icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

macuka
26. apr 2012

☹ ja sa dnes volako biedne citim, take divne pocity mam, nic ma nebavi, a nemam naladu, nikam nemozem ist, a ani lahnut do postele sa mi nechce, som citala, ze dva posledne mesiace tehotenstva bola u zien vypozorovana velka netrpezlivost..ja som to citala asi V 6 mesiaci, ale som necakala ze az takato netrpezlivost, uplne je to hrozne...Ked som cakala prvu manzel bol nezamestnany a bol vkuse doma, to bolooooo, stale sme nieco vymyslali, hrali sme hry, a kukali dobre krestanske filmy, ale teraz je to tazsie...Aj vy to tak prezivate, ci to len ja som taka...

lenka_x
26. apr 2012

@lucy125 tak to máš dobrého chlapa, keď ti takto svedomito pomáha, ...aj ja mám takého, len teraz je na dva týždne preč, ale keď je doma, tak sa stará :D tak máme šťastie :D

lenka_x
26. apr 2012

@macuka ahoj, no mala by si si nájsť nejakú aktivitu, čo by si mohla robiť, keď si sama. aj ja mám priateľa stále v práci alebo niekde preč. síce som sa zatiaľ nenudila, lebo som mala brigádu, školu, potom skúšky a teraz sa učím na štátnice, ale po štátniciach budem mať do termínu 6 týždňov, tak som zvedavá ako to prežijem a čo budem toľko robiť....:/

lucy125
26. apr 2012

@marianax Večer ti hodím na IP receptík, ok? 🙂 🙂 🙂
@anulienka_nr No vidíš, to by nemali na viackrát pichať, len na prvý by sa to malo podariť. Ja som to konzultovala s mojou gynekolog. ona bola pred dvoma rokmi, mala spinál a na nič, ešte ju aj uspávali a potom spinal zabral, tak na izbe si po prebudení pol tela necítila aa ešte aj zvracala s narkozy, ona mi to vobec nedoporučovala, ja by som si to aj dala, ale nie v TO.nemáme auto, nemám šancu ísť inde rodi´t, bohužial. 😒 😒
@sandy80 No tak fajn, aj ja som zbalená podla normálneho zoznamu , čo maju ostatní 😉 😉 😉 ešte kopec vložiek pribaliť+doklady+moje hyg. potreby a mám všetko v taške 😉 😉 😉 Bože ja dnes už 9. mesiac som začala 35+4 😉 rýchlo to uteká.
@macuka No u nás svieti slniečko, však hlásili od dnes do utorku okolo 30 stup. aj sa im to plní 🙂 Trošku fuka vietor, ale inak v poho, ja moc tlak necítim, v)ačšinou mám origoš tlak 120/80, alebo nižší trošku. Vysoký ani nemávam a keď mám nízky lejem do seba litre vody+kofeinu a vačšinou ma pri ňom bolí hlava 😒 😒 Mávaš problémy s tlakom bežne aj bez tehu, alebo len teraz?

lucy125
26. apr 2012

@lenka_x No veru, ja si nemožem sťažovať naozej.Od 23.3.kedy mi Dr. nakázala ležať a zakázala robiť bežné veci, teda už umývať riad možem, ale nesmiem okná umýva´t, vysáva´t dlážky utierať, nad vaňou byť dlho ohnutá a pod, robí toto všetko on.Keď som bola na začiatku tehu v nemocke 8 dní, tak si sám aj varil a to som muzávidela to papaničko 😒 😒 nie ako ja tá nemocničná strava, aj v sobotu upratoval, aj opral, keď som mu nadiktovala, ako rozdeliť po telef. veci 😅 😅 len žehliť sa akosi nechystá, ale neva on na chlapa toho zvláda až moc, iný by sa mi na to vykašlala, za to ho stráááááášne moc ľubim 😀 😀 😀 😀 len mi je tento týždeń smutno, odchádza 13.30 h do práce a prichádza o 22.15h ☹ ☹ ale čo už narobím.

silvia0201
autor
26. apr 2012

ahojte kočky. chcela by som sa vás opýtať, či už máte zajednaného pôrodníka.

adulka165
26. apr 2012

Tak pomaličky mám posledný deň PNky za sebou a zajtra Materská - SLOBODÁÁÁ
Koniec Pnkovým vychádzkam !!! Dnes som robila živánsku v alobale mňámm som si pochutila zase 😝 😀 no už len zmestiť sa do tých šiat na kamošovu svadbu a sobotu ruka hore no kto vie dokedy ... 😅 hádam dáko do polnoci vydržím... Pomaličky aj ja nemôžem poriadne spávať ráno už oči o 5 či 6 otvorené a bolesti tých bedrových kĺbov neskutočné...

lucy125
26. apr 2012

@silvia0201 Ahoj Silvi,no ja nemám porodníka zajednaného ešte lebo nechodím do nemocky na poradňu, ale budem stále chodiť k svojej Dr. a ja idem sekciou, takže mi je jedno kto ma bude otvárať , len nech to dobre dopadne 😉

chelonka
26. apr 2012

@silvia0201 nie a ani nebudem zajednávať 😀

lucy125
26. apr 2012

@adulka165 Ajoj, tak živánska mńam, to z mužom máme radi 😝 😝 😝 , no ja som na materskej od utorku 😉 😉 ale ešte som nikde nebola, ale hádam od soboty budeme smužom niekde chodiť, lebo teraz má poobednu tak bývam sama doma.Joj na svadbičku ideš, aj ja by som šla, len do šiat by som sa asi nezmestila, pri mojích 20 kg navyše. 😉 😉 😉

chelonka
26. apr 2012

@macuka jeeej moja a možna je to len dočasna nalada a možno zajtra alebo pozajtra bude dobre, ja zatial nic také nepocitujem, ja pocitujem skor nesmiernu lenivosť aj ked dnes som obehala 3 lekárov, ale mám do porodu spraviť ešte tolko veciiiii, že sa bojím že to ani nestihnem

silvia0201
autor
26. apr 2012

@lucy125

@chelonka teda dievčence, vy ste mi poradili 😀 😀 😀 😀 pýtam s apreto, lebo čo ja mám obvodnú dr, tak tá ešte robí jeden deň v nemocke a v stredu som bola na poradni a pýtala som sa jej, ale ako som videla na nej, rátala s tým, že ju budem volať k pôrodu. ja už viem od roku 2010, že u koho by som chcela rodiť 😉

miskaska
26. apr 2012

@silvia0201 Ja si lekara nezajednavam...odrodi ma ten, kto bude mat sluzbu..takze som Ti tiez neporadila 😉

lucy125
26. apr 2012

@silvia0201 Ja presne ako miskaska, tiež nezajednávam, lebo idem sekciou 😉 😉 ale ak vieš u koho chceš rodiť, kludne zajednaj, budeš sa cítiť istejšie 😉

chelonka
26. apr 2012

@silvia0201 a inak v kerej porodnici chceš rodiť??? bo na kramaroch napríklad stačí pôrodníka zazmluvniť týžden pred porodom to je minimálne bo tá zmluva musí ísť ešte vedeniu na schválenie, ale či to urobíš mesiac do predu tak to je len a len tvoja vec, je to na tebe ako sa dohodneš s tým doktorom, je tam len to obmedzenie, že to treba minimálne týžden pred pôrodom skôr možeš kedy kolvek!

lucy125
26. apr 2012

@macuka No moja, aj ja mávam takéto výkyvy nálad, hlavne keď som teraz sama doma, nemať net, asi sa zbláznim. Od utorku som na materskej a ešte som ani vonku nebola a to hlásia krásne počasie.Ja aspoń každé poobedei spím, lebo noci su strašné. V sobotu ideme na návštevu a potom sa hádam na večer pojdeme prejsť a v nedelu chceme trošku vyraziť do mesta, sadnuť na kafčo na terasu ale sa prejsť pri vodu, tak uvidíme. Tiež som sama doma, ty máš aspoń malu pri sebe ja som sama uplne 😒 😒 Teším sa keď budeme kočíkovať v lete.

sandy80
26. apr 2012

@silvia0201 ja si zajednávam môjho dokiho, mala som ho aj pri prvom pôrode, dúfam teda, že sa mi podarí, ale v NZ sa to nerobí nejako oficiálne, iba sa my dohodneme a hotovo...aspoň sme pred 3 rokmi nepodpisovali nič 😉

chelonka
26. apr 2012

@lucy125 ja som doma so psíkom možno aj to pomáha a chodíme sa von spolu prechádzať a tam už stretnem mamičky aj z vedlajšieho činžiaku a iných psíčkarov tak snimi pokecam, bo moj drahý ten tiež chodi domov až večer

sandy80
26. apr 2012

U nás je krásne, ako cez leto 🙂 Som od druhej vonku, ale mám tu so sebou aj internet, občas sa sem pozriem, sadili sme s maminkou kvetičky, máme tu tiež veľkú hojdačku, tak som si aj ľahla na pol hodku, ale mne sa nikdy v živote nedarilo zaspať cez deň - aj keď sa malý narodil, a ponocovala som s ním, márne som si chcela cez deň pospať, nedarí sa mi, ja som taká, že neobsedím (a potom sa čudujem, po kom to moje díte je 😀 ). Čakám muža a malého, muž robí a malý u svokrovcov, už by mohli dojsť, už mi chýba tento čertík 😀

silvia0201
autor
26. apr 2012

@chelonka ja budem s najväčšou pravdepodobnosťou rodiť v Galante, teda ak náhodou nebudeme odcestovaný a nechytí ma to práve tam 😉
pýtam sa halvne preto, lebo sesterka a kamoška chodili na pravidelné kontroly do nemocnice od 35tt.
tak či tak ešte počkám, lebo bud. týždeň idem ešte na odbery a potom počkať na výsledky.

silvia0201
autor
26. apr 2012

@sandy80 ale nan kontroly budeš musieť chodiť k nemu nie? však aj tento čo chcem ja sa len ústne dohodneme, teda dúfam, lebo tu na MK som čítala, že berie 150 éčiek, keď ho nejaká chce k pôrodu. tak som zvedavá ako sa s ním dohodnem ja.

miskaska
26. apr 2012

Tak ja sa este spytam, ci chodite alebo ste chodili na nejake predporodne cvicenia (dychanie, relaxacia atd.), proste taka pripravka na porod...je to treba?

chelonka
26. apr 2012

@silvia0201 jasne chytiť ta to čo chvila može kde kolvek a kedykovek, 150 si pýta na kramaroch sa teraz platí 300€ za zazmluvnenie a tomu konkretnemu lekárovi z toho ide cca160€

chelonka
26. apr 2012

@miskaska cica ty si asi dobre na tej predpríprave si nepočúvala 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
inak akurat bola u mna kamaratka čo ma už krpca čo ma 1r a 5 mesiacov a ona nechodila na tie fyzicke cvičenia, ale napr. do teraz ma prolem s velkou potrebou, lebo pri porode sa jej tam nejake svaly natiahli či čo a povedali jej že keby cvičila tak to nemusela mať, ale vieš je to individuálne, niekomu sa taketo niečo stane a niekomu nie. hmmm skúúús si tak zvážiť ako si na tom so svojou kondíciou a možno podla toho, ale zas nemusíš chodiť na tie niektoré predražené kurzy 😀

1ivanka1
26. apr 2012

@silvia0201 rozmýšlala som nad tým, ale asi si ho nebudem zajednávať..odrodiť by ma mal každý, veď to je ich práca..no nie?

silvia0201
autor
26. apr 2012

@chelonka veď to. ak budem tak ako moja sesterka, ktorá čakala tiež tretie a porodila v 38tt., takže už mám k dobru len nejaké dva týždne 😝 + nejaké dni.
no budúci týždeň volám tomu dr, aby som mala akú-takú istotu.

macuka
26. apr 2012

@lenka_x no a predstav si ked ja som doma na PN od zaciatku...Zislo by sa mi strikovanie...ale ked dnes uz vsetko kupis krajsie, a mna to potom nebavi...Keby som mala doma klavir, tak hram, lebo som hudbnicka, ale zial nemame..:( No vsak nevadi, aspon je uz von pekne, da sa sediet na zahrade a citat. 🙂

macuka
26. apr 2012

@lucy125 hej mavam problemy, niekedy ale nie a takto...

macuka
26. apr 2012

@chelonka a co take musis este urobit? 😉

miskaska
26. apr 2012

@chelonka Pocuvala...len mam to nejak domotane..som si myslela, ze je take skor fyzickejsie cvicenie (na to sa viem, ze chodi aj od 6-teho mesiaca v BA napr. do SNOP-u) a potom take dychove cviky atd. proste, ze je medzi tymi cviceniami rozdiel..chapes? 😉 ... tak ale zatial mozeme cvicit panvove dno, kym sedime pre pocitacmi.