icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

mata1976
17. máj 2012

@jakani uz som si precitala celu diskusiu na MK, aj ked mna nesvrbia dlane ani chodidla ale zvysok tela a nemam ani dalsie priznaky, ale pre istotu zajtra pojdem k Dr. na odber krvi.

lucy125
17. máj 2012

@jakani No si ma moc nepotešila, ako zistim či to mám alebo nie???A čo je to predčasný porod? však mne to už nehrozí, končím v pond. 38tt.

majussska1812
17. máj 2012

Boze baby ja uz som na nervy... Nemozem vobec spavat. tak ma hrozne bolieva chrbat v noci ale od vcera vecer no hruza tak ma boli pod lopatkami,neviem ako lahnut. Vcera sme si s drahym spravili romanticky vecer ale jasne potom ja zase bolesti az niekde pod krizami,pod lopatkami. Palila ma zaha tak som si aj dobre poplakala bo mi to bolo luto ,ze som pokazila cely vecer. Ale drahemu to nevadilo... Ale ja som myslela ,ze uz ozaj porodim.. ja uz neviem ako spat ☹

zz134
17. máj 2012

@michelle1984 Gratulujem!

marianax
17. máj 2012

@miskaska no zalezi od toho aky mate vztah ci je citlivejsi a nezniesol by tvoju bolest alebo niektory maju potom problem po intimnej stranke chapes ...no ja svojho poznam a viem ze nehrozilo ani jedno preto som mu jednoznacne povedala ze ide a ked som videla reakciu ze ok nema problem bola som rada 🙂

lucy125
17. máj 2012

@majussska1812 Ahoj moja, ani ja si už neviem lahnuť nijako, každých 10 min mením polohu+k tomu beh na wcko min.5x za večer.Trošku mi pri spaní pomáha kojaci vankušik, s ním trošku aku taku polohu nájdem, pri ktorej ma kríže a bruško nebolia. ☹ ☹ ☹ tak ti verím, že je to otrasné. Záha pali aj mna ja mám na to sirup Gastrotus, keď ho dám, všetko je ok. 😉

alicia28
17. máj 2012

@majussska1812 to sa spravi, ja ked som bola 36.tyzden mala som rovnake problemy, za taky tyzden dva ti dieta zostupi nizsie a ulavi sa ti a budes sa citit ovela lepsie,
na porod mas este cas,,,este ta babetko trochu potrapi nech sa nevyspis par dni 😀 , pod rebrami bolelo aj mna lebo tlacilo... ale ked zostupilo nizsie tak uz je to fajn a teraz uz riesim len nepravidelne kontrakcie stale dokola a cakam ze kedy by sa to aj zacalo 🙂

jakani
17. máj 2012

@lucy125 da sa to zistit z krvicky - pecenove testy....ale nestresuj sa zbytocne, iba to treba povedat lekarovi, ak je to svrbenie nejake podozrive, z nicoho nic, a prave na dlaniach a chodidlach...nech to overi 😉

zz134
17. máj 2012

@mata1976 ja si idem zoskrabat. Keby vidis moje nohy a ruky som sama chrasta tak sa skrabem! K lekarke idem az 24.5. tak jej to potom poviem. Som zvedava co povie...

mirka1210
17. máj 2012

@marianax presne ako píšeš,aj ja som bola pri pôrodoch nočné vtáča 😉 sama na vzdychárni a celá pôrodnica si spala 😀 jedna sa narodila 25min po 00.00 hod a druhá 06.25 hod 😉 ale tak bolo to zas lepšie,ako keby som tam mala ešte na vzdychárni nejakú hysterku 😀

lucy125
17. máj 2012

@jakani Dlane ma nesvrbi,a len sem tam chodidlá trošku viacej ale ja som toto mala aj pred tehu, že ma nohy svrbeli+bruško strašne a chrbát.Paty mi škrabká drahý, ja mám pri tom relax, snáď to nie je nič horzné, v pond. poradna v nemocke, uvidíme čo povie Dr. na to. 😉

marianax
17. máj 2012

@lucy125 aj u nas pisu ze bez nohaviciek ale nedodrziavame to lebo ako mozes chodit s vlozkou medzi nohami bez nohaviciek 😅 davali sme dole len ak bola vizita 🙂

zz134
17. máj 2012

@lucy125 aj ja sa skrabem ako kocur...cela som dorafana tam ma svrbi cele telo.Nohy a ruky najviac. Ale nie dlane a chodidla.To vobec

mata1976
17. máj 2012

@zz134 ako dlho to u teba pretrvava? u mna to zacalo pred cca 2 tyzdnami?

majussska1812
17. máj 2012

@lucy125
@alicia28 tak Babulky dakujem . Takze musim vydrzat... Dufam,ze potom bude lepsie.. 🙂 Juj ale ta bolest je hrozna... Baby este ma trapi jedna vec,sice uplne blba maly v utorok v poradni vazil 3100 a vase kolko? Ja sa tak bojim,ze porodim takeho valibuka... ☹ ja viem,hlavne nech je zdravucky. Ale tlacit take 4 kilove ak nebude mat este viac...tak som sa tesila,ze budem mat drobceka.

mata1976
17. máj 2012

@marianax ja som vedela 😀

zz134
17. máj 2012

@mata1976 U mna tiez cca 3tyzdne...boli sme na ture a myslela som si ze ma mohlo nieco dostipat, alebo ze prve slnko mi zavadilo...ale toto uz je des

lucy125
17. máj 2012

@marianax No ja neviem ako to chodí v našej nemocke, ja som v zozname mala nohavičky zdravotné, tak asi s nohavička mi alebo ako. No keď odíde vizita nahodím bavlnené gaťky a alwysky k tomu, však už ma nebude kontrolovať potom do rána nikto 😉 😉 neviem si ani len predstavi´t ako sa dá leža´t a chodit s obrovskou nelepivou vložkou bez gatiek medzi nohami.To by sme mali asi doma povinne cvičit 😀 😀 😀
@zz134 Aj ja sa škriabem tiež na nohách trochu, dlane vobec a paty potom, ale hovorím, ja som to mala už pred tehu, naviac bruško ma svrbí a chrbát, ale bruško to je klasika, natiahnnutá koža tak preto asi. 🙂

lucy125
17. máj 2012

@majussska1812 No moja mne ho vážili naposledy pred 3 týždnami a mal 2200g, teraz neviem hádam poprosím v pond. Dr. v nemocke či mi ho može odvážiť.veru musíme vydrža´t mńa neskutočne bolievaju kríže denne, ale strašne len čo som trošku dlhšie na nohách, aj dnes pojdeme do mesta tak si ich zase ani citit nebudem, ale však nemožem 24h len leža´t nie? 😉 Ak nemáš zákaz, skus teplý kupel na chrbát a potom sa zamotaj do niečoho teplučkeho a sadni si ku kávičke, alebo k čajíku, vystri nožky a relaxuj, ak sa ti pravdaže dá. 🙂 🙂

lucy125
17. máj 2012

@majussska1812 Ja teplý kupel nesmiem, kvoli cievkam, lahko mi praskaju, takže ja mám zákaz už roky so saunou aj teplými kupelmi, ja len teplu sprchu možem.Ale taký vońavý kupel by som neodmietla, ak by som mohla 😀 😀

marianax
17. máj 2012

@michelle1984 jej moja gratulujem zo srdca velmi velmi az mi slzy vysli 😀 zelam veela zdravicka malinkej a maminke nech ste coskoro domka spolu juj tesim sa velmi 😀

lucy125
17. máj 2012

Holky aj vás vaše poklady kopaju tak silno ako mńa?nenormálne už asi 2 týždne vykopáva náš malí nožky mi rovno do pravého boku, ale tak silno, že ma až skruti zakaždým a nahmatám mu tam nožičku. 😉 Pravý bok, mám nenormálne dokopaný už. 🙂

majussska1812
17. máj 2012

@lucy125 dobre moja. Idem si dat teply kupel,spravim si kakavko to mi teraz velmi chuti 🙂 cajiky som uz dnes dva vypila 🙂

alicia28
17. máj 2012

@majussska1812 to su take informacie ze ja by som sa toho nedrzala, ked som isla rodit 1x povedali mi ze vazi 3600 a narodila sa o tyzden neskor a mala 3300g takze tomu by som neverila vobec, je to len orientacne a ani neviem ci to aj niekomu tak vyslo ako povedali 🙂 mne v sobotu vazila a máme 2800g tak uvidim ako som na tom dnes, ale nejak sa tym netrap, je to take orientacne

lucy125
17. máj 2012

@majussska1812 No vidiš kakavko, je dobrá vecička, aj ja lubim ale len studené 😀 😀 😀 ty si daj teplé+kupel a hneď ti bude lepšie uvidíš moja 😀 😀

sarai
17. máj 2012

ahojte, ako vas tu citam, davate si kupel? pocula som, ze v tehotenstve sa toho ma zena skor vyhybat. ja som si ho odriekavala cele tehu. ale teraz, ked som uz niekedy taka unavena, mam taku chut polezat si v takej tepluckej vani. no bojim sa, aby sa mi to nespustilo, ked som uz pomaly na konci.

mata1976
17. máj 2012

@zz134
@lucy125 vraj to svrbenie moze byt ako reakcia na muzske pohlavne hormony babatka, ak teda cakate chlapceka co vsetky cakame 🙂 . Pri malej som taketo problemy nemala, ale nechcem nic podcenit...

marianax
17. máj 2012

@lucy125 no mozno preto ze takto to mame od zaciatku ze stale chodil do prace von tak sme si to uz akosi navykly aj ked nebudem klamat nie je to niekedy jednoduche 😒 a prave on bol ten co povedal stahujeme sa lebo takto nemozeme zit stale od seba ja chcem mat rodinu pri sebe 🙂 no musime pockat az po porode ako sa zotavim a co vsetko sa postiha vybavit 🙂

kuriatko21
17. máj 2012

@lucy125 Tak to chápem, v tom prípade by som asi nad epi neuvažovala ani ja. Asi si ju nedám aj tak...možno budem potom nadávať a poviem si, že nikdy viac. A neboj, nie si sama, čo sa namočí do všetkých možných komplikácií. Síce som otehu prirodzene, ale predchádzal tomu jeden potrat a jedna operácia krčku..
Záha páli aj mňa, už nielen večer, ale aj cez deň.. ☹ A prietoky/pásy mi tiež ešte ani raz nerobili a netuším, či vôbec budú. Tiež mám obavy, aby bolo mláďatko v poriadku... Ale neboj, ak sa dokotúľame do dalšej poradne, tak sa na ne spýtame, oki? 😉

lucy125
17. máj 2012

@sarai No však keď si na konci, nech sa to spustí, lepšie ako prenášat nie?Už sa podla mńa nemáš čoho báť.A v ktorom si tt? ja končím 38tt.