icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

jakani
17. máj 2012

@mimca20 diky za odpoved...lebo v tomto state clovek nikdy nevie....prides na urad o den neskor, a hned ti zamietnu na co mas pravo, ked treba dat, a nie brat....... 😖

miskaska
17. máj 2012

@jakani Až po pôrode, som pochopila. Toto je super stránka http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi... , je tam všetko zhrnuté, sú tam aj nejaké tlačiva, tie sa dajú nájsť aj na stránke sociálnej poisťovne.

mimca20
17. máj 2012

@jakani Ked si pametam, dosli sme domov a manzel na dalsi den isiel na urady - mali sme aj drobcov rodny list. Boli tam ochotne tety (co nie vzdy je to tak) zaskrtli mu co mam vyplnit, podpisat a na druhy den odniesol papiere a bolo. Drzim palce potom pri vybavovackach

jakani
17. máj 2012

@miskaska dikes, idem si to hned prestudovat 😉
@mimca20 diky za povzbudenie 😎

lucy125
17. máj 2012

@michelle1984 Ahoj mojko, strááášne srdečne ti gratulujem, keď to čítam, až mi slzy stekaju 🙂 🙂 🙂 ale od štastia.Tak už to máš za ebou moja. A prečo sekciou?nemali ti porod vyvolať? Držkaj te sa obe posielam pusinky cmukik, mamina 😀 😀

mata1976
17. máj 2012

@lucy125
@chelonka
@miskaska najlepsie su poporodne vlozky SAMU: http://www.mojalekaren.sk/samu-porodnicke-vlozk...
a co sa jednorazovych nohaviciek tyka, tie som pri prvom porode vobec nepouzila, kazdy lekar na vizite povedal, ze rana sa najlepsie hoji ked je nezakryta; ani ked som chodila mi ich nebolo treba 🙂 radsej pribalit viac podloziek.

lucy125
17. máj 2012

@kuriatko21 Ja sa Epi bojím, hlavne kvoli tomu, že u nás vnemocke nevedia kvalitne pichnut ani spinál do chrbáta nieto ešte do miechy 😖 😖 😖 takže epi nehrozí, aj keď som ju vždy chcela. Takže ak ma nedaju tou sekciou, ako som mala is´t tak si to potom všetko riadne odtrpím 😖 😖 😖 ako aj vždy, lebo ja mám také štastie, že ani prirodzene som otehu nemohla, museli sme mať 3x umelé a sranda to veru nebola, ale čo už narobím nie? taký je život. 😢 😢

lucy125
17. máj 2012

@mata1976 No ja neviem akos a tie moje poporodné volaju, su v bielom obale a tmavo modrý nápis maju,kupujem ich v obchode pre tehulky a mám doma 3 balenia a podložiek asi 10 ks mám doma, tak uvidíme.vezmem zatial 5ks ako kážu v zozname a potom mi snáď drahý donesie zvyšok 😉 😉

jankalac
17. máj 2012

@michelle1984 jeeeej gratulujem, nech pekne rastie do krasy 😉

lucy125
17. máj 2012

@jakani No toto ja budem riešit až po porode, však prv nemáš ani na to nárok. príspevok po narodení, až keď sa dožije min. 28 dní a prídavky na dieta napodobne, keď sa narodí+treba k všetkému kopiu rodného listu a ten je hotový tak za 4 dni po narodení, takže časuuuuu 🙂 🙂 🙂

mata1976
17. máj 2012

@lucy125 existuje viac druhov, dolezite je aby boli poporodne.

inac baby, nesvrbi vas v poslednom case koza na celom tele? lebo mna velmi a neviem ci je to v tomto stadiu normalne ???

lucy125
17. máj 2012

@cruellka No musela som by´t doma, hlavne kvoli stresujucej robote a potom len čo som šla na pnku, som po 5 dňoch doma začala krváca´t a hrozil mi potrat, takže tak či tak by som šla do nemocky a potom na rizikové.Ale už som od 24.04.na MD je to už fajn, len keby som už mohla kočíkovať a nie s bruchom sa natriasať, ale sná´d všetko raz príde. 😉

jankalac
17. máj 2012

@cruellka tak uz som doma, celkom to slo rychlo.... prisla som tam prva, 6.45hod, hned ma aj zobrala, ale mala este spala, tak ze sa mam ist este najest, napit kofoly a poprechadzat... tak som sla druhy krat po siedmej, kofola asi pomohla, lebo uz kopkala ostodvesto.... trva to tak do 20 minut, isla som s vysledkom na 217tku, tam len dr.pozrel, povedal vsetko v poriadku. objednali ma na stredu tiez na rano 7.20, potom tam mam hned aj poradnu vedla v ambulancii, a z 217tky ma este objednali na dalsiu poradnu tiez v stredu ale az na 13tu hodinu na c.d. 215 ... to je myslim tam kde robia sono... tak buduci tyzden sa budem len vozit mhd na kramare a z kramarov, a zas naobed na kramare ... ak sa teda este budem dovtedy gulat....
na tom monitore to islo celkom fajn, vzdy boli dve baby vnútri a dve cakali vonku, pekne sa to striedalo... hovorila sestricka, ze dnes maju dost naobjednavane, ale islo to fajn... horsie je ze ked poslu niekoho na kofolu 😀DD ze babo buva a nemozu natocit monitor, tak sa to poposuva... ze vcera mali take cele doobedie, vsetky babatka buvali v bruskach... tak drzim paste nech ide vsetko hladko 😉

lucy125
17. máj 2012

@mata1976 No moja hovoriš mi z duše, mńa svrbí všetko a všade ☹ ☹ ☹ je to otrasné, ale asi je to tým, že koža je na maximum napatá.Vložky mám poporodné, to je isté, takézo by som v normálnom živote nenosila 😀 😀

marianax
17. máj 2012

@alicia28 mne manzelova pritomnost velmi pomohla lebo som prisla v noci do porodnice a lekar si isiel normalne spat prisiel az rano o pol siestej a sestricka tiez chodila lahnut len kazdu pol hodinu ma prisla skontrolovat az som sa divila ako rychlo hned zaspala az chrapala 😀 ale hlavne je sa dat do kludu a ak budes mat vecsi klud bez rodiny jednoznacne ich neber 🙂 no kontrakcie su take podobne ako opisujes akurat ze su v pravidelnych intervaloch 🙂

miskaska
17. máj 2012

@mata1976 tie mam kupene. Musia ist do specialnych poporodnych nohaviciek? Tie volzky nemaju lepiaci pas, ze? Dik.

lucy125
17. máj 2012

@jankalac Tak super, že je všetko ok, inak baby ja neviem, všetky už máte za sebou pásy a ja stále nič, ani mi ich nikto nenavrhuje v nemocke, to asi preto, lebo vy ste z BA a tam je starostlivos´t na lepšej urovni ako tu u nás v zapadákove 😒 😒 😒 jedna nemocka a koniec a to bola vyhlásená za naj, naj nemocnicu a nechápem doteraz prečo ☹ ☹

lucy125
17. máj 2012

@jankalac Ani len Dr. sa nevedia u nás zhodnut v diagnoze a to je už čo povedať. ma´t auto, čo nemáme idem okamžite rodiť inde ☹

marianax
17. máj 2012

@lucy125 no ved i mna mrzi ze moj nebude pri mne kedze tiez idem sekciou ale nakazala som mu pekne cakat ped salou 😀 ja tiez som velmi rada ked je doma je to predsa moja polovicka a ked odchadza do prace berie nieco aj zo mna.....je to velmi vzacne mat taky vztah takze boli ste pre seba zrodeny 🙂

lucy125
17. máj 2012

@marianax No dufam a verím tomu aj ja. Mne strašne chýba aj teraz keď som sama doma a on je v práci, ale ranné prejdu lepšie ako poobedné, keď odíde o 13.30 a dojde po 22h ☹ ☹ ale aspońže má robotu, keď už nič iné.Ťa obdivujem by som sa zbláznila, keby ho 2-3 týždne nevidím, ja som strašná povaha v tomto ☹

jankalac
17. máj 2012

@lucy125 ja som pri samkovi na tom monitore nebola , a to mam stale toho isteho gyndaka... robili mi ho az na pohotovosti, pol hodky pred porodom... vraj tam posielaju od 36tt, ja som bola teraz prvy krat, a to som v 38tt.... a ci sa tam dogulam este buduci tyzden, to je vo hviezdach 😉

jakani
17. máj 2012

@lucy125 akurat som to vsetko docitala, a mame na to narok do 6. mesiacov od narodenia dietata...takze pohodaaaa 🙂

marianax
17. máj 2012

@mirka1210 moja ja som taka ista bola pri prvych 3detoch tiez len sama niekde v kutiku si odrodit ale naozaj voobec nelutujem ze bol pri tom videl ako trpim boli sme tam celu noc a stale mi meral kontrakcie nic sme nespali a ked som na neho pozrela ake ma cervene oci a videla som ze je velmi unaveny povedala som mu no moj zlaty a to nemas ani bolesti a ja este aj tlacit idem a skutocne vidim ze je viac starostlivy ked vidi ze som unavena a mala je na neho najviac nalepena oproti ostatnym detom vsetky ho maju radi ale s nou ma akosi silnejsie puto mozno si niekto povie ze nie preto ale ja to tak citim ze ano ved on ti nebude pozerat dole bude pri tvojej hlave nemusi sa tam ani pozerat ale pomoze ti dvihnut sa pri zatlaceni 🙂 no jednoznacne rozhodnutie je len na vas ja to nechcem nijak ovplyvnit 🙂

alicia28
17. máj 2012

@chelonka u mna to tak nebolo, stale niekto bol pri mne a sama som nebola ani minutu, a okrem toho tam boli aj ine zeny a spolu sme cakali ktora sa skor dostane na porodne kreslo, a skakali na fit loptach 😀 ja by som tam nechcela z rodiny nikoho ,,,pride mi to zbytocne. neviem ako by mi pomohli. asi nijako ...len pozerali ako trpim a to mi netreba

alicia28
17. máj 2012

@marianax , no veru kontrakcie to boli od 21 hod a skoncili okolo 23 hod a potom som zaspala uz neviem co bolo 😀 dnes idem na kontrolu som zvedava co mi povie.... ci som otvorena aspon kusok alebo este nie.

marianax
17. máj 2012

@lucy125 no musim povedat ze to iste mi povedal lekar ked som prisla rodit moje stvrte dieta ze to bude raz dva a pritom som rodila najdlhsie zo vsetkych deti 🙂 tak viem ze nezalezi od toho ci rodis prve ci kolke kazdy porod je iny niekto ma vsetky porody lahucke ako moja mama tam nestihala ani doktorka prist a uz sme boli vonku a ja hovorim kazdy jeden porod som mala iny 🙂

jakani
17. máj 2012

@mata1976
@lucy125 baby, nechcem strasit - ale urcite radsej problemom treba predchadzat - precitajte si toto: http://www.maminkam.cz/tehotenska-cholestaza
inak, svrbenie v tehu je normalne, vsak koza sa natahuje...ale netreba opominat aj taketo mozne komplikacie 😕

marianax
17. máj 2012

@lucy125 viem o com pises bohu zial mam taketo skusenosti pri prvom ked som sla rodit som nemala ziadne bolesti len mi odtiekla hlienova zatka dali ma na uz na porodnu postel ze ved som uz otvorena na 8palcov ze ako to ze som to nevedela ale kedze som nemala ziadne bolesti ako som to mala vediet lezala som na rovnom dali mi injekciu ani nepovedali aku a odrazu akoby ma presiel parny valec bolesti neskutocne nevedela som ani dychat a sestricka na mna ze co ste necitali knihy ako sa rodi ? a lekarka povedala ze keby som neprisla s tou pani co pracuje v nemocke tak ma ani neodrodi lebo ona robi len sekcie no mala som uplne dost vystrasena som bola az hroza zacala som tlacit bez tlakov dve sestricky mi lahli na brucho co mi potom aj prasklo potrhala som sa az ku konecniku a ked ma doki isla sit sestricka sa jej pytala ci ma pichnut lokalku a doki ze netreba tak som sa len modlila nech uz konecne skonci ☹ no takze takto som opisala moj prvy porod dufam ze som vas velmi nevystrasila bolo to pred 14rokmi predsa uz nie su nastastie takeho lekarky a sestricky a ja som hlavne po takejto skusenosti ovela mudrejsia a pri najmensom zlom spravani sa ku mne si poviem svoje pekne a razne aby to pochopili 🙂

marianax
17. máj 2012

@ladore ahaa no vidis teraz ani ja neviem ako by si to vylustila ale pekne si to nepisala moja najhlavnejsie je aby sme stastlivo porodili zdrave dietatka a aby sme i my boli zdrave a tesili sa s nimi uz coskoro domka 🙂

lucy125
17. máj 2012

@marianax Ježiši mária, toto mi ani nepíš ☹ ☹ ja som čoraz vicej presvedčená, že chcem ist sekciou ☹ ☹ No inak by som im pekne nedala, či som nečítala knihy ako sa rodí, v tých bolestiach by som im od pluc pekne niečo povedala, nenormálny prístup. ☹ ☹ ☹
@jakani No však hej, na takéto veci máme čas po porode, však nárok tak či tak skor nemáme a príspevok až po dožiti 28 dní sa dáva+kopec papierov človek k tomu potrebuje a hlavne všade kopiu rodného listu dietata.
@jankalac No mne tie pásy nedaávaju vobec a končím 38tt a to chodím do nemocky na poradne, tak snáď niečo nepokazia tým. ☹ ☹