Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@lucy125 jaj moja no fakt mas dost toho 😒 tak som naozaj zvedava na ten pondelok no 😕 ja idem zajtra na poradnu tak tiez som zvedava co mi povie ...inac ja som pila caj z listov malin co mame na zahradke ale akosi som sa neotvarala tak ako by som mala vlastne tento posledny porod (zatial) trval najdlhsie tak ale nehovorim zas ze to nepomaha mozno to len na mna nezabralo 😅
@michelle1984 tak držíme palce 🙂 a určite bude väčšia 😉 lebo to sú nepresné odhady váhy 😒 tak sa pekne držkajte 🙂 budem na Vás myslieť 🙂
@michelle1984 juj moja zlata vemli budeme na teba mysliet drzim ti palce ako len vladzem neboj vsetko bude ok a obe budete v poriadku len sa snaz byt co najkludnejsia a pekne kontrakcie predychavaj pomaly aby si sa neunavila 🙂 a mozno tie meriania nie su take presne a malinka bude mat viac ako ti povedali 🙂 drzkaj sa nam budem na teba vela mysliet a v mysly ta povzbudzovat 🙂 😉 potom sa ozvi ak budes moct 🙂
@petka296 ja som tiez nemala velmi dobru noc mozno aj preto lebo manzel isiel do prace a chybal mi bol doma skoro 2tyzdne 😕 nemohla som spat a tiez ma nehorazne boleli klby hlavne ten pravy na ktorom spim a navsteva wc tiez dost casta fu no co urobime takto ku koncu je musime sa vytrapit 😅
@majussska1812 ahoj moja som rada ze je ti lepsie i ja idem zajtra na poradnu 🙂 caj z malinovych listov je na lahsi priebeh porodu bud sa lepsie otvoris alebo tak ja som pila caj od asi 7mesiaca pri poslednej dcere a listy som mala priamo z nasej zahradky ale nejako mi to nepomohlo rodila som najdlhsie oproti predoslym porodom ale hovorim mozno to len na mna nezabralo nehovorim ze je to zle 🙂
No čo baby máte niektorá skúsenosti s tými čajmi? malinovníkový - aj mne ho kamaratka odporučala, že mám cca o týžden začať piť, tebe ho kto odporučil alebo ako si k nemu prisla, ešte mi odporúčali aj alchemikový piť.
máte s tým aj iné baby skúsenosti???? poradte
@marianax No moja, veru som z toho nervozna, keď neviem na čom som ☹ ☹ A to ešte 6 dní musím počkať.Možno sa fakt otvorím, lebo do dnes som vyše 2 mesiace brala magnesko, odvtedy ako mi hrozil od marca predčasný porodd, krčok sa mi skracoval ez bolestí, ešte moja gynekol. že vyzerá to, že by som sa pekne mohla otvori´t. potom mi kázala pi´t dos´t silné magnesko a krčok sa prestal skracovať. od dnes som ho vysadila+pijem ten čaj malinový, tak hádam to pride aj nomráne ale neviem čo by som chcela viacej.Zajtra ti držím palce, daj nám vedieť ako si dopadla, čo ti povedali. Inak neviem podla čoho dávaju tie pásy, mne ešte vobec nedali, a to som bola dnes v nemocke na poradni a v pond, idem opať do nemocky. 😒 😒
@chelonka No alchemilka lieči maternicu po porode, tak ten budem piť po porode, inak s ostružlín malín, mi odporučila tiež kamoška, aj babám to vraj hovoria na predporodných kurzoch.Akurát ho pijem sypaný je super, aj mi super chutí, bez cukru, bez medu aj bez citrona, je chuťovo výborný. neboj vyskušaj potom, mali by sa vraj 2-3 šálky denne vypiť. 🙂 🙂 🙂
no ja som bola dnes na monitore a nic moc,poslali ma z poradne do porodnice,bo bolo plno a nestihli by mi monitor urobit,tak v porodnici mi ho spravili a este som si aj vypocula porod a prisla mi do tej miestnosti zena tesne pred porodom sa osprchovat,no ta mala strasne bolesti,mi az zle prislo,som si tak pomyslela,ze to mi robia snad schvalne🙂..no a k tomu monitoru,primar ma odporucil uz do konca tehu na rizikovu poradnu a poriadne mi k tomu ani nic nepovedal,len to ze to nieje az take strasne a isiel k porodu,tak idem este v stredu k svojej gynde,dam jej papier co som dostala a uvidim co mi nato povie...nemam rada,ked so mnou lekar poriadne neskonzultuje nic,potom som v strachu,ale zasa si myslim,ze keby bolo nieco vo velkom neporiadku,tak by si ma nechali v nemocke,tak uvidim no...
@michelle1984 urcite budem drzat palce! 😉
3.6.2012 sa blíži...🙂
@michelle1984 ahoj budem na teba myslieť nech všetko dobre dopadne hlavne sa snaž myslieť pozitívne a nestrachovať sa držím päste 🙂
@michelle1984 pridávam sa, budem držať palce - aj tie na nohách.
@anulienka_nr prietoky - to ti dajú tie pásy cez bruško? no budem si brávať aj niečo na čítanie. ozaj, ideš sekciou?
@lucy125 nie je to síce na 100 percent, ale 50 : 50. tak sa nestresuj, všetko bude tak ako má 🙂. pripravená do pôrodnice si - dôkladne, vyšetrenia máš, ideš piť čajíky - to znamená že sa zodpovedne pripravuješ na všetky možnosti. ja som dnes nakúpila tie vložky. dva balíky veľkých - inak je to zaujímavé - od pupka skoro až po kríže siahajú, dva malých. aj také "papierové" gaťky som si kúpila 🙂 gázové nemali 😒 . išla som z obchodu ovešaná ako vianočný stromček - 4 igelitky som niesla.
ozaj baby, stojan na vaničku - budete používať, alebo nie?
@riela Aj ja som si ešte 1 balík poporodných pre istotu kupila takže beriem 3 balíky poporodných,2 balíky alwaysiek, 3ks bavlnených gatiek a 3ks zdravotných sie´tkovaných gatiek 😉 😉 😉 tak hádam bude stači´t.No ja neviem či som vobec pripravená na normálny porod, ešte na sekciu hej, ale na normálny asi nie. Neistá som strašne ☹ ☹ ☹ No ja stojan na vaničku ešte nemám ani neviem či ešte nejaký kupime, uvidíme. 😉
@michelle1984 moja zlatunká, nič sa neboj, všetko bude dobré, a budeš to mať za sebou, keď my sa ideme trápiť a stresovať, vy už si v pohodičke domova budete s malou užívať pohodlie domova🙂 Myslíme na teba (na vás) všetky júnovky - ty už aj tak zostaneš s nami spolu júnovka 😎 a ako budeš môcť daj hneď vedieť 😀
Dievčatká, ahojte, až teraz sa dostávam k PC, mala som rušný deň, ráno som zobrala malého do škôlky, naraňajkovala som sa, a letela do mesta, pochodila som obchody (pre malého som potrebovala oblečenie kúpiť v mene mojej maminky na jeho narodky), potom k dokimu, všetko je zatiaľ OK, nie som otvorená, moč, krv negatívne, ozvy srdiečka a prietoky (za ktoré som zacvakala 10 Eur) OK, o termíne sa ešte nechcel doki baviť, ale že bude pri pôrode, že to naplánujeme spolu na začiatok júna (typujem to na 6-8. jún) 😀 Maličkého nemeral, lebo ževraj tieto hodnoty sú len také nespoľahlivé, že parametre musia byť v poriadku, potom nevadí, keby aj miminko bolo menšie🙂 V pondelok idem zas🙂
@sandy80 Aj ja idem opať v pond. do poradne do nemocky, tak uvidím čo mi povedia, lebo stále nie je rozhodnuté či sekcia, alebo normálny porod, a ja som z toho strašne nervozna. ☹ ☹ ☹ Dne smi na poradni Dr. povedala, že uvidíme, ak by som sa tento týždeń do pond. otvorila, idem normálnym ak nie, tak v pond. mi dá hádam termín na sekciu, leb že na sekciu musím dokonči´t 38tt a ten končím v pond. 21.05. preto tam mám aj ďalšiu poradnu.Inak tiež som zatial zavretá, prietoky, srdiečko, sono ok, tlak, moč negat. takže ešte 6 dní stresu a trápenia, lbo neviem na čo sa mám prichysta´t. 😒 😒 😒 Ale aspoń malinký je zdravý zatial a je ok.ty si za prietoky čo sa robia sonom zaplatila 10€? 😨 😨 😨 Sila teda.Dnes som začala piť ten malinový čaj s ostružlín+som musela vysadi´t magnesko, tak uvidíme čo to do pond. urobí ešte. 😉
@lucy125 moja všetko bude ok ... neboooj ....držkám ti palce 🙂
@riela ahoj tie pásy cez bruško sú dva - jednej kontroluje ako bije bábätku srdiečko a druhý jeho pohyby - a všetko to zaznamenáva na papier takými čiarkami /podobné ako na papieri EKG/ no a sono-prietoky to je vlastne sono na ktorom kontrolujú či vyživuje placenta bábo a či je tam vo vnútri všetko ok - aspoň tak mi to povedal lekár -som sa pýtala 😅 lebo tiež som bola na tom prvý krát teraz 10.5. a znova idem tento štvrtok a budem chodiť každý štvrtok až my raz povedia že ostávam a vypíšu ma na izbu a pôrod.... /teraz keď som bola tak 2 babám tak už povedali a hneď volali manželom nech im donesú tašky, a jeden manžel bol taký šokovaný že ostal ticho a tá baba naňho začala kričať nervôzna že čo je ticho však vie že už má po termíne tak čo ide teraz stresovať 😀 😅 sme sa v čakárni ostatné tehulky smiali na ich hovore 😅
@milacik0106 Ďakujem ti pekne, aj ti moooc držkám palce, som zvedavá, na kedy ti určie termín.Kedy máš poradňu? 🙂 🙂 Idem hajať dobru nocku, zatial.Ráno sa ozvem 🙂 🙂
@lucy125 V stredu moja .. určite napíšem aký máme termín č. 2 🙂 dobrú paapaaa
Ahojte dievčatá,prosím vás je tu niektorá z vás z Bratislavy a pôjde rodiť na kramáre.By ma zaujímalo ako to tam chodí.Na budúci týždeň by som tam mala íst na prvú poradňu,že či sa treba objednat najskôr na monitor alebo poradňu alebo ako.Ďakujem 🙂
Aha a ty si sa tam bola objednat osobne alebo telefonicky?
osobne, ja mam na 218tke gyndaka mojho tak ten ma poslal objednat a ze tam mi potom dalej povedia. ani nemam telefon na monitor, skus pozriet do temy nemocnica kramare, tam nejake cisla baby davali

@chelonka No čo už hlavne nech prašule nabehnu, papier nie je prvoradý 🙂 🙂 však uvidíme v stredu čo urobia, to je výplatný deń MD a PN, na účet. 🙂