icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
24. apr 2012

@michelle1984 oj chuda a nemate tam niekde nejaky bufet ? hm nemocnicna strava 😒

michelle1984
24. apr 2012

@marianax máme, ale tam okrem sladkého a slaného sú len bagety a popravde, tých mám už nad hlavu dosť ☹ ☹

marianax
24. apr 2012

@majussska1812 no vidis a neodpusti mu cloveka to obmekci takto spravanie ale asi nikdy nepochopim to spravanie muzov urobia chybu ospravedlnia sa lutuju a potom zas a to iste dookola 😅 ale hlavne ze to lutuje to je podstatne 🙂

marianax
24. apr 2012

@michelle1984 hmmm skoda my tu v nasom bufete mame normalne aj obedy a ovela lepsie ako na oddeleni no vytrpis si moja 😒 a nemoze ti niekto priniest nieco papat z domu?

michelle1984
24. apr 2012

@marianax môže, aj donesie (mekáča 😀 😀 ) ale to bude až o 4 ☹ . No už som zjedla kavenky a horalku a práve ide spolubývajúca do bufetu tak mi donesie aspoň suché rožky a bambino. Bo ja ani do bufetu nemôžem ísť, jedine ked niekoho poprosím

adulka165
24. apr 2012

tak baby ja som dnes zase nejaká akčná - akurát idem pozrieť či mi cesto vykyslo - manželík si vymyslel buchty na pare s lekvárom a posypané makom /a že ja som tehotná a mám chute 😀 xi / a ja zase že niečo slané by som si dala tak som si pochutila na makarónovo-kukuricovo-šunkovom šalátiku - taký s tatarkou juj mňamky 😝

michelle1984
24. apr 2012

@adulka165 juj nerob mi chúťky, ja tu trpím 😀 😀 😀 parené buchty som nemala ani nepamätám

marianax
24. apr 2012

@michelle1984 ahaaa joooj moja zlata a posledny krat ti povedali ze vo stvrtok mozno ta pustia? lebo stale inac ti povedia mna by to tiez uz vytacalo 😒 ale si tam pod dozorom uz len troska a budes doma aj s malinkou len hovorim keby ti lekari nenatahovali ze ides vtedy a vtedy...

bambulka248
24. apr 2012

@adulka165 hmmm tie buchty by som si veru dala

michelle1984
24. apr 2012

@marianax Dnes ráno to isté, ešte mi tam nechcú vŕtať, ale na konci týždňa mi spravia vyšetrenie a uvidia. Ale ako som už písala, vyšetrenie bude podľa môjho názoru rovnaké lebo sa nezavrem a maličká je stále dole hlavou tak stále nalieha

michelle1984
24. apr 2012

Baby vám poviem, nezávidím tým čo majú teraz niekedy termíny, nemocnica je na prasknutie plná čo sa týka oddelení šestonedelia a rizikovej gravidity 😖 😖 😖

gaborova11
24. apr 2012

@mirka1210 ahoj mozem si ta pridat k priatelom 🙂

adulka165
24. apr 2012

@michelle1984 juj až teraz som dočítala že teba tam chceli napchávať borščom 🤐 to nemám rada ani ja... keby sa dalo tak ti pošlem cez IP aj buchty aj šalátik ...

mirka1210
24. apr 2012

@gaborova11 potešíš ma tým 🙂 ďakujem

adulka165
24. apr 2012

@bambulka248 manželík vymyslel - tak som robila s jahodovým lekvárom , slivkovým a aj marhulovým ešte ktomu musím urobiť takú karamelovú vodičku /recept od svokry - bez toho mi to muž ani nezje/ a posypať makom ale ja si dám gramkom také mám radšej 😝

marianax
24. apr 2012

Ach babenky moje tak som sa tesila ze mi moj mm pride uz v piatok ale zase sa to predlzuje asi aj na 5-7dni 😒 uz je prec dva tyzdne ja viem ze to pocasie robi svoje ze ked prsi nemozu robit ale uz ho chcem mat domaaaaaaaa ☹

marianax
24. apr 2012

@michelle1984 ahaaa tak myslys ze tam ostanes az do porodu?

lenka_x
24. apr 2012

ahojte, dlho som sa nehlasila ani nepisala, ale obcas citam co mate nove....
teraz by som ale potrebovala zopar rad. dnes som bola na kontrole, dost casto mi tvrdne brucho, tak mi doki nakazal uzivat magne B6, hned rano som si aj dala, mam brat po dve tabletky rano, na obed a vecer. vraj by mi to malo do dvoch dni zabrat a ak nie, ze mam ist do nemocky na infuzie. mate s tym niekto skusenosti? aka je sanca ze to zaberie? a ked nie, na ako dlho sa chodi do nemocky, bo ja za chvilu statnicujem, takze sa tam nehrniem...:/

a pytal sa aj ci pracujem, asi by ma aj vypisal, len som povedala, ze chodim do skoly a ze som momentalne doma. neviete nahodou ako to je, ze ci ma on moze poslat na PN, alebo napise papier pre obvodnu doktorku? a ked budem na PN, ci priatel moze ist na mna na ocerku, ked mame tlacivo, ze zijeme spolu? diki baby za rady

1ivanka1
24. apr 2012

baby koľko si beriete do pôrodnice popôrodných vložiek a tých jednorazovych nohavičiek?
a beriete si aj také tie podložky pod seba aby ste im nezašpinili postelné prádlo???

lenka_x
24. apr 2012

@marianax aj ja mam svojho chlapa prec uz druhy tyzden, tak viem ako sa citis, stale si volame ale uz sa neviem dockat piatku, mal by konecne prist, tak mu nieco navarim a poriadne si ho vystiskam :D

lucy125
24. apr 2012

@michelle1984 No tak s tou stravou ti to nezávidím, ale to si ešte nebola v nemocke v TO, na gynde ☹ ☹ Ja som tam bola 8 dní a otrasné niečo, najsamlepšie boli len rańajky maslové rožky a jahodový džémik, alebo vianočka, inak obedy hrozné, nemsatné, neslané a večere brrr.No ja som bola normálne chodiaci pacient a tiež do bufetu len na milosť a nemilosť sestričiek.Sme ich vytáčali tým, že sme si pizzu objednávali, skoro skapali tam 😀 😀 😀 Držkaj sa moja, jasné, že sa ti krčok nezavrie, ja mám po včerajšku opať malého dole hlavou a krčok drží už len na pár mm, Dr. že takýto krčok ženy mávaju deń pred termínom nie ako ja 3 týždne.Strašne často chodím na wc a skoro nič nejde, lebo to je len pocit, že ho mám plný,lebo malý tlačí hlavičkou na mechur tak vyjde len zopár kvypiek a mechur bolí, ako riadne nachladnutý 😢 😢 😢

michelle1984
24. apr 2012

@marianax dúfam že nie. teda podľa toho kedy ten pôrod bude 😀 ale čo viem tak maximálne nechávajú do 37. no bola by sranda ak by som po tomto všetkom nakoniec ešte aj prenášala 😀 😀 😀 😀

lucy125
24. apr 2012

@majussska1812 No vidíš, aké ospravedlnenia, hádam mu to už aj došlo čo urobil a vynahradí ti to pekným večerom 🙂 🙂 🙂 Ja sama doma celé večere drahý v robote do 22.15h je mismutno, rozmýšlam, ako rýchlo to letí a o tri týždne idem aj na sekciu a je mi nejako smutno. Popritom kontrolujem malého pohyby, či je ok 😒 😒 aby sa náhodou neudusil alebo čo.Ja sa bojím všetkého, ale včera ho Dr. kontrolovala prietoky a tak, že je ok, aj že dobre dýcha, tak hádam do pondelku to bude ok, v pondelok dalšia poradňa.Pekne si užite s drahým večer a postráž ho 😀 😀

lucy125
24. apr 2012

@adulka165 Teda moja, ty si fakt akčná, až ti závidím. Ja som robila frankfurtskú polievku, to drahý zbožňuje a žemlovku s mandarínkami.parené buchty som už dávno nerobila, dobrý tip 😀 😀 😀 Inak cez víkend asi vyskúšam ten tvoj receptík, čo si mi poslala 😀 😀 😀 určite sa u vás zjedol ako nič, však? 😀 😀 😀

michelle1984
24. apr 2012

@lucy125 na rožky alebo vianočku sa na raňajky aj teším 😀 ale behom dňa, no brrr. ale párkrát sa to dalo jesť. Občas mi to pripomína takú tú školskú stravu niektoré tie jedlá 😀 No mne malá stále nalieha. ale necítim to tak ako než ma hospitalozovali. To som fakt cítila že sa hlavičkou tlačí von, srašné bolesti (vraj kontrakcie) a normálne som mala v podbrušku taký hrbol (zrejme hlavička). No čo som tu a dopujú ma kadečím tak je mi dobre už. Žiadne bolesti, nič. Si dakedy pripadám že som tu nazvyš 😀

bambulka248
24. apr 2012

jaj baby ja uz chcem mat ten porod za sebou a chcem si uz drobca uzivat. Od oktobra som na pn a uz mi to poriadne slape na mozog ..... len sa nudim a priberam :((

adulka165
24. apr 2012

@lucy125 tak aj ty si riadne akčná, že polievočku a žemlovku mňámmm 😝 😅 ako buchty na pare aj ja robím raz za pol roka možno aj častejšie by boli len neznášam parenie - pri tom množstve čo ja robím sa to parí aj 2 hodiny.... to isté knedle... tie boli v nedeľu... neviem čo sa tomu mojmu mužovi porobilo jedol by len kysnuté cesto... 😠 ... Jasné určite urob tú jogurtovú krémešku - ti poviem zlahla sa po nej zem to sa mi s koláčom ešte nikdy nestalo že by sa zjedol behom pár hodín... 😀 😉

vlnka81
24. apr 2012

@marianax tak to ma fakt mrzi ten tvoj manzel, moj bol na sluzobke cely minuly tyzden a skoro som sa zdivela ako mi chybal ☹ kiez by sa nieco stalo a nahle ti ho poslali domov 😉 urcite aj detom velmi chyba...a hlavne nech je doma ked budes rodit. drzim palce nech ti to vsetko zbehne co najrychlejsie 🙂

miskaska
24. apr 2012

@bambulka248 ja som zas este stale v praci a tak celkom sa tesim na matersku..teda hlavne na ten cas, co este budem pred porodom..vsetko si prichystám a oddýchnem pred tým ako sa drobec narodí 😀

bambulka248
24. apr 2012

@miskaska tak to ti zavidim... mne robota strasne chyba, uz mam vsetko pripravene a uplne mi doma sibe. Sice mam vychadzky, ale co budem robit sama a este zima bola doteraz ... no zabijak. Mam privela casu a potom len rozmyslam nad porodom a tak ....