icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

majussska1812
16. jún 2012

@anulienka_nr juuj ty si ma vystrasila teraz ... Ale to uz som tusim aj predtim mala,ze som sa utrela a na papieri taky do zelena,vodovy vytok... Na intimke len zlty...mekoniom? To je co?

lenuska011
16. jún 2012

čaute baby, dnes sme prišli konečne domov, Lukáško sa narodil 12.6.2012 22:58 s váhou 3270g a 50cm 🙂

anulienka_nr
16. jún 2012

majussska1812 @ ...šmolka, črevný obsah bábätka jeho prvá stolica, pokiaľ je výtok fakt zelený tak neváhaj, nechcem Ťa strašiť ale je lepšie ak je plodovka číra...ak máš pochybnosti radšej choď do nemocky tam Ti intimku skontrolujú roztokom brómtymolovej modrej a budú vedieť či máš výtok,uniká Ti moč alebo plodovka(tá sa po aplikácii roztoku sfarbuje do modra

majussska1812
16. jún 2012

@anulienka_nr a neda sa kupit nejaky test v lekarni?

anulienka_nr
16. jún 2012

@majussska1812 treba skúsiť, nečakaj ale na to že Ti plodovka rupne naraz, môže Ti odtekať aj po malých pramienkoch úplne pomaličky, o to horšie je ju potom rozpoznať ale ak je sfarbená nemáš o čom....

keira
16. jún 2012

ako casto a dlho vam spia novoredenci?

majussska1812
16. jún 2012

@anulienka_nr tak ja radsej idem do nemocky.. mam si tak vziat aj veci? Ci ?

meg_junova
16. jún 2012

@majussska1812 Podla mna to je normalne.. maternica sa pripravuje na porod 🙂

emka1
16. jún 2012

@keira .. nasa Katka ma len tyzden a spava zatial tak vselijak - v porodnici mi prespala skoro 2 dni v kuse, potom, ked uz zacala papat tak sa budila kazde cca 3 hodiny nepravidelne, teraz, ked sme uz doma, tiez tak vselijak, v noci bola do 1.00 hore, co sa nevedela ulozit, ale vstala az o 7.00 hod. Doobeda bola tiez hore asi 3 hodiny, ale teraz uz 3 hodiny zase spi ... ono sa to casom upravi, len dufam, ze nebude pravidlom jej nocne buntosenie 🙂

keira
16. jún 2012

@emka1 a kojis?

macuka
16. jún 2012

zeny ja mam predporodnu depresiu, revem som uplne psychicky dole, v noci som nic nespala, a strasne sa bojim kontrakcii...V porodnici mi povedali, ze mi neslubuju ze tam bude anestelziolog, ale dr mi povedala, ze mi pichne spinal...No proste mam sa " super"....

miskaska
16. jún 2012

@macuka Nestresuj sa dopredu. Nalaď sa pozitívne, čo keď to bude super rýchly pôrod s minimálnymi bolesťami? Ja v taký dúfam 😝 .

majussska1812
16. jún 2012

@anulienka_nr uz som prisla z nemocky plodovka to nebola, dala mi ten roztok aj domov...

emka1
16. jún 2012

@keira .. nasa Katka ma len tyzden a spava zatial tak vselijak - v porodnici mi prespala skoro 2 dni v kuse, potom, ked uz zacala papat tak sa budila kazde cca 3 hodiny nepravidelne, teraz, ked sme uz doma, tiez tak vselijak, v noci bola do 1.00 hore, co sa nevedela ulozit, ale vstala az o 7.00 hod. Doobeda bola tiez hore asi 3 hodiny, ale teraz uz 3 hodiny zase spi ... ono sa to casom upravi, len dufam, ze nebude pravidlom jej nocne buntosenie 🙂

emka1
16. jún 2012

@keira ... ano, kojim, aj odsavam ... mala je dost spava, na prse mi velmi rychlo zaspava, takze ju este odsatym mlieckom dokrmujem striekackou po prste. Musi rychlo pribrat, lebo mala nabeh na zltacku, kvoli tomu sme zostali o den dlhsie v porodnici, v pondelok ideme na kontrolu, ci je bilirubin v poriadku.

keira
16. jún 2012

@emka1 a kolko asi vypije?

marianax
16. jún 2012

@macuka moja zlata chapem ze sasa bojis je to prirodzene ale skus nemysliet len na bolesti ale na to krasne co bude vtedy uz ta bolest nebude vobec dolezita a pocas kontrakcii len pekne predychavaj a mysly na to ze za kazdou kontrakciou si blizsie k babetku a ono k tebe 🙂 silno drzim palceky 🙂

oksi77
16. jún 2012

@marianax ahojte som rada ze ste doma uz 🙂 ja som stale2v1 vcera mi na poradni spravil hamiltona a spinim a aj mavam bolesti ale nic ale brucho maam uz riadne dole a boliiii 😝 dufam ze sa to rozbeha. a ako bolo?a ako sa mate?a co malickyj ako sa mu dari?

chelonka
16. jún 2012

@majussska1812 to máš super, že ti to dali domov, si možeš odkontrolovať a nebehať tam furt 😀

chelonka
16. jún 2012

@adulka165 božeeeee to už máme ale bábatieeeeeek

mata1976
16. jún 2012

@keira
@emka1 moj maly je na tom podobne, cez den spi zhruba 4 hodiny potom je 2-3 hodiny hore, potom zase spanok ale v noci mi spi aj 7 hodin (zatial klop-klop-klop) takze aj maminka sa vyspi 🙂

majulosa
16. jún 2012

Ahojte baby chcem sa opýtať tých ktoré majú chlapčekov že ako ošetrujú ich pipíkov lebo mu utieram stále pod pipíkom aj riadne vyumývam každý druhý deň a aj tak ako keby sa mu tam koštička šúpala dole ☹ a ja neviem čo mám robiť

marianax
16. jún 2012

@oksi77 moja som rada ze sa mi niekto ozval lebo naozaj nemam prehlad takze este si pred juj moja neboj uz to nepotrva dlho a budes mat pri sebe svoj pokladik 🙂 ale co je ten hamilton? 😅 no ja uz lepsie zotavujem sa po cisaraku a maly je zlaty samozrejme najlepsie su cici 😀 dnes sa trochu tazsie ulozil ale inac je zlaty 🙂 nemozem uverit tak furt rozmyslam ze nedavno bol v brusku tiez mi bolo tak tazko a akosi to tak rychlo ubehlo este si uzi tych par dni kopancekov aj ked viem ze je ti uz tazko 🙂 ja rozmyslam ze to naozaj rychlo ubehlo moja sestra tu bola so mnou skoro cele tehu a uz ide nazad do uk so syncekom tak aj to mi je luto bude mi velmi chybat 😢 zelam ti moja co najlepsi porod a rychle zotavenie a hlavne zdravicko malickemu drobcovi a tebe 🙂

anulienka_nr
16. jún 2012

@majussska1812mrzí ma že si sa prehnala, ale aspoň si budeš nabudúce istá...

marianax
16. jún 2012

@majulosa ahoj moja no ja normalne umyjem dupku a okolie ale nie az tak ze pod pipikom tam sa umyje ked sa kupka a kupem kazdy druhy den 🙂 takze bezne len vlhkou utierkou a pomastit 🙂

macuka
16. jún 2012

@marianax marianka dakujem...Zrejme idem cisarskym v utorok na termin...DR povedal, ze moje neurologicke potiaze su dovodom...Takze som s tym uzrozumena..Gratulujem ti velmi, a napis ako sa mas a ako porod..

macuka
16. jún 2012

@miskaska ja nie lebo mam strasne nizky prah bolesti...ale tebe to prajem..

1ivanka1
16. jún 2012

@majussska1812 aj ja som tak bola včera v nemocke v domienke že vyteká zo mňa voda,ale voda to nebola..a roztok domov mi nedali.. 😒 ako vyzeralo to "tvoje čudo"? 🙂 🙂

1ivanka1
16. jún 2012

@macuka aj ja som mala akúsi depku, v noci tiež som toho veľa nenaspala 😉 😉 aale dnes je pekne slnečno, tak hlavu hore a nejako to zvládneme! ty určtie veď už doma jednu kočku máš 🙂 a ja tiež musím nejako porodiť 🙂

majussska1812
16. jún 2012

@1ivanka1 mne by ten roztok tiez urcite nedali , len som ich poprosila, tak mi sestricka dala 🙂 chvalabohu... Ja ma hrozne silny vytok,az do zelena bol...