Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@anika159 Nemusíš sa báť už si v dos´t vysokom štádiu, už sa nič nedeje, inak aj penicilín možeš, to tehu možu, kamoška ho mala v 5 mes. a bolo všetko ok.Však detičky už su vyvinuté, nič sa im už nestane najhoršie je to do 15tt kedy sa všetko len vyvíja a lieky to možu poškodiť ale v 36tt už nie. ja som pred 2 mesiacmi brala antibiotiká čo mi dala moja gynekolog. na výtok+tabletky na vkladanie k tomu a nič sa nestalo, tak sa neboj. 😉 😉 😉
@miskaska to fakt nezoberu na niesto teba nikoho na zastupovanie, a to čo si kolegyne prerozdelia tvoju prácu?? a teraz sa už nepresiluj moja!!!!!!!! a nie že od 6 do prace. tak to je super, že je všetko v poriadku s krpcom, ja idem na budúci pondelok do poradne tak som zvedava čo sa dozviem. 😀
Ahojte gulky moje nemam teraz vemi cas na vas a kes sa tu uz dostanem nevladzem vsetko precitat taka som uvnavena ako sa mi mate? co mate nove? dnes som mala pekny dnik boli sme si pre kociarik aj nieco male kupili potom na chatke straaasne bolo horuco ale bolo naozaj krasne 🙂
@marianax no dnes bolo naozaj naaadherne. Mozes byt rada ze ste takto pekne vyuzili dnik 🙂 My sme tak boli vcera, ale to slniecko ma paradne unavilo som dala doma studenu sprchu a normalne som zaspala jak babatko 🙂
@anika159 Naozaj sa nemáš čoho báť, možeš antibiot. však si už skoro na konci, všetky orgány su už vyvinuté, hovorím najhoršie je to do 15tt, keď sa všetko vyvíja a lieky to možu poškodiť, teraz už len bábo priberá, to je všetko, tak sa neboj, hrdlo a nádcha to su uplne bežné veci, kludne choď k Dr. v lekárni su aj kvapky do nosa s morskou solou pre tehotné, aj kvapky od kašla ,a antibiot. ti predpíše Dr. 😉 😉 😉 pekne ležkaj oddychuj a nachaldnutie bude čochvíla preč.
@marianax Juj ale si mala pekný dník teraz, ešte aj na chate, ja idem zajtra po Dr. na interné a na to ARO, hádam tam nebudem 100rokov a som zvedavá ako dopadnem 😒 😒 Užívaj si volný čas s drahým ešte. 😀 😀 😀
@jana3720 No neviem to uvidíme, moja gynekolog.mi povedala, že tieto hormony čo som si pichala na umelom a tehu hormony mi určite maternicu od imunnili, takže by som mohla snáď aj prirodzene otehotnieť, ale skor ako po dvoch rokoch mi to neodporučala, vraj si telo musí oddychnuť od tolkých hormonov, tak posluchneme a uvidíme čo bude potom 🙂 🙂 🙂
Dobré ráno, som hore už od štvrtej 😖 , vyzeralo to na búrku u nás, blýskalo sa, ale už je to preč.
Vtáčiky prespevujú, asi bude dnes teplo ako včera...
u mňa všetko po starom, včera som si bola vypýtať u lekára žiadosť o materské. Bola tam predo mnou jedna budúca maminka, potrebovala zmeniť na žiadosti jeden dátum, lebo si platila dobrovoľné nemocenské pripoistenie. V sociálnej jej poradili, nech si to dá prepísať - o jeden deň predpokladaný nástup tuším, inak to platila 2 roky zbytočne. no mali ste vidieť ako ju sestrička zvozila 😖 . že to si má preštudovať pred tým ako príde po žiadanku. a ona to musí prepisovať. no hrôza. a to tam už nikoho nemali v čakárni.
Ja ešte tašku nemám, chcela som cez víkend pripraviť, ostalo pri chcení. Ozaj kde ste kupovali košele na gombíky vpredu, resp na kojenie ? Pozerala som košele na kojenie - ale pod 30 EUR som nenašla v tých obchodoch. A to sa mi teda nechce za jednu toľko vyhodiť. Veď 2 budem minimálne potrebovať 😖 .
boze baby jak s tym bruchom spite. ja si neviem najst polohu, len sa prehadzujem, funim jak 100kg-u zataz keby som mala
@riela niektore sestricky by sa mali uvedomit :@. rielka ja osobne som si kupila koselu za 5 eciek u cinaka. je na gombiky, je siroka, splni svoj ucel 😉
na zbalenie sa uz dlho chystam aj ja. taktiez, len chystam ☹
@michelle1984 najlepšie sa mi spí na ľavom boku, vtedy je aj malinká spokojná. na pravom vydržím len chvíľu. už som raz spala aj v polosede, keď mi bolo zle od žalúdka.
funím aj ja 🙂 aj sa mi už horšie vstáva z postele, stoličky, z auta ani nehovorím 😀
@riela tak o vstavani radsej pomlcim 😀 ked prejdem od sedacky na vecko a spät tak sa zadycham jak maraton keby som bezala.
ja aj skusala na boku, na chrbte, nejak sa mi uz neda. a za nasledok som od 5 hore ☹
@michelle1984 pôjdem teda aj ja pohľadať, dúfam že sa mi podarí zohnať
@michelle1984 to už nás organizmus pripravuje na skoré vstávanie, aby sme si nemysleli, že budeme dlho vylihovať a vyspávať pri bábätku 🙂
no idem už "vstávať" , treba sa mi vychystať do práce.
ahojte...ja zaspim neskoro a vstanem skoro..Ked chcem este polihovat nemozem lebo sa mi neda dychat..:( je to neprijemne. radsej sa ani nesnazim lebo som potom nervozna a naco mi to je...radsej nevyspata a v klude, ako sa snazim snazim este pospat, a iba co ma nervy chytia... 😀 Co som citala tak posledne mesiace je nespavost u tehotnych normal.
@michelle1984 no ja spim len na pravom boku a budim sa neskutocne bolesti klbu a brucho? fu ani nehovorim 😒 este takych 5tyzdnov musim vydrzat
@riela ahoj, ahoj košele na kojenie nájdeš aj v Mlynoch fi.Danae (majú aj e-shop http://www.danaeshop.sk/), ceny sú myslím celkom prijateľné,ak Ti môžem ale poradiť choď ale do kamenného obchodu, vyskúšaš,uvidíš na vlastné oči kvalitu, cenovo je to takmer rovnaké.(14-17€) Mamina mi ale spomínala že aj na mestskej tržnici je nejaká predajňa, so spodným prádlom a bielizňou, ale tam som ja nikdy nebola.U6 si na materskej alebo stále pracuješ? Ja som od 29.04. na MD a už mi doma riadne šibe 🙂
Ahojte baby... Bože aj vám je tak ako mne? Druhý vecer som si muaela dat panadol,hlavu mi ide roztrhat od večera :( som myslela,ze bude lepšie dnes. Uz si nechcem davat tabletky,horúčku nenam.skor nifrebu,obklad mám na cele. Len sa mi strasne ťažko dýcha. Neviem ci to stoho počasia alebo co ☹
@majussska1812 Ahoj budúca maminka, hlava Ťa môže bolieť následkom zmeny tlaku, včera sa na jej bolesť sťažovali aj ostatní, nie len my tehotné, ktoré sme senzitívnejšie a všetko intenzívnejšie vnímame..neboj! 🙂
@macuka ja zas musim dospat inak som nervozna v tedy 😀
@anulienka_nr baby na mimibazare sú kosele na kojenie po 10euro 🙂
@majussska1812 Ajoj hlava ťa bolí zmenou tlaku,lebo hlásili dnes ochladenie a burky, tak preto. Kludne možeš aj dva paraleny za deń+studený obklad na tvár a oči je super+si lahni do postielky zavri oči a prejde to uvidíš. 😉 😉 😉

@lucy125 ja sa tak velmi velmi bojim... Prave mi lekar povedal jeden ze acylpiryn a paralen mozem... Moj drahy bol chory minuly tyzden a aj ked sme nespali spolu som to chytila... Ten lekar povedal, ze je to v pohode ale mam lezat:((