Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@silvia0201 ďakujem aj my fajn .. už mi bruško kleslo dole 🙂 .. a idem na SC .. a ty?
@silvia0201 no si ma trošku potešila, hádam nebudem otvorená, lebo fakt som mala strašne tlaky do pošvy a moj krčok bol v pondelok zavretý len na pár mm 😒 😒 😒 ale ty si už rodila si skusenejšia ako ja.
@monuska342 Ja mám penu Johnsons, ja mám z každého rožka troška z kozmetiky asi tri druhy značiek tak uvidíme, čo mi na to v nemocke povedia 🙂 🙂 🙂 Ja mám Hipp, aj Johnsons, aj Niveu, aj Seba med a puder Aviril
@lucy125 ja som najspokojnejsia ked ho citim. Vobec mi nevadi ked ma kope 🙂 mam stoho radost ked viem ,ze tam je 🙂 sa mu stale prihovaram... Akurat ideme buvat,sme s drahym grilovali tak som taka napapana 🙂 to ca ta tak strasi dr. A potom,ze mame myslet pozitivne...ach jaj. Neboj nic sa drobcekovi nesyane 🙂 uz sa tak tesim... Dnes na gynde hovoril,ze mam mat kludovy rezim,a dnes cely den na nohach. Musim sa setrit uz nechcem ist do nemocky ☹ nech tam este vydrzi,len nechcem prenasat. A co budes mat? Ja chlapca Damian 🙂
Ahojte baby...takze dnes mame po poradni a verdikt otvorena v knizke mam nieco napisane ze 2/3 neviem co to znamena a krcok sa mi skracuje,.,, povedala som o svojich dost velkych bolestiach a ze mala sa uz pripravuje na porod ze pravdepodobne to pride skor...a ze sa nemam toho bat ze budem mat aspon lahky porod ze mala nebude az taka velka... inac toto bol strasny den...keby mam napisat vsetko co sa udialo tak zapisem tri strany... haluz na tom je ze ma neposlala do nemocnice... ked mamka volala znamej gynekologicke tak ta sa len cudovala ze co robim doma... tak ma poslala na pohotovst ze mam vsetko povedat ze si ma tam urcite nechaju..tak som sa s placom pobalila - vsak pre malu vsetko isla do nemocnice a na prijme mi povedali ze mam cakat, ze zavolaju sluzbukonajucemu dr. o chvilu za mnou dosla ze mam ist na porodnu salu ze mam tam caka dr... a cuduj sa svete prave ta dr, mala sluzbu co ma dnes rano vysetrovala - moja gynekologicka..skoro sme tam odpadli vsetci...
Vysetrili ma a pustili domov..ale tie bolesti su niekedy neznesitelne... nechapem teda tie rozne postupy v mestach..kamaratka v rovnakom tt mala tiez tvrdnutie bruska po vysetreni zistili ze sa jej zacina skracovat krcok a uz dva tyzdne lezi v NR v nemocke na infuzkach a bude tam do 36tt,.
tak ja len dufam ze sa nic nestane a dr vie co robi...musim jej teda doverovat 🙄
... vraj to mam z toho ze chodim nepravidelne na stolicu...lenze aj ked sa pekne krasne vykakam (sorry) tak tie bolesti su rovnake dokonca aj pri chodzi... hmmmm... jaaaaj na nervy som... dnes cely den preplakany... tak aspon som sa zase vyrozpravala babenky...majte sa krasne idem si vycerpana lahzkat a zaspim ako medved 😉 konecne....
@lulu1988 booze moja zlata... to si si teda uzila mna tento utorok pustili z nemocky co som bola na infuzkach. Nechapem preco si ta tam nenechali mna tam moj dr. poslal som mala 3 bolesti a tvrdnutie bruska, krcok sa mi skratil o pol cm a hned ma hospitalalizovali... ale tak tvoja dr asi vie co robi, tak bud v klude aby si drobcovi este.neublizila. ja mam bit tiez v klude sice prve dni som tiez preplakala ... Tak nech nam to teda dpbre dopadne, zelam si nech tam vydrzi aspon pokial bude mat uz pluca vyvinute. Ajooj drzte sa!!pekny den
Ahojte citam tu ako niektore z vas nezazivaju naj obdobie. Baby bude to v poriadku drzte🙂)). Zachvilku uz budu krpci vonku a budeme sa z nich iba tesit. Ja sasice nemam na co stazovat le uz ciim zeuz je poledn mesiac. Vsetko ma otravuje...ale konecne om bola na nakuoe a asi me pokupili veci!!! Stale nemame vsetko ale aspon vacsinu veci huraaa! Tak dnes periem. Co vy dievcata?
@ keira 🙂 konecne pre maleho vecicky. Mali sme nabytok sice ale ziadne oblecenie pre nho na kupanie, plienky latkove no nic🙂 a ja som ani podprsenku na kojenie nemala 🙂 al uz som spokojna z vacsinu mam. Ja om clovek kory i rad veci dopredu pripravuje, nemam rada na poslednu chvilu. Casu este mam termin je 1.6. A mam zakazane rodit do 21.5 🙂 hihihihi
V predeti v oc korzo v bratislave. Mali tam vsetko na jednom mieste tak som sa z toho tesila ...ale bola som tam asi hodinu a pol a potom som uz mlela z posledneho...predavacky ma tam ale ratovali 🙂 ty mas kedy termin?
@keira ja som stale citim ako alenka v fisi divov keby mi mama nepomahala s nakupom tak asi ani nic nekupim🙂)) ja so. Si v nemocnici vypytala papier kde je napisane co si mam priniest tak som sa riadila podla toho🙂)) teda ten tak zaklad... Vzdy ked si niekde na internete citam co si mam vziat mam pocit ze to si dva kufre mozem rovno zbalit🙂))
@keira ja mam stastie ze v nasej odine je kopa deti... Sesterky sa cinia takze som par veci od nich dostala...inac som si nove pokupila... Vsimla som si u sesterky ked som vyberala ze musis tie vecicky drzat v ruke by i vedela i u vytahane alebo nie... Na fotke to nedhadnes🙂) tak somradsej nove veci pokupila... A aj ked som miernila fu baby je celkom draha zalezitost🙂)
@silvia0201 ja nemám indikáciu zo zdravotného hľadiska, takže pôjdem asi normálne, ale to sa ešte porozprávam s dr. dosť som posratrá, tak veľmi rozmýšľam aj ja nad SC.
@majussska1812 My budeme mať tiež chlapca, Martinko sa bude volať 🙂 🙂 🙂akurát včera som mala také tlaky do pošvy večer, malý sa mi zaprel o hrudník nožičkami a velké tlaky do pošvy asi 2 min a potom pauza a opať asi tri krát po sebe no hroza.V pondelok poradna som zvedavá čo povie Dr. lebo moj krčok drží už len na pár mm. 😒 😒
@lulu1988 No moja neboj sa a hlavne neplač, mne drží krčok už len na pár mm zavretý sa v pondelok Dr. čudovala, že ešte je vobec zavretý, už pred mesiacom som ho mala nlen na 1cm.Včera som mala bolesti, tlaky do pošvy keď sa malý zaprel nožičkami automaticky boli tlka ydo pošvy asi 2 min potom nič a zse tri krát sa to zopakovalo.V pondelok mám poradnu som zvedavá čo mi Dr. povie,či som otvorená alebo nie, lebo hovorím moj krčok je zavretý už len pár mm.Ke´d som to písala kamoške tá hneď že neverí, že ešte dva týždne vydržím, lebo o 2 týždne by som mala isť sekciou 😒 😒 😒 Ja som zase velmi rada, že neležím v nemocke a ak mi v pondelok povie, že nemocka tak nepojdem, nejako to doma už dva týždne doklepem, musím ešte predoperačné vo štvrtok stihnuť keby niečo. Bu´d rada moja, že si fakt není v nemocke, lebo nápor na psychiku by bol strašný to mi ver. ☹ ☹ ☹ A radšej si ešte užívaj slobodu domka 😉 😉
@marianax No však keď nemožeš tak ho nepapaj, cesnak tam nie je základ ale len pre chuť 😝 😝 😝 dnes ich opať máme na obed .Vyskušaj zaujíma ma tvoj názor na ne.A čo inak v tento krásny teplý slnečný dník? 😉 😉 😉 Včera som opať mala bolesti 😒 😒 ale zase iné ako falošné kontrakcie, asi to už o sebe dáva vedieť, že to každu chvílu dojde, hádam vo štvrtok stihnem predoperačné testy ešte a som zvedavá ako mi dopadne v pondelok poradna 😒 😒
@lulu1988 moja zlata tak si si dnesny den teda riadne uzila no neviem preco ta nenechala v nemocke ale urcite sa doma snaz co najviac oddychovat a neboj malinke bude ok a ty tiez len tie stresy ti velmi neprospievaju tak sa hlavne snaz ukludnit drzim ti palceky moja a ozvi sa ako sa mas 😉
@lucy125 dokým ti krčok drží po kope, tak netreba robiť žiadnu paniku. a ani netreba robiť paniku, keby si bola otvorená na 1cm. ja som pri obidvoch tehu bola otvorená celé tehu na 2cm a narodili sa v termíne obidvaja. a to som nebrala žiadne tablety, myslím magnézko atď. keď to na mňa prišlo, nemala som problémi s otváraním a dosť rýchlo som porodila. čo ma štve na tomto tehu je, že som pevne zavretá. ja by som brala keby som bola otvorená, vedela by som, že to potom nebude trvať dlho....
@lulu1988 enviem akoby som to napísala, ale dr-naša- vie čo robí. to je bežný postup. ak nemáš pravidelné kontrakcie, tak netreba robiť paniku. tak ako som napísala lucy125 vyššie, to že si otvorená, je len výhoda. trebalo by však odstániť tie bolesti, ale podľa toho aké sú. toto si nenapísala. magnézium berieš??

@milacik0106 no až na to, že ma v poslednej dobe všetko bolí a nikde si neviem nájsť miesto, tak celkom fajn. ďakujem za opýtanie. a vy sa ako máte? ozaj ta ideš rodiť SC? alebo normálne.