Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@majussska1812 ahojcek, tak ver tomu ze vcera to bol katastrofalny den cely.. vsetko sa kaslalo... ja tiez neviem preco ma neposlala do nemocnice... tak asi vie co robi ale ked mi dvaja dalsi gynekologovia povedali zeby ma domov nepoustili tak clovek dostane uz aj strach....vsak to ze dufam ze malinka vydrzi este tie dva tyzdne potom by to malo byt uz ok... ten skrateny krcok a otvorenie ma ani tak netrapi lebo to nevidim, ale ma hnevaju tie bolesti ktore su coraz horsie... prejdem par krokov do kuchyne a brusko nenormalne tvrde a prvych par krokov prejdem asi tak ze si drzim dole pod bruskom uz pri suske a skrcena ich prejdem... a vcera v noci sa mi tak spalo na prd stale ma tam pichalo... nechpame preco sa mi tak pohorsilo kedze este dva tyzdne dozadu som bola jak rybicka, zvladala vsetko mozne upratovanie, prechadzky - samozrejme vsetko v norme... co uz musime si drzat navzajom prsteky...
@lucy125 ahojcek, vidim ze je nas tu dost vela s podobnymi problemami... ja som uplne stastna ze som domka, len tu nemam az taky klud...lebo stlae nieco musim robit...akoze nie zeby ma niekto nutil praveze mi nadavaju ale raz so psami raz hento raz tamto... ja som otvorena od piateho mesiaca na jeden prst....krcok ale drzal...a az vcera mi hovorila ze no moja zlata vy ste uz otvorena viac a krcok sa skracuje.... ako som pisala ze ma trapia najma tie velke bolesti co mam... uz pomaly neprejdem ani par krokov..fakt si musim drzat dole podbrusko az pri suske .... je to taka rezava neznasitelna bolest..niekedy sa to da zniest niekedy to musim predychat... zase ako tu pisal uz niekto moze sa stat ze s takymto stavom vydrzime az do terminu, dokonca niekto aj prenasal ale zase je to vec prirody..vsetko sa moze spustit aj o par hodin..musime teda len verit ze tie dva tyzdne do toho 36tt aspon vydrzime.... 😉
@lulu1988 Neboj, aj ja mám pichanie a bolesti v pošve, krčok ledva pár mm má.Dnes sme boli v tescu a tiež sme šli pomaly a pod bruškom som sa držala, čo som mala pcit, že malému vypadne hlavička. 😒 😒 Aj mńa pichá v pošve, tlaky tam mávam tiež, to su asi predprípravy na porod.Tiež mi zostávaju už len dva týždne ak neporodím do 2 týždnov idem sekciou 😒 😒
@marianax ahojcek.... no veru ze vcera bol strasny den...od rana sa vsetko sypalo - ono je to zakon schvalnosti ze ked sa serie tak sa serie a poriadne.... ja viem moja ze malej to neprospieva ale ked sa vcera vsetko tak zosypalo a ja som tak citliva ze som to nezvladla..ale uz je lepsie... snazim sa mysliet pozitivne a uzivat si tieto posledne dni ked je malicka v brusku a sledovat kazde jej pohyby.... a este toto teplo do toho 😒 jaaaj normalne sa tesim ze s bruskom nebudeme chodit v tych najvacsich letnych horucavach...to musi byt fakt dost hnusne...takze sa tesim ze namiesto bruska pred sebou, budem tlacit kociarik 😉
@silvia0201 silvi, ci je to bezny postup fakt netusim kedze ako som pisala kamaratka lezi v nemocke uz druhy tyzden a niektore baby tu na MK tiez si polezali kvoli tomu...nechcem zbytocne stresovat ani som neni z tch co robia zbytocne paniku alebo si pripustaju to najhorsie... mna nestve to ze som otvorena na vyse 2cm a ze mam skrateny krcok, lebo ako dr povedala ze ked to pride skor co pravdepodobne pride tak to bude lahsie... mna len trapie tie neznesitelne bolesti, kvoli ktorym uz posledne noci poriadne ani nespim...nespravim skoro par krokov bez toho aby som sa nedrzala pod bruskom a staci mi prejst do kuchyne a mam ho tvrde ako skala... a beriem magnezium od piateho mesiaca ked zistila ze som otvorena... neviem ci to pomohlo, v jednom to pomohlo urcite, nemam aspon krce v lytkach... ktovie keby som ho nebrala ake by boli tie bolesti.. ja sa snazim verit mojej dr., len proste znama gynekologicka nam hovorila ze to nechape tento postup, ze u nich by ma ani domov pre veci nepustili... ale tak jasne moja dr ma pozna viac nez po telefone... len stale su tam tie malinke obavy aby sa nieco nezanedbalo...
@lulu1988 no som rada moja ze uz je lepsie a mas pravdu treba mysliet na nase malinke a tesit sa z toho kedy uz budu s nami doma 🙂 ja mam dceru narodenu v juli po polovicke tak som sa napotila ale nie az tak velmi ako teraz predsa to bude uz 13rokov 🙂 ale ja aj tak hovorim najlepsie je rodit akurat v takom obdobi nie v zime lebo i to mam vyskusane 😅
ahojte baby
uz ste rozmislaly co babatku obleciete ked pojdete domou z porodnice 😉 a ked bude taketo teplo tak som mimo 😝
ako to mate zariadene 😀
@macuka mňa dnes môj volal na chatu, alebo opekať a strašne ľutujem, že som nešla. je strašne krásne. ale aj tak by som sa nemohla uvoľniť, stále by som myslela na štátnice a že koľko sa toho musím ešte učiť...:/ uf, už aby som to mala za sebou, celé tie stresy a mohla si užiť slniečko, oddych a myslieť len na maličké, budúcnosť a na všetko čo nás čaká
@lulu1988 fúha, tak ty to máš teda pestré. tie nervy ti nezávidím, ale ja by som bola rada, keby mi dr. povedal, že to budem mať skôr za sebou a že mimi bude malinké. :D a tie postupy sú fakt rôzne, zaleží od posúdenia doktora. mňa chcel tento týždeň poslať do nemocnice lebo mi tvrdne brucho (našťastie som nešla) a teba ta nepošle s takýmito príznakmi, kks úplne diametrálne odlišný prístup...
ahojte babenky.
našla som jeden článok, ktorý nám určite pomôže pri riešení problémov. ako som sa tu dočítala, už nejedna riešime bolesti brucha.
http://najmama.aktuality.sk/clanok/229723/ako-r...
a ešte niečo som našla 🙂 🙂
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226996/neboj...
@lucy125 musis vyskusat ktore bude vyhovovat aj tebe aj babetku...ja som si zvykla na Hipp takze ak bude vyhovovat malemu tak budem pouzivat dalej...estu tu sebamed by som chcela skusit...ako vonia? 🙂 a ako si travila dnesny dnik?mi sme boli s malym na ihrisku tam sa vyblaznil a ja som uz teraz uplne znicena z prechadzky 😉 inac mna uz znici aj obycajne varenie 😀
@donka178 nooo dobra otazka to aj mna zaujima... 🙂 som zvedava co baby poradia 🙂
baby, a ako ste na to s kondickou?!
@monuska342 No dnes sme boli len v tescu a na návšteve, sme sa akurát teraz vrátili a idem si vyložiť nožky na gauč.Vonku bolo superkovo, no sebamed vonia velmi pekne, mám krém aj telové mliečko doma pre malého. 🙂 🙂
@macuka inac ano nehovor akoze dnes toto teplo strasne este... a ja mam pocit ze som kazdym dnom nemotornejsia... a to som sa este pred dvoma tyzdnami tesila ze nemam take velke brusko... a teraz ledva chodim chodim ako tucniacik zo strany na stranu 😀 ... strasneee toto...riadny zaberak na nase krize.... 😉
@lenka_x no vsak toto ze tolko veci ma trapi, neviem co ocakavat od toho vsetkeho a proste mam pocit akoby sa to neriesilo...pricom kamaratke tvrdlo len brusko nemala tolko problemov jak ja a uz dva tyzdne lezi v nemocke v NR... akoze ja by som sa ozaj tesila keby viem ze mala pride na svet skor a bez komplikacii... no este 2 tyzdne vydrzat a snad to moze prist...
@lulu1988 jeminecko moja tak to ti ozaj nezavidim... Dufam,ze ja nebudem za par tyzdnov tak natom...zavidim,ze to aj tak zvladas.. dnesny den som mala taky divny,furt som bola jak oduta. nic sa mi nechcelo ☹ a pritom bolo tak krasne vonku... Uz sa tak tesim nech vide ztoho bruska.. akurat som si lahla taka ulava na chrbte,brucho.jak kamen a picha ma v suske... No musime vydrzat 🙂 pekne sny
Kokso babulky 🙂 ako tak citam tie spravy posledne dni ,len sa stazujeme ako nam je. Je super ,ze sa tu takto vyzalujeme a kazda sa podporujeme bo kazda je natom tak isto... My to zvladneme!! Aj naprirk tym bolestiam,tazkostiam.. ta radost co pride ,ved je to len par tyzdnou a budeme nasich drobcekov objimat... 🙂
@majussska1812 No však to, aspońže sa jedna druhú chápeme a podporujeme a vieme jedna druhú pochopiť. Zlatý Modrý koník 🙂 🙂 🙂 Ja sa už tak teším, keď to budeme mať všetky úspešne za sebou 😀 😀 😀

@lucy125 no ked to vyskusam urcite ti dam vediet moja ale dnes su na plane kreple teda nieco sladke a zcesta deti to maju radi tak budu zrejme cely den chodit a tlacit do hlavky 😀 moja citala som ze ti male tlacilo dole neboj to robi aj moj zivan 🙂 uz ma malo miesta je nizsie polozeny tak ked sa natahuje je to aj dost citi niekedy aj bolestivo 🙂 no nemam velmi rada vykendy lebo kazdy je so svojimi rodinkami a ja doma bez mm aj deti sa stale hadaju 😖 a ani neviem kedy pride ale uz aj mam zlost viem ze dnes musel vstavat rano o 3tej aby sa im dobre robilo lebo na slnku sa im zle robi s lepidlom ci co ale uz je toho skutocne na mna vela vcera som sa tak dodelala na spalni ze som nevedela co ma neboli 😅 takze dnes sa pekne krasne postavim ku kuchyni a urobim co treba potom asi so sestrou von a tak a ty co budes dnes robit? 🙂