Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@monuska342 tak to mi ani nehovor, ja sa spolieham ze tento vikend uz porodim. teda dufam.
@blackswan75 aj by som ho, len ho nemám večer doma 😉
no asi ma chce primár odrodiť sám, nakoľko má v nedeľu službu.
veď aj to mi povedal, že keby ma chytili bolesti, laebo mi voda odišla, mám hneď fičať do nemocky. ale ja kľudne porodím aj doma. už som si to večer predstavovala pri sprchovaní, že si napustím vaňu plnú horúcej vody a ide sa na to 😀
@silvia0201 fuuu 6cm? teda mna by tu u nas asi aj nechali keby ze idem rodit spontanne 😅
@silvia0201 😀 😀 😀 no ja z teba pukam ze porodis doma no nemas chyby 😀
@d.j. aj ja by som chcela rodit tento vikend dufam ze aj budem 🙂 inak v pondelok ma byt spln a aj to ma zevraj vplyv na porod 😉
@marianax fakt??? no a čo si mám o tom myslieť. veď ja som dneska šla s tým, že už tam ostanem a do večera porodím. no a vidíš. oni ma s kľudným svedomím poslali domov. no ale aj sa doktorom do práce miešať nebudem. vedia čo robia. teda si to myslím 😀 😀
ale aj pre mňa je to lepšie. aspoň nemám depku z nemocnice 😝
@silvia0201 6cm a poslali ťa domov? 😕 Fúha, myslela som, že vtedy už ani epidurálku nepichajú, lebo pôrod je na spadnutie. Ale to máš teda super, už sa ti to fakt kráti.. Ja už sa na jednej strane neviem dočkať a na druhej sa toho bojím. Pri poslednej kontrole mi prišlo to nemocničné prostredie také brrrrrr.... 🙂 Ono by bolo fakt najlepšie rodiť doma, kľudne aj v tej vani... 😀
Fíha, asi dobre trénuješ... Síce vraj odchod zátky ešte nespúšťa pôrod, ale je to aspoň náznak, že sa niečo posunulo. Tak informuj pekne dalej! 🙂
@silvia0201 a ty co tu? nenechali si ta v nemocnici?
Baby, ktorym odisla zatka akej farby a konzistencie ste to mali?
@marianax Nie som šikovná, len sa nútim niečo robiť, aby som nechodila s tým brušinom ešte tri týždne... Ale či sa to podarí...Takého mám tušáka, že to bude asi na termín, keďže aj ja som vpodstate dochvílna... 😀. Prirodzených si sa tak nebála ako sekcie? Daj tipy, ako si sa pred nimi udržiavala v pohode a dobrej nálade... Tuším ich budem potrebovať.. 🙂
ahojte,
chcela som sa vas spytat ohladom ctg monitora. uz asi chodite skoro vsetky. stalo sa vam, ze ste mali slabsie ozvy srdiecka a opakovali vam monitor. mne sa to dnes stalo a ten druhy vysledok bol uz ok. ale aj tak ma to znepokojuje. a na nete akosi neviem najst o nizsich hodnotach nic. skor o tych vysokych.
@kuriatko21
@silvia0201 no ked je už otovrená na 6 cm tak v tedy sa už pichá prvá davka EPI
a ty silvi chceš Epi?
@silvia0201 joj tebe sa to blizi gratulujem... Ja stale nic tak drzim palec...ale ako vravia baby , ze ta taktodomov poslali to by som necakala....
@chelonka nespalo, hybalo sa. pohyby som mala praveze ok, pekne reagovalo. ale to srdiecko bilo pomalsie. ten prvy zaznam mal hodnoty okolo 110-120. je to akurat k tej spodnej hranici. a neviem, co to moze znamenat pre babo. vysoke hodnoty som nasla na nete, ale o tych nizkych nie. neviem, ci moze mat problemy so srdieckom, alebo to znamena nebodaj nejake postihnutie... no dost som sa zlakla.
Boze baby... Neni ste tu niektora s takym problemom ako ja? ja uz som na nervy stoho. Velmi ma picha,stiiipe nalavo od pupka tak hore ☹ tak sa velmi bojim, co to je ... Taky blby pocit aj ked chodim. Nie,ze sa mojmu drobcekovi nieco stane ☹ ☹
@sarai ahoj, ja som bola dnes takto tiez na monitore...a poslali ma prec..ze sa mam ist najest a ze to skusime neskor... a potom to uz slo...tiez mam z toho zmiesane pocity,ale obcas sa asi moze stat,ze babo ma nejaky kludovy rezim...si pamatam pri prvej dcerke,ze mi buchali a krutili bruchom a mala je OK
@chelonka nie epi nechcem, lebo kam sa epi pichá, mám pravdepodobne hernie disku. na vozíku by som teda nechcela ostať.
@anika159 no je to už fakt u mňa na spadnutie.
@zuzu4444 nenechali. ja som ju mala svetlo žltú, až bielu.
@kuriatko21 moja ja som mala včera poriadnu depku s celého pôrodu, lebo som aj ja bola v tom, že tam ostanem. ale ako som dneska bola zas v nemocke, som si povedala, nech to už mám za sebou, kašlem na to. strachom si aj tak nepomôžem.
@silvia0201 jaaaaj tak potom teba v poho mohli poslať domov, ty už do nemocky prídeš na hotové, prídeš a do par hodiniek porodíš 😀 a cítiš už aj pravidelné kontracie take aktivnejšie?
@chelonka ty vieš že ani nie!! len mi tvrdne dosť často bruho. raz je to poriadne silné, potom zas také light.
aj dr sa tak vyjadril, že spraví len ťuk a malá bude na svete 😎 tak som veeeeeeeeľmi zvedavá.
@silvia0201 a ako sa citis? ak neporodis mas pristna vyvolavacku ci ako?
@zuzu4444 celkom dobre sa cítim, len mi dneska dosť zas tvrdne brucho.
asi tak nejak. asi prasknú vodu a dajú nejakú infúzku aby sa zintenzívnili kontrakcie.
@silvia0201 ale je to riadna haluz bo mne ked namerali tie kontracie tak sa ma pýtali že v akých intervaloch ich cítím, no ja som ich ale cítila ako sustavnu bolesť podbruška a viac to zabolelo len ked som sa chcela z lahu postaviť a podobne

@silvia0201 na 6cm a poslali ta domov? sak to uz by mohli popohnat, na 6cm je super, to sa uz voda vtedy pusta, asi sa im moc nechce, a nechavaju to na prirodu, tak treba muzicka znasilnit a vecer bezis 😀