Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
baby, tie, co ste este 2v1 .. no co ked nam zle vyratali termin?! mate pravidleny cyklus?
@macuka no snažím sa nečítať nič negatívne, ale klikala som klikala až som sa doklikala 😒 😒
to máš dobré že máš takú samostatnú dcérku čo sa sama zahrá....ja poznám jednu 6 ročnú a ona je jedináčik a nezahrá sa sama nijako, stále vyžaduje od všetkých pozornosť a stále len bľačí po každom, že to nebude robiť, hento nebude robiť, a ona chce toto a za minútu tamto a musí mať na sebe len ružové veci..no hrôza.. 😒
@1ivanka1 no boze ... tak takymto tempom potom neporodim ani ja .... lebo strasne spava som a tiez mi stvrdne brusko len ked musim cikat 🙂 ale najviac ma trapi to ze puchnem :( budem o tom musiet povedat dokimu
@bambulka248 mne hovoria, že choď po schodoch..a čo ma baví len tak chodiť po schodoch 😀 😀
ale keď bude po termíne asi aj po schodoch začnem chodiť 😀
@meg_junova ja tam mam k tomu vysvetlivky 🙂 A uplne mam taky pocit ze drobcek pride skor .... tak dufam 🙂 Co sa nemocnic tyka, tak sa upokojujem tym ze dost zien co rodilo v nz ma pozitivne skusenosti a kedze je to ,,baby friendly hospital,, tak ked bude vsetko bez problemov, tak budem mat malickeho hned pri sebe 🙂 Pre mna je velmi dôlezite aby bol mily personal, nech sa nestresujem, ale tak som zastancom nazoru ze ako sa budem spravat ja k nim, tak budu aj oni ku mne. Uz sa tesim na drobceka, ale trochu sa aj bojim porodu, ze neviem co ocakavat a ako dlho 😖 Ale snazim sa mysliet pozitivne a neznervoznovat seba ani mojho drobceka. Je hromada zien ktore nemaju z porodu zleskusenosti ani ziadnu traumu, tak preco ja nie 🙂 keby si mozem vybrat tak uz aj idem na to. Hlavne byt uvolnena a pocuvat co lekari hovoria... na to su tam 🙂 a co ty? pripravena?
@1ivanka1 sak sa zapotim kym nastupim do vytahu 😀 😀 nie este po schodoch ..... ale tak mozno pride cas ked tu budem po nich poctivo cupkat
Ja podobne, snazim sa byt v absolutnom klude a spolieham sa na to, ze anjeli budu s nami a budeme pocuvat lekarov.. Inak sa zacinam na to citit, ale este tyzden by osm pockala.. chcem, aby bol maly ráčik 🙂) hehe Akurat som si spravila sampinonovu polievku a maly sa tak rozkopal.. jeeeeminee, cim dalej, tym viac sil ma.. neuveritelne 🙂 Inak mam pocit, ze mi odtiekla hlienova zatka :SS
Kde najdem tie vysvetlivky? Su aj niekde na nete??
@meg_junova moj kopka malo skor ma tyra tymto vrtanim sa ....... mmm sampionovu by som si dala 🙂 mnam mnam. ja mam tehu knizku a k tomu mam taky papier kde je graf priberania a tabulka ultrazvukov a tam je aj to cervix skore a k tomu mam vysvetlivky .... ked chces k tomu ti poslem
@meg_junova a ako sa to prejavilo> myslim ten odtok?
No baby poradna zase nic nove... Neviem co znamena vag.cervix formovany,uzatvoreny..;??? Tak som sa tesila,ze uz budem otvorena a nic... Ale co je to ten formovany???
@1ivanka1 😀 tak to by u nás neobstála..Mohla by sa aj na zem hodit, a este by dostala na zadok..Moja dcerka ma rada pestre farebne dievcenske veci, ale ked jej obleciem nieco ine, vobec neprotestuje, posluchne, iba okomentuje, ze to asi nebude dievcenska farba 😀 a ja jej vysvelim, ze aj ine farby su elegantne, tak potom si to zapamata..Tiez sa snazila nas manipulovat, co mame robit a co nie, ale sme jej urychlene vysvetlili, ze ona tu nebude vladnut, ale posluchat, a ked nieco chce navrhnut, tak nech navrhne, ale slusne bez nastojciveho stylu 😀 ...Treba vychovavat, lebo deti vylezu na tu hranicu dokial im dovolia rodicia...
My teraz riesime ako budeme fungovat v ktorych izbach, ked pride babo z nemocice, mam z toho pekny chaos 😀 ....Dnes sa mala hmyri pomerne casto, ale casto aj spi...Urobila som bananovy chlieb, a najradsej by som ho zjedla cely, taka som pahltna, no hroza....To uz od nudy, ci co...Manzel sa tu snazi nieco robit s poriadkom, a zatial neuspesne 😀 ....
Baby buduci tyzden ma byt horuco, a ked ja pojdem rodit, tak to v takom teple??? Dufam ze budem vediet dychat, no teda neviem si to predstavit, aspon nebude zima, to je dobre, ale zase horucavy a porod...jejda... 😝

@bambulka248 Ty dokazes rozlustit to lekarske HAKIBAKI ??? Si dobraaa 🙂)) Mne to nic nehovori, ale mam brusko dole a viem, ze maly sa tiez tlaci.. Uz nam hrozil predcasny porod a teraz sa to nejak chvalabohu zastavilo. Ale ze to moze prist kazdu chvilu je tak ocakavajuce, ako aj zaroven trosku desive, ze to je uz za dverami 🙂) Najviac dufam, ze personal bude v pohode a to prostredie, kde malinky pride na svet bude pre neho prijemne. Tak vela by sa dalo vylepsit na vytvoreni lepsich podmienok pri porodoch, neostava nam nic, len pevne verit, ze aj SR sa v tomto obore zlepsi a babatka pridu na svet v prijemnom polosvetle a nie osvetlene silnymi ziarovkami.. A nam zenam poskytnu viacej poloh a viac ustretovosti co sa alternativnych ulav od bolesti tyka. Super je uz len to, ze tam moze byt pritomny otecko, to je taka polovicna vyhra 🙂))) lebo dobra a vyrovnana, upevnena psychika zeny ulahci pracu nielen sebe samej, ale aj lekarom a personalu..
Vidim, ze vy ste uz naozaj za vodou 🙂)) 38tt, to uz len otocit kluckou a ist na to.. 🙂)))) Si pripravena, po dusevnej stranke? Ako sa citis??