Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@marianax aj ja ešte krvácam, raz viac, potom menej, a zase viac, v tomto teple to je otrasné, bojím sa používať tampóny, inak ja vôbec nepoužívam vložky iba tampóny ale teraz sa to asi nesmie ešte. a maternica keď sa sťahuje, tak to cítim aj ja ešte stále, ale aj po prvom cisaráku som dlho cítila🙂
@sandy80 no to mas pravdu v tom teple je to hrozne 😒 hned rano utekam do sprchy lebo si myslym ze sa uvarim mam rada leto ale akosi ho uz neznasam tak dobre ako pred par rokmi 😀 ja zas tampony vobec nepouzivam som zvyknuta na vlozky 😅 tak to co sme zameskali pocas tehu teraz vynahradime s tymi vlozkami ze 😀
@matiakk tak nie som sama, na sekciu preto lebo malinkej váhu odhadujú teraz na 3,3kg a nevedia či ju vytlačím že som moc drobná. Mne vždy namerajú kontrakcie na pásoch že už idem aj dnes som bola dva krát v nemocnici a potom nič. No tak už ani sama neviem raz už idem akože rodiť, potom prídem doktorovi ten povie že ešte je čas nie je to zrelé a p.doktorka čo mi má isť k pôrodu by to najradšej vyvolala aby som zbytočne netrpela tak chodím na kontroly každý druhý deň. A dnes padol akože posledný ortieľ 29.06 vyvolávačka a že sa spravia pre istotu aj predoperačné.
ja som tiez po cisaraku, 12 dni a stale sa cistim. to si mozem dat aj tampon? inac uz som normalne pohybliva, robim vsetko, zaboli ma to iba ked si kychnem alebo sa moc smejem. a ako zvladate starostlivost o babatka?? dobre vam spia v noci? mne sa mala budi tak 3 krat za noc, nakojim a vacsinou zaspi, ale potom od siedmej je velakrat hore aj do desiatej.
@bambulka248 Tak uvidíme možno ma ešte aj predbehneš 😉 bodaj by sme to všetky stihli max. do toho 30teho ako sledujem tak veľa júnoviek prenášalo.
@hrivushka mne doteraz spalo babo jak hodinky, tri hodky spanok, potom prebudenie nakrmenie a naspat do postele, ale dnes strajukeme :( .. vsetko ok, pokial je nejaky ten rezim a potom pride takyto den a som v pomykove, a to sme len na zaciatku! 😠
a plkus zakazdym obavy .. co som zle spravila?! ☹
@vebinka25 fuuu ved toto. ja uz sa ho pomaly snazim vydurit von. sme v sobotu s mm boli na mesnej ture, aj dnes sme boli kuknut jednu zrucaninu a krpec nic ....... spokojny je 🙂 tak snad vyjde von aspon na termin .... malinovy caj pije, lanove semienka tlacim a on stale nic
@vebinka25 to by som aj ja rada mala za sebou do toho tridsiateho, dneska som mala dost bolesti rano, vyzeralo to ako kontrakcie ale potom to ustalo, tak nic..som zvedava co mi povedia stvrtok, lebo tiez mam odhad na malinku ze ma 3300 g a tak mi povedali, ze aj ked je KP tak skusime rodit normalne, sama som zvedava ako to nakoniec bude. Tak ale aspon vies ze toho 29. uz urcite budes zrejme rodit, aj to je nieco, mna uz to cakanie nebavi, uz by som chcela mat malu pri sebe a nie v brusku 🙂
@myska183 tak ako moja. snažím sa ju držať čo najdlhšie na rukách, pokým si poriadne neodgrgne.
Baby ja uz chcem porodit a mat maleho pri sebe.. Mna uz to nebavi :D Tieto tepla su hrozne, neviem ist ani von poriadne a doma sa zase nevladzem hybat. V poslednej dobe byvam velmi unavena, akoby som celu noc nespala. Dufam, ze na porod sa mi zozbiera od niekial energia, lebo takto tlacit by som zo seba asi ani muchu zo seba nedokazala..
Co dnes budete varit?
@meg_junova niesi sama kto by to mal rad za sebou 🙂 ja uz dnes -3 a stale nic, ale ani sa mi nechce do tej horucavy rodit nebude sa tam dat dychat 😀
@zuzanapp Jeeej, buduci tyzden ma prist ochladenie 🙂) juhuuuuuu 🙂))) Babatka asi cakaju na lepsiu klimu, aby sme to mali lahsie 🙂))
Ahojte babenky ktore ste uz porodili ako vam malinke spia v noci ?
@meg_junova že muchu... 😀 😀 😀 si podarená 😀 ja spravím karfiolovú polievočku krémovú, špagety a kuracie prsíčka so zeleninkou (niečo ako soté), k tomu hlávkový šalátik🙂 večer potom spravím palacinky, keď malý príde zo škôlky🙂 také je veru teplo, že sa nám voda v bazéne ohriala za dva dni na 28 stupňovú, tak dneska sa už bude môcť malý a manžel kúpať🙂 Ja zatiaľ nie ... aspoň kočky z júnoviek mi takto radili:( Ale nohy si namočím🙂
@sandy80 Mmm, inspiraciu si mi teda dala, mininalne na tie palacinky 🙂 ale ja dnes asi spravim placky zemiakove, hoci narobim smradu a vetrat budem az do rana.
Bazenik?? Bozinku, aj ja chcem... To si ja tak akurat na terasku lavor mozem dat a to vlastne ani nie je zly napad 🙂)) budem pekne knizku citat a relaxovat 🙂 Uz aby bol vikend.. a priatel doma, jedinu spolocnost mi tu robi radio..
holky, aj Vase babatka sa supu .. ? nie po celom telicku, ale tak ruky, nohy, okolo pusy a hlavne brusko? z coho to je? neviem, ci tomam tak nechat alebo natriet, skusali sme zatia ovseny kupel
@meg_junova jaj placky ľúbi môj mužíček, robím ich vždy miminálne z 1,5 kg zemiakov a pritom ich ľúbi iba on v rodine🙂 mala by som ho tiež prekvapiť, ale ako hovoríš, ten smrad, a stáť pri sporáku kým sa všetky upečú sa mi veru nechce, no uvidím🙂 a ten lavór je tiež dobrý nápad🙂
@sandy80 Ved to.. ale asi si to necham na piatok, ma byt o cosi menej stupnov, navyse ked vecer popolievame chodnik a dvor, tak sa celkom prijemne ochladi na vecer.
Pri 1,5kg sa teda clovek vazne nastoji 🙂 to uz skor tie palacinky vydrzime 😉 🙂 🙂
@silvia0201 presne moj problem zaspi mi vzdy a odgrgnut nic....

@keira nielen prikrmujem, sme iba na UM, nemám mliečko už vôbec ☹