icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

vlnka81
17. apr 2012

@marianax super marinka ze to tak dobre na poradni dopadlo 🙂 a od maja sa mozes plne sustredit na bejby. ufff aj ked ty mas plny dom detureniec ktore budu chciet tvoju pozornost tiez 🙂 ale nemam o teba obavy 🙂 strasne strasne by som si priala aby sa vam podarilo smanzelom najst pekny domek v cechach a mohla si sa tam odstahovat... 😉

buba12
17. apr 2012

@mirka1210 ja kúpim najprv pampers newborny a potom pokúpim rôzne menšie balenia a uvidím, ktoré budú malému sedieť najlepšie a asi podľa toho sa potom preorijentujem na jednu značku 🙂

sijust
17. apr 2012

@macuka joj moja ten primar mi do karty napisal,ze to nechava na porodnika...taka som bola zmatena z toho vsetkeho,ked som vychadzala z tej ordinacie,ale uz ma to preslo...uz to snad nejako dopadne,musim to zvladnut...nech ma aj na franforce dotrhaju,hlavne nech je mala ok 🙂 a ty ako tehulkujes?nemas ziadne problemy?uz mas vsetko nachystane? 🙂

sijust
17. apr 2012

@marianax moja,vobec nemam ziadneho vybrateho,tu v Tn sa neda zazmluvnit,aspon tak som citala na stranke a moja dr.v nemocnici nerobi...tak neviem...mam tam akurat dve zname porodne asistenky...vobec neviem co dalej...ale snad to nejako zvladnem 🙂 cakate chlapceka vsak?meno uz mate?mozno si to uz aj pisala,ale asi som to prepasla 🙂

macuka
17. apr 2012

@lucy125 neboj sa! Vsetko bude dobre, a akonahle uvidis drobceka, na vsetko zabudnes, a budu sa ti hormony stastia len tak valit.... 😀

macuka
17. apr 2012

@bambulka248 no vsak u nas zase mali podrpsenky, a leginy a ten pás nie... 😀 Ale podprsenku ja nechcem, lebo ked som mala malu nosila som obycajnu elasticku, a do nej som pchala plienky, co mi tak tieklo mlieko..

macuka
17. apr 2012

@sijust neboj sa moja, oni musia s tymto pocitat...Mozno skusia, a ked uvidia, ze nejde, tak pojdes sekciou..Urcite to dobre dopadne...Ja? Ja som v 32 tyzdni, ale necitim sa najlepsie...Ani dnes...som nevyspata, a taka malatna, a volako nie a nie sa ukludnit, nic ma nebavi, a aj ked som v posteli a zda sa ze idem zaspat, vkuse ma nieco vytrhne z toho pokoja..Dnes som sa este aj pomylila, a isla som do poradne o dva dni skor 😀 No...aspon som sa osprchovala, co sa mi uz nechce v poslednom case, ked ledva vleziem do vane, ako slon...Brucho mi tvrdne, a tak musim co najviac lezat..ale male je dufam ok, kopka, je aktivne co som stastna...Moja dceruska mi dava zabrat, dnes nechcela do skolky, a plakala, ale nakoniec jej bolo dobre..

bbarboraa
17. apr 2012

@macuka joooj dakujem poradna bola vcera som mu to hooril dal mi magneziu a ze ked sa to bude opakovat mam hned dojst a da ma na ctg a tak... ale ze uz to moze pomaly byt noo .. zatial sa to neopakovalo tak som rada 🙂

chelonka
17. apr 2012

čaute baby, tak včera som bola na sono malinkej, juuuj taka bola kraaaasna, ale váhu som sa nedozvedela, vám na základe čoho povedali váhu?
To že sa malinká vyvíja tak ako má vieme z tých meraní stehennej kostičky, hlavičky a bruška. 😀 a aj to že je to dievčatko sa nám znovu krásne potvrdilo, 😀 len maličká má hlavičku pod rebrami a zadoček ma tam kde by mala mať hlavičku, lekárka povedala, že už možno neotočí, ale povedala, že to nieje problem, povedala že problem by bol keby to bol chlapček že v tedy sa indikuje cisarak.
Máte s tým niektorá bud osobnu skusenosť alebo nejaku známu čo rodila babatko riťkou na pred???

gaborova11
17. apr 2012

@marianax ti si mala 1500g ja som teras bola a ma 1900g mam malo zeleza tak mi dal zasa tabletki hrozne. malunke je poriadku ati sa mas ako

lucy125
17. apr 2012

@chelonka Ahoj, no super, že malinká je zdravunká.Ja čakám chlapca a mám taký istý problém ako ty, a ešte navyše som po umelom, tak ma na 90% čaká cisársky 😒 😒 Na 100% sa to dozviem v pondelok, na poradni, lebo, že keď je to chlapec je to problém ☹ ☹ ale aj tak ma asi kvoli umelému čaká sekcia.Neboj ešte sa može otočiť mne Dr. povedala, že sa može otočiť aj deń pred porodom, kedy máš najbližšiu poradňu? 😉 😉

lucy125
17. apr 2012

@macuka No však to, čakám len na tie hormóny šťastia 🙂 🙂 Len aby to všetko dobre dopadlo, ja nemám s narkozou a operáciou žiadne skusenosti, nikdy som nebola operovaná, ani nič, len min. rok som bola 20 min pod celkovou narkozou, keď mi na CAR vyberali vajíčka punkciou, tak ma uspali, ale to bola taká super narkoza, som sa citila ako dobre vyspinkaná, žiadne bolesti hlavy, žiadne točáky, ani zvracanie, ale takéto narkozy dávaju len v sukromných nemocniciach, nie štátnych, lebo celá tá operácia s narkozou stála 1000€ 😒 😒 A bola len do žily, bez tej plynovej masky, či čo to je, tak ani neviem na čo sa mám pripraviť 😒 😒

mirka1210
17. apr 2012

@marianax tak všetko super 🙂 ty si pracovala pred tehotenstvom,?myslela som,že si bola doma...takže pekne rastiete 🙂 ja idem zajtra,tak dúfam,že to bude dobré 🙂 lebo zas mám taký problém,že dnes môjmu tatovi zistili toxoplazmózu a do kontakt so zvieraťom prichádza iba u nás 😒 dosť ma to vyplašilo ☹ dnes som už aj ja mala tých poslíčkov 2x 😒 ešte aspoň 4 týždne prosím,nech vydrží 😉 no fakt som zvedavá,čo mi zajtra povie 😖

lucy125
17. apr 2012

Holky neviete mi poradiť čo je lepšie pri sekcii?ČI epidural, alebo celková narkoza? Narkozy sa dosť bojím, 😒 😒 ale ak by som mala epi a nedajbože sa niečo stalo, 😖 😖 všetko budem počuť a budem ešte vystresovanejšia, ako keby som spala.Fakt sa neviem rozhodnuť čo je lepšie. 😒 Epi sa pri sekcii aj platí?Alebo sa platí len pri normálnom porode?

marianax
17. apr 2012

@mirka1210 nie moja ja som nepracovala som nezamestnana a som vedena na urade prace no i tam potrebuju doklad o tom ked idem na matersku 🙂 fuu moja ale ved uz ti brali krv na toxoplazmozu nie? ved moze ju mat uz dlho niekto to ma aj roky a nevie o tom neboj urcite bude vsetko v poriadku no urcite to gyn. spomen 🙂 a napis zajtra ako si dopadla ja idem aj zajtra ale idem na interne pre holter na srdiecko to mi bude merat 24hodin potom to odovzdam na druhy den fu nemam to rada lebo ma to vsetko potom svrbi ani sprchovat sa nemozem 😒 no dufam ze vysledky budu ok 🙂

marianax
17. apr 2012

@gaborova11 juuuu pekneeee bambuliatko 😀 pocula som ze najviac deticky priberaju od 32-36tt tak uvidim kolko bude mat ked pridem toho 15maja 🙂 no mne dnes brali krv na zelezo ale vysledky budem mat zajtra po obede tak sama som fakt zvedava napisem ti 🙂

chelonka
17. apr 2012

@lucy125 hej hej presne to mi vravela lekárka že u chalpčekov je to problem koli genitálu aby sa im pri porode nepoškodil. ale aj tak si neviem predstaviť že babatko pojde do predu riťkou - je to o niečo tažšie či nie??
ja mám najbližšiu poradnu 7.5. tak som zvedava.
no mne povedala, že hej može sa stať že sa ešte otočí, ale že u prvorodičiek sa to stava menej často tak uvidíme

mirka1210
17. apr 2012

@marianax jaj,lebo ja vôbec neviem,či budem na materskej...myslím,že nie... 😒 keď som doma na rodičovskom a prac.pomer skončil 😒 prvé testy som mala negatívne na toxoplazmózu 🙂 tato to má akútne ☹ zdurili sa mu lymfatické uzliny,takže sa bojím,že je to asi od kocúra čo sa tu u nás začal na dvore ukazovať,ako sme sa tu nasťahovali 😠 hneď som dnes aj volala detskej lekárke,že čo je vo veci,či nemám s deťmi na odbery prísť 😖 že vraj netreba,keď nemajú nič na uzlinách - videla ich minulý týždeň obe a keď im to nejde ani do očí.infekcia 😉 tak ma veľmi skľudnila a dúfam,že aj ja som stále OK -teda najmä malinký 🙂 joj,takže zajtra ideš zas po doktoroch ☹ tak držím tiež palčeky,nech to zvládneš 😉

mirka1210
17. apr 2012

@marianax ja to železo beriem každý druhý deň, no je to dosť ťažké na žalúdok a robí mi to aj zlé chute v ústach. 😒 teším sa ,keď už ho doberiem....ale predstav si,že ako som ho začala brať,prestali mi padať vlasy,asi by som ho mala nasadiť aj po pôrode 😒 lebo vtedy je to s tým padaním vlasov najhoršie 😒

buba12
17. apr 2012

@lucy125 ja som počula že je lepšia spinalka to si pri cisaraku pri vedomí lebo sa lekári nemusia tak ponáhlať lebo pri celkovej musia bábo čím skôr vybrať aby sa tá uspávacia látka nedostala k nemu a myslím si že je pre nich aj lepšie keď môžeš s nimi komunikovať

mirka1210
17. apr 2012

@gaborova11 to už je riadna bambulka 🙂 no veď už aj ste dopredu od nás 😉 som zvedavá koľko mi zajtra povie doki,že má náš malinký 😉 😉

chelonka
17. apr 2012

ozaj baby, aaa včera ked som bola na sono mi už lekárka vypísala aj papiere na matersku s nástupom 13.5. myslíte že to už mám zaniesť do sociálky?

macuka
17. apr 2012

@bbarboraa niee to este neni na porod, len pekne oddychuj, si len v 31 tyzdni, kontroloval ti aj krcok maternice? ci sa neotvaras? Doma len polihuj, nic nerob vela, hodne lez, babatko este potrebuje byt v brusku..Magnezium ber poctivo 🙂

lucy125
17. apr 2012

@buba12 Nevieš či sa to platí, alebo nie? lebo viem, že pri normálnom sa tuším platí okolo 100-150€. 😒

macuka
17. apr 2012

@lucy125 to ziadna z nas nevie do coho ide v tychto nemocniciach 😀 ...ach jaj, nech je to uz za nami vsetkymi a ukazeme si tu svoje bábatka pozehnane...Nech sa ti darí

marianax
17. apr 2012

@chelonka neviem podla coho sa male vazi ale mne pri kazdom sone povie vahu 🙂 no ale to pocujem prvy krat ze dievcatka sa mozu rodit aj kp a chlapci nie 😕

lucy125
17. apr 2012

@chelonka No to je sila, ty si už druhá, čo má dopredu vypísané papiere na matersku.ja idem na MD 24.04. a chcela som min. týždeń aby mi vypísala papiere, a ona, že nemože 2 týždne dopredu mi ich vypísať, že to sa nesmie, jedine mi ponukla, že može mi ich vypísať vtedy ak by som šla nie 6, ale 8 týždńov pred porodom na MD, čo som odmietla, lebo chcem poberať MD čo najdlhšie a keď som doma na PN tak sa ponáhlať nemusím 😉 😉 Tak mi povedala, že mám prísť na poradňu 23.04.a potom mi Pnku ukončí a vypíše žiadosť na MD, preto ma prekvapuje,že niektorým holkám, ako aj tebe ich tak mesiac dopredu už Dr. vypísali. Myslím, že je jedno či ich zanesieš, alebo nie, ale ak sa dá, tak počkaj aspoń do konca mesiaca a potom ich zanes. 🙂

lucy125
17. apr 2012

@macuka Veru máš pravdu ani jedna nevieme ako to dopadne, ale ja dufam, že sa tu všetky stretneme so svojimi detičkami.Ďakujem ti, aj tebe nech sa darí, nech nám to všetkým tu všetko dobre dopadne, aj normálne porody aj sekcie, aj všetko 😀 😀

marianax
17. apr 2012

@mirka1210 dakujem moja 🙂 ach tie zakony nemozem sa o tom ani bavit lebo ma to len zbytocne vytoci mali by sa viac starat o rodiny s detmi ale napr. davat tie vselijake show kde idu zbytocne peniaze .......... no ja som alergicka na macky tak ja od nich veeeelmi daleko staci ze mi macka prejde po topankach a ja sa obujem hned viem podla lebo alergia sa mi hned objavi ☹ velmi drzim palceky aby bolo vsetko ok ale verim ze bude 🙂

gaborova11
17. apr 2012

@marianax dik ja som uz bola az 10.5idem budu mi brat zasa krv moc a uvidim a pribrala som 9kil tak ti drzim palce moja nech setko dobre dopadne