Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
TVRDNUTIE BRUSKA
zenicky prosim poradte mi, ja som doteraz tvrdila lekarke ze mi brucho vobec netvrdne ze vsetko je OK. Ale kedze mam v piatok letiet lietadlom tak som sa zacala viac sledovat a veruze mam pocit ze mam nejake velmi tvrde brucho...ja som si myslela ze to tvrdnutie by mali sprevadzat nejake bolesti alebo tlak - u mna nic. len ked si chytim brusko tak je velmi tvrde, po case je zase take viac opadnute...potom na to uplne zabudnem a ked si ho pohladim tak je opat napnute a maleho vobec nikde necitim. Predtym som mala pocit ze sa mi napne len ked maly vytrci zadocek alebo sa oprie o chrbatik.
ako prebieha u vas tvrdnutie bruska? Mne uz od rana stvrdlo - ak je toto tvrdnutie aspon 10x a to mi Dr povedala ze sa ma hned hlasit.
Dufam ze to je len moja paranoja a nic sa nedeje.
vdaka za kazdu odpoved !!!
@macuka maci ja by som uz tiez rada jun - len neviem ci preto ze mi ma dojst objednany kociar alebo pret ze sa zbavim bruska 😀 zas sa ale bojim bojim bojim porodu - tak to bude asi ten kociar na ktory sa tak tesim 😀 inac ani ja neviem ako si lahnut, od vcera ma priserne boli chrbat, uz ani sediet neviem normalne...zaha poriadne pali...a zas sa mi vratili nevolnosti 😠 bauuu, asi mas pravdu - uz nech je tu jun a mame doma maly ukricany uzlicek 😀 nech sa trapi aj muz - nie len ja 😀 just kidding
baby ja som od silvestra na penke ale som mala neobmedzene vichazky a dnes ma konecne vipisala na matersku 🙂 🙂 malyj sa otocil hlavou hore tak spon ma netlaci dole lebo tiez som len na zachode 😀 uz mam hore takich 14kil a fuha 😝 tazko sa mi chodi.spim na oboch bokoch zatial.bolisme kukat na postelky a riadna drahota a este veci okolo toho 🙂 no tak v piatok ideme pre to 🙂 tesim a fakt nech uz je ten jun ale strasne sa bojim porodu 😢 😢 😢 ked sa v noci na to spomenem tak nespim do rana 😝
@oksi77 ja som PN od oktobra, neobmedzene vychadzky, zial nikam sa sama nepohnem lebo po 20 min stracam tlak a odpadavam 😉 to je zivot to tehotenstvo 😀 aspon ta vybava obcas urobi radost... 🙂 skoda ze ten porod je taky hrozny - clovek by sa ja tesil na zakoncenie tehotenstva - mala by tam byt nejaka odmena a nie porod 😉 aha ano dieta je ta odmena - aaaaaaaa bezsenne noci, popraskane prsia, dennodenna makacka 😲 sme si teda navarili 😉
@michelle1984 Veru nemocničná strava je hnusná, ja som mala plný stolík sladkostí, koláčov, ovocia, žila som len na tom čo my nosili z domu a potom ako vravíš bagety a hlavne tá pizza.vyvárali mi všetci, ke´d som tam bola, švagriná, aj mama 😉 😉 veru sem tam sa to jesť dalo, ale musela som si to riadne osoliť, inak to nešlo, ako keby som na infekčnom bola 😒
@bambulka248 Aj ja som bola na pnke do včera od 05.10.od dnes som na materskej 🙂 🙂 a pribrala skoro 20 kg ☹ ☹ hádam to porodom pojde všetko dole, aj keď je idem sekciou, dúfam, že spadnem na moju povodnu váhu 60 kg 🙂
@adulka165 No ja sa priznám domáce knedle som ešte nikdy nerobila, to ťa obdivujem v tomto 😝 😝 😝 , že aká si šikovná. Veru polievka sa u nás zjedla, manžel si kázal zajtra opať tú istú a budu asi palacinky k tomu 🙂 🙂 🙂 Koláčik určite urobím, však už slintám po ňom.Aj u nás to tak dopadne, že sa zje len to naj najsamlepšie 😝 😝
@vlnka81 ja sa tiez bojim porodu, ani sa nan netesim, ale ze sa zbavim bruska, tak to sa tesim, uz ho nevladzem nosit, aj seba..neviem sa zohnut, na zachode sediet,ako ty ani poriadne sediet na posteli...kym vstanem a idem do postele tak to trva desat minut, vkuse pijem co mam nizky tlak, a tym stale chodim na zachod...furt som hladna, a neviem co mi ide po chuti, o spanku nehovorim...Kocik ja uz mam, sice nie novy ale dobry, a vybava mi pride za nedlho..pre mna to neni vsetko nove ale stale je to rovnako krasne... a bezsenne noci to neboj, to je lahsie ako mat brucho...Dospis s babatkom cez den 😀
@lucy125 to poznám, sol mám v skrinke. jedlá slabo ochutené. práve som dojedla mekáča 😀 manžel mi doniesol
@macuka jaj moja, o tom spaní mi ani nehovor, ja som celú noc skoro nespala, malý mi strašne tlačí na ten mechur a ten ma ešte aj velmi bolí, ako dobre nachladnutý a stále plný.Magnesko beriem tiež, ale nič moc zatial, teda aspoń na ten mechur ☹ ☹ V noci nespím, som dolámaná, unavená, bruško stvrdne sem tam ešte aj malého kontrolujem ako kope, keď nesmie ani bolestivo, ani slabunko.Kríže ma strašne boli, sa cítim ako pri dobrej chrípke navyše som pribrala k mojej 60 kg váhe 20 kg navyše, tak sa cítim otrasne.K tomu stále myslím nato, ako dopadne o 3 týždne tá sekcia, už by som šla aj dnes, aby som mala malého pri sebe nie v sebe a trošku sa mi ulavilo. Veru ja som strašne na sladké, urob si palacinky ak doma kupeného nič nemáš, ja budem robiť zajtra 😝 😝 Ja mám sice malého dola hlavičkou, ale idem aj tak sekciou, ale tebe to nehrozí, keďže nie si po umelom ako ja.Ešte aj Dr. povedala že moj krčok už nemá ani 1 cm ale pár mm a k otvoreniu mu chýba minimum. tak si dávam na seba bacha čo vlastne cez deń robím.Moja pi, vela vela vody na nízky tlak, aby si zase neodpadla, radšej lež, ako niečo robiť, aby sa ti nezatočila hlava ☹ ☹
@macuka Presne ako vravíš, aj ja sa bojím a noci sú otrasné, keď som doma sama, všetko mi trvá večnosť.Keď je doma manžel, obuva mi ponožky, tenisky, čo sa ani neohnem, kým sa prevalím na bolesti, zakňučím od bolesti 😖 😖 a ešte 20 kg navyše hroza.Hladná som jak vlk a večer k tomu neskutočné pálenie záhy.Teda takto som si to vobec nepredstavovala.Ešte že mi Dr. včera dala super sirup, na záhu, včera večer vobec nepálila a predtým som zjedla horalku 😝 😝 Ale ešte pár týždňov musíme vydržať ☹
@michelle1984 Si mi chute urobila mńam. Síce strava nezdravá ale chutná 😝 😝 Idem sa aj ja napapať. 🙂
@vlnka81 dakujem moja naozaj mi velmi chyba ale vies ma firmu v cechach a samozrejme ze je tam nepostradatelny on taktiez pracuje spolu s robotnikmi na stavbe ale niekedy ma to dokaze uz vazne vytocit ze je tak malo doma nie stale ale mam take chvilky ked uz som unavena a chcem aby bol doma nie len preto ze mi je velmi smutno ale aj mi vela pomoze s domacimi pracami varenim zlaty je nema problem ani kolac upiect co ja nepeciem vobec 😅 niekedy nadavam na ten system s tou robotou 😒 no viem ze toho vela nenarobim...a co sa tyka porodu urcite bude musiet byt doma to ani neberiem do uvahy nieco ine nechcem nechat deti ani u mamy co byva tu blizko ale nechcem v ziadnom pripade a svokra ma dost svojich starosti takze tam tiez nie uz som hovorila ked uz nebude moct byt doma po porode ale ked budem v nemocke urcite doma bude
@michelle1984 nooo tak to nie je vylucene lebo su take pripady 😀 tak sa drzkaj moja nech to vydrzis v tej nemocke a potom uz len prides porodit a konecne vsetko budes mat za sebou 🙂
@vlnka81 mne tvrdne bruško iba občas, nie je to veľa krát, tak to ani nerátam. a tvrdne mi takým spôsobom, že na pár sekúnd je určité miesto veeeľmi tvrdé,a potom sa zase dostane do normálu. ono lekári hovorievajú, že to tvrdnutie by malo max 10x za deň, tak si to skús odsledovať. mne tak jedeň tvrdlo skoro stále, určite viac než 10krát, ale počkala som na ďalší deň a potom to už bolo ok..tak som nikam nevolala 🙂
@bambulka248 jeeej tak ja ti závidím toho voľného času...ja chodím ešte do práce, ale nie na celý deň, popritom letný semester na VŠ a ešte aj riešim DP 😖 😖 a nakúpené ešte nemám všetko..takže ja ani nestíham rozmýšľať nad pôrodom, možno niekedy je to tak aj dobré 🙂
baby a čo chlapi??? beriete ich k pôrodu či nie? 🙂 🙂 🙂
@marianax, @lenka_x nech ste s manželíkmi čo najskôr vám želám 🙂.
@michelle1984, že nazvyš 🙂
@lucy125 no ved to .... ja som pribrala uz 13 kg a sestricka mi stale hovori ze vela a ze najviac este len priberiem :( uz som z toho uplne hotova, ale tak co mam robit. Doteraz som nemala ani chute ale zrazu milujem cokoladu a sladke.. neviem sa ovladat
@1ivanka1 ja som sa tesila ked som isla na pn, ze super tolko casu a uzijem si tehu a budem si to vychutnavat. Vobec to tak nieje. akurat mi sibe doma 🙂 ale uz len dva mesiace a aj pocasie uz bude lepsie, tak snad budem naladena pozitivnejsie
@bambulka248 ja som tiež posledné týždne závislá na čokoláde a za posledný mesiac som neviem ani ako pribrala 6 kíl!!! 😒
@kika1111 ja som minuly mesiac pribrala 4 a sestricka ma znosila ze to je velmi vela, ale ja tym sladkostiam proste nemozem odolat. Aj ked nam nieco doma zachyba a idem do obchodu, tak si vzdy kupim za odmenu nejaku maskrtu a tu zjem uz cestou 😀
@bambulka248 no mne zatial nič nehovoria ani sestričky ani doktor.. ked som sa vážila u nich naposledy, tak som to hned olamentovala, tak sa len smiali.. veď čo už narobím.. a tým sladkostiam neviem odolať.. som zvedavá ako tie kilá pôjdu dole.. 😖
@kika1111 no ved toto. uz teraz sa toho desim, ved nebudem mat co nosit, ked nic nezapnem 🙂
@bambulka248 to ani ja...a všetko sa mi ukladá do zadku, bokov a nôh.. je mi zle keď sa vidím.. závidím tým ženám, čo prvých 5 mesiacov len vracali.. to som ja nezažila, mne bolo zle práve keď som mala prázdny žalúdok..takže od začiatku len naberám kilá a špeky 😔
@bambulka248 ja som pri prvom babatku nosila tehu nohavice este rok po porode!!!, lebo kila nesli vobec dole. Pri prvom som pribrala cca 22-24kg, posledne 2 tyzdne som sa odmietala vazit, takze presne neviem. A naozaj to islo hore hlavne poslednych cca 8 tyzdnov- co tyzden to kilo a niekedy i viac. Des.

Babebnky- buchy na pare, zemlovky no teda sa mi slinky zbehli na tie mnamky!!!! Hned zajtra jedno z toho urobim.. 😀
Ja mam dnes otrasne nizky tlak, len ma do spania berie, este ze tu mam kamosku co mi dcerku venčí vonku, lebo so mnou by ju to asi dnes nebavilo...A vobec hrozne uz kazdy den pocitam kedy uz konecne bude jun...Mam chut na sladke, a nic doma nemam, ani keksik, ani cukrik, tak co mam robit.... 😀 Zabudla som sa posledny krat co som bola objednat na sono, a tak sa musim telefonicky, a som zvedava ci sa babulo otocilo hlavkou dole, modlim sa, nechcem ist na sekciu...pomoooc.
Babenky ja uz nevladzem s bruchom absolutne, ani chodit, o spani ani nehovorim, vkuse sa otacam z boka na bok, a nespim dobre, uz mi ani magnezko nezabera, vcera som bola vynervovana tak hrozne ako uz dlho nie.