icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lenka_x
30. apr 2012

@macuka tej môj má určite toho veľa, lebo je jalepčí široko ďaleko a pomaly celý Trenčín a okolie k nemu chodí a keď sa neobjednám, tak čakám na vyšetrenie hodinu a pól, aj viac

lenka_x
30. apr 2012

@lucy125 jj, tak, každý si to rozvrhne, aby stíhal. keď má veľa pacientiek, tak je čas medzi kontrolami dlhší a naopak. aspoň tak si myslím

majussska1812
30. apr 2012

@macuka ty si s tn?kam chodíš gynekológovi?

1ivanka1
30. apr 2012

@marianax jj je to moja opora najväčšia na svete. ešte,že ju mám 🙂 🙂
tak ty si určite šikulka, keď máš už piate bábo aspoň vieš čo a ako, my prvorodičky to máme v tomto ťažšie 😒
a určite ti pomôžu aj tie staršie deti, budú mať z bábatka obrovskú radosť 🙂 🙂
ozaj pohlavie stále neviete?

1ivanka1
30. apr 2012

@lucy125 ahaa, no to je zaujímavé...to som ešte nepočula, že kontrolovať pohyby..ale ako máme vedieť, že tak toto je ten správny pohyb a toto nie je ten správny pohyb 😒 😒
ako si dopadla na kontrole?

1ivanka1
30. apr 2012

@macuka tak tak ľudia ma vystresovali viac než som bola ja..neudrela som sa, a malá si kopká 🙂 🙂 ale teda, čo sa týka auta si budem dávať už straaaaaaaaaaaaaašny pozor 🙂

1ivanka1
30. apr 2012

@macuka jj v telke sú to samé choroby a samé zlé veci..niektoré relácie sa absolútne nedajú pozerať.. 😢 😢
ja sa tiež strašne bojím pôrodu, ani nie tak bolesti ale toho aby bola maličká ok,a aj ja aby som bola v poriadku..
ale hovorí sa, že prvorodičky to majú v tomto lepšie, lebo nevedia do čoho idú 😉

macuka
30. apr 2012

@lenka_x jej ty si z Trencina, tam mam najlepsiu kamosku... 🙂 Aj u nas to tak bude, tiez je dobry odbornik ten lekar...

macuka
30. apr 2012

@1ivanka1 uz by si nemala soferovat, ani ja uz nebudem, lebo sice pohoda, ale clovek nikdy nevie...Uz ani nerada chodim aj s manzelom na aute, jedine v nutnom pripade, lebo mi furt brucho tvrdne pri kazdej jame.

macuka
30. apr 2012

@1ivanka1 ano to je pravda...mas to o to lahsie, ze nevies co to je..Takze sa ani nebojis bolesti, ale len nech je vsetko ok..Ja uz sa bojim aj bolesti.. 😀

macuka
30. apr 2012

@majussska1812 ja som z Lucenca..ten moj doktor najprv robil v nemocici, a teraz je sukromnik, ale robi aj v nemocnici, lenze uz len ako porodnik. ambulanciu maju inde on a este dvaja s nim...

1ivanka1
30. apr 2012

@macuka tak dúfam,že materinský inštinkt vo mne je a že sa prebudí po jej narodení 🙂 🙂 ale určite si aj trošku poplačem, s tým počítam,ale bez toho to asi nejde..ale ona mi to určite vynahradí 🙂 🙂
a do akého obdobia spávala medzi vami v posteli?

1ivanka1
30. apr 2012

@lucy125 no vidíš to.! tak super! zbytočné stresy! ako ja 😒 my budeme asi podobné povahy 🙂 🙂
ja som niekde čítala, že bábo 95% času čo je u nás v brušku prespí,,takže sa nemusí hýbať stále..ale sa mi zdá, že moja toho času prespí menej než 95%..ale som rada, že ju cítim, keby len spala by som stresovala 🙂 🙂

1ivanka1
30. apr 2012

@lucy125 taak to sa ti ozaj kráti 🙂 🙂

1ivanka1
30. apr 2012

@macuka no nemala nemala ja viem, ale žiaľ nejde to, nie vždy má priateľ voľno z práce aby so mnou mohol ísť k lekárovi 😒 😒 tiež som nad tým dnes uvažovala, že šoférovanie nie je zrovna to najbezpečnejšie...ani ja už autá nemusím, tiež mi lezú na nervy tie jamiská po tých cestách..

1ivanka1
30. apr 2012

kočky malá anketka : aké máte kočíky? 🙂 🙂

danuskap19
30. apr 2012

@1ivanka1 ja mam bexu B4 zelenu je super uz sa neviem dockat kedy v nom budem kocikovat mojho synceka 🙂

1ivanka1
30. apr 2012

@danuskap19 tá bexa sa dá hojdať že? kde si ju kúpila?

michelle1984
30. apr 2012

Bože baby ja sa neskutočne nudím. Sú tu také čo poctivo ležia doma? Čo celé dni robíte? Potrebujem inšpiráciu

lucy125
30. apr 2012

@lenka_x No však to, asi to záleží na Dr.tá moja sa presťahovala do iného objektu, robí len 3x do týždna a inak čerpá dovolenku, takže vela vela ludí má, ale jej to ide, ja som rada, že je to každý týžden, aspoń sa nebudem tolko báť čo sa može stať keď tam dlho nepojdem 😉 😉 😉
@1ivanka1 No aj ja som veru riadny stresmen, tiež som nevedela, aké pohyby kolko krát denne, ale že v 9. mes, bábo dosť prespí, tak stačia pohyby, ráno, poobede, večer aspoń pár krát, dnes sa moj malý dosť hýbe.Akurát sme došli domov a po prvý krát mám trošku opuchnuté členky, tak som hodila studenu sprchu na ne, idem sa napiť minerálky z nizkym obsahom sodíka a vyložiť nožky, nech drahý pomasiruje 😀 😀 😀

lucy125
30. apr 2012

@1ivanka1 Ja mám Vajper tmavo modrý s bledo modrou, foto v mojom albume. 🙂 🙂 🙂

luciferko162
30. apr 2012

a ake mate skusenosti s porodnikom, ktoreho ste chceli mat pri porode? ake taxy maju? niektori pytaju strasne vela a niektori nic-beru to ako samozrejmost ked ste jeho pacientka...

jana3720
30. apr 2012

@luciferko162 ahoj ja si myslím že sú to zbytočné vyhodené peniaze.Odrodí ťa hocijaký doktor ide o to aby si počas prých dvoch fázacho pôrodu niekoho mala pri sebe čo ti to aspoň trožku uľahčoval.Viem o čom hovorím: 🙂 ☹ 🙂

macuka
30. apr 2012

@1ivanka1 Ja si davam poradne tak, ked je manzel doma..proste si poviem, ze ja uz neviem soferovat a ako sa inak mam dostat pan doktor? Letecky, busom ci ako ked som na rizikovom a nevladzem... 😀
Mala medzi nami spi stále 😀 ...No vlastne nie medzi, ale pri mne,alebo manzelovi..tu blizkost si z manzelom strazit musime, lebo dieta vytlaci hned tvojho muza od teba, deti su sebecke v tomto...Lenze zase ja neuznavm ked vidim ze dieta sa boji same v izbe, dat ho tam a cakat kym od strachu zaspi, mne to volakto radil, a ja som ho skoro zahlusila od nervov, ze to co po mne chce aby som bola tyran? viem ako som sa ja bala v noci sama v izbe a som sa pocikavala...A zistilo sa ze deti ktore spia v izbe z rodicmi su emocionalne zdravsie, aj istejsie, ako tie co ich takto ucili...Ja sa teda riadim svojim instinktom aj v tomto, a moja dcerka ma 6, ale ked uz aj vidi kadeco aj von, a zlo okolo, tak duplom jej musim dat istotu, a proste s nami v izbe spi, a sme pekne nakopecku vsetci a je nam dobre 😀 A k tomu sa prida este babatko...Ked budu potom dve a budu vacsie, verim ze budu spat sami.Tot moj nazor, ze lepsie je dvom ako jednemu...Ked som ja byvala sama a uz dospela, mala som co robit, aby som sa niekedy od strachu nepokakala ked na mna prisli kadejake stavy..ved to kazdy poznaaaa. a co este dieta..

jana3720
30. apr 2012

žienky chcem sa opýtať či je tu nejaká mamička ktorá pribrala nejakých 20kg a to som sa nijak neprejedala a pohybu mám habadej kedže mám 1,5ročné dievčatko ktoré neposedí .Ja iba dúfam že to pôjde tak dole ako pri nej lebo ma ... Potešte ma že nie som sama 😨

lucy125
30. apr 2012

@luciferko162 No tiež si myslím, že je to blbosť dávať Dr. prachy za to, čo je jeho povinnosť a za čo berie plat aj tak.Keď ťa odrodiť chce, urobí to aj zadara, nielen za prachy. Unás beru okolo 150€ a jeden špeciálny pod 300€ nejde, ani sa s tebou nebaví o tom. Ja idem o 2 týždne sekciou, takže mne je to čuma fuk, kto ma bude rezať, len nech je malý ok a ja sa prebudím z narkozy 😉 😉 😉

buba12
30. apr 2012

@1ivanka1 ja mám od ABC- trojkombináciu po kamoške 🙂

miskaska
30. apr 2012

@1ivanka1 Jaj, my ešte nemáme žiaden. Chcela by som Teutoniu, ale nová je drahá. Ak nič nenájdeme, tak máme v zálohe Touragoo Flame z Brendonu.

lucy125
30. apr 2012

@jana3720 Ahoj, tak ja som skočila zo svojej váhy 61 kg na 80 kg 😅 😅 😅 😅 a to sa tiež neprejedám, zatial mi na to gynekologička nič nepovedala, lebo neopucham a tlak mám priam ukážkový.ja som prvorodička a prvé 4 kg som nabrala pri užívaní koritkoidov, bez nich by som neotehotnela a aj keď som vyše dva mesiace zvracala a bola 8 dní v nemocke, na super strave, som 4 kg hneď nabrala a potom to už šlo samé, tak si už není jediná. 🙂 🙂 🙂

riela
1. máj 2012

Pekné prvomájové ráno júnovky!
Idem čítať čo ste popísali 🙂.
Dneska by sme mali byť pobozkané pod čerešňou 🙂, tak pôjdem dnes asi hľadať nejakú...