Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@lucy125 no mne moja doki (velmi zlata) povedala priblizne ze toho 8juna by mi mali robit cisarak 15maja idem na poradnu a hned ma posle na predoperacne pytala som sa aj ci mi ona bude robit cisarak tak sa usmiala ze sa nemam bat ze dobre tak dufam ze ano 🙂 rodit budem tu v nasej nemocke mame tu len jednu nemocku 🙂 ale poznam tu aj sestricky s dvomi si tykam tak dufam ze vsetko bude ok 🙂 nie nebudu cakat na kontrakcie praveze u nas sa planuje cisarak 2tyzdne pred normalnym terminom ja mam normalne 20juna termin ale minus dva tyzdne 🙂
@milacik0106 😀 no a prveho si ako rodila nie na stole 😅 😅 ne sa zda ze normalne na operacnom stole to robia 🙂
@lucy125 a @marianax toto si prečítajte
http://www.nanicmama.sk/pre-tehotne-a-cerstve-m...
@marianax .. ja som prvorodička moja 🙂
@milacik0106 ooooo jezkove oci prepac niekedy nemam prehlad v nasich babach 😅
@marianax
@milacik0106 u nás sa cisarák robí tiež v 99 % prípadov v celkovej anestéze, spinál nechcú pichať, nemajú tu anesteziológov, tak počítam s tým, že u mňa to bude aj tentokrát celková anestéza. A nie, nerobí sa na koze, ale na operačnom stole🙂 A pôrod by nemal byť problém, horšie to je potom...ale nechcem Vás strašiť, zvládla som to prvýkrát, zvládneme aj teraz - všetky🙂
@milacik0106 preco koli ociam?
@marianax No, som zvedavá čo povie moja Dr. v pondelok, niečo tuším tiež spomínala, že sekcia sa robí v 37-38tt, tak mne to od pondelku vychádza tak o 2-3 týždne.termín mám od 29.05.-05.06. 🙂 🙂 tak uvidíme. Bože riešite operačný stol, či kozu? Teda mňa to vobec nenapadlo, že kde sa robí sekcia 😨 😨 😨či na stole alebo koze, alevšak oper. stol by mal by´t ako na operáciu, nie? ČI....????? 😨 😨 😨
@milacik0106 Ďakujem idem si to kuknuť 😀 😀 😀 hádam budem mudrejšia
@adulka165 Ajoj, no super, tak to budeme už dve na MD 😎 😎 😎 žiadne obmedzovanie, bánie sa kontroly, inak ja som plných 8 mes na rizikovom na pnke od 05.10. a vychádzky som nedodržiavala nikdy, možno tak prvý mesiac 😀 😀 😀 potom už vobec nie, išla som kamkolvek a kedykolvek. Našťastie už len dnes a zajtra vydržať a bude volnosť presne ako vravíš.
@marianax baby obe idete sekciou, mám ešte taku blbu otázku. Može by´t manžel pri cisaraku somnou na sále, alebo nie? Ja by som stráááášne chcela, hlavne ak budem len umrtvená nie uspatá, ale mám taký blbý pocit, že ako kde, v akej nemocke asi.Lebo u nás sú 100 rokov za opicami, tak sa bojím, že mi to zo sterilných dovod rýchlo zamietnú 😢 😢 😢 😢 😢 Ale počula som ,že v BA na Kramároch s tým není problém, kolega tam bol tak isto pred rokom so ženou, že bola len umrtvená, 20 min zákrok a malá bola na svete 🙂 🙂 a on tam bol s ńou a držal ju za ruku, tiež išla sekciou, kvoli srdiečku, aby nemusela tlačiť a trápiť sa.Ale ja keďže budem rodiť v TO, tak mám asi smolu ☹ ☹ ☹ Ako ste na to vy?ČI ste ešte o tom nerozmýšlali? 😔 😔 😔
@milacik0106
@lucy125 no urcite nam daj vediet ako si dopadla v pondelok vidis ako sa to posunie ked ti naplanuju cisarak dva tyznde robia vela 😅 no neviem ja som nepocula zeby sa cisarak robil na koze ale normalne na sale na operacnom stole tam lezis na rovine uz vidim ako sa mi bude zle dychat a hlava krutit ☹
@marianax To bola kolegova žena, ale ona to zvládla super 🙂 🙂 🙂 hovorím, ráno došli do BA, boli na 08.30h obejdnaní, dali jej in jekciu, manžel sa zatial prezliekol, išli na sálu, za 20 min mali malú pri sebe, ju dali do izby, muž mohol s ńou a o 4 dni išla domov 🙂 🙂 Ale to rodila v BA myslím, že na Kramároch, ale na 100% to isto neviem, viem, len,že v BA to bolo.Dokonca, stačilo prísť až v deń sekcie, nie o deń skor.
@sandy80 no nemam prehlad ako je to u nas so spinalom ci sa viac robi spinal ci celkova ale viem ze robia i tak i tak 🙂 tak musime to nejak zvladnut ja som sice ako 18rocna bola operovana na slepak tak trosku viem ako boli rez ale teraz sa bude treba aj o male postarat ale ako pises zvladneme to vsetky 😉
@marianax jasné, že dám vedie´t však som už sama zvedavá ako to tam dopadne 😉 😉 No aj ja sa bojím, že mi bude zle z tej inejkcie do chrbáta. A to sa pichá do chrbáta alebo pri miechu? 😒 😒 😒 Lebo epi pri normálnom porode sa pichá pri miechu a toho sa fakt dosť bojím 😖 😖 😖 nechcem skončiť ochrnutá 😖 😖 😖
@lucy125 fuuuu tak keby som ja mala taky super cisarak som stastna 😅 ja zijem na vychode taketo vymozenosti ako mm pri cisaraku nemame to urcite viem ale mohli by aj mne urobit takto rychlo a raz dva 😅 a dakujem za info ja len ze ci nemala pocas cisaraku nejake tazkosti ale urcite nie ked to tu nepises 🙂
@marianax Nemala žiadne ťažkosti, preto išla o 3 dni domov. Tu v TO sa po sekcii chodí až o 6 dní domov ☹ takže vobec neviem ako to tam opať prežijem.Veru ani u mńa manžel nehrozí a to som sklamaná, lebo u nás sa k tebe uplne inak chovaju, keď tam niekho máš, ako keď si tam na milosť a nemilosť vydaná s nimi sama 😒 😒 😒 A tá epi sa pichá do chrbta, či miechy, nevieš?Lebo pri normálnom pichaju do miechy a vy ste tuším písali, že do chrbta. Čitala som to čo poslala milacik0106 a som zhrozená, načo holenia, klystír a cievkovanie, keď od polonoci nesmieš jesť ani piť a idu ťa rezať a nejdeš tlačiť?To vobec nechápem teda ☹ ☹
@sijust No kukla som čo poslala milacik0106 a dosť ma to dostalo, tie príbehy tých holiek 😒 😒 😒 Uvidíme čo v pondelok, už aby bolo 12h a boli sme tam, zajtra ni nedospím, že čo mi povie. veru už aby bol malý na svete zdravunký a s nami doma 🙂 🙂 🙂 to sa budem tešiť keď budeme kočíkovať. 😀 😀 😀
baby vy uz tu o porodoch....bojim bojim...zaseeee, este som nezabudla na ten spred6 romi resp. zabudla ale uz si spomínam kedze ma to zase cakááá. Ja som pre istotu sa holila doma. ☹ Je to take normalnejsie, a klystyr to nebolo take strasne..Ja sa tiez obavam ci nepojde sekcia, lebo mala je stake otocena naopak..Uvidime, ci sa otoci. Baby vydrzme, o chvilu budeme mat vsetky po tom...Este ten máj vydrzat, ale máj je krásny cas, slniecko svieti, serotoniny sa viac tvoria, tak budeme spokojnejsie, a taaaaak baby nech sa Vam darí.. 😉
ja teda sa tesim lebo este nemam nic nakupene ale vobec nic 😀 😀 takze teraz to zacne a v maji ideme na svadbu takze dniki prejdu ako voda 🙂 no a potom porod 😝 😝 😝 velmi sa bojim ale aj tesim 🙂 to pekne pocasie nech zlepsi vsetkim naladu a nech uz mame tie nase poklady zdravucke doma 🙂
@macuka no ako čítam, tak sa tu rozoberá pôrod. ja som dneska vstala z postele s takou depkou, že až strach. včera večer som ako-tak pobalila tašku a to na nejakých 70%, to mi už chýbajú len nejaké drobnosti a pocelý čas som rozmýšľala ako to všetko zvládnem. ešte večer som tu na mk našla maminku, ktorá dala foto svojej malej s DS, nedalo mi to a napísala som jej, či jej to bolo zistené už počas tehu. nebolo, zistili to malej dva dni po pôrode. no stačilo mi. dneska celý deň v depke, či je všetko ok. už som začala rozmýšľať nad cisarákom, čo som na začiatku tehu bola radikálne proti.
@lucy125 no pri poslednom porode som mm mala a naozaj to ocenujem aj dcera je na neho velmi viazana ale to som rodila normalne 🙂 neviem preco to vsetko treba klistir a kateter a vsetko kolo toho 😕 a neviem myslym ze nejde ta injekcia do miechy 🙂 aj u nas je to tak ze ak nemas tam nikoho stretnes sa so vselijakymi pristupmi no dufam ze natrafim na lepsich lekarov a personal ako taky lebo som zazila uz hocico 😕
Boze baby ja to tu vobec nezvladam,ako keby ma chytila nemocnicna debka ☹ stale v jednom kuse revem a revem. Scoho ma jasne,ze boli hlava. V noci ma tak bolela spala som dve hodiny dokopy ☹ brucho mam aj tak tvrde po infuzkach. No neviem co mam robit.. hrozna nuda. Bol tu aj drahy zamnou ,ale ja som len plakala ☹
Ja chcem ist domoov ☹
@silvia0201 aaaale moja nemozes takto viem ze ta to nalakalo ale nemozes takto rozmyslat vsetky sa bojime ci predsa len nieco nebude ale takto si len zbytocne vyvolame strach a vyvolame depku mysly na pekne veci princezna bude v poriadku a bude vam robit velku radost 😉
@majussska1812 musim ti vinadat 😢 to ze places furt dokola len si uskodis.no tak hlavu hore devca moje vsak nebudes tam rok preboha ziveho misli na seba a na babo malicke vsak sa trapi aj ono ☹ ukludnisa a uvidis ze sa to stabilizuje a pustia ta domou.snaz si pospat a uvidis ze vsetko dobre dopadne len treba verit v dobre 😉
@marianax No aj ja dufam, že bude mocť byť pri mne, inak sama neviem ako to zvládnem, lebo u nás v nemocke, je to už odskušané, že tí čo maju niekoho pri porode, sa maju lepšie, iný prístup sestričiek aj Dr.ako tí, čo su tam samí, tak neviem, bojím, bojím ☹ ☹ ☹
@majussska1812 No moja, drž sa, ja som bola na tom tak isto ako ty, síce v 8tt, ale hrozil mi potrat, aj zamlkly potrat 😢 😢 bola som v nemocke 8 dní a z toho som 4 preplakala, lebo drahý došiel len na 1h a keď sme telefonovali, písali, alebo bol či nebol pri mne stále som len plakala, lebo sa to všetko stalo na rýchlo, v nedelu o 17h večer, som začala len tak krvácať takže stres, šok, všetko dokopy, ani veci som v nemocke nemala zo sebou, som proste rátala, že mi daju infuzku a pojdem domov a oni ma už domov nepustili, len drahý bol 3x taxíkom do 21h večer za mnou, čo mi nosil veci z domu, takže úplne viem, ako sa cítiš.Prosím, ťa trošku sa ukludni, viem ale že to nie je lahké, myslí na drobca, ako je tam aspoń trošku s tebou., Strašne na teba myslím a držím ti silno palčeky, aby ste boli obaja v poriadku. 😉 😉 😉 😉
@silvia0201 No ja som to takto mala s kolegom a jeho ženou, bohužial ☹ ☹ ☹ tehu v pohode, žiadne príznaky DS, mala všetky genetické a hematlogické testy v poriadku, bola aj na 3D sone, to v poriadku aj amnio, bolo ok a po porode, jej našli niečo s črievkom a zistili, že má DS ☹ ☹ ☹ Strašné niečo, ale nemožeme myslieť hneď na to najhoršie.Ja sa porodu bojím, v pondelok sa dozviem či bude sekcia lebo normálny porod. Ja sa nejako utešujem, že hádam to zvládnem.Akurát som došla z tesca s drahým a malému sme kupili Kašu banánovu Nestlé 🙂 🙂 od ukon. 4 mesiaca a ovocné presnídavky, tiež od ukonč. 4 mes. 🙂 🙂 🙂 naštastie to všetko bolo v akcii, lebo je to nehorázne drahé, takže sme to kupili, záručná doba do konca roka 2013 a či to kupim, za normálnu cenu o 4 mes alebo to nájdem u nás vkomore, je to jedno, len cena zohráva úlohu 🙂 🙂
@marianax No však inak sa to ani nebude dať, ale vieš, všetci su strašne mudrí, hlavne chlapi, čo nikdy nerodili a nemali bolesti žiadne 😒 😒 Viem, že nie som prvá ani posledná čo idem rodiť, ale trošku ľudskosti by v sebe nájsť mohli a trošku sa vžiť do roly mamičky, čo sa bojí o malé aj o seba a má bolesti a nieto jej ešte pridáva´t stres a hučať po nej ☹ ☹

@marianax ha teraz si ma dostala ... som myslela, že sa rodí cisarák na koze ... no fakt teraz neviem 😝