Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@lucy125 berieš si do nemocky hneď aj vecičky pre malého, myslím body alebo košielky, zavinovačku alebo si to dáš priniesť len na odchod z nemocky?
all: Nemáte niekto zoznam pre pôrodnicu v NR, na nete som našla len zoznam z roku 2009 a tam bol aj príbor, miska na polievku atď.?
@lucy125 k tej stimulácii bradaviek na urýchlenie pôrodu, samotná stimulácia spôsobuje vylučovanie oxytocínu, ktorý okrem iného spôsobuje aj sťahy maternice takže určite má nejaký efekt..(oxytocín sa používa aj na samotné vyvolanie pôrodu)
@anulienka_nr Aha som rada, že si mi to vyvsetlila 😀 😀 som to nechápala, na čo je stimulácia bradaviek.No jasné, beriem veci aj pre malého, čo mu dá na oblečenie, ja to mám všetko v zozname, čo jediné neberiem je odsávačka, tu mi donesie aj drahý, keby ju potrebujem. 😉 to by som už nemala kde zbalit.
@lucy125 možno som čítala komenty povrchne....len tak po nich behám očkami...nechcem tu mudrovať 🙂
@lucy125 a nedávajú v nemocke erárne veci? aspoň tu NR podľa všetkého áno..ale neviem to na 100%
@anulienka_nr rodila som v nitre pred dvoma rokmi a pribor ani misku som nepotrebovala, davali erarne. Ale vyzeralo to asi tak, ze som polievku aj druhe jedlo jedla jednou lyzicou, pretoze jednoducho vidlicku a noz nedali 🙂 Ale 4 dni sa to da vydrzat 🙂
@anihra ďakujem, počula som že niekedy sa to ani jesť nedá teda skôr nemôže hrášok, fazuľka....atď.
@anulienka_nr No ja neviem ja som tu v TO nerodila, tak ja neviem čo si zobrat a čo nie, či daju erárne alebo nie, ale ležala som v oktobri s hroziacim potratom na gynde a príbor, ani misky som si nosit nemusela, tak takéto veci neberiem 🙂 🙂 Ale pre malého pre istotu veci zoberiem.
Ahojte bábiky,
ja nestíham..., veľa práce.
Dnes na poradni, malá sa neotočila, tak o týždeň kontrola.
Volačo sa nám pomenilo z dievčat na chlapcov - 1 x.
1 dievčatko - Sára a 1 chlapček Juraj - sú už na svete.
Zatiaľ papa.
@riela si možno moja záchrana 🙂, nemáš náhodu aktuálny zoznam vecí do pôrodnice, mne ho sestrička u môjho dvorného gynekológa zabudla dať a v rizikovej si ho vždy od radosti, že odtiaľ padám zabudnem vypýtať.Mám už veci takmer pobalené, ale neviem či komplet?
@alicia28 je to velmi individuálne či sa tam sama alebo s viacerými babami a to do predu nevieš, ja tam drahého určite chcem a aj on tam chce byť somnou, a nieje tam na nejakú pomoc možno na pomasírovanie nejakej casti tela, ale bude tam na taku psychickú podporu, ak by som tam bola sama, tak aspon budem mať s kým pokecať. mnoho báb mi hovorilo, že to bolo super, že tam mali partnera a kedže moj drahý to velmi chce určite mu to nebudem zakazovať, ved aj on ma pravo byť pri narodení jeho babatka no nie? 😀
@michelle1984 Gratulujem 🙂 tak sa obe pekne drzkajte 😉
@sandy80 no pekne 😀 😀 😀 toto mi aj kamoška hovorila, že videl, ako sa trapi, šak mu nechala aj pamiaktu na ruke, aj ked nemala nechcty tak silno mu tlačila ruku, že aj tak mu tam riadne do krvy nechcty otlačila, a povedala, že po tom si ju ovela viac váži, neže by si ju nevážil, ale je to úplne iné, ked muž vie, čím si žena musí presjť kým porodí to malinké babatko.
@sarai neboj nič sa nesputí, ja som si davala kúpele cele tehotenstvo minimálne 2x do týždna po 20 min, kedže som ekzematik tak som si musela kupelmi liečiť kožu aby som nemusela brať hormonalne maste a lieky a nič sa absolutne nestalo, a aj lekárky aj kožna, aj alergologyčka a aj gynek. mi povedali, že bez problemov môžem. Jasne že si nemožeš dať vriacu vodu - pokial mas rada taku ale iba taku prijemne teplučku.
@anulienka_nr
ak ti to pomoze, ja mam stary zoznam z r. 2010, ale riadim sa vyhradne nim:
Hygienicke veci pre seba ( sampon, pasta, kefka, vreckovky, hreben, krem, pomada, dezodorant, krem na bradavky...), zupan, uteraky 2x, toaletny papier, podprdsenka na kojenie 2x, adsorbcne tampony do podprsenky, nocna kosela 2x, Poporodne nohavicky, Vlozky 2x, Podlozky do postele, Ponozky, Papuce, slapky do sprchy, Doklady (stacia kopie: sobasny list, OP, karticka poistenca) , tehotenska knzžka, adresa a meno pediatra, Peniaze ak chces aby bol otec pri porode- plati sa pri prijme na prijmovej ambulancii, Foťák, baterky
Mobil, nabíjačka, Voda neperliva
pre babo: Plienky pampers, pampers vlhke obrusky, kremik na zadocek (ale dostali sme malu rybilkovu mast)
Lieh, gáza na pupcek, prebaolvacie podlozky,
babatko obliekaju do erarnych veci- kosielka, nozky zabalene v plienkach a perinka, veci pre babo budes potrebovat az nacestu domov
@chelonka , ja neviem, moj manzel sa tam ani nehrnie a ja som rada ze to nejako neriesi, ja budem spokojnejsia ked si to odtrpim sama , asi by mi to vadilo ze sa musi na to pozerat ako ma to boli nenormalne a nic sa neda robit,, mozno by som to inak brala keby mam epidural tak by sme to tam riesili hahha,,,,hihihi,,ale v NZ to nedavaju a kedze som ani pri prvom porode epidural nemala nejako to vydrzim a chybat mi to nebude, dolezite je to nejako vytlacit a bude, ja si verim ze to zvladnem bez pomoci rodiny ci uz tam sama budem alebo nie,,,viem ake to je a co ma caka takze jedine co si zelam je mat to co najskor za sebou
Baby ja som mala manžela pri prvom půrode a bolo to super , najprv som ho nechcela a váhala som či áno alebo nie ale nakoniec neľutovala som. Porod trval 18 hodín a neviem si predstaviť , že by tam nebol. Tá psychická podpora je na nezaplatenie. Bol tam somnou celý čas. A aj teraz chcem aby išiel. Ale dúfam, že půrod bude prebiehať rýchlejšie 😒 😒 😒 😒
@michelle1984 jeeeeeej gratulujem k tvojmu andelíkovi, prajem vela zdravíčka a nech možete byť čo najskôr spolu!!
@alicia28 ani ja epidural nebudem mať, neže by ho tu nepodavali ale nechcem ho. tak ja idem rodiť prvý krat a absolutne neviem čo ma tam čaka a ako to prebieha tak ja budem rada ked tam bude somnou.
aa ked sa tam tvoj nehrnie a ani ty ho tam nejak nechceš, tak jasné že ho nutit nebudeš 😀 😀 😀 😀
@nat_marcipanova to je úplne krásna váha 🙂 na 34tt 😉
Baby , mojá malá váži v 35 tt. 2170 g. Nie je to veľa? A práve teraz vraj bábo priberá najviac.......tak neviem. Mám obavy aby som sa pri půrode netrápila s veľmi veľkým bábom. Moja prvá dcéra mala půrodnú váhu 3100 g. tak preto sa mi to akosi nezdá.......alebo preháňam 😀 😒
@anihra Ďakujem takže som komplet, okrem prebaľovacích podložiek pre bábo a gázových tampónov 🙂
@chelonka , ja ho tam nechcem, neviem si to predstavit ake by to bolo, ked si predstavim ten porod a ma byt pritom manzel,,,no neviem,,brrrrrrrrr nechcem to,,,prva doba porodna ,,ked sa otvaras to moze byt nekonecne aj 12 hodin a to len chodis po chodbe alebo hopkas na lopte a mozes sa bavit s babami co cakaju ako ty,,,,porod trva max, hodinu, myslim ta druha porodna doba, hodina je asi max, viac to lekari ani nenechaju , ved vtedy len tlacis a cakas na kontrakciu a neviem ci ti dovolia tlacit viac ako 3x ked to nejde tak to vytlacia sestry za teba a tuto druhu dobu porodnu ked to tlacim von to by som nechcela manzela pri tom ani za svet, za prve ani nevnimam lebo to boli a dolezite je pocuvat lekara a tlacit len ked ti povie inak nie,,,a mas zavrete oci aby sa ti nepopukali takze len trpis a tlacis a cakas a nevnimas cas,,,,tak toto si chcem nechat pre seba ,,,toto naozaj manzel podla mna nemusi vidiet,,ani ja by som to vidiet nechcela 😀 , tretia doba porodna to je vlasne uz po vsetkom a vide len placenta ale to si riesi lekar ani nevies kedy to bude 🙂 ked si to tak premietnem cele tak neviem kedy by som manzela potrebovala ,,,mozno na to otvaranie saprvu dobu co moze byt nekonecne u prvorodiciek ale berem to tak ze uz idem rodit druhe a bude to daleko rychlejsie a hlavne sama v tej nemocnici nebudem,,vzdy tam niekto je ,,jedine ze by ma zavreli niekam do kôlničky medzi metly 😀

@sandy80 Ale to pekne oddialuješ, sa ti do toho nechce čo??? 🙂 🙂 Ani sa ti nedivím, ja som dve tašky balila 2 h a som rada, že to mám za tým, radšej by som ich vybalovala už. 🙄