icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
8. máj 2012

@alenkafrontova no ved ak by som rodila normalne tak az toho 20teho juna mam termine len kvoli cisarskemu mam ist skor o dva tyzdne 🙂

marianax
8. máj 2012

@lucy125 ale ano to urcite budes uz doma moja a ak budes mat cas napises mi ako to vsetko prebiehalo a nejak ma na to aspon psychycky pripravis 😀

blackswan75
8. máj 2012

Caute babulky, aj vy tak v noci zle spite? Ja tento posledny mesiac sa len prehadzujem, sko keby ma svrbelo cele telo a do toho ste maly kope, a cez den spi, dufam ze nebude mat otoceny rezim 😉

lucy125
8. máj 2012

@marianax Joj no to dufam už že budeme domka 🙂 Ale aj tak si to ešte neviem riadne predstaviť, že už len tento a bud. týždeń a ideme na to.Keď dojdem v pond. z poradne z nemocky dám vám vedieť, či mi už nejaký termín udali, ale asi hej, lebo oni robi aplány na týždeń dopredu a už ja mať poradňu nebudem s nimi. 😉 A čo ty moja? Drahého máš ešte domka? 😀 😀
@blackswan75 Ahoj, no ja o svojich nociach radšej pomlčím, ja už asi vyše mesiaca strašne zle spávam, len max nejakých 4-5h denne, pred polnocou ani nezaspím,takže si chodím lahnuť až po polnoci. ☹

marianax
8. máj 2012

@lucy125 no tak ja mam v podstate dva tyzdne pred terminom urceny datum teda v tom 38tt by som uz mala rodit tak dufam ze to tak aj vyjde lebo kazdym dnom mi je tazsie doteraz som to akosi zvladala ale uz pomenej 😅 ja idem 15maja na poradnu tak uvidim co noveho sa dozviem 🙂

marianax
8. máj 2012

@blackswan75 mna hrozne bolia klby len fucim a zlostim sa maly mi vcera vecer tak kopal ze som vobec nemohla zaspat ja som rada ked sa mi stale ozyva ale vcera to bolo neskutocne ako kopal 😀 aj na wc chodim ale kedy ako dnes len raz a vcera az 4krat 🙂

blackswan75
8. máj 2012

@marianax mna tiez uz zacali klby, tak spavam s vankusom medzi nohami a je to omnoho lepdie, to mi poradil doktor, ze to odlahci klby a chrbticu. Mne ostava nejakych cca 6tt uz by dom to chcela mat za sebou, ale cim je to blizsie tym sa vias bojim 😀 a pritom viem co ma caka...

lucy125
8. máj 2012

@marianax No ja ke´dže nemám žiadne vážne problémy tak idem hneď začiatkom 39tt, čo je 21.05.najbližší dátum. Ty asi kvoli tomu srdiečku ideš skor, ale 8.6 to sa mi zdá ešte daleko neviem prečo. 😒 Ale však už musíme nejako vydrža´t všetky, už sme na konečnej ceste pri našich anjelikoch. 🙂

sandy80
8. máj 2012

@marianax jej, ty by si mala rodiť presne o mesiac, že?

marianax
8. máj 2012

@sandy80 ano ano moja presne o mesiac to mas pravdu fuuu ani som si to neuvedomila 😅 😀

marianax
8. máj 2012

@lucy125 no to ano lebo je to este 4tyzdne tak preto sa ti to zda tak neskoro 🙂 no neviem ani ci pre to srdiecko ci preto ze som 5rodicka aby som teda neporodila skor alebo to tu maju taky system ze 14dni pred terminom ale ja som rada ze ked to bude toho 8meho aby som dlho necakala 🙂

marianax
8. máj 2012

@blackswan75 no i ja som oblozena vankusmi muzicek pomaly nema kde spat 😀 ale ved je to normlane ze sa bojim kazda z nas ma strach je to prirodzene len uz vydrzat no co ine 🙂

lucy125
8. máj 2012

@marianax No aj u nás sa sekciou rodí, v 38-39tt ale ja idem hneď po skončení 38tt, lebo nemám žiadne zdravotné problémy. Keby som mala nečakali by na ukončenie 38tt, ale šla by som už bud. týždeń.No som zvedavá na ten pondelok v poradni a strašnééééé 😉

silvia0201
autor
8. máj 2012

@blackswan75 no ako čítam, tak nie som sama čo sa bojí akoby šla s prvým 🙂 čím to je, že máme taký strach???

blackswan75
8. máj 2012

@silvia0201 uz som tiez premyslala , ze cim to je ale aosi tym, ze sme starsie a pravdepodobne inak pristupujeme k dolezitym veciam ako ked sme boli mlade, vtedy sme tak do detajlov nerirsili veci, teraz si len citam, sledujem sa... Ach jo..... Mem to uz len nejakych 6tt tak nech to uz mam za sebou a drobca mam v narucii 🙂

marianax
8. máj 2012

@lucy125 ahaa no mozno i mne povie moja doki nieco ine ked pridem toho 15teho na poradnu tiez dam vediet drzim palceky moja ty v pondelok a ja v utorok dam vediet co a ako 🙂

marianax
8. máj 2012

@silvia0201 moja a ja ze kde si tolko som ta tu nevidela a normalne som rozmyslala ci si uz neporodila 😅

lucy125
8. máj 2012

@marianax No veru v pondelok ráno tam idem a už vidím že tam bude milion tehuliek z celého mesta ☹ a všetky tam budu na 100rokov.jaj strašne zle znášam toto čakanie a ešte k tomu keď som tam sama.Drahý somnou nemože má rannu, takže smola, ráno taxík, spať pešo, min 45 min cesty ☹ ☹ Ale hádam sa niečo dobré, pekné a upokojujuce dozviem. 😀 😀 😀 Ale si fandím čo? idem kuk, ako robia tam poradne, od kolkej hod, lebo od 12.30h je tam sono pre verejnosť, tak od kedy su poradne,jasné že dám hneď po príchode domov vedieť čo a ako. Ty ideš svojej Dr. na poradnu? 🙂

marianax
8. máj 2012

@lucy125 juj moja zlata chuda ja mam svoju doki dost blizko teraz mojim krokom tak 15min ale naozaj mam nemocku velmi blizko tam ma svoju ordinaciu 45min cesty peso uf neviem ako by som zvladla 😅 idem nieco porobit a potom sa tu zas ukazem dnes siel mm pre meso a pride asi az vecer tak mam cas aj na vas 🙂

silvia0201
autor
8. máj 2012

@blackswan75 asi máš pravdu. a je to asi tým, že predtým sme toľko info nemali a neriešili to tak. veru aj ja čakám každý deň, že sa to začne. len dúfam, že nebudem prenášať 😝

silvia0201
autor
8. máj 2012

@marianax ešte nie moja, ale čakám každý deň. budem musieť začať fyzicky makať, aby sa mi spustil pôrod. včera som kamoške povedala, ža začnem behať dookola po dedine aj s jej malým na rukách 😅

lucy125
8. máj 2012

@marianax No ani moj muž nie je doma, niekde vybehol niečo urobiť ale sná´d sa do hodinky vráti, lebo čakám na neho s obedom, už som aj hladná nejako 😝 😝 😝 No veru od nás je nemocka 2 km takže ráno pojdem taxíkom, už som kukla aj kedy su poradne, tak od 09-12h, tak si zavolám o 07.45h taxík, o 8h som v nemocke a počkám si tam, aby som zase nebola posledná na rade, ebo neviem ako to tam beží, nikdy som tam na poradni nebola. 😉

lucy125
8. máj 2012

Bože baby akurát som si na nete prečítala, ako sa robí sekcia, krok za krokom a je mi blbo z toho 😢 😢 😢 To je katastrofa, ak je skutočnosť taká ako ju tam opisuju.Článok na stránke najmama.aktuality.sk , sekcia krok za krokom skuste počíta´t tie čo idete na sekciu,či to može byť pravda alebo nie ☹ ☹

sandy80
8. máj 2012

no tak chrumky moje mám konečne navarené, kúpeľňu som upratovala, spravila som gofri palacinky, najedla sa a už som hladná zas 😀 prečítam si vás, potom by som ešte mala pokosiť na záhrade trávu, je vonku krásne, muž robí, malý u svokrovcov🙂

sandy80
8. máj 2012

@lucy125 nečítaj si o tom, nepozeraj si nič, bude ako má byť, neboj sa, nestresuj sa zbytočne, ja som tým prešla a vidíš že žijem, som v pohode, a dala som sa aj na druhé bábo aj keď som vedela že ma zas čaká to isté🙂 znie to ako klišé, ale vážne myslím iba na to, aby bolo všetko ok, aby sme z toho vyviezli obaja s malým zdraví a aby sme tam nemuseli byť viac ako 5 dní a mohli domov k môjmu Samečekovi a mužíkovi - a rodinke, za to sa modlím každý deň...ostatné je vedľajšie🙂

lucy125
8. máj 2012

@sandy80 No asi fakt prestanem už čítať, ale v tieto posledné dni ma chytá stresmen nálada 😒 , nemocníc sa bojím ako čert kríža, chcem aby bol malinký zdravý a boli sme už domka spolu.Mne čo najhoršie v nemocke robili, bola infuzka, takže cievkovanie, rezanie, klystír, bolesti, zašívanie atď mi nič nehovoria, takže sa aj bojím toho, že neviem do čoho idem 😒

marianax
8. máj 2012

@lucy125 ahaa no pozeram ze tu baby niektore prv chodia k svojmu dokimu na poradne a potom do nemocky u nas to tak nie je tu chodim normalne od zaciatku do konca k svojej doki 🙂 a ake mate pocasie tu uz druhy den prsi a dnes je aj dost chladno neda sa ani von ist ale ani sa mi nechce aj uptratat by trebalo ale to treba kazdy den a len sa rozculim lebo sa rychlo unavim a vies ako ani zohnut sa nic.... 😒

tinka5
8. máj 2012

Tak ako čítam nie je ťažko iba mne 😔 môj zlatý mužíček sa mi včera pustil do maľovania spálne 😨 tak velmi by som mu chcela pomôcť no nohy mám opuchnuté až hrôza, malý ma dole hrozne tlačí, stále behám na WC a čo je ešte horšie začali mi trpnúť iba dlane, neviete čím to môže byt?Môže mi malý tlačit na nejaký nerv?Hlavne prava dlaň....trpne az mi zrazu až ochabne, čo nič nechytím.... ☹

marianax
8. máj 2012

@silvia0201 😀 no moja alebo nech ti pomoze tvoj drahy 😀 ja som to takto poriesila pri poslednej dcere a zabralo 😀 juj ten koniec je naozaj tazky a kde este moj porod ajaajaaaaj este 4tyzdne fuuuuu ☹

marianax
8. máj 2012

@lucy125 no ja idem citat som zvedava 😕