icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

bambulka248
24. apr 2012

@kika1111 ja mam presne toto iste. Uz su mi tesne aj teplaky 🙂 Za cele tehu som nevracala ani raz, praveze rano som sa musela napapat aby mi nebolo zle. A este k tomu som od zaciatku pn, takze pohybu uplne minimum, len sedim a vypapavam sa 😝

bambulka248
24. apr 2012

@anihra achjaj :( vidim ze to bude zaujimave. Asi by som sa mala vazne zacat ovladat

anihra
24. apr 2012

@bambulka248 u teba to moze byt inak, niektore zeny prestanu cca po 35-36 tt priberat a naopak schudnu. Ja som frcala hlavne na krupicovej kasi, tu som dokazala jest na kila. V tomto tehotenstve maml na sebe +8 kg, ale startovaciu hmotnost som mala o 4 kg vyssiu ako v prvom, takze to tiez nie je ziadna slava ak pocitam, ze sa to este len teraz rozbehne.

bambulka248
24. apr 2012

@anihra no uvidime. hlavne nech je drobcek zdravy. Ja sa s tym uz snad nejako vysporiadam 🙂 a asi zacnem papat viac ovocia namiesto sladkosti. Budem to musiet nejako ovladnnut

kika1111
24. apr 2012

@bambulka248 ovocie má tiež veľa cukru - moc si tým nepomôžeš.. ja sa spolieham na to, že budú melóny, ktoré milujem a sú asi najdietnejšie.. a hadam stihnem aj jahody.. 😝

lucy125
24. apr 2012

@bambulka248 No mne zatial nikto nič nehovoril, asi preto, že mi našťastie nič neopucha, a tlak mávam priam dokonalý bu´d 120/80 alebo 120/70 😉 takže asi preto.A ja som po umelom a tie hormony čo som do seba napichala +som 2 mesiace brala koritkoidy Prednison a už počas 3 mes. som pribrala asi 8 kg, vďaka tým tabletkám 😒 😒 tak dúfam, že to po sekcii pojde čo najskor dole, opať chcem moju váhu 60kg.

bambulka248
24. apr 2012

@kika1111 ja uz som prvy melon dala z kauflandu. a dobry bol, len som sa nim napchala vecer a nepytaj sa kolko krat som bola v noci cikat... tak som nadavala

bambulka248
24. apr 2012

@lucy125 ja tiez neopucham, ani sa nezavodnujem takze je to cisty tuk :D

kika1111
24. apr 2012

@bambulka248 ja som mala prvý z tesca, ale vyberala som veľmi dlho kým som našla taký, že aj vyzeral dobre.. a bol fakt dobrý..a cikať chodím aj tak minimálne 2x za noc.. takže to neriešim už 😀

lucy125
24. apr 2012

@bambulka248 Ani ja sa nezavodňujem ale ako som už písala prvých 8 kg som nabrala v´daka kortikoidom, čo som brala lebo ja som dva mesiace vracavála aj 6x denne a skoro nič nejedla a kg na poradni pribudali tak či tak. Rozjedla som sa až na Vianoce ,keď mi prestalo býva´t zle. 🙂 🙂 A teraz zo 60 kg, že 79.9kg včera na poradni, ale bola som naobedovaná, tak sa utešujem, že hádam nejaké to kilečko bolo aj z nestráveného obeda 😀 😀

eemmaa
24. apr 2012

ahojte ako vas citam tak si pridem ze som na tom dost zle nie to ze mam hore uz +15 kg a nohy mi uz dost opuchaju este k tomu mi zacina skakat dost tlak ☹ a doktorka mi povedala ze mi bude tolerovat maximalne tych 15 kil ale tie uz mam a kde je este koniec?

lucy125
24. apr 2012

@kika1111
@bambulka248 Jaj baby ste mi urobili chute s melonikmi, ja zbožňujem červené melony.Som si chcela v kauflande kupiť ale neboli prekrojené, som sa bála, že aký bude, ale presvedčili ste ma, aby som si zajtra nejaký kupila.O tom chodení na wc mi ani nehovorte, ja teraz čo prežívam, z wc to je otras, malý mi strašne tlačí na krčok, ktorý už nie je ani 1cm, len pár mm, hlavičkou dolu, každých 20 min chodím cez deń a to vyjde len pár kvapiek a aj 5x za noc, čo je dos´t veľa aj keď beriem magnesko na to. 😒 😒 A mechur ma stále bolí ako riadne prechladnutý 😢 😢

bambulka248
24. apr 2012

@lucy125 jaaaj ja v priemere idem tak raz, dvakrat za noc. No po tom melone som bola 5krat len pred tym ako som stihla zaspat a potom este 4 kat ..... taka unavena som sa zobudila 😀

kika1111
24. apr 2012

@lucy125 ja tiež beriem magnezium, lebo mi tvrdlo brucho..a niekedy v noci sa mi chce tak strašne cikať, že sa bojím aj vstať, lebo mám pocit, že už to neudržím.. no ale ešte aj v noci sa nalievam vodou, čo som taká smädná..

lucy125
24. apr 2012

@eemmaa To čo tým myslela, že ti to bude tolerovať?Akože nemáš potom jesť alebo držať dietku? 😒 😒 No pani Dr. má smolu, ja som už pribrala 20 kg a nikto mi ešte nič nepovedal. Však to sa nedá v tehu nejesť, keď je človek hladný. Niekto priberie za celé tehu 6kg niekto aj 28kg, ja idem rodi´t o 3 týždne sekciou a už mám 20 kg navyše, no mńa keby pani Dr. videla 😀 😀 😀 ty si ešte slabý odvar 😀 😀

1ivanka1
24. apr 2012

@kika1111
@bambulka248
aj ja som strááááááááášne závislá na sladkom..inšie celý deň nejem, len sladké..ani ovocie, zeleninky málo ale zato koopec sladkého a zrmzliny 😒

marianax
24. apr 2012

@riela dakujeme moja 🙂

lucy125
24. apr 2012

@kika1111 Aj ja som strašne smadná, hlavne v noci,. Tuto noc som nemohla spať, teda ja už nemožem vobec spáva´t, tak som chodila len na wc a taká smadná som bola, ale vydržala som do rána, potom som do seba naliala kávu a vodu s magneskom. Ja viem, že malý mi velmi tlačí na mechur, tak to že sa mi chce cikať je len pocit, lebo vačšinou sadnem na wc a nič, alebo dve tri kvapky 😒 😒 Strašne ma to obťažuje, stále nosím intímky, aj 6x denne čo mi tie kvapky uniknu 😢 😢 ale nejako to už hádam doklepem 😉

bambulka248
24. apr 2012

@1ivanka1 presne tak ..... sladkosti a zmrzka to mi teraz chuti najviac 🙂 zmrzlina musi byt vzdy v mraznicke

eemmaa
24. apr 2012

no tak mne tiez povedala ze mam ratat ze pojdem rodit okolo 20.5 tak ze som zvedava 🙂 ale ze budem mat problemy dost pri tlaceny ked vela priberiem lebo ona sekciu zamietla ze to len v pripade nudze.... no a mam jest vela mrky a jablka ale s toho sa nenajem tak ze jem na co mam chut ale uz mam stres z poradne 😒

lucy125
24. apr 2012

@bambulka248 Ja sa taká budím stále, mňa štípe mechur stále, hlavne ke´d nemožem spať, ráno je to otras, ledva oči držím.Najhoršie je keď som na nohách, keď sedím alebo ležím ešte sa to dá nejako vydrža´t. ty si na tom pekne že raz alebo dvakrát za noc, ja pred tehu som nechodila v noci vobec cikať možno raz za noc raz za mesiac, teraz hroza ☹ ☹

lucy125
24. apr 2012

@bambulka248 Aj my máme stále zmrzku doma, ide leto tak sa teším, keď ju budem stále papkať.ja sladkosti už od malička milujem, takže to neriešim. ja aj keď som na začiatku tehu zvracala, odmenou bolo Kinder Bueno 😀 😀

kika1111
24. apr 2012

@1ivanka1 no to ja len prídem k rodičom a otázka čo sa mama opýta, či mám čokoládu..a ked ideme s mužom nakupovať, tak už vie, že povinná zastávka je medzi sladkosťami.. viem, že to nie je asi moc dobré, ale čo spravím..ešte aj na glukozových testoch mi sestrička hovorila, že tá voda mi asi nebude chutiť, no ja som ju vypila a hovorím si - "ešte by som si dala" 😅

lucy125
24. apr 2012

@eemmaa Tak to vyzerá, že pojdeme rodi´t naraz. Ja idem sekciou o 3 týždne tak to vychádza od 14-20.5. 🙂 🙂 už aby som bola s malinkým doma, z nemocky mám hrozu, zo sekcie ešte viacej 😒 😒

kika1111
24. apr 2012

@lucy125 s unikom moču zatial nemam problém, a ked idem v noci cikať, tak fakt musím, nie je to o kvapkách.. a spala som dnes až do 11tej!! raňajkovala som o pol dvanástej 😵

lucy125
24. apr 2012

@kika1111 Ufff, ty si vypila aj glukozovu vodu???? 😔 😔 😔 😔 Ja tiež a o 3/4 hod išla zo mňa von a, takže test na tehu cukrovku urobený nemám, pre mňa to bola hroza.Ja milujem sladké, ale glukoza ráno nalačno, o 7h, to teda niéééééé 😢 😢 😢

lucy125
24. apr 2012

@kika1111 No ani ja som z unikom moču nemala problém, až do konca marca, potom malý zatlačil hlávkou na mechur a už to išlo. Aj ja chodím normálne cikať ale tak pol na pol, je to, aj sa vycikám, aj pár kvapiek len padne, je to strašne nepríjemné, ale čo s tým narobím. Hádam sa to po sekcii upraví 😕 😕

bambulka248
24. apr 2012

@lucy125 jaaaj tak to mas tazke. Dufam ze u mna to nepride 🙂 Ja mam maleho strasne pokojneho. Poriadne kopance si asi vobec neuzijem. On sa len tak mrvi, obcas tukne ked sa mu nepaci poloha a take ze budit ma v noci to si vobec nedovoli 🙂

kika1111
24. apr 2012

@lucy125 no mne chutila.. sestrička mi do nej vytlačila polku citróna.. a mňam.. 😝

eemmaa
24. apr 2012

@lucy125 no to asi hej 🙂 aj ja by som uz bola najradsej potom a doma v klude no uvidime ako to cele dopadne a koli comu ides na sekciu?