icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
22. apr 2012

@majussska1812 a zabudla som povedat ze ano aj ja som pocula ze sa nema chytat za brucho ale ked sa to niekedy neda nechytit 😅

buba12
22. apr 2012

@majussska1812 držím päste nech ťa čoskoro pustia domov hlavne sa snaž myslieť len na pekné veci to veľmi pomáha posielam dobrú energiu 🙂

marianax
22. apr 2012

@macuka fuuu moja normalne mraz po mne presiel vdaka Bohu ze si v poriadku ja nemozem magnezko vobec kvoli srdcu tiez mavam nizky tlak ale ja o tom viem ze nemozem tak sa toho vyvarujem .......moja zlata som rada ze si ok 🙂

macuka
22. apr 2012

@marianax dakujem moja. 🙂 Vies co to bol horzny stav ozaj...Ved ja mam tiez nizky tlak, a taketo davky mi dali na tvrdnutie brucha, ono vzdy to prejde ked lejem vodu do seba, ale prave dnes som na to zabudla, to je pravda...Ozaj vdaka Bohu ze som mala este silu sa tam dotackat, inak by som odpadla, a manzel by ma nasiel az o hodinu a pol co mohlo byt neskoro...Ma dalsiu skusenost a zazrak Bozi vo svojom zivote...Stacilo zavolat, a On bol pritomny, toto sa mi stalo uz druhy krat v zivote. Raz v skole, ale to som sa strasne zlakla a nevedela som co robit dostala som paniku, a nastastie som mala vodu tiez pri sebe, a tabletku na uzkost, lebo vtedy som mala hrozne obdobie psychicky som bola strasne slaba koli smrti maminky, a babky...Niekedy sa s tym clovek tazko vyrovnava, aj ked je to prirodzene.. Priala by som si mat silnejsiu povahu, ale som rada, ze mam vieru a ze Boh ma drzi, a v Nom som silna.. 😀

oksi77
22. apr 2012

@macuka mas pravdu len treba verit v boha a modlitsa nech vsetko dobre dopadne.ale aj ja som sama doma a take zavrate ma chitily az som sa zlakla mam tiez nizkij tlak a rano som mala bezkofeinovu kavu a prd to pomaha 😢 zmerala som si tlak a100 na 60 tak som si spravila slabu kavu ale normalnu kofeinovu a uvidim co mi to spravi 😝 ale to je tim pocasim tlak to hore to dole.davaj pozor na seba pij vela vody a maj pri sebe vzdy telefon

marianax
22. apr 2012

@macuka taketo podobne stavy som mala ked som zacala mat zdravotne problemy tiez som musela brat tie ukludnujuce lieky aj ked velmi nerada neznasam tabletky ale brala som len ked som uz naozaj musela....... takze co sa tyka povahy sme si podobne tiez rychlo zostresujem 🙂

oksi77
22. apr 2012

@majussska1812 tak som rada ze ste si to vijasnily ale aj tak ho to neospravedlnuje 🙄 musi si chlapc uvedomit ze ked ste spolu tak ste jedno cele.ty potrebujes jeho tak ako on teba.daj mu dobru priucku nech si to uvedomi.a ty len sa snaz bit v klude aj ked to nejde ale musis sa prekonat.drzim ti palce nech uz si doma 🙂

lucy125
22. apr 2012

@marianax No však to dobre robíš, že nič nerobíš 😀 😀 😀už máš detičky dosť velké, tak nech ti pomožu, ke´d ťa trápi tá alergia a to veru nie je sranda.
@emka1 No ja som z TO, takže tu mi to asi nevysterilizuju ☹ ☹ toto je nemocka 100 rokov za opicami, ja som vysterilizovala a uvidíme kedy ešte to opať urobím.Ale žiadne klieštiky ani nič su na to není, hlavne že sterilizátor stojí 80€ 😖 😖 😖
@macuka Juj dobre, že sa ti nič nestalo.Mne magnesko našťastie nič takéto nesposobuje,skus piť viacej vody, alebo kofeinu na nízky tlak.Mne to kázali v nemocke na začiatku tehu, piť Colu kvoli bolestiam hlavy, že je to lepšie ako tabletka.ešte že si ok a nič sa ti nestalo, ani krpcovi.ČO manžel na to? Si mu to aj hovorila? ☹ ☹ Dávaj len na seba pozor.

marianax
22. apr 2012

@lucy125 ano to ano ale uz ma to ubija riadne cely vykend nohu nevytiahnut no co urobim vonku by som nevydrzala bola som v piatok a ani v noci som spat nemohla nejak uz do zajtra vydrzim 🙂

lucy125
22. apr 2012

@marianax No však teraz nie je počasie pre alergikov, to možeš ísť akurát von, po daždi, vtedy ti bude akurát. veru ešte vydržkaj pár hod a ráno hor sa rovno pre lieky 😉 😉

macuka
22. apr 2012

@oksi77 dakujem si zlato! A vraj nizky tlak je bezpecnejsi ako vysoky...Nuz ale aspon musime pit vela vody, co je zdrave...haha bezplatna detoxikacia.. 😉 Som rada ze sa tu mnohe modlite, je to uzasne mat vieru. 😉

macuka
22. apr 2012

@marianax hmmm myslim ze my zienky sme take uzkostlivejsie, niet divu, hormony, tehotenstvo, deti, dedicnost...aaaaaaale viec co? Boh nas ma rad, a to je nadherne zit s tym ze On pozna nase meno, kazdej z nas, a tesi sa z nas, pomaha nam a ved On sam si presiel na krizi viac ako my. Drzkaj sa, nech sa mas dobre a tiez vela pi. My sme v rovnakom tyzdni

macuka
22. apr 2012

@lucy125 manzel utekal zo zboru aj s Dany cely vylakany, a dakoval hned Bohu a vybozkaval ma, a tesil sa ze som ok...Vies ked som to zazila a potom ked to cele odislo pozerala som si foto v mobile z davnejsich casov, a tak som sa tesila, ze som ok, a ze mam rodinku, a ze sa o nas Boh stara aj napriek skuskam ktore zivot dava..Teraz lejem do seba vodu, a manzel tu robi rekonstrukciu bytu, pozerame co ako menit, lebo nedavno sme sa stahovali do domu a je to tu take surove nepripravene na babatko.. 😀 Dakujem za podopru Lucy aj ty sa drzkaj...

majussska1812
22. apr 2012

No takze baby som bols asi naivna,ten moj pako si kludne dnes pije znova ani zamnou nebol.. taka som bola rada,ze sa mi zlepsilo. A teraz mozem sa jedovat zase ☹ boze preco toto robi ,ked vie,ze mam byt v klude. tak si to umna posral. Juj zase som smutna,nechcem malemu ublizit ☹ ☹

michelle1984
22. apr 2012

No čo babulky, jak sa máte? Čo nového? (nestačím to tu čítať 😀 )

hrivushka
22. apr 2012

nemate niektora problem s pleťou? mne dosť stmavli pehy, sú teraz vyrazne a je ich aj viac. myslíte že to po tehotenstve zmizne?

lucy125
22. apr 2012

@macuka No nemáš za čo 🙂 Aj ja som veriaca aj celá moja rodinka 🙂 🙂 🙂 takže pre mňa je to samozrejmosť, také veci a ja sa modlím stále a za každého a tiež aj ďakujem lebo aj poďakovať sa za niečo vymodlené alebo splnené, sa musí. My sme sa napr. modlili, za to, aby sme mali aspoń jedno bábo a máme zatial zdravého chlapčeka v brušku na tretí krát po umelom, a to mi v 8 tt hrozil zamlklý potrat, lebo už malo byť srdiečko a nebolo vidieť nič okrem gestač. vačku ☹ ☹ ☹ Som v nemocke 4 dni preplakala a nakoniec sa krpec ukázal aj so srdiečkom na posledný deń, lebo ak by tam nebol na druhý deń by som mala kyret. Takže ďakujem Bohu aj za to. Moja mamina hovorí, že keď Boh dal malému aj po tomto všetkom život, tak sa určite zdravý narodí a všetko dobre dopadne, či už to bude sekcia lebo normálny porod.

lucy125
22. apr 2012

@majussska1812 Mojko držkaj sa, aj keď vidím, že to nemáš s drahým ľahké ☹ ☹ ☹ Toto ja nepochopím, keby je to opačne, tak ty s ním stráviš celý deń v nemocke, bojíš sa o neho, nespávaš a jemu jeto ako jedno?Čo ho napadlo teraz piť? A ani za tebou nebol? načo potom vyplakával. 😖 😖 😖 Držkaj sa ,presne kvoli malému, aby si mu neublížila 😉 😉 lebo on je teraz prednejsší ako ten tvoj.Mal chlastať potom keď by sa mu narodil zdravý syn, nie teraz. 😒 😒 😒 Toto teda viem aj mńa rozčuliť a to ho ani nepoznám, moje drž sa, nerozčuluj, keď budeš doma, spočítaš mu to, aj keď viem si predstaviť ako ťa to na srdiečku bolí 😢 😢 😢

lucy125
22. apr 2012

@michelle1984 Nuž čítaš ako sa máme ako ktorá 😒 😒 😒 A ty sa máš ako? Čo malinká? poslucha? 🙂 🙂 🙂 Aj ty sa v tej nemocke držkaj, myslíme na teba, aj na malinkú 😉 😉 😉

lucy125
22. apr 2012

Holky prosím vás mám takú blbú otázku 😒 😒 😒 Okolo prsníkov mám dosť hnedo tmavé bradavky aj dvorce, čo je asi normálne ale okolo dvorcov mi to tmavé vystupuje do všetkých strán, niečo ako strie, len je to tmavohnedej farby, ako bradavky.To tak má byť? A prsníky mám dosť ťažké na dotyk, ako keby už boli plné mlieka, alebo čo. 😨 😨 Som asi blbá, ale nemaju byť tmavo hnedé len dvorce a bradavky a prsník klasickej farby? 😕 😕

macuka
22. apr 2012

@lucy125 presne tak, to je krasne svedectvo mojka...My sme sa tiez modlili, za druhe babo, lebo ja som mala zdravotne problemy, a uz som sa bala, ale Boh mi da silu, tuzbu a odvahu a teraz cakame druhe...Ja som inak pocula zeny ktorym stanovili diagnozu deti DS a nakoniec boli zdrave. Tie zeny si tie deticky samozrejme chceli nechat aj tak..Pocula som aj take pripady kedy zenam povedali nejaky blud, a isli na potrat a nakoniec zistili doktori ze sa mylili, tak si vies predsatvit kolko zleho toho doktori urobia, nemozeme vsetkemu verit, musime vzdy volat k Bohu aby nam On zjavil pravdu..jednej pani doktori povedali, ze umrie do styroch dni- mala rakovinu a ona im odpovedala, ze to Boh urcuje kedy umre a nie oni, a doteraz zije...Takze viera, odvaha, a nakoniec ozaj vdacnost ako pises, dakovat Bohu za kazdu malickost....Moja som stastna, ze ty si stastna a veris, a neboj sa dobre dopadne vsetko suhlasim s tvojou maminou...Ste v Bozich rukach a kazdy den Ho chváľ... 😉

oksi77
22. apr 2012

@majussska1812 jejzis maria tomu chlapu asi preplo.tak sa teraz vikasli na to.ani vsetki chlapy na svete ti nestoja za to abi si sa jedovala a rozculovala.porozmislaj v klude ako sa zachovas je to na tebe nemozem ti v takichto vecach radit ☹ mne je luto len to ze sa tak musis trapit aj kvoli nemu tak keby si toho mala malo.drz sa prajem vela sil 😉

michelle1984
22. apr 2012

@lucy125 ja stále rovnako, malá stále rovnako. sa fakt pýtam že načo sme tu 😀 juj zajtra mám 4 týždne čo som tu

lucy125
22. apr 2012

@macuka No ja som mala dva krát zlé triple testy teda nie všetky, ale estriol na minimálnej hranici, tak ma moja gynekol. poslala do NR ku genetičke/ u nej sme boli už predtým, ako sme išli na umelé, na genetické testy) a ona sa mma spýtala či chcem amnio, ja, že nie, bola som rozhodnutá, mať malého za akúkolvek cenu aj s DS.Potom mi povedala, že mám mierku 250:1 DS a že to mám dobré vysledky, že horšie by to bolo, keby ešte okrem estriolu boli zlé iné výsledky a že ženy ktoré, mali krvácanie v 7-8tt, všetky maju znížený estriol a že podla nej amnio ani nepotrebujem, tak nás aspoń poslala na morfolog. sono, to som bola v 18tt a bolo všetko ok 😉 😉 😉 Tak som sa modlila, aby bol malý zdravunky, aj stále sa ja modlím, proste mi to nedá 🙂 🙂 🙂

lucy125
22. apr 2012

@michelle1984 Aspoňže sa nemáte zle 🙂 🙂 🙂 a upravilo sa to. neboj ešte aspoń 7 dní vydrž a pustia vás domkov, však zachvílu tam budeš opať na porod. 🙂 🙂 🙂 Len aby malej bolo ok, aby si naozaj nerodila cestou domov 🙂 🙂

michelle1984
22. apr 2012

@lucy125 oni sa vyjadrili že do 37. týždňa ☹

marianax
22. apr 2012

@macuka dakujem ti moja no mne tu ukazuje o tyzden viac takze ja budem v 32tt az tento tyzden niekedy v stredu 🙂 no rodit dva tyzdne skor kvoli cisarskemu 🙂 aj ty sa mi drzkaj a davaj na seba pozor 😉

oksi77
22. apr 2012

@michelle1984 ahoj drzime sa ale vam co ste v nemockach je najhorsie a drzkam palce vsetkim babulkam 🙂 ja som odlezala poctivo 3 dni v posteli lebo som chitila chripku aj som spat nevedela kvoli zacpatemu nosu 😢 😢 a dnes som chcela ist von a prsi 😠 mm v robotke celi vikend a tak dufam ze zajtra pojdeme von chcem pozriet nejake postelky 😒 nic este nemam pripravene.aj som ta spominala ze co nepises tak super ze si medzi nama 🙂

marianax
22. apr 2012

@lucy125 dakujem moja uz to nejak vydrzim tento vykend mi naozaj dal zabrat aj deti furt doma tu moja alergia no dufam ze nieco mi alergologicka da a polepsi sa mi 🙂

vlnka81
22. apr 2012

@marianax nuz ber si priklad z @riela 🙂 to sa mi teda paci 🙂 ked sa da pomoze, ale ked ju zacinaju zneuzivat tak sa pekne slusne ospravedlni ze to tak nejde 🙂 ja tiez rada pomozem ak sa da - ale neznasam ak to ludia zneuzivaju...na strednej som zvykla pisat slohy kadekomu - a ludia si to uz potom nevazia a beru to ako samozrejmost. Dokonca mi raz povedal spoluziak - vsak ty si krestanka - musis robit dobre skutky a pomahat 😀 odvtedy som nenapisala nikomu uz nic 😀