Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@majussska1812 ahoj, ja som mala podobné problémy ako Ty, už som myslela že porodím.Teraz ráno je to lepšie, ale aj tak mám trošku bolesti v podbrušku a dosť tvrdé brucho.Myslím si že dosť robia aj tieto teplá, noc bola brutálna, aspoň tu v Nitre, strašný šok pre organizmus takéto náhle oteplenie. Asi si idem dnes normálne nachystať tašku do pôrodnice, ale nemám ešte všetky veci..
@anulienka_nr no ja este nemám tiež tašku nachystanu,ale včera som už bola dokupit co treba do pôrodnice. uz to len pobaliť... Takže sa nemusím báť tých bolesti? Čo to je? Dala som si magnezko a lezim z vylozenymi nohami...
@majussska1812 Ja len dúfam že nie že je to normál príprava na pôrod a hlavne zmena polohy bábätka, lebo moja malá sa stále vrtí a v noci asi naliehala hlavičkou, preto tie nepríjemné pocity..Som prvorodička, takže ťažko sa mi to hodnotí a radí, možno skúsenejšie baby nás upozornia ak nie je niečo v poriadku...🙂 BABY JE TO OK, TIE NAŠE POCITY A OBTIAŽE? 🙂
@anulienka_nr
@majussska1812 Babenky nebojte sa! Ja som druhorodicka, a stale neviem co sa deje 😀 ..Len pekne lezte, viac oddychu, magnezka, a babatka viac citite, lebo su uz velke a maternica mensia, to je normalne..Aj mna uz reze, picha kadeco, a pri prvej si uz ani nepamatam na nic, len na to ako som uz mala termin a nic, a prenasala som tyzden hoci mi hrozil predcasny porod 😀 koli tvrdnutiu..Potom som behala po schodoch, davala si teple sprchy, a nic nezaberalo..Proste babatko pride ked chce...To jedine kebyze neviem ake soky zazijete, alebo stresy, tak by sa mohlo stat ze sa narodi skor, ale babatka poznaju svoj cas ked ste vy ok a myslim ze ste...NIe?
@macuka tak dakujem za upokojenie 🙂 ja som sa tak bála aj v noci.. len nech mi tam este vydrzi nech sa mu plucka vyvinu... 🙂 večer uz som stresovala,ze nechcem ist ešte rodit,musim si tasku nachystat pre istotu.. tak sa boj,som tu čítala,ze sa mu moze pupočna snura omotat okolo krku,tak m tiez strach... ☹ dúfam,ze budeme zdravucky a vsetko ok. Tieto obavy,pocity su hrozne ..
konecne man chvilocku cas. v piatok20.04 som sla normalne do poradne. doktor mi robil ultrazvuk a kontroloval aj frekveciu srdiecka, bola prilis rychla a tak ma poslal donemocnice. tu ma hospitalizovali na vikend na pozorovanie. cely piatok kontrolovali ozvy. frekvencia rychla, reakcie slabe,. ako den postupoval nic sa nemenilo. lekari mi chceli nasadit kortikoidy aby sa urychlil vyvoj pluc a aby sme vydrzali do 34tyzdna. bola som v 32/2. reakcie sa vsak stale nezlepsivali a po celodennom minitorovani sa doktorka rozhodla, ze nemoze dalej cakat a maly musi von, inak by sa mohlo stat ze uz nebude neskor koho zachranovat. takze mi v sobotu 21.04 urobili cisarsky rez a jurko bol 3:45na svete s vahou 1820g a 42. cm. prve 4 dni bol taintubovany, na liekoch aby spinkal. teraz je uplne bez liekov bez infuzie- vyzivy. potrebuje vsak teplucko takze je stale v inkubatore, kym nebude mat dostatocnu telesnu termoregulaciu. mliecko sa mi urobilo relativne skoro. v sobotu sa narodol a v pondelok na obed uz papal moje mlieko. zatial papa cez sondicku, lebo pri sani by to moc neudychal. vsetko ma ale svoj cas. tesim sa z kazdej maliclosti, ktora je pre dinosene deticky samozrejma . ked prvy krat po 4 dnich otvoril ocka, ked sa pohol ked zaplakal. ro su pre mna carovne chcile. kocky drzte sa a nech vase babatkabostanu v bruskach tak dlho ako maju.
ahojte baby.ja od 4tejrana hore zaha ma tak palila ze som mislela koniec.tak som davala tabletky a aj smedna som bola tak na litre vodu potom samozrejme naa wc sto krat ☹ hruza.som unavena s toho nespania.ja mam kocik tako jumper vrsok a konstrukcia warior.je to parada 🙂 sistem clik-clak a dobre sa sklada vsetki casti sa da nastavovat takze aj do vitahu co mame meter na meter sa zmestime 😀
@majussska1812 Ajoj neboj sa, ja som na tom tak isto, teda nie akurát v tuto noc, to som sa celkom fajn vyspala, až som prekvapená, ale po minulé dni a noci mám to čo ty, bolesti, pichanie, krče a pod. 😒 😒 😒 Ja som rada, že sa malý vrti a hýbe lebo panikárim, keď sa dlhšie nepohne.Celu noc spala aja výnimočne s ním, až na to, že som bola asi 5x na wc 😉 😉 😉 teraz sa akurát prebudza.Tak sa neboj, ja som dalšia, čo to pozná, tieto bolesti a mala som už aj minulý týždeń poslíčkov dosť silných.A ten krčok, ty máš o pol cm skrátený, mne drží už len na vlásku podla Dr. okolo 10mm a už sa bude otvárať 😒 😒
Krásny prvý máj prajem všetkým. Vonku máme krásne a ja musím trčať doma 😀 😀 Celú noc som spala jak mimčo, ani som nevedela že som tehotná. Malá sa mi zahniezdila nejak hlbšie do tela tak ani sa nehýbala ani nekopala. Ale so mnou sa zobudila aj ona a teraz rezko dáva najavo svoju prítomnosť vo mne 😀 všetkým dnes prajem krásny dník a kto môže ísť von, tak treba na prechádzku 😉
@indys Ajoj, juj to si teda prežila víkend hrozy, to ti nezávidím. Ja sa už bojím na každu poradňu, našťastie chodím už raz do týždńa v posledný 9. mesiac.Ja idem rodiť sekciou o dva týždne, Dr. včera že aby som ešte tento a bud. týždeń vydržala a možem isť. ešte si vo štvrtok musím obehnuť predoperačné testy a bud. týždeń sa pojdem objednáť na sekciu. Malý teraz váži 2200g, tak som zvedavá kolko do porodu ešte za 2 týždne priberie. No ani sa ti nečudujem, že máš radosť z malinkého, ešte pekne vydržte v inkubátore a bude dobre, chlapec do toho dorastie a o rok už ani nebudete vedieť, že sa narodil predčasne.prosím ťa v ktorej nemocke ležíš?Držte sa pozdravuj malinkého, že vám tu všetky držíme palce, nech sa možete čo najskor vytešova´t spolu domka 🙂 🙂 🙂
@majussska1812 ahoj tie bolesti môžu byť tie povestné predkotrakcie to nás trápi ten deviaty mesiac asi každú,ja mám s tým tiež problém a hlavne keď veľa pochodím tak to už super cítim na podbrušku.Ale čo nevydržíme pre naše ratolesti 😅 tak nemaj strach,horšie by bolo keby si malého necitila
moj sa otocil hlavou hore tak ma kope nohama ze nekedy mam pocit ze viskoci von 😀 to bude nejaki futbalista 😀 inak s toho tepla mi opuchavaju nohy aj ruky takze asi ostanem doma pekne 😢 ja uznevladzem ani dlhe prechazky vcera som isla do nemocky a naspet co je asi 30min a som bola taka mokra ze som sa zlakla ze mi odteka plodova voda 😲
@indys jujj moja tak sa drzte,,,, nech drobcek pribera a raste nech ste co najskor doma... 🙂 cmuuk
@jana3720 no dakujem 🙂 ja som taka stastna ked ma tu baby upokoja... sak sa stale len bat musim ... ale preziva to asi kazda znas ... tak som uz pokojna... 🙂
@lucy125 no tak super , ze si sa vyspala.. hadam tuto noc sa uz aj ja vyspim .. a bude lepsie.. dnes si pekne polezim ked je drahy v robote.... bo ma tam este pobolieva.... tak mam vylozene nohy... dufam , ze bude lepsie..
@michelle1984 krásny máj aj tebe, ja som tiež super spala...do jedenástej... a s tým von nesranduj, ak bude ako včera... ja som včera nechtiac strávila vonku na slnku 2 hodiny a malá kopala ako besná...asi aj jej bolo horúco...
@michelle1984 Aj tebe krásny prvý máj 🙂 🙂 super, že ho možeš stráviť doma a nie v tej otrasnej nemocke.Ani mi dnes nejdeme von, včera sme boli okolo 17h v meste na terase, na chladenu kofču, potom v tescu a u švagrinej a došla som domov a opuchnuté členky boli 😒 😒 😒 teda prvý krát, za celé tehu a to som sa chválila, že mne nič neopucha.Ale hodila som studenu sprchu, vypila vela vody, vyložila nožky, drahý pomastil krémom a dnes už je dobre.My dnes budeme len domka, akurát varím obedík a drahý mi umýva okná 😀 😀 😀 😀 poklad nehorázny mám ja teda domka. 😀 😀 😀
Ja som sa dnes pustila do prania veci pre maleho..snad to nie je prilis skoro 🙂 .
@majussska1812 Toto je rpvá noc po dlhom čase, čo som bola len do 2h ráno hore 😅 😅 😅 inak pred 3 až 5h vobec nezaspím.Malý spinkal tiež v noci ani nekopol, čo som chodila na wcko.Takýchto nocí by mohlo byť aj viacej, pred narodením krpca 😀 😀 😀 😀 ale hlavne nech sa trošku ochladí, lebo v noci je to na nevydržanie 😒 😒 😒
@miskaska No nie je, ja mám už vyše mesiaca oprané aj ožehlené všetko, okrem štrikovaných vecí, tie ešte hádam stihnem do 2 týždnov oprať v rukách, našťastie sa nežehlia, lebo zo žehlenia mám už teraz hrozu, nevydržím nad horucou žehličkou už ani pol hodku 😒 😒 😒 a ešte k tomu žehlenie úplne neznášam 😅 😅 Takže si začala v uplne vhodnom čase, neboj, skoro to nie je 😀 😀 😀 nikdy nevieš čo sa stane a mohlo by bť že by si to ani nestihla 😀 😀 😀
@lucy125 mne ešte aj tie nohavičky vadia.. keď sa potím tak hlavne medzi nohami.. a keďže sa v noci a pred spaním nalievam vodou, tak sa nepotím trošku ale veľmi.. my sme už zimné periny vymenili za letné, pod tými sa dá spať a dali sme saténové návlečky - tie trochu chladia..
a s tými búrkami si ma nepotešila... tých sa ja strašne bojím 🤐
@kika1111 No však aj ja sa bojím burok, 🤐 🤐 najma keď som sama doma alebo niekde vonku, ale keď som doma s drahým, tak je to uplne v poho. Ani mi už nemáme zimné periny, ale aj tak sa strašne potím teda tiež najma medzi nohami a na chrbáte, čo mne sa nikdy nestalo,doteraz ani v lete.Teda potila som sa, ale že flaky pod pazuchami a total mokré nohavičky , to nie, ale hormony su hormony a už musíme nejak vydržať. Ale daždík to trošku aspoń schladí 🙂 🙂 🙂

Ahojte babulky. Musim vam povedat moju hroznu noc ☹ vecer som zaspavala stym jak mi je zle od zaludka. a potom zacali zase tie kŕče v podbrusku,no hruza. nejako som zaspala. A potom od 1 som sa stale budila,tak ma to bolelo ani otocit som sa nemohla ☹ maly sa mi hniezdil stale...som sa tak bala ,ze som zobudila aj draheho...tie krce boli hnusne,az to tak pichalo do susky ☹ aj teraz. Bojim sa ☹ už nexhcem ist do nemocky krcok mam skratenyvo pol cm... Baby je to v pohode?prečo sa mi tak hniezdil maly?