icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
16. máj 2012

@alicia28

@silvia0201 no dievcata normalne ste ma rozosmiali 😀 jasne ze kazda ako chce ak nechces mat pri sebe chlapa tak jednoznacne je lepsie porodit bez neho ja to schvalujem ale ja som mala pri poslednej dcere svojho manzela a som vdacna a myslym ze i on teda ked som otehotnela 4krat tak som mu len tolko povedala moj zlaty budes pri porode aby si videl co to vsetko obnasa 😀 ale ako hovorim kto nie je na to pripraveny je zbytocne sa k tomu nutit on ani nebol proti ved ak by naozaj nechcel nenutila by som ho 😅

lucy125
16. máj 2012

@marianax @alicia28@silvia0201 No holky aj ja sa pridávam, aj ja chcem drahého pri porode, ale až pojdem sekciou, tak tam nebude, to ma bude mrzieť.Inak sme sa už dávno dohodli, že tam musí byť, ja to lepšie v jeho prítomnosti budem znáša´t, ja všetko lepšie zvládam keď je pri mne 🙂 🙂 🙂 , čo ma mrzí, že nebudeme v nemocke spolu, bude mi moooc chýba´t a to sme spolu už tento rok 13 rokov, z toho čo sa týka svadby mali sme 12.05.- 5 výr. svadby a stále sa ho neviem nejako nabažiť 😀 😀 😀

mirka1210
16. máj 2012

@lucy125 tušila som,že tam zas budem mať nejakú potvoru,lebo ja som strašne háklivá na všetko - lep na vložkách, nohavičky z umeliny....a už aj mám problém 😠 ale tak hlavné,že malý je OK 🙂 🙂 🙂 mne spravila problém ešte aj tá dezinfekčná voda,čo na vás lejú v nemocnici pri vyšetreniach -alergia a potom samozrejme mykóza jak vyšitá 😖

lucy125
16. máj 2012

@mirka1210 No mne vďaka tej dezinfekcii, všetky laktobacily min. rok odplavilo, som musela vklada´t probiotiká aj ústne užíva´t 😒 😒 Aj na mńa sa vždy nejaká mrcha nalepí, ani neviem poriadne z čoho, som bola všoku, že tiež nemám toho streptokoka 😉

mirka1210
16. máj 2012

@marianax ja tiež teraz rozmýšľam,že si tam drahého vezmem 😉 naposledy som ho od toho uchránila na poslednú chvíľu 😀 hodne mu odľahlo 😀 a potom bol hrdina 😠 že veď ty si nechcela 😎 ale ako tak rozmýšľam,že na jednu stranu ja som síce taká typická "samica" tichučko si to odtrpieť bez akýchkoľvek svedkov sama 🙂 ale asi by som ho tam po poslednom pôrode chcela mať - stisnúť mu pri tých bolestiach ruku 😀 lebo on má veľmi malý prah bolesti a niekedy to trošku zosmiešňuje,keď mu poviem,že už viem,prečo pán boh to zariadil tak,že rodia ženy 😀 😀 😀

anika159
16. máj 2012

@lucy125 a len tak mimochodom lekari sa k tebeinak spravaju ked tam mas partnera...lepsie...aspon tak mnebolo povedane...aj ja som bola najprv peoti i ked moj drahy chce ... Ale tymto ma presvedcil

lucy125
16. máj 2012

@anika159 No to je pravda, Dr sa naozaj aspon v našej nemocke inak chovaju keď tam niekto je ako keď je mamička odkázaná sama na seba. 😒 😒 😒 Je to smutné, ale je to tak, podla mńa keď je žena tam sama vystresovaná, trošku ľudskosti od Dr. a sestričiek by nezaškodilo, ale... 😖 😖 😖 😖

mirka1210
16. máj 2012

@lucy125 to som si myslela,že len mňa sa takéto svinstvá chytajú 😢 umývať sa môžem len lactacyd-om,žiadne mydlo,sprcháč 😠 pretože tá dezinfekčná voda v nemocke to ma už dorážalo úplne,všetko ma svrbelo,štípalo,mokvalo.....a oni mi dali len tak nejaký krém,neprechádzalo,takže další týždeň som trpela,potom ster,čakať daľší týždeň a potom už bolo neskoro a nechali ma tak až do pôrodu 😢

d.j.
16. máj 2012

Ahojte, zajtra idem prvy krat do nemocnice Ruzinov do poradne, neviete mi povedat o kolkej je najlepsie tam ist a do kedy su tam???
Dakujem

lucy125
16. máj 2012

@mirka1210 Aj aj len laktacyd používam, už roky žiaden normálny sprcháč nehrozí a na zvyšok tela, len detské mydlo,ako batole a pod.Som sa minule smiala, že som jedno mydlo kupovala sebe a druhé nášmu malému do kozmetickej vybavy 🙂 🙂

anika159
16. máj 2012

@d.j. Hned rano a vypytaj si poradovr cislo na recepcii na zaciatku pri vchode. Babyked chodia aj na odbery chodia tam uz na pol 8...takze asi tak....

eemmaa
16. máj 2012

@lucy125 no s tym co pises suhlasim aj ja ale moja mamina kedysi robila na porodnici a ta mi hovorila ze priste niektore tie rodicky su az take hystericke a vrestia a nadavaju tam na svojich partnerov ze musel dr na nich nahucat nech sa ukludnia lebo to bolo pocut na cele oddelenie a potom sa nesustredila ani na porod a vsetko sa komplikovalo. tak ze v niecom maju niekedy aj ty dr pravdu 🙂 ale aj ja tam budem mat manzela a maminu na podporu 🙂

anika159
16. máj 2012

@lucy125 tak vies ked ste tam dvaja musia ukludnivat dvoch ludi 🙂 a nie iba teba... Ako to je tiez individualne v kazdej nemocnici su ini...toto som dostala ako dobre mienenu radu... Ak partner chce byt tak netreba protestovat🙂

mirka1210
16. máj 2012

@anika159 aj ja som to už počula,že si potom toľko nedovolia na človeka ako keď si tam odkázaná sama na seba a ich zhovievavosť či neochotu 😖 niekedy,keď si tak spomeniem,najhoršie bola chvíľkami pre mňa tá opustenosť,že ma nemal kto držať za ruku,pohladkať,povzbudiť ☹ pri konci,keď už som len ležala v kontrakciách na posteli,keby tam nebola bývala ráno prišla baba na cisársky,nebol by mi mal ani kto stlačiť zvonček na sestričku,že už musím tlačiť ☹

ladore
16. máj 2012

@lucy125 neboj lucy neostaneš aj ty sa k nám pridáš 🙂

d.j.
16. máj 2012

pridam sa k teme, ja som manzela mala pri prvom porode a teda neviem si to vynachvalit, sice stihol dojst len na poslednu dobu porodnu ale aspon mi drzal hlavu a ked som porodila tak utekal malu nafotit a kontroloval lekarov ake vsetky vysetrenia robia dcerke a potom mu ju dali do ruk a konecne mi ju doniesol. ale naozaj je to lepsie ked tam je plus jeden clovek, ktory je vlastne aj svedok a vidi vsetko co sa tam robi a lekar sa uplne inak sprava. aj teraz ho beriem so sebou 🙂 ak stihne.

d.j.
16. máj 2012

@anika159 dakujem a nevies do kedy su tam ci aj poobede?

anika159
16. máj 2012

@mirka1210 no ved to ja na jednej strane som mojho draheho nechcela aby tam bol... Nechcela som aby ma tak videl....nech si ma tak nezapamata.... Ale toto ma presvedcilo.... Hadam mu neodtrhnem ruku ked ju budem drzat 🙂)

ladore
16. máj 2012

@marianax skúšala ale nenašla som to nikde všetko čo je na nete je len prepísané presne čo je v knižke ale toto mi ona dopísala rukou takým veľkým že 14.5. NK a červeným keď otvoríš knižku tak ti to udrie do očí... no ak porodím už by som aj brala veru ledva fučím sedieť sa mi už tiež poriadne nedá je to už ozaj náročné...už nech máme každá svoj pokladík doma, nech šťastne porodíme a sme všetky aj s maličkými ok a zdravé 🙂

anika159
16. máj 2012

@d.j. No oni su od rana od 8 ako lekari maju vzdy dvojhodinove sluzby neviem zalezi komu ides ? Moj je tam utorok od 8 ale idem zajtra lebo na mna nema cas... Ja tam mam byt uz o 7 idem sono a mozno monitor....

mirka1210
16. máj 2012

@lucy125 my dnes oslavujeme 14.výročie svadby 🙂 🙂 🙂

mirka1210
16. máj 2012

@anika159 nevieš aké sú teraz pálky za mm pri pôrode? 😉 či asi ako kde?je to zas individuálne? 😒

anika159
16. máj 2012

@mirka1210 30 euro to je pokial viem...ja idem zajtrat zaplakat... Aj za porodnika aj za EPI a chcem izbu nadstandard 😒

mirka1210
16. máj 2012

@ladore keď napíše PK - tak je to panvový koniec 😒 žeby to bol norm.koniec? terda,že hlavičkou? 😉 neviem,iba si tak myslím 🙂

mirka1210
16. máj 2012

@ladore ešte ma napadá nezachovalý krčok

silvia0201
autor
16. máj 2012

@alicia28 😀 😀 😀 ja som vôbec nerobila to čo mi povedali a to so mala 21 rokov, keď som rodila 1x, to som nadávala jak pohan a silou mocou som chcela cisarák... potom som sa hanbila jak pes. 2x som bola ticho jak voš pod chrastou. ani som nemukla, robili tam iné cirkus (spoluobčanky...) no a teraz neviem ako to dopadne....
mne zas povedala minule kamoška, že pôjde so mnou rodiť... no ďakujem pekne, neprosím. ešte aj ju by som poslala do pi... 😨

mirka1210
16. máj 2012

@anika159 tehotenstvo,pôrod a dieťa je tvrdý biznis tohto štátu 😖

silvia0201
autor
16. máj 2012

@lucy125 no tak toto je veru veľmi peknééééééé. sokm zvedavá, ako ja dlho vydržím s mojim........

silvia0201
autor
16. máj 2012

@lucy125 len aby si nebola medzi prvými, počkaj 😀 😀 😀

anika159
16. máj 2012

@mirka1210 kamosky mi rodili v zahranici a sme na tom este dobre...ok u nich su krajsie nemocnice ale platili poriadne vela... Ja som povodne aj chodila tuto v bratislave do kocha, ze super klinika a priamo cupanikovi... Naj odbornikovi... Nikdy viac... Pytaju si 1500 a pri komplikaciach ta akcitak poslu do nemocnice a este k tomu moju mamu neposlal na operaciu i ked mala dva roky uz nalez na maternici a ked sla do statnej jej povedal prednosta ze okamzite musi ist na operaciu, lebo inak mu skonci na pitevnom stole:(( je to vsade takisto vsade vo svete nielen u nas:((