icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

kika1111
1. máj 2012

@lucy125 no keď mám muža doma, tak je to v pohode, ale ten má teraz maratón nočných aby mu dali dovolenku na jún, keď TO príde.. takto som doma ja bojko a ešte aj náš mini pes.. 😀

lucy125
1. máj 2012

@kika1111 Ty máš muža policajta? Lebo ja robím na polícii na obvodnom oddelení, ale nie ako policajt ale ako samostatný referent, tak pri kolegoch dobre viem ako to chodí a zo zákona má nárok na 2 týždne volna pri narodení dieťaťa.Aj ten moj sa pojde spýtať, do roboty on je podmajster vo firme, či oni to maju v kolektívnej zmluve, ak nie, lebo to má sukromník, zoberie si tiež dovolenku 🙂 🙂 🙂

kika1111
1. máj 2012

@lucy125 ano je to fízel 😀 no a s tým voľnom to je voľno mimo dovolenky? to mu teda poviem, lebo tam u nich sú takí zákeráci tí nadriadení.. včera si zadával dovolenku 3 týždne na jún, len sme sa nevedeli rozhodnúť na ktoré 3 týždne, v tehu knižke mám podla prvého sona termín 22.6., podla posledného merania to vychádza na 16teho a kto vie kedy ma to vlastne chytí keď je aj takto horúco... či nie aj skôr, alebo či nebudem prenášať..no nechcem celú dovolenku aby minul v júni... 😖

lucy125
1. máj 2012

@kika1111 No podla zákona má každý muž, pri narodení dieťaťa 2 týždne volno, ale pozor, musí to byť aj v kolektívnej zmluve, ale keďže on robí v štátnej službe, tak to tam mať musí, nech sa spýta na to+ešte má volno keď pojde odviezť ženu do porodnice a z porodnice, to by malo by´t mimo dovolenky, a platené ako keby bol v robote.Moj robí u sukromnika, tak musí ísť na personálne zajtra sa spýtať, či je to tiež u nich tak, lebo on má najhoršiu majstrovu nad sebou, tá mu nedá ani pčko, keď potrebuje isť somnou k lekárovi, lebo sama sa bojím, hlavne štvrtok na tie predoperačné testy na ARO a interné, tam je to vždy na pol dńa čakania+toto nehorázne teplo a tie moje bolesti, takže tak. Tá nebude tiež dva kárt nadšená, ani neviem či mu dá pri najhoršom dovolenku, lebo v máji vraj maju nejaký zhon alebo čo a čo mi možeme za to, že mám v máji sekciu? Ale ju to vobec nezaujíma, ako keby nemala deti a pritom má, ona len aby ona mala z toho niečo a mal kto za ńu v robote robiť. Mám pocit, že ani na pohreb by mu volno nedela, total bez chrbtovej kosti je. 😖 😖 😖 😖

1ivanka1
1. máj 2012

@macuka ja sa budem pokúšať aby si dieťatko nezvyklo príliš medzi nami spávať, ale keď to inak nepôjde som otvorená aj takejto situácii 🙂 🙂 uvidíme ako to všetko bude.samozrejme keby plakala sama v izbe tak ju tam nenechám, ale než bude mať sama izbu tak to potrvá ešte nejaký ten rok...len my máme posteľ dosť úzku, bála by som sa skôr o jej bezpečnosť.. 🙂 🙂 no uvidíme ako to všetko bude, človek mieni, osud mení 🙂 🙂

1ivanka1
1. máj 2012

@buba12 na ten som sa pozerala aj ja..ktorý máš tip?

kika1111
1. máj 2012

@lucy125 takéto osoby nechápem..a ešte žena - že by mohla mať pochopenie pre takéto veci.. 😒

no a prave som čítala nejakú poradňu na nete a tam je že policajt má nárok len na to, aby odviezol ženu tam a späť z nemocnice, vraj na nič viac...no poviem mu nech to pozrie.. ked sme sa brali tak ja som mala v práci nárok na 3 dni voľna, ak svadba pripadla na pracovný deň, on mal iba na jeden deň..

1ivanka1
1. máj 2012

@miskaska ja tiež nemám žiadny..a na ten touragoo som sa v brendone pozerala aj ja..ale vtedy ma tam neuchvátila farebná kombinácia pre dievčatko.. 😖

lucy125
1. máj 2012

@kika1111 No neviem, však to treba pozrieť, ako to maju v kolektívnej zmluve pre policajtov. 😒 😒 😒 lebo mi ako štátni zamestnanci mám rozdelené kolektívne zmluvy, pre občianskych a pre policjatov.No veru a ešte k tomu žena, ona nemá pochopenie pre nikoho len pre seba a ešte moj robí zańu jej robotu, takže ona si je vedomá, že keď on bude doma, bude musieť ona makať za seba a to ju riadne žerie 😠 😠 😠

1ivanka1
1. máj 2012

@indys držím veeeeľmi palčeky aby ste s Jurkom boli čo najskôr doma. ale myslím,že sa nemusíš báť, takýchto detičiek je dosť..a určite lepšie takto skôr.. 🙂 🙂 určite to bude dobré!
inak po akej dobe si chodila na poradňu?

1ivanka1
1. máj 2012

@miskaska nie je ja už väčšinu poprané mám, a dnes doperiem zbytok 🙂

1ivanka1
1. máj 2012

kočky a tašku do pôrodnice už máte nachystanú?

1ivanka1
1. máj 2012

@oksi77 na záhu pi mlieko, nie vodu. 🙂

macuka
1. máj 2012

@majussska1812 ja som to mala ked som cakala malu, lebo som vsetko mozne citala...Teraz to chvála Bohu nemám a verím Bohu, že ked ked prosím tak dostanem o co prosím...

macuka
1. máj 2012

@1ivanka1 ja som si nikdy nevedela predstavit ze dam male dieta same do izby..asi preto ze sama sa citim neprijemne sama... 😀

marianax
1. máj 2012

@macuka ahoj moja prepac nemala som teraz akosi cas pisat no manzel uz dnes konecne cestuje domov a bude asi 2tyzdne doma co ani nepametam kedy tak dlho bol doma ale nie je to este iste no deti ok vies aj pozlostia aj vselijak a ako to zvladam bez mm ? no niekedy je to naozaj dost tazke nebudem klamat ale teraz je tu sestra s malym u nasich tak sme kazdy den spolu to mi pomaha aby som nebola sama 🙂

marianax
1. máj 2012

@lucy125 ako tak tu citam asi budem posledna rodit 😕 🙂

marianax
1. máj 2012

@hrivushka wow mas moj obdiv 4hodiny tura fuuuu 🙂

marianax
1. máj 2012

@majussska1812
@anulienka_nr tak dievcata moje aj ked som 5-rodicka neviem ci vam dobre poradim nemyslym zeby to co mate bolo zle jednoducho sa to blizi a malinke vam viac naliehaju hlavicko a tym sa napinaju svaly a to moze pichat urcite sa setrit viac uz len oddychovat a aj s muzickom by som sa vela nelubila 😅 (chapete nie?) hlavne je ze citite pohyby a tie bolesti su uz teraz zrejme normalne aj ked ja som to nemala ale myslym ze tiez pri prvom no to je uz 14rokov tak si vela nepametam som mala taketo obtiaze ako pisete vsetko je ok len vydrzat 🙂

marianax
1. máj 2012

@indys moja zlata velmi drzime palceky aby sa malinkemu dobre darilo vela sil ja som mala mojho prveho syna tiez v inkubatore narodil sa sice v termine no nebol na tom dobre mal zapal pluc a boli tam deticky tak malinke ako tvoj ale vies co je uzasne? tie male stvorenia vydrzia ovela viac ako my a krasne sa vedia zregenerovat a zo vsetkeho sa dostat je to az obdivuhodne tak uvidis ze aj tvoj malinky bude v najlepsom poriadku a zanedlho ste domka myslyme na vas a budeme radi ked sa nam ozves ako sa nam mate 🙂 😉

sijust
1. máj 2012

@lenka_x ahoj,nechodis k Jankovskemu? 🙂 pozeram,ze si z Tn a mame rovnake terminy porodu...mozno sa v nemocke stretneme 😉

sijust
1. máj 2012

@1ivanka1 ano,uz mam pobalenu hadam aj tri tyzdne...malinku mam trosku nizsie,aj ked je zatial vsetko ok a citim sa dobre...nikdy nevieme,kedy si to tie nase poklady rozmyslia 🙂

sandy80
1. máj 2012

ahojte dievčatá, pekný máj vám všetkým prajem, ešte tento mesiac vydržíme a už všetky budeme mať pomaly svoje detičky pri sebe🙂 My sme včera podvečer grilovali na záhrade, krásne bolo, a dneska sa chystáme na komárňanské dni do KN🙂 malý nech sa trocha vyblázni, mm nech okoštuje nejaké to vínečko🙂 som sľúbila, že budem riadiť ja🙂 S malým sme boli doobeda vonku, ráno tu bolo polooblačno tak bolo veľmi príjemne, teraz už je teplo, tak preto vyrážame až okolo tej 4 - 5. hodiny🙂 Tak zatiaľ sa majte pekne🙂

oksi77
1. máj 2012

@1ivanka1 mne nepomaha mlieko a naviac berem antibiotika ☹

lucy125
1. máj 2012

@1ivanka1 Ajoj, jo ja mám už asi mesiac zbalenú tašku, už tam chýbaju len doklady, šlapky do sprchy a moje hygienické potreby 🙂 🙂 🙂

indys
1. máj 2012

dnes drobca prelozili do jednoducheho inkubatora. aj som si ho mohla konecne poutierat a ponatierat a prebalit po kupani. hura kazdy kontakt s nim je pre mna uzasny
@1ivanka1 chodila som raz za 4 tyzdne, ale teraz som bola naposledy po 4 tyzdnoch a 4dnoch. takze som rada ze to dobre dopadlo

lucy125
1. máj 2012

@indys Joj, teším sa s tebou, že malý takto pekne napreduje, ani sa nenazdáte a už budete všetci pekne doma, si vychutnávať leto spolu v kočíku.Aj ja už chcééééém.Ja ešte dva týždne musím nejako vydržať. 😉 😉 😉 a už sa hádam dočkáme aj my.

lucy125
1. máj 2012

Juj holky, sme si s drahým dobre pospali poobede, teraz sme vstali a dala som variť kapustnicu, na zajtra na obed 😝 😝 😝 aspoń nebudem musiet dva dni variť, hurá 😉 😉 😉

jana3720
1. máj 2012

@lucy125 praveže pri kojení to ide dole samo asoň u mňa to tak bolo a do pol roka som mala pôvodnú vahu.Tak len dúfam že teraz to nebude inak ☹

lucy125
1. máj 2012

@jana3720 Juj no dufam, že aj u mńa to pojde hneď dolu, chcela by som aspoń do zimy padnuť na moju povodnu váhu 😒 😒 😒 , tak si mi trošku dodala nádej, keďže ja som ešte len prvorodička a ani neviem čo mám už od teraz čakať. 😅 😅 😅