icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
16. máj 2012

@adulka165 Aj aj som sa zapojila do tej suťaže, tak uvidím, či aj mne zavolaju ale asi nie.Ja by som odber pupočníkovej krvi aj brala, keby to nebolo také drahé. 😒 😒 Ale smola, máme hypot. na krku, tak nič potom.

miskaska
16. máj 2012

Už sa teším ako tu v albumoch budú postupne pribúdať fotky Vašich babätiek. Keďže mňa to čaká až na prelome júna a júla, tak vás tu budem sledovať ako to zvládate 😉 .

jankalac
16. máj 2012

@lucy125 mne akurat volali, tak asi budu obvolavat vsetkych co nevyhrali kociky

lucy125
16. máj 2012

@jankalac A čo ti hovorili?Vlastne ako to je? Že keď nevyhráš kočík, daju ti zlavu 500€ na dober pupočníkovej krvi? Chápem to správne?

jankalac
16. máj 2012

@lucy125 ze bolo straasne vela zapojenych mamiciek a kocikov malo, tak sa spolocnost rozhodla ze da aj tieto poukazky na 500e na odber pupocnikovej krvi... ale neviem kolkym maminam..... pytala sa kde rodim, ci ma gynekolog informoval a take dristy... tak sme pokecali, zlavu nevyuzijem, lebo si nedavam brat krv... co som postrehla, tak volali uz minimalne trom babam, co sledujem temy na MK, tak cakaj, mozno uz vytacaju tvoje tel.cislo 😉

milacik0106
16. máj 2012

@jankalac aj mne des volali .. ale detto nedávam odobrať pupoč.krv

lucy125
16. máj 2012

@jankalac baby a prečo nedávate odobra´t? Ja by som aj dala, keby mi dali zlavu na to.Podla mńa to nie je na škodu, poznám vela holiek,č o si to dali urobiť.jasné stojí to vela prachov, ale však keby to bolo k ničomu asi by to nerobili, neviem počuvam rozne názory aj pre aj proti a neviem sa rozhodnuť. 😒 😒
@milacik0106

jana3720
16. máj 2012

@lucy125 no ahoj moja tak ako? ja som bola včera v poradni malý váži 3 kg 😅 to bude zase valibuk.inak všetko v poriadku som otvorená na 1,5cm tak do konca mája dúfam že vydržím

milacik0106
16. máj 2012

@lucy125 podľa mňa je to biznis ... o nič iné nejde ...

silvia0201
autor
16. máj 2012

@marianax asi tak nejak 😀 pred chvíľou ma poriadne zabolelo brucho. bojínm sa toho pôrodu, jak čert svätenej vody 😝

lucy125
16. máj 2012

@jana3720 No super, ty si už dalšia otvorená a ja stále nič 😒 😒 Snáď aspon tu sekkciu mi v pond. daju ak nebudem otvorená, pre isoti ale pijem ten čaj s ostružlín malín. Ja neviem kolko malý váži, hádam sa to tiež dozviem v pond. uvidíme. Takže všetko ako má by´t to máš super. 🙂
@silvia0201 Moja aj ja sa moc bojím porodu, ty si tretorodička aspon vieš do čoho ideš, ja sa bojím všetkého neznámeho, ako budem reagova´t ako to tam chodí a pod. 😒 A stáel do pond. neistota, že ako bude vobec rodi´t. ☹

alicia28
16. máj 2012

@lucy125 , ja by som chcela byt radsej prvorodicka a nevediet co ma caka, teraz sa bojim viac ako ked som isla1x a nevedela ake to bude 🙂

indys
16. máj 2012

ahojte dievcata, takze zaktra uz ideme s Jurkom domov. podarilo sa nam zacat kojit. chytil sa sice az na klobucik, bradavka mu vluse vypadavala a na 20x som mu musela prsnik vkladat a nic nevypil. sice je este stale spavy, a treba ho budit, ale ani sa necudujem, ved este 4 tyzdne mal byt v brusku. ale aj tak je to frajer🙂

@lucy125 ahoj, tak ako kedy rodis?

alicia28
16. máj 2012

@lucy125 , ja si to nedam odobrat uz len kvoli tomu ze do dvoch vakov uz pytaju pomaly 1000 € a do 18 rokov budem platit dalsiu tisicku za skadovanie v dusiku? ved to je chore,,,co na tom moze tolko stat,? je to cisty biznis.... hlavne teraz ked uz veda ide dopredu a da sa pomoct pri chorobe aj inak ako pupocnikovou krvou takze sa mi to zda ako zbytocne vyhodene peniaze

cucuc
16. máj 2012

@lucy125 Čo sa týka tej pupočníkovej krvi, ja som tiež už 2x dostala ponuku na zľavu, lebo volali raz švagrinej a potom aj švagrovi, že majú túto možnosť a že sa to dá aj nejakej tehulke darovať. Aj som zo začiatku bola rozhodnutá, že to zoberiem, veď čo by som neurobila pre zdravie môjho dieťatka. Ale keď som sa v tom trošku viac povŕtala a hlavne keď som si pozrela reportáž na STV, tak som si to rozmyslela. Rozprávali tam odborníci z centier na transplantáciu pupoč. krvi a zhodli sa na tom že je takmer nulová šanca, že by použili túto krv. Že keď má dieťa takúto vážnu chorobu, tak tie zárodky sú v bunkách už pred narodením, je preto nezmysel, aby na liečbu použili jeho vlastnú krv. Že oveľa účinnejšie je použiť krv z verejného registra, lebo tie cudzie bunky vlastne spôsobia šok (alebo ako by som to vysvetlila) a tým nastáva účinnejšia reakcia. Mńa to teda presvedčilo, aj preto že povedali že doteraz ani raz nepoužili vlastnú pupoč. krv. Že vždy uprednostňujú od iného darcu. Takže toľko v skratke, škoda že si už nepamätám, z akého dátumu tá relácia bola. Ale je to určite na zvážení každej jednej, niekto tomu verí, niekto nie.

alicia28
16. máj 2012

@adulka165 , jasne ze je to biznis, ved je to nenormalne aby si zato brali pomaly tisicku a za skladne dalsiu, keby mali konkurenciu tak by to zrazu stalo 100 € a aj to by boli radi keby im ludia platili za nic,,,,dnes uz veda ide tak dopredu ze tento odber uz je a aj bude o par rokov za zenitom tak sa potrebuju este rychlo nabalit lebo zachvilku to uz nikto nebude chciet tak uz aj zlavu davaju 500 € a co tak zrazu a taku velku zalavu ? ved uz len to je na zamyslenie 🙂

lucy125
16. máj 2012

@alicia28 No ja neviem čoho sa bojím na tých porodoch viacej, či bolesti, alebo všetkého okolo toho, ale však všetko je to vlastne len o bolesti a ešte o nedočkavosti, kedy, kde a ako to na mńa príde. 😒 😒
@indys jáj moja, ticho ti závidím, pot otmto tužim už aj ja. no ja neviem ani ako, ani kedy, veríš tomu? V pond. som bola na poradni v nemocke, palapčne ma vyšetrila, sono+prietoky+srdiečko+pohyby všetko ok, malý dolu hlávkou, moč, taklk negat. sa ma pýtala či chcem is´t tou sekciu, jea že hej, že som už na to 2 mes. pripravená a ona, že uvidíme, že keby som sa dobre otvárala, že aj normálne by som porodila.Ta, ´dalšia poradna v pond. 21.05.lebo, že na sekciu musím dokončiť 38tt a ten končím 21.05., že normáne porodiť možem aj hne´d teraz ale na sekciu musím 38tt skončiť tak ako nechápem aký je v tom rozdiel.Podla toho ako som to ja pochopila, tak sa uvidí teraz v pond. ak nebudem otvorená, asi sekcia, ak hej počká sa na normálny porod. Už som z toho na cvokara noemálne, sami o tom už aj sníva, neistota strašná, neviem na čo sa mám kedy pripravi´t, tak čo ti budem hovoriť. teraz som už na 100% presvedená, že v pond. z poradne neodídem prv ako mi na 100% nepovie, ako pojdem rodi´t.
@alicia28 @cucuc No ja fakt neviem, čo s tou krvou, stále počuvam aj áno, aj nie, aj v mojej rodine maju odobratu krv, aj kamošky, tak fakt neviem, ale zatil nikto nevolal a bez zalvy na to aj tak nemám, hypot. na 20 rokov nám uplne stačí ku štastiu.

alicia28
16. máj 2012

@lucy125 ked si presvecena o tom ze ti to pomoze tak si odber daj,
ja by som si to nedala ani keby mi dali zlavu na cele skladne tisicku...a zaplatim len tu tisicku za odber, je to nezmysel,,pred par kormi to bolo fascinujuce a davali si to ludia hromadne ale dnes uz veda pokrocila a zacina to byt nezaujimave tak este rychlo,,,rychlo chcu..... aby biznis isiel .....daju zlavy, pocitam ze o takych 5 rokov sa ten odber ani robit nebude......... lebo to bude nezaujimave pre ludi..... alebo ked sa robit bude tak za par €, nerozmyslaj nad tym ked si presvecena ze je to dobry krok daj si to odobrat, kazdy si to musi uvedomit sam aby si to potom zas nelutovala ze si pocuvala inych a mala si si to dat odobrat, je to o presveceny tvojom vlasnom
, co sa porodu tyka, ja sa nebojim ani toho samotneho deju,,lebo to sa da zvladnut, preboli to,,ale bojim sa toho co pride potom...... ako sa dam dokopy , ako sa budem hojit a tak celkovo .......lebo pri prvom som sa davala dokopy 6 mesiacov a porod ma uz ani nezaujimal, bola som doma, musela som zit v bolestiach velmi dlhy cas.,,,porod je chvilkova zalezitost a prejde

bambulka248
16. máj 2012

@lucy125 ale aspon si sa upokojila ze to pride 🙂

silvia0201
autor
16. máj 2012

@lucy125 veď to, že už som 2x rodila. ale bolo to už dávno.... to asi preto sa tak straaaaaaaaašne bojím, no a dneska ma dosť bolí brucho a kríže tak, že sa mi až nohy podlamujú, tak neviem, či neskončím v nemocke 😖 ešte to je dobre, že drahý je doma, zajtra ide na dennú,tak keby sa volačo zomlelo, aspoň ma zoberie on.
no som sama zvedavá, ako to som mnou dneska dopadne..........

lucy125
16. máj 2012

@alicia28 No ja naozaješte neviem čo by som urobila.Aj moja gynekol. sa ma pýtala ale nestihli sme to prebra´t celé, lebo už chodím do nemocky na poradnu a mojej idem až po šestonedelí, tak fakt neviem.Ale odradzuju ma tie super sumy za to.No ja sa bojím všetkého, hlavne toho kedy a ko budem rodi´t, ja som nachystaná na sekciu, ale či mi ju daju, t neviem sná´d to budem v pond. vedieť už 😒 😒
@bambulka248 No však to, dnes som čakala peniažky, a prišiel mi len list zo sociálnej že mi priznávaju MD a suma vyrátaná za 1 deń.Zajtra pojdeme s drahým do mesta povypláca´t čo treba a pokupova´t čo treba 🙂 🙂

lucy125
16. máj 2012

@silvia0201 No moja ja ti verím tie bolesti, ale aspon keby si do rána porodila máš to zas ebou, nie ako ja, že neviem ani dńa ani hodiny 😒 😒 Už 3 deń nepijem magnesko, krčok zavretý ale už skrátený len na 5 mm, kontrkacie naposledy pred 3 týždňami, sekcia v nedohladne, tak naozej neviem, čo mám čaka´t. ty si aspon otvorená, stačí ti, trošku a budeš ma´t za tým,Ja pri mojom šťastí, ešte aj prenáša´t budem. ☹ ☹

bambulka248
16. máj 2012

@lucy125 aspon si urobite pekny dnik 🙂 ja som tu dnes z bazariku objednala odsavacku a tymto uz snad mam vsetko. Len som nejako zacala spekulovat ci mam dost bodyniek pre drobceka tak asi este nejake dokupim pre pokoj v dusi

indys
16. máj 2012

@lucy125 tak to ti drzim palce, musi ti to poriadne liezt na nervy. s tymi lekarmi to je niekedy tazko , lebo ani oni sami nevedia co a ako bude

alicia28
16. máj 2012

@silvia0201 🙂 takto som sa ja citila minuly tyzden a bol to len plany poplach, zase mi je dobre a tak uvidim co mi povie zajtra lekar, ak by som bola otvorena na 2cm mozeme porod vyvolat a dohodneme termin, nechcem cakat doma kedy to pride.
@lucy125
fuha ,,ides sekciou ? tak drzim palce,
ja dufam ze nebudem mat cisarsky a porodim spontanne tak ako 1x aby som mohla mat dietatko hned pri sebe,,nech mi ho nikam neberu 🙂

sandy80
16. máj 2012

@milacik0106 kočky, a tá zľava nie je náhodou prenosná? My si dávame odobrať ale o žiadnej zľave neviem, ide o 714 Eur, čo musíme podľa zmluvy zaplatiť 😖

sandy80
16. máj 2012

@cucuc a nevieš o niekom, kto by tú zľavu daroval? ja by som ju potrebovala🙂

silvia0201
autor
16. máj 2012

@lucy125 ono sa ti to možno teraz nezdá, ale aj u teba sa to môže kedykoľvek rozbehnúť. ja by som to tak tak vážne nebrala. ja magnézko neberiem už asi tri týždne. a bruško ti aspoň sem-tam stvrdne?? ak áno, je to dobré, lebo takto sa pripravuje na tie pravé kontrakcie. mne pomohlo tie víkendové nepravé kontrakcie k takémuto stavu. trvalo to len hodinu, ale boli fasa silné a asi každé 2min....

lucy125
16. máj 2012

@bambulka248 No ja už snáď mám všetko zajtra idem ešte malinkému uspávačika, objednať z netu 😀 😀 😀
@alicia28 No to práveže ešte neviem,ja by som rada, sekciou, už mám aj predoperačné všetko, 2 mes. ma na to pripravovali a teraz Dr. v nemocke rozmýšlaju, že prečo nie aj normálne, tak ako a kedy pojdem sa snáď dozviem už v pond. ☹ ☹ lebo na minulej poradni sa nevyjdrili ani tak ani tak a nechali ma v neistote.
@indys No však to, lezie to strašne na nervy .7 mes. som bola pripravená na normálny, zrazu, že hop sekcia, predoperačné testy vybavené, obehaná všetko, idem na poradnu do nemocky a že prečo sekcia? 😨 😨 😨 Som zostala v šoku, že či nie su ujednotení alebo tak, že uvidíme 21.05.ak budem otvorená normálny, ak nie sekcia snáď a daju mi hádam už aj termín.
@sandy80 No ja stále neviem, či áno, alebo nie, počuvam na to rozne názory a vobec som si není istá. ☹ ☹

silvia0201
autor
16. máj 2012

@alicia28 fííííha. ty to máš takto zorganizované?? ja by som brala pomoc už pri samotnom pôrode-myslím trocha urýchliť, keď už budem dostatočne otvorená...