icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

1ivanka1
12. máj 2012

@marianax ja ju niektoré dni cítim stále, niekedy vôbec..ale som kľudnejšia keď ma tak pokopkáva..každú hodinku keď raz kopne je to ok 🙂 🙂
ale mamka hovorí, že čo je to za nové metódy, sledovať pohyby dieťatka, že za nich to nebolo..tak jej hovorím že v tejto novej modernej dobe nie je byť jednoduché ani tehotná.. 🙂 🙂

1ivanka1
12. máj 2012

@zz134 to nevie sestrička brať krv??? to je dobré teda..
vieš nikdy nevieš aj u tých ľudí, možno by nezavolala možno čaká že sa ozveš ty...radšej si tam zavolaj ak si ju ešte nenašla...

macuka
12. máj 2012

@lucy125 hmm ale ty si uz aspon v 37...ale je to neprijemne, som zvedava co mi povie v pondelok lekar...dufam ze ma nevezmu do nemocky.:(

1ivanka1
12. máj 2012

@lucy125 tak tak, aj ja mám monitor, tú podložku sme kúpili, už použitú, pani s ňou bola veľmi spokojná, tak uvidíme ako bude fungovať, ešte som ju neskúšala..ale radšej by som sa vyhla takým pípacím situáciám...

1ivanka1
12. máj 2012

@lucy125 potom tie detičky budú budť nás 🙂 🙂

eemmaa
12. máj 2012

@zz134 ja to mám tak isto ta jedna strana mi dalo opucha viac ☹

1ivanka1
12. máj 2012

baby tak k tomu všetkému ma dnes bolia zuby..ale chvíľami to bolo na nevydržanie, už som aj plakala 😢 😢
to sú moje neresti : zuby a ledviny, a dostalo sa na nich aj počas tehotenstva...ja potom plačem od bolesti aj od stresu či je malá ok, keď mňa niečo bolí..a navyše ma v pon čaká strašne ťažká skúška, a ja nič neviem,,a do toho tie zuby, stres,,,ach jaj ☹ ☹ ☹
nepoznáte nejaké domáce lieky na bolesť zubov? nechem jesť lieky... ☹ ☹
trhali vám niektorej zuby alebo vŕtali počas tehu??

1ivanka1
12. máj 2012

@macuka no aj mne tvrdne dosť brucho..spočiatku som si toho nejako nevšímala, myslela som že to sú pohyby, ale v stredu som bola na kontrole a dokin povedal, že mám ztvrdnutú maternicu, a že je to ešte priskoro, ešte nemá byť čo taká stvrdnutá 😒 😒 😒 zvýšil mi magnezko na 5 denne 😒 😒 tak podľa toho som usúdila, že to nie je sranda..a odvtedy si ho sledujem a teda ktorúsi noc mi tvrdlo ale riadne!
to magnezko jedz fakt poctivo, daj si ho aj viackrát za deň. tuším mi to pomohlo i keď mi tvrdne dosť 😖 😖

zz134
12. máj 2012

@1ivanka1 idem tam v pondelok...a krv brat nevie! dufam ze uz mi viac tato brat nebude!

lucy125
12. máj 2012

@macuka No ja v pond. začínam 38tt.Nepríjemné to je, ale čo už narobíme.Neboj všetko dobre dopadne určoite do nemocky nepojdeš, ked ostatné výsledky budeš mať ok.Aj ja mám v pond. poradnu ale už v nemocke. mali by mi dať termín na sekciu tak uvidíme, ako to tam dopadne. budem drža´t palce, ukludni sa, nič nerob ak nemusíš, ja som dnes furt na nohách som total k.o. brucho ma bolí, hádam sa malý ozve, zatial ho necítim ešte 😒 😒
@1ivanka1 No my sme kupili Snooza Go, bez podložky čo sa zapína na plienočku. veru dufam, že nebude pípať 😒 😒 a všetko bude ok.vrta´t zuby počas tehu ti možu, mne vrtali pred mesiacom, aj keď ma neboleli, ale bola som na prehliadke a mala som kazy. Nič to není, zuby ti počas tehu trha´t nemože, ale vrtanie sa dá vydržať. 😉 😉

adulka165
12. máj 2012

Ahojte babenky, konečne som Vás za 4 dni dočítala /od strany 373 do 414 juj ste toho popísali no chcela som vedieť ako ste sa ktorá mali teda od 27.4. som nebola týždeň a pol na koníkovi a vy skoro 30 strán zapísali uff 😅 / Idem sa aj ja s vami podeliť s novotami ktoré mám. Sme boli 28.4. na svadbe - foto som dala do môjho albumu - vydržala som len do 23:15 a potom domov s nohami opuchnutými ako trojitý výron členkov 😖 Potom sme boli striedavo u našich a na chate u svokrovcov - čiže bez netu vyše týždňa a pol... 4.5. som bola na poradni u svojej gynekologičke - moč, tlak a stery aj krv OK tak 10.5. som bola už v pôrodnici v Banskej Štiavnici a už budem chodiť každý týždeň len tam.. Som si tam vysedela od 8:30 do 13:30 - najprv mi spravili poradňu - moč, tlak a váha a potom som čakala na pásy - záznam /srdiečko a pohyby/ a potom k primárovi na pokec a ešte ma poslali, aby som si urobila EKG a interné vyšetrenie u svojich doktorov cez týždeň a nakoniec som od primára ešte utekala na sono - prietoky. Ležím si tak ležím a doktorko sonuje a hovorí polohu a pýta sa na gynekologov koho mám a zrazu hovorí pohlavie viete, že chlapec v tom som ostala ako obarená vypleštené oči kukám - on na mňa. Moja otázka hneď "robíte si srandu pán doktor ?" A on že nie ukázal mi monitor a ukázal mi vaja a pipíčka a vytlačil foto - no takýto šok som nečakala od 23. týždňa čo som bola na 3D sone som čakala na 99% dievčatko moju Alicku a zrazu v 9. mesiaci mi len tak na prietokoch povie lekár že 100% vyšitý chlapec ešte mi na to obrázku aj zakrúškoval aby som videla. Moja reakcia neskutočný smiech až slzy stoho smiechu taká som bola v šoku a stále som stoho mimo. Ja uverím asi až keď porodím... Si neviem predstaviť že by mi na tom sone povedal že prietoký ok dovi a pri pôrode mi dajú do rúk chlapca tak asi by som histerický záchvat dostala a kričala by som na nich že mi vymenili dieťa.. 😠 😝 Muž mi nechcel veriť doma ani rodičia ani svokrovci ... takže takto som dopadla /škoda že som od 23 týždňa nebola na žiadnom sone až teraz v 36 týždni...

1ivanka1
12. máj 2012

@zz134 to je zvláštne,že sestrička nevie brať krv 🙂 🙂
ja keď som bola v nemocnici, boli tam študentky a išli mi brať krv ale do 4 skúmaviek..no ako som ich videla som si povedala no koniec..toto bude tak na hodinu a asi to bude pekne bolieť keď sa to idú len učiť 🙂 🙂 🙂
no ale teda bola som prekvapená ako to tá študentka zvládla, bez modriny, bez bolesti a celkom rýchlo 🙂 🙂 🙂

1ivanka1
12. máj 2012

@lucy125 ahaa, lebo som počula aj opačne, že trhať áno vrtať nie..a ešte záleži v ktorom si mesiaci.. 😒 😒
no ale ja sa zubárovi asi nevyhnem, lebo do pôrodu ešte celkom ďaleko a tá bolesť bola neznesiteľná, a radšej asi kaz vyvŕtťa ako chodiť so zápalom 😢 😢 😢 ach jaaaj 😢 😢 😢
tá moja maličká sa na mňa bude aj hnevať, čo všetko si so mnou musí vytrpieť...je mi z toho niekedy nanič 😢 😢

1ivanka1
12. máj 2012

@lucy125 ten pripínací si chce sestra kúpiť.. 😉

1ivanka1
12. máj 2012

@adulka165 tebe povedali pohlavie dieťatka naposledy v 23tt?
no tak to je teda dobrý šok 🙂 🙂 🙂
ako guľaté máš bruško?
a vecičky máš ružové???

macuka
12. máj 2012

@1ivanka1 fiha, tak som zvedava co povie mne...Dobre zajtra poctivo zase budem jest 6 denne..Ja som si vsimla ze ked som unavena tak tvrdne viac...

chelonka
12. máj 2012

@adulka165 no pekne teda to máš teda riadne zážitky, teda ja som bola na sone viac krat ale ešte sa može stať že mi v poradni povedia niečo podobne 😀 😀 😀 ale šak uvidíme, to je predsa jedno hlavne nech je babatko v poriadku. Sak uvidíš čo budeš nakoniec držať v naručí!!

1ivanka1
12. máj 2012

@macuka no jedz to poctivo, ja som to tiež jedla všelijako keď som si spomenula..ale teraz musím poctivo.
ja ani neviem kedy, ako,ale tvrdne 😒 😒

macuka
12. máj 2012

@lucy125 tak sa potom ozvi ako si dopadla...Ja tiez napisem..ved to ked mne sa uz nechce vkuse lezat, a nic nerobit.. ☹ si hovorim, ze zacinam v pondelok 36, ze to uz vydrzim, a potom dostanem euforiu a hned beham, chodim, na aute behame a potom sa cudujem... 😀

macuka
12. máj 2012

@1ivanka1 mne hlavne ked ideme autom, ale aj doma ked sedim, ale aj ked lezim...obcas aj viackrat za sebou,a v noci ked sa zobudim 5 krat koli cikaniu tak to vkuse idem zo stvrdnutym bruchom na zachod... 😒

1ivanka1
12. máj 2012

@macuka no inak to chodím aj ja na wc s tvrdým bruchom ako skala, ale po wc to trošku povolí..asi sa to tam nemôže všetko zmestiť, mimi aj mečúr a plno ďalších orgánov 🙂 🙂

lucy125
12. máj 2012

@adulka165 No ahoj moja, čoo?To vážne na 100% chlapec? ja neverím vobec. ja som bola na 3D sono v 21TT a povedali mi, že na 100% chlapec a predtým mi to v 19tt potvrdila aj moja gynekolog. a každu poradnu mi hovorí, že je to chlapec.teda toto by bol šok aj pre mńa 😨 😨 😨 😨 A aké meno budete mať pre chlapca?Aj máš nejaké dievčenské veci nakupené už?A fakt na 100% je to chlapec? teda v šoku som z tebou moja. 😉 😉 😉

adulka165
12. máj 2012

@1ivanka1 hej všetko bolo ok tak na sono som po tom 3D už nešla teda lekárka ma neposlala, bruško no čo ja viem gulaté ale tak viac spadnuté dole a malé sa strašne pučí tak teraz aj špicaté xi čo ja viem ja som celá taká gulka som pribrala 14 kg ale počiatočnú váhu som mala vysokú tak však kukni foto v albume a posúď xi 😀 No ružové vecičky som podostávala ale mám aj neutrálne /od 0 do 3 mesiacov mám väčšinou biele ale len s jemným motívom hodiacim sa aj pre babu aj pre chlapca/ no šatičky som a rifličky som mala zo troje také od 74 čísla ☹ peknučké.. Muž je veľmi rád aj keď tomu ešte veľmi neverí. On chcel strašne syna a ja dcéru. Meno pre chlapca sme mali dávno rozhodnuté po manželovi Ľubomír - čiže Ľuboško ale na dievčenskom sme sa dlho dlho nevedeli zhodnuť...

lucy125
12. máj 2012

@1ivanka1 Vrta´t ti može, však tam nič nedáva ani na to nepotrebuje, len plombu ti dá. Ale pri trhaní musí použiť injekciu a to už nie je bohviečo, keď ti znecitlivie, pol ust, k tomu. ja som bola v apríli, bola som asi v 30tt alebo aj viacej tuším ,vtedy a vrtal mi dva naraz.

lucy125
12. máj 2012

@macuka jasné, že sa ozvem, hneď ako dojdem domov, čo som vybavila.Budem ti držať palčeky neboj, všetko bude ok.Len trošku viacej oddychuj, ja som celý týžden nič nerobila, dnes som to prehnala s tým chodením po vonku a tak sa aj cítim teraz ☹ ☹ ☹ zajtra si naordinujem oddych. 🙂

adulka165
12. máj 2012

@chelonka jasné teším a už moc no bola som taká stotožnená s Alickou princezničkou a teraz taká neistota čo to vlastne nosím pod srdiečkom ale ako vravíš hlavne nech je už v mojom náručí a zdravučké - už teraz to malinké neskutočne ľúbim 🙂

1ivanka1
12. máj 2012

@adulka165 mne dokin zatiaľ vravel dievčatko, ale môj dokin sa dosť často mýlil...a teraz mi ide bruško do špice ako pri chlapcovi...tak som zvedavá..a možno nosím pod srdiečkom aj ja chlapca. ste ako my. môj priateľ chcel strašne syna, ja strašne dcéru.ale on už si teraz zvykol na dcéru, a tiež chce dcéru. 🙂 🙂 no ja som zvedavá na to, niekedy si len tak hovorím, čo budem s chlapcom robiť 😀 😀 😀 veď ja už vidím ako leží v postielke a je celá v ružovom alebo ako má na sebe ružové šatičky a copíky vo vláskoch 🙂 🙂
no na ďalšej kontrole musím povedať dokimu nech pozrie pohlavie, nech to stihnem vstrebať do pôrodu a kúpiť aj niečo neutrál..väčšinu vecí mám dievčenských 😒 drvivú väčšinu

chelonka
12. máj 2012

@adulka165 juuuj ani nehovor aj ja mojho andelíka zrozne lubim, akurat dnes sme prerabali - presuvali v spalni nabytok, aby mohla byt postielka pri posteli, tak ju tam už máme juuuj tak sa moc teším 😀

1ivanka1
12. máj 2012

@lucy125 no uvidím, nechám to na ňu..veď ona by mala predsa vedieť čo môže a čo nie..a trhala by mi to asi bez inekcie.. 😢 😢

adulka165
12. máj 2012

@lucy125 no vraj na 100% chlapec - bude po tatkovi Ľubomír - Ľuboško teda budem asi volať lebo manžela volám Ľuboš. Tak mala som plno dievčenských ale aj plno neutrálnych - takže budeme musieť po 3 mesiacoch dokupovať... nevadí hlavne nech je zdravý a nech ho mám už v náručí. Termín mi ostal na 8.6. a idem normálne rodiť. Akurát ma mrzí že s toľkého šoku som sa zabudla opýtať na váhu a dľžku /vôbec netuším nikdy mi to na žiadnom sone nepovedali ani na 3D a všeobecne som bola na sone len 3x /v 6tt, 10tt, 17tt a 23tt na tom 3D a až teraz na tom sono-prietoky./