videla si ju posledny krat vydychnut...,muselo to byt strasne pokial si ju takto velmi lubila... aj u mna to bolo strasne...stale to mam pred ocami... a vies kvoli comu to bolo? to preto, ze sme im dali tolko lasky.... boli to clenovia nasej rodiny....

mirka1210
17. apr 2012

Dobré ráno všetkým tehulkám 🙂 počasie je síce o ničom,ale keďže som sa po dlhej dobe akotak vyspala vstala som plná elánu 😀 pračka už fičí od pol šiestej,hlava zmytá 😅 a tak si tu sedím a čítam,čo ste včera večer popiísali 😵 dnes asi zbalím švestky a vypadnem aj s malou k našim 😉 zajtra poradňa,krv a SONO 🙂 už sa teším,že uvidím nášho krpčeka /možno nekrpčeka,ak bude chcieť prerásť mladšiu sestričku 😀 / možno sa dozviem aj aký je veľký a koľko váži,hlavne aby bol OK.Bruško mi za posledné dni riadne vykuklo 😉 do pôrodu to bude teda riadne brušisko 😕 najprv pôjde brucho...potom ešte stále brucho,..prsia ....a nakoniec prídem ja 😀 😀 mám ho najmä vpredu,do bokov mi to skoro vôbec nejde 😉 a mám pocit že je ešte krajšie guľatučké než som mala pri mojich babenkách 🙂 .včera sme boli s mm pozerať nejaké komody,poprípade jednu väčšiu komodu v Jysk-u, ale zatiaľ sme nekúpili,pozriem ešte v Tempo Kon...potrebujem pre malého na veci,lebo detské skrine v spálni ešte okupuje naša Ninka 😀 a teraz má to obdobie...moje,nedám, 😉 včera som sa vybrala aj do Lidl na tie podprdy,ale keďže som ráno zisťovala najprv ohľadne kotla vyšlo mi tam ísť až pooobede 😖 po podprdách už ani stopy 😠 😠 😠 bože, a toľko som striehla kedy ich budú mať ☹ tak som si kúpila aspoň tehu tričko 🙂 bola som pozrieť aj v KIK,našla som tam pre najmladšiu dva krásne nátelníky,jeden čisto biely a druhý biely s Hellou Kitty 🙂 pri pokladni mi predavačka dávala dole čipy a vraví,že či tam nie je ešte jedna 116 lebo táto tam má po čipe dierku a držala v ruke ten s Kitty 😒 tak som išla a doniesla nový s Kitty,zaplatila ,predavačka mi to dala do sáčku a išli sme ta heť 😉 doma ukazujem staršej,že čo sme kúpili Ninke a tu Vám zrazu držím dva nátelníky rovnaké Kitty 😠 no čo by ste nato povedali 😖 takže dnes zas do KIK-u,dúfam,že vymenia 😒

macuka
17. apr 2012

@lulu1988 to ti verim, ze nezabudnes.. ☹ Ja mam 4 macky, a tiez som taka ze si rychlo tvorim k zverom citove väzby..ale ako mam dcerku, tak uz menej, beriem to viac ako zivot ide, ale stale prezivam city..

macuka
17. apr 2012

@mirka1210 dobre ranko tiez...Ja som sa vyspala ako tak...myslim ze dost málo, a ze cez den ked sa dcerka bude hrat, tak zaspim na polhodinu urcite.. 😀 V Lidli som vcera bola aj ja, ale na tehotenske leginy, a ten pás, a nic tam nebolo...Tak som aspon dcerke rifle kupila lacne..To je asi tolko tehotnych, co sa nahrnuli do Lidla, a vsetko vykupili.. 😀 Ja som si myslela, ze tam budem jedina, alebo ze urcite nie je tolko tehuliek, ze by to poslo tak rychlo...hmmmm. Takto zvyknu zmiznut pyzama damske S-ka, ale som nemyslela ze aj tehotenske háby...No co uz, vydrzim s tym co mam asi..Ja sa dnes chystam zehlit, ale asi nejak po sediacky, manzel nestiha vsetko 😕 ...chudak pride unaveny z roboty a kmita hore dole aj doma, nema si kedy ani sadnut..Tak sa drzkaj.

macuka
17. apr 2012

Babenky, a co vy date babatku perinku, co zavinovacku? Ja zhanam vypln do perinky, ale myslim ze neni dobre kupit taku hrubu teplu uz na jun...Zohnala som tu na modrom konikovi bambusovu, ale zase nebude to moc tvrde? Ja neviem....poradte. Mala sa mi narodila v aprlili takze vtedy som neriesila moc toto lebo ta tepla este bola ok na tie mesiace....ale jun to je uz teplo dost..

buba12
17. apr 2012

@mirka1210 ja som bola v lidli hneď ráno včera ešte pred robotou 7:10 a teda kúpila som ale je úplne iná ako na letáku alebo teda na nete tam bola ukázaná tak že si ju otvoríš len tak zospodu a bola hladká a mali takú s vyšitými kvetinkami a otvára sa celá ale inak v poho netlačí 🙂 kúpila som aj vlhčené obrúsky a si predstavte že plienky nemali hneď ráno alebo možno ich nevyložili.